ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ- ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ- αλλα και ΗΜΕΡΕΣ ΕΛΠΙΔΑΣ για μια νεα αρχη (ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΕΒΗΚΕ)

Σημερα (και παλι) ξημερωσε μια ημερα με γενικες Απεργιες.

Καποιοι θα πανε σε πορειες, καποιοι για καφε (ευκαιρια βρηκαν), καποιες θα βαλουν μπουγαδα (να γλυτωσουμε του Σαββατοκυριακου τις ωρες-μηπως βρεθουμε στο χωριο η το εξοχικο, να το ανοιξουμε, να το ετοιμασουμε λιγο για το Πασχα που ερχεται), καποιοι πηγαν στην δουλεια (μηπως μπορουν να κανουν και αλλιως??), τα σχολεια κλειστα - αμαν που θα παρκαρω τα παιδια σημερα γμτ- η γιαγια μηπως εχει γιατρο?- αφου μαλλον και το ΙΚΑ (η οποιοι αλλοι απο το κρατος πληρωμενοι γιατροι - εκτος των ιδιωτων- θα λειπουν στα ιδιωτικα τους ιατρεια!!), ενα μπερδεμα γενικα......και αοριστα!!!

Σορρυ παραλειψαμε το θεμα των ημερων- την δεσποινης ΤΖ.....την ερευνα της ΟΥΕΦΑ για λιγα (ευτυχως) στημενα παιχνιδια στην Σουπερλιγκα και την Β' Εθνικη μας, πρεπει να αισθανομαστε και τυχεροι εμεις "οι βυσσινοι" φαινεται, που αγωνιζεται η ομαδα μας σε μικροτερη και ''ΚΑΘΑΡΗ'' κατηγορια!!!

Θα κλεισει λεει η χωρα (η ουτως η αλλως καθημερινα κλειστη!!), απο ελλειψη μεταφορικων μεσων, απο πορειες, βροχη, ΜΑΤ, διαβουλευσεις, πυρινοι λογοι, ο λαος, το κεφαλαιο, τα μετρα τα δυσκολα - που ηρθαν για να μεινουν, η κυβερνηση μας, φασαριες, η αντιπολιτευση μας, τα υπολοιπα κομματα - ομιλουντα εκ' του ασφαλους (αφου δεν θα κυβερνησουμε, λεμε και οτι γουσταρουμε - κατι πρεπει και εμεις να πουμε) η κριση - που θα αργησει να φυγει να ξεκουμπιστη.....διοτι ερχεται ποιο βαθια υφεση στην οικονομια, απο οτι οι φωστηρες (οχι του Ταυρου!!) ειχαν αρχικα υπολογισει - (βαλτε και καμμια μπαταρια στο κομπιουτερακι σας Κυριοι - αφου εμεις την πληρωνουμε!!) , οι Ευρωπαιοι εταιροι....που πιεζουν και για αλλα μετρα, οι αγορες...αχ αυτες οι αγορες ....που δεν στρωνουν τα επιτοκια - τα spreads (τρομαρα μας, τα μαθανε και τα 9χρονα - αυτα που θα πληρωνουν τον τοκο για τα 10ετη ομολογα που σημερα δανειζομαστε σαν ευνομουμενη χωρα, για να πληρωσουμε τα χρεη και να δημιουργησουμε κι αλλο χρεος καινουργιο)!!!...αυτες φταινε για τα δεινα μας (ετσι μαθαμε στην τηλεοραση- εμεις δεν φταιξαμε σε κατι, δεν γνωριζουμε για το εγκλημα τιποτα!!!), τα κλεμμενα λεφτα.. που χαθηκαν σε δαιδαλοειδεις διαδρομες καπου....στην αλλη ακρη του πλανητη.......(τους κλεφτες... απο οτι καταλαβαμε ολοι μας - μαλλον τους προστατευει ο νομος, που οι ιδιοι εχουν ψηφισει) κλπ,κλπ.

Μανιφεστα ιδρυσης κομματων, κυκλοφορουν πλεον δωρεαν με τις κυριακατικες εφημεριδες στην χωρα μας, οι δημοσιογραφοι αναλυουν (στα σοβαρα) τα ψεματα η τα ασχετα θεματα που τους λεει ο καθενας, (ασχετο αλλα ....το πρωι ειδα στην TV οτι η κυρια Μεναγακη εβαλε λεει 10 τουφες εξτενσιον - η οπως αλλιως τα λενε- και πηγε λεει στην αγαπημενη της Λαικη Αγορα με βιολογικα προιοντα - εμφανιστηκαν βεβαια και οι σχετικες φωτογραφιες που το επιβεβαιωνουν--παντως σεβομενοι την απεργια τους οι δημοσιογραφοι προβαλαν την εκπομπη σε επαναληψη....αρα το νεο ειναι μαλλον μπαγιατικο και μαλλον η κυρια καταναλωτης βιολογικων προιοντων ηδη τα εχει χωνεψει!!)

Γιατι τα γραφουμε (τρεις ειμαστε) αυτα?? Μαλλον διοτι οι περισσοτεροι που θα τα διαβασουν - καπου στην μεση ειναι - αλλοι σκεπτικοι (για το μελλον το δικο τους- της οικογενειας τους...), αλλοι με ενα χαμογελο πικρο και καποιοι με ενα αλλο χαμογελο - πονηρο.....ουφ εγω την εκανα την δουλεια μου - πριν μας παρουν ολους χαμπαρι - αφου τα στοιχεια που στελναμε στους κουτοφραγκους των Βρυξελλων, ηταν σαν τους ισολογισμους πολλων ΠΑΕ στην Ελλαδα - αλλα ο κοσμος μουρμουραγε εδω και χρονια, κατι δεν πηγαινε καλα- εδω στο ομορφοτερο οικοπεδο του γαλαξια, ανεργια αυξανομενη, τζιροι πεσμενοι, ακριβεια, απατεωνες, σκανδαλα, κουκουλωματα, συνεναισεις ...... δημιουργικη λογιστικη και στατιστικα που ευημερουσαν!!

Και ξαφνικα χαθηκε η λιακαδα!!!

Καποιος η καποιοι ανακαλυψαν ''ετσι ξαφνικα'' οτι τους λεγαμε ψεματα (''οι Ελληνες'' - ναι ολους μας πηρε η μπαλα... - αυτοι μας ελεγαν ψεματα τοοοοσα χρονια!).

Μα και σε μας ψεματα λεγανε βρε παιδια (φωναζει ο λαος - ''ο Κυριαρχος'' που ειχε προσλαβει τους 300 αυτους ολους τους λογιστες, για να του βελτιωσουν την ζωη), γιατι ολα πηγαιναν καλα εδω... Τα νουμερα ευημερουσαν, το χρημα ηταν τοσο πολυ που ετρεχε και πανω και κατω απο τα τραπεζια (διοτι δεν χωρουσε ολο επανω - εκτος αν υπαρχει αλλη λογικη εξηγηση??),

Τα τζιπ και τα αλλα αυτοκινητα τα μεγαλα, τα αστραφτερα και τα γρηγορα, επωλουντω με τον τονο (πως θα παμε λαικη -να γεμισουμε το πορτ μπαγκαζ??, πως θα παμε στο χωριο - τι?? Να δειξουμε οτι δεν προκοψαμε στην πολη!!), πληρωναμε ολους οτι ζητουσαν - αποδειξη δεν ειχε (μολις μου τελειωσαν την αλλη φορα σου κοβω ρε φιλε!! νταξ μορε, κανε και 10% -15% ''ντισκαουντ'' (καποιου κολλεγιου αποφοιτος αυτος....) και θα τα βρουμε.....)

Και τωρα τι???

Ηρθε ο μεγαλος λογαριασμος του τραπεζιου που λεγοταν Ελλαδα που γλεντουσε χρονια - με δανεικα (και αγυριστα) - ρεφενε λεει θα τον πληρωσουμε τον Μαιτρ που τον εφερε (εξαιρουνται βεβαια οι ''γνωστοι επαγγελματιες τρακαδοροι'' και οι.... συν αυτω).

Ναι ενταξει, αλλα, εγω ο απλος Ελληνας πολιτης της καθημερινοτητας, που δεν ημουν στο κολπο, τι μερος της ζημιας μου αναλογει να συνεισφερω ????
(και ισως να το κανω, με βαρια καρδια, για να προσεχω απο εδω και περα - να μην με δουλευεται ολοι εσεις και παλι με λογια παχια και ομορφα στολισμενα - γιατι τα λουλουδια στην πιστα δεν τα πεταγα εγω!! ουτε εκανα κηδειες με δικα σας κολυβα Κυριοι... εσεις ζητατε να σας δωσουμε τα δικα μας κολυβα - για να μας κανετε και την κηδεια μας!).


Πως θα βολευτει....τωρα??.... εστω λιγο ?? -ο παλιος σας ο καλος πελατης ('' ο ετσι απο τον ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΟ - που λεγαμε'' που μας υποχεθηκε 50 - 70 κουκια)
- αυτος που εχει μεινει ανεργος, ο ελευθερος επαγγελματιας που βλεπει τα εξοδα να αυξανουν - αλλα τα εσοδα στην κατηφορα, ο υποψηφιος ανεργος, ο συνταξιουχος, τα παιδια!!!, οι μαθητες, οι φοιτητες, ο οικογενειαρχης, ο με δυο MASTER ταξιτζης, ο υποψηφιος οικογενειαρχης ....- που τα βλεπει, τα ακουει, κανει λογαριασμους....και βλεπει οτι δεν τον περνει οικονομικα η κατασταση για το βημα στα σκαλια του ναου - εχει και το μωρο στο περιμενε???

Εχει καποιος να καταθεσει μια αξιολογη προταση? διοτι μαλλον, ολοι φταιμε σε καποιον βαθμο - εστω και για οτι ψηφισε ο καθε ενας σε πολλες εκλογικες αναμετρησεις- οπου ο ''κυριαρχος λαος'' μοιραζει απλοχερα 300 θεσεις εργασιας (συγνωμη...αλλα μηπως ειναι 300.000 αυτες οι θεσεις εργασιας, η και παρα πανω??? λεω τωρα εγω - για αυτο υποστηριζω οτι απο λιγο φταιμε ολοι) και μας εστειλαν τον λογαριασμο τωρα μαζεμενο....και πληρωμη strictly cash (αδιαπραγματευτα!!!).

Πληρωστε λεει την ζημια.... ''βρε παιδια δεν πεταγαμε εμεις τα λουδουδια στην πιστα'', εμεις απλα (''ο..... κυριαρχος λαος δηλαδη'') ειμασταν στην πορτα του μπουζουκαδικου κανωντας FACE CONTROL ποιοι 300 (τοσους χωραει το μαγαζι) θα μπουνε μεσα να διασκεδασουν. Τελικα να πληρωνει ο πορτιερης ''την ζημια'' στο μαγαζι που δουλευει - (μεταφορικα το λεμε, μην τρομαζουν οι πορτιεριδες) μαλλον πρωτη φορα το ακουμε!!

Και τωρα τι???

Μονο και μονο, επειδη το θηλαστικο που λεγεται ανθρωπος - οπως και πολλα αλλα θηλαστικα- εχει ενστικτο αυτοσυντηρησης, και μαλλον καταλαβε οτι το ενας για εναν (δηλαδη για την παρτη του και μονο, δεν παιζει πια) πρεπει να αρχισει να διαβουλευεται - πρωτα.... με τον εαυτο του , με το ALTER EGO του ..... για το, που παει, τι θελει, τι ζηταει?? Μιλωντας με συγγενης, με φιλους, με γνωστους....και αγνωστους, θα καταλαβει, οτι πολλοι εχουν τις ιδιες ανησυχιες. Οπα, δεν ειμαι μονος μου!!!!
Κι' αλλος κοσμος εχει..... τα ιδια προβληματα, τις ιδιες ανησυχιες, τις ιδιες ιδεες, τα ιδια ενδιαφεροντα, κλπ κλπ. ΑΛΛΑ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ!!!

Την κοινωνια, την αποτελουν τα μελη της (οσο μικρη η μεγαλη ειναι), αυτα που συνεισφερουν ειναι τα ενεργα, που με τον τροπο αυτο, κρατουν τις ισσοροπιες, ακομα ωστε και τα ποιο αδυναμα να μπορουν και αυτα να απολαυσουν τα θετικα της ζωης. Και μην ξεχασετε ποτε στην ζωη σας αδελφια, οτι η αξια μας, καθοριζεται απο τις ευθυνες που αναλαμβανουμε, αρκει αυτες οι ευθυνες να ειναι οι σωστες!!!
Την κοινωνια (αγελη, ομαδα, tribe = φυλη, εθνη κλπ) την αποτελουν ομως και πολλες μικροτερες ομαδες με ενα καποιο κοινο χαρακτηριστικο. θα μπορουσα τωρα να γραφω ωρες για τα κοινα χαρακτηριστικα, αλλα πιστευω οτι ειστε λογικα οντα ωστε να σκεφτειτε και μονοι σας!! Το δικο μας κοινο χαρατηριστικο, ειναι βυσσινι και εχει για σημαδι ενα πουλι που αναγενναται απο τις σταχτες του!!

Γιατι ομως τα γραφουμε σημερα ολα αυτα???
Εχτες (στην απο κατω αναρτηση θα την βρειτε) αναρτηθηκε εδω στο μλογκ μας μια φωτογραφια - αξιζει οσες χιλιες λεξεις κυριολεκτικα!! Απλα τα γραφουμε, για να καταλαβουμε (οι περισσοτεροι αν οχι ολοι) οτι κατι πρεπει και εμεις οι ιδιοι να κανουμε - για το προβλημα μας, και να μην τα περιμενουμε και ολα απο το κρατος, την εξουσια η οπως αλλιως λεγεται... και αυτο διοτι η ζωη δεν ειναι μονο μπαλα, μπασκετ κλπ.......

Δεν θα σας κουρασω αλλο, αλλα θα σας προτεινω να μπειτε στον κοπο να σκεφτειται λιγο την κατασταση....και ο καθε ενας απο την πλευρα του, ισως βρει μια λυση που να του ταιριαζει αλλα να ταιριαζει και σε αλλους!!

Εμεις απο την πλευρα μας ομως - σαν μπλογκ εννοω- θα αναρτησουμε σημερα το βραδυ και παλι, ολο το υλικο που εχουμε συγκεντρωσει και αναρτησει παλαιοτερα και εδω και σε αλλα μπλογκ, για την αλληλοβοηθεια μεταξυ μας, σαν μικρη κοινωνια που ειμαστε
"ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΝΟΙ" και για το, οπως το ονομασαμε, ''ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΑΣ - Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ''.
Οσοι βιαζεστε, θα το βρειτε σε αυτο το μπλογκ στις αναρτησεις με τιτλο ""Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ''
σκρολλ νταουν, γιου σιι ιτ ον δε λεφτ χαντ σαιτ!!

See you later again!!
ALL YOU NEED IS PROO!!!!


-----------------------------------------------------------------------------------------


να μαστε παλι για την συννεχεια!!
Επειδη εχουν γραφτει διαφορα, κοντα στην Πρωτοχρονια, αρκετος κοσμος δεν τα διαβασε τοτε, η δεν τους εδωσε τοτε, την πρεπουσα σημασια. Πολυ απλα, θα τα επαναλαβουμε σημερα, μαζι με καποια αλλα αξιολογα αποσπασματα απο αναρτησεις φιλων-σχετικες με το θεμα μας.


Θα ειναι κυριολεκτικα μεγαλη μας χαρα και τιμη, να διαβασουμε τις δικες σας σκεψεις, ειτε στο φορουμ (θα δημιουργηθει ειδικο τοπικ), η τα συντομα μυνηματα σας, στα σχολια κατω απο την αναρτηση.


-----------------------------------------------------------------------------------------------
( ΑΠΟ ΤΟ VISSINICLUBNOGATE.BLOGSPOT.COM)
Τι σημαίνει υποστηρίζω μια ομάδα;
Η παρουσίαση του νέου ύμνου της ομάδας έδωσε την ευκαιρία σ’ ένα αμετανόητο Προοδευτικάνο που αυτή την εποχή ζει σ’ ένα πανέμορφο νησί του Αιγαίου να μιλήσει για την ομάδα της καρδιάς μας μ’ εκείνο τον ιδιαίτερο τρόπο που ο Γιώργος ξέρει πολύ καλά να κάνει παρουσιάζοντας την ανάρτηση που ακολουθεί στην ιστοσελίδα του niouslete.blogspot.com.
Μάτια που δε βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται λέει η παροιμία, αλλά ας είναι καλά το διαδίκτυο που κρατάει τη σπίθα της αγάπης μας για πάντα αναμμένη.
Να ‘σαι καλά φίλε που κάνεις το φοίνικα να πετάει όχι μόνο στα θαλασσινά πελάγη αλλά και σ’ εκείνα του διαδικτύου

Τι σημαίνει υποστηρίζω μια ομάδα;Στο παραπάνω βίντεο βλέπουμε το πως η χορωδία του δήμου Κορυδαλλού ερμηνεύει τον νέο ύμνο (που δεν αντικαθιστά τον παλιό) της Προοδευτικής. Ο ύμνος αυτός δημιουργήθηκε από τους κυρίους Βεντούρη και Καρυώτη.

Γιατί τώρα σας τα γράφω όλα αυτά;


Γιατί είμαι οπαδός της συγκεκριμένης ομάδας; Όχι (αν και όλοι έχετε καταλάβει πως είμαι). Γιατί μου άρεσε σαν τραγούδι ο ύμνος αυτός; Άσχετο.

Σας τα γράφω αυτά γιατί επικροτώ την προσπάθεια. Κάποιοι άνθρωποι, ενώ δεν έχουν χρόνο, τον βρήκαν για να φτιάξουν κάτι. Χωρίς να έχουν να κερδίσουν τίποτα.

Kαι γιατί το έκαναν; Γιατί πίστευαν πως έτσι μπορούν να ενώσουν τον κόσμο σε μια κοινή δράση. Γιατί τι άλλο είναι η υποστήριξη μιας ομάδας από μια κοινή δράση;

Από τη στιγμή που αναφέρω για υποστήριξη ομάδων θεωρώ πως έχω χάσει το 90% των γυναικών αναγνωστριών, αλλά αν κάνουν και αυτές υπομονή ίσως καταλάβουν κάτι από το κλασικό βραδινό μου παραλήρημα.

Γυρνάω στα προηγούμενα.

Σε μια εποχή άκρατου ατομισμού και ωχαδερφισμού (πόσο κράξιμο είχα φάει όταν ήμουν μαθητής που χρησιμοποίησα αυτή την λέξη σε έκθεση) οποιαδήποτε κίνηση μας θυμίζει πως είμαστε κοινωνικά όντα είναι θετική. Και όχι δεν είμαστε κοινωνικά όντα όταν "είμαστε κοινωνικοί", δηλαδή όταν κάνουμε δημόσιες σχέσεις, γιατί τότε κοιτάμε πως να περάσουμε καλά εμείς, ως άτομα.
Είμαστε κοινωνικά όντα όταν δουλεύουμε σε ομάδες για να επιτύχουμε έναν σκοπό που θα ωφελήσει όλη την ομάδα.Ο ατομισμός και η απουσία του ενδιαφέροντος για την κοινωνία είναι ένα από τα βασικά προβλήματα της εποχής μας.

Συνεχίζω όμως για τα ποδοσφαιρικά. Γιατί υποστηρίζω αυτή την ομάδα;

Γιατί τώρα που ζω πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μου (σπίτι μου είναι η περιοχή που έζησα και μεγάλωσα και όχι το οίκημα που ζω), το ενδιαφέρον μου γι' αυτή έχει αυξηθεί; Η απάντηση είναι απλή.Υποστηρίζω την Προοδευτική γιατί από το μπαλκόνι του σπιτιού που μεγάλωσα, έβλεπα τους αγώνες. Και όσα προβλήματα και να έχουν σαν περιοχές η Νίκαια και ο Κορυδαλλός, εγώ εκεί μεγάλωσα, γι' αυτό τον τόπο νοιάζομαι και αυτός με ενδιαφέρει.


Και αυτός (όπως και οποιοσδήποτε τόπος) για να πάει μπροστά, χρειάζεται συλλογική δράση από τους πολίτες του. Και μπορεί να μη σας φαίνεται αρκετός ως λόγος, αλλά μια ποδοσφαιρική ομάδα, μπορεί να ανάψει την σπίθα για την δημιουργία της φωτιάς που είναι η συλλογική δράση.
Είναι δύσκολο πράγμα η φωτιά. Δημιουργεί προβλήματα. Γι' αυτό και τις περισσότερες φορές βλέπουμε την συλλογική δράση οπαδών να δημιουργεί προβλήματα. Αλλά αν καταφέρουμε να τιθασεύσουμε την φωτιά μπορούμε να κάνουμε θαύματα.

Δεν ξέρω αν τελικά θα γίνει κάτι, αλλά όλες αυτές οι δράσεις που κατά καιρούς έχουν συζητηθεί από τους οπαδούς της συγκεκριμένης ομάδας (από κοινωνική συμπαράσταση, μέχρι και κοινό νόμισμα!) δείχνουν ότι υπάρχει ελπίδα να θυμηθούμε όλοι πως σαν ομάδα πετυχαίνουμε περισσότερα απ' ότι σαν άτομα. Όπως λέει και ο Ψυχάρης "Για να γίνουν έργα μεγάλα, δε φτάνει μόνο ένας να τα κάμει. Χρειάζεται η συνεργεία ολωνών".
Τώρα θα μου πει κάποιος. "Ρε φίλε τι έχεις πιει; Επειδή έφτιαξαν κάποιοι ένα τραγούδι και χάρηκε μια αίθουσα κάτι σημαίνει;" Ως θετικός επιστήμονας (ένας θεός να με κάνει), ρεαλιστής, και κυνικός, δεν γίνεται να είμαι αισιόδοξος. Αλλά ένα πράγμα γνωρίζω. Αποτέλεσμα χωρίς προσπάθεια δεν γίνεται να υπάρξει.
Προσπαθούμε, αν και ξέρουμε πως θα αποτύχουμε, γιατί είναι το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε. Είμαστε νοικάρηδες σ' αυτόν τον κόσμο, και έχουμε δικαιώματα επειδή κάποιοι παλιότεροι πολέμησαν γι' αυτά. Είναι υποχρέωση μας να προσέξουμε το σπίτι μας, και να το δώσουμε αν όχι καλύτερο, τουλάχιστο στην ίδια κατάσταση στον επόμενο.

Νάτος πάλι ο απηυδισμένος αναγνώστης. "Τι πίνεις ρε Γιώργο βραδιάτικα;"Και εγώ επιμένω. Το να υποστηρίζουμε μια ομάδα, ειδικά αν αυτή είναι της περιοχής μας είναι κάτι σαν τον έρωτα (ίσως και ισχυρότερο από αυτό).

Τονίζω τον παράγοντα της εντοπιότητας γιατί για μένα δεν είναι οπαδοί οι Ολυμπιακοί από την Νίσυρο, ή οι Παναθηναϊκοί από την Πάτρα. Αυτοί απλά υποστηρίζουν κάποιον που συνήθως κερδίζει γιατί τους αρέσει να νιώθουν καλά. Αν είναι έτσι να γίνουν όλοι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μάντσεστερ ή και μικτή κόσμου άμα λάχει.

Σκεφτείτε τον μεγαλύτερο έρωτα της ζωής σας. Ήταν η ομορφότερη γυναίκα ή ο ομορφότερος άντρας του κόσμου; Φυσικά και όχι. Γιατί να υποστηρίζουμε κάποιους τυχαίους που απλά κερδίζουν, και όχι αυτούς με τους οποίους μας συνδέει κάτι;

Στην κερκίδα της Προοδευτικής καθόμουν μαζί με τον πατέρα μου, τους φίλους του, τους πελάτες του μαγαζιού του, τους γείτονες μας, τους άγνωστους φωνακλάδες που κάθονταν πάντα στην ίδια θέση, τους μαθητές μου και τους γονείς τους, τους παλιούς μου συμμαθητές και γενικά όλους εκείνους τους ανθρώπους που αν και μας χωρίζουν τόσα μας ενώνει ένα βασικό. Ο τόπος μας, το σπίτι μας.

Πάλι ο αγανακτισμένος αναγνώστης. "Ρε φίλε, ζεις σε ένα πανέμορφο νησί, το σπίτι σου το βαράει το κύμα, και εσύ μου λες για την Κοκκινιά;"


Ακριβώς αυτό κάνω. Καληνύχτα
-------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ eastattikablog & vissiniclubnogateblog

ΣΆΒΒΑΤΟ, 02 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2010

Το δικο μας νομισμα!! (PART 1)


To blog μας ανακοινωνει το μεγαλυτερο σχεδιο, ιδεα που εγινε ποτε μεχρι στιγμης στην Προοδευτικη.

Το prooject μας (που θα ειναι το 2010 η κυρια ασχολια μας, προς υλοποιηση για φετος, φυσικα μαζι με τον Μορφωτικο Συλλογο που ειναι κατι που δεν σταματαει ποτε.)εχει ονομα "Φοινιξ''.
To ονομα προερχετε απο το πρωτο νομισμα της Νεοτερης Ελλαδας που ειχε το ιδιο ονομα . Ξεχαστε το ευρω που μας ξετιναξε!!! ..Θα καταλαβετε παρακατω πως κολλαει....
Η κυρια ιδεα ερχετε απο το μυαλο του φιλου μας Αλεκου απο το EastAttika
Nogaters blog.
Καποτε ειχαμε μια κουβεντα που αφορουσε τον τροπο που οι φιλοι της Sankt Pauli εχουν αναγει την ομαδα σε κοινωνικο φαινομενο εντος της πολης του Αμβουργου αλλα και εκτος. Οποιος ειναι μελος στην ομαδα και στον συνδεσμο φιλαθλων εχει εκπτωση σε αγορες ,σε καταστηματα της πολης και διαφορες υπηρεσιες.
Η ομαδα προσφερει σε πολλους φορεις της πολης, κινηση και πωλησεις, εχοντας συνεργασια με τον εξης πολυ απλο τροπο. Ο καθε καταστηματαρχης βαζει ενα αυτοκολλητο στην πορτα του που ενημερωνει τους κατοχους καρτα μελους για την εκπτωση που εχει στο συγκεκριμενο καταστημα. Και μιλαμε για καταστηματα που ξεκινανε απο περιπτερα μεχρι εμπορικα κεντρα!!
Ενα αλλο πραγμα που ειχαμε δει καπου στο ιντερνετ ειναι τα μη πραγματικα νομισματα. Δηλαδη λογιστικες μοναδες αξιας που εχουν δικια τους ονομασια σαν νομισματα ,που μεταφραζονται σε ανταλλαγη προιοντων και υπηρεσιων.

Ενα εφευρημα καποιων για να αφησουν πισω τα πραγματικα χρηματα και τα κρατικα συστηματα αξιων.
Να το εξηγησουμε ακομα περισσοτερο και να σας δωσουμε να καταλαβεται την ενωση των δυο πραγματων...
Πρωτο βημα ειναι να εχετε μια καρτελα- καρτα οπου θα μαζευεται τους ''Φοινικες''. Τα υποθετικα νομισματα.

Μπαινετε σε ενα μαγαζι που εχει αυτοκολλητο ''Φοινιξ Prooject''. Αγοραζετε μια μπλουζα και ενα ζευγαρι παπουτσια. Η αγορα σας εχει αξια 80 ευρω. Συμφωνα με το συστημα ''Φοινιξ'' κερδιζεται 40 φοινικες ας πουμε. Η αξια αυτη καταγραφετε στην καρτα σας.
Μετα απο μερικες μερες περνει το ματι σας ενα ακομα συνεργαζομενο μαγαζι με το νομισμα ''Φοινιξ'' που πουλαει καλτσες. Με τους ''φοινικες'' που εχετε μπορειτε να αγορασετε τις καλτσες με μια καποια εκπτωση συμφωνα με τους ''Φοινικες'' που εχετε μαζεψει ας πουμε 10%. Μπορειτε ομως να μην πληρωσετε με ''Φοινικες'' αλλα να κερδισετε ακομα μερικους ας πουμε 5 , με αυτην την αγορα. Ετσι μαζευετε το δικο σας νομισμα και το κανετε οτι θελετε.

Ενα τριτο κομματι που μπαινει ειναι το ''Φοινιξ Store''. Ενα μαγαζι συμφεροντων ΑΟ Προοδευτικης που θα ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ πραγματα ΜΟΝΟ ΜΕ ''ΦΟΙΝΙΚΕΣ''. Και λεμε προσφερει γιατι δεν θα δινετε χρηματα! Μονο τον ''Φοινικα'' απο την ειδικη καρτελα-καρτα!!
Το μαγαζι θα εχει προιοντα που θα προερχονται απο δωρεες και πραγματα που κανονικα θα καταστρεφονταν, αλλα ενδεχομενοςκαι παροχη διαφορων υπηρεσιων.

Τετοια μαγαζια υπαρχουν στο εξωτερικο, που πουλανε σε τρελες τιμες πραγματα που τα καταστημα η οι εταιριες δεν θελουν πια, και τους τα κανουν δωρεα η τους τα παρεχουν σε τιμη κατω του κοστους, διοτι η καταστροφη τους κοστιζει πιο πολυ απο την πωληση με τον τροπο αυτο.
Ξερετε ποσα πραγματα πανε χωματερη ενω ειναι καινουργια και μια χαρα??!!

Ατιμος καπιταλισμος..

Η γενικη ιδεα πιστευουμε οτι ειναι κατανοητη. Σε καιρους φτωχειας, ανεχειας και ανεργιας μπορειτε να φανταστητε ποσο καλο θα κανει αυτο σε ολους μας??
Τα μαγαζια εχουν προβλημα ρευστοτητας και αγοραστικη κινησης. Με αυτην την ιδεα βοηθαμε ακομα και τους μη εχοντες να βρουν χρηματα. Τα δικα τους χρηματα!!
Παραλληλα μπορουμε να εχουμε και μια βαση δεδομενων με επιχειρησεις που θα μπορειτε να βρειτε εργασια. Ο ενας Προοδευτικανος να βοηθαει τον αλλο, βεβαια παντα με σοβαροτητα και βασει απαιτουμενων προσοντων!!

Μιλαμε για πολυ μπροστινα πραγματα αδερφια!

Απο σημερα λοιπον ανοιγουμε το θεμα και περιμενουμε τις γνωμες σας, τις προτασεις σας, ενδεχομενως εμπειριες σε παρομοια θεματα σε αλλες χωρες, αλλα ακομα και αλλαγες πανω στην ιδεα μας.

Ειναι ενα προτζεκτ, που θελει πολυ δουλεια και ψαξιμο απο ολους μας.
Ειναι μια δραση που ξεκιναει απο τα κατω. Απο τον κοσμο για τον κοσμο. Ενα πονημα που στοχο εχει να φερει κοσμο ενεργο και υγιει στην ομαδα μας σε κοινωνικο και καθημερινο επιπεδο. Να βοηθησει και οχι να παρει.

Ειναι καιρος να δουμε πισω μας στον χρονο, να θυμηθουμε τις αξιες και την ηθικη των παλαιοτερων, ωστε να παμε δυνατα στο μελλον!
Να δουμε αξιες (ισως ξεχασμενες σημερα) και ιδεες καθαρες.
Αλληλεγυη και συντροφικοτητα ειναι η απαντηση μας!!

Διοτι αυτη ειναι η κοινωνικη υποσταση της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!

ΕΜΠΡΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΝΟΙ!!

vissiclubnogate.blogspot.com
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε συνεχεια της κοινης αναρτησης του μπλογκ μας και του http://vissiniclubnogate.blogspot.com/σχετικα με την ιδεα του δικου μας νομισματος του "ΦΟΙΝΙΚΑ'' σας παρουσιαζουμε ενα αρθρο ημερησιας εφημεριδας και τα αποτελεσματα της ερευνας μας στο Ιντερνετ, για σχετικα θεματα.


«Κοινωνικό κατάστημα»: Στο «Sozialkaufhaus» της συνοικίας Νeukolln, στο Βερολίνο, άνεργοι, συνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι μπορούν να αγοράσουν αντικείμενα ή έπιπλα σε τιμές που δεν αντέχουν σε συναγωνισμό
Με μια πρώτη ματιά μοιάζει με συνηθισμένο παλαιοπωλείο:
χρησιμοποιημένοι καναπέδες παραταγμένοι μπροστά σε τεράστιες ντουλάπες, βιτρίνες γεμάτες ποτήρια και αντικείμενα όλων των ειδών, αμέτρητα βιβλία και πολυέλαιοι της δεκαετίας του ΄50. Η διαφορά είναι ότι στο Sozialkaufhaus, ένα «κοινωνικό κατάστημα» που βρίσκεται στη λαϊκή συνοικία Νeukolln, στο Βερολίνο, οι τιμές απευθύνονται σε μια ιδιαίτερη πελατεία: άνεργοι, συνταξιούχοι, αλλά και χαμηλόμισθοι μπορούν να αγοράσουν εδώ ένα πλήρες κρεβάτι με 50 ευρώ, ένα ποτήρι με 20 λεπτά, μια ντουλάπα με 50 ευρώ, ένα βιβλίο με 1 ευρώ και αλλα πολλα.
Υπάρχει μάλιστα η δυνατότητα να προμηθευτεί κανείς μέχρι πέντε ρούχα δωρεάν.

Από τότε που ο Μίχαελ Μάσκολους ίδρυσε την οργάνωση Die Τeller Gottes («Τα Πιάτα του Θεού») και άνοιξε το πρώτο του κέντρο το 2004, η ζήτηση δεν έχει σταματήσει να αυξάνεται. Ώς και 350 άνθρωποι την ημέρα έρχονται να αγοράσουν αντικείμενα ή έπιπλα σε τιμές που δεν αντέχουν σε συναγωνισμό. «Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στη Γερμανία έχουν ανάγκη από ένα τέτοιο είδος προσφοράς», λέει ο 47χρονος πρώην άνεργος.

Η λογική της λειτουργίας αυτών των καταστημάτων είναι απλή:
ο ιδιοκτητης, παίρνει όλα όσα οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να μην χρησιμοποιησουν αλλο, επισκευάζει ό,τι χρειάζεται και τα μεταπωλεί σε πολύ χαμηλές τιμές. «Είναι απίστευτο τι μπορεί να καταλήξει στον σκουπιδοτενεκέ η στην αποθηκη» λέει δείχνοντας μηχανήματα μουσικής σε πολύ καλή κατάσταση.

Τα κέρδη από τις πωλήσεις χρησιμεύουν για να πληρώνονται το νοίκι και οι μισθοί των δέκα υπαλλήλων. «Δεν βγάζουμε κανένα κέρδος, και αν στο μέλλον μείνουν χρήματα στην άκρη θα τα δώσω σε μια φιλανθρωπική οργάνωση» τονίζει ο Μάσκολους, ο οποίος απορρίπτει οποιαδήποτε κρατική επιδότηση.

Σε όλη τη Γερμανία (οπως και σε αλλες χωρες), τέτοιες πρωτοβουλίες παρουσιάζουν άνθηση.

Υπολογίζονται σε 350, ενώ κάθε μήνα ανοίγουν τις πόρτες τους καινούργια καταστήματα. Πολλές μελέτες άλλωστε δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια οι μισθοί παρουσιάζουν στασιμότητα και οι ανισότητες έχουν αυξηθεί. Από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 οι καθαροί μισθοί έχουν ελάχιστα αυξηθεί και το ποσοστό του πληθυσμού που έχει ελάχιστη ή καθόλου περιουσία είδε τη συνεισφορά του στον εθνικό πλούτο να μειώνεται από το 2002 ώς το 2007 κατά 1,5%.

Η πελατεία του Sozialkaufhaus δείχνει τον τρόπο που ζουν οι πιο ανημποροι οικονομικα,
οι ανεργοι κ.α. ( διατηρωντας την αξιοπρεπεια τους)

Η 35χρονη Ελίζαμπετ Φιλιποβίτσι, ανύπαντρη μητέρα και έγκυος στο τέταρτο παιδί της, έρχεται συχνά εδώ. «Με ένα εισόδημα νοικοκυράς που φτάνει τα 600 ώς 800 ευρώ τον μήνα, δύσκολα μπορώ να καλύψω τα έξοδά μου» λέει η μικροσκοπική γυναίκα ψάχνοντας να αγοράσει ένα παντελόνι για τον 7χρονο γιο της.
Δίπλα της, δύο συνταξιούχες ψάχνουν μια κούτα γεμάτη σεντόνια. «Η σύνταξή μου είναι πολύ χαμηλή» παραπονιέται η μία από αυτές, αλλα εδω μπορω να αποκτησω οτι χρειαζομαι σε τιμες που ακομη αντεχω να ξοδεψω τα ελαχιστα χρηματα που εχω απο την προνοια.


θελετε περισσοτερα??
Οι υπολοιπες πληροφοριες που ακολουθουν ειναι στην Γερμανικη Γλωσσα (προς το παρον)

ενα σαιτ που εχει καταγεγραμμενα ολα τα αντιστοιχα καταστηματα στην Γερμανια και ηλεκτρονικο καταστημα.
Το βιντεο που ακολουθει ειναι απο τοπικο τηλεοπτικο σταθμο του Βερολινου (αφηγηση στα Γερμανικα)

( ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ - ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΡΥΝΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ)
Berlin News: Sozialkaufhaus - kewego
Man findet hier Kleidung, Schuhe oder Spielzeug für ein bis drei Euro. Es geht um das neue Sozialkaufhaus. Das satte Angebot richtet sich an alle. Es braucht keinen Speziellen Nachweis, dass der Kunde besonders bedürftig ist. Die angebotenen Waren sind ausschließlich Spenden und auch die Verkaufserlöse fließen wiederum als Spenden direkt in Projekte und Aktionen für Kinder und Jugendliche des Bezirks.

ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ:
Ιδεες που μπορουν να βοηθησουν την κοινωνια μας, τους ασθενεστερους οικονομικα, τους εχοντες αναγκη αλλα αξιοπρεπεια, τον κοινωνικο ιστο της πολης η καθε πολης, σε αυτην την εξαιρετικα δυσκολη περιοδο οικονομικης στενοτητας που θα διανυουμε απο εδω και περα, ειναι ευπροσδεκτες για αναρτηση και για σχολιασμο.
Οι οπαδοι δεν ειναι καφροι - ειναι ενεργες ομαδες σκεπτομενων πολιτων, που αναλαμβανουν πρωτοβουλιες για το κοινο καλο. Πολλα τετοιας μορφης καταστηματα, ανηκουν σε διαφορων μορφων σωματεια!!

ΕΜΠΡΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΝΟΙ!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 08 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2010

Φοινικας - Το δικο μας νομισμα PART 3

Συνεχιζουμε την ερευνα για οτι αφορα τα κοινωνικα νομισματα και τα εναλλακτικα συστηματα συναλλαγων. Δειτε αυτο

http://www.ovolos.gr/


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΒΟΛΟΣ ??

Ο "οβολός" κοινωνικό νόμισμα έρχεται ως η Ελληνική απάντηση στην χρηματοοικονομική κρίση!
Με αυτό οι πολίτες δημιουργούν και στην Ελλάδα το πρώτο εναλλακτικό σύστημα συναλλαγών με χρήση κοινωνικού νομίσματος. Με το ανταλλάξιμο κοινωνικό νόμισμα "οβολός" κάθε πολίτης και κάθε επιχείρηση θα μπορεί να συναλλάσεται, να παρέχει υπηρεσίες, να εμπορεύεται, να πουλά και να αγοράζει προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς την ανάγκη χρήσης του ευρώ.

Συνεχιζουμε λοιπον την ερευνα μας στο διαδικτυο για να αποδειξουμε οτι οχι μονο ειναι εφικτη η ιδεα μας αλλα συμβαινει διπλα μας!!
Θα μπορουσαμε να προσθεσουμε οτι ειναι αναγκαια μια τετοια πρωτοβουλια. Θα ασχοληθουμε και περαιτερω με το θεμα και ελπιζουμε οτι θα πραξετε και σεις το ιδιο.

ΕΜΠΡΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΝΟΙ!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΙΠ, ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΑΣ - ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-
ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!
ΚΑΘΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ , ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ( ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΣΩΖΩΝΤΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΩΣ?? ΑΓΟΡΑΖΩΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ - ΑΡΚΕΙ Ο ''ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ'' ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΑΕΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ''ΡΙΞΕΙ''!!)
ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΘΙΞΟΥΜΕ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ.... ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΑΒΑΛΕ!!
ΕΧΕΤΕ ΠΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ..............!!!

ALL YOU NEED .....IS PROO!!!!


1 σχόλιο:

  1. KLAP - KLAP - KLAP (DYSTYXOS DEN BRISKO ALLO TROPO NA XEIROKROTISO AYTO POY DIABASA EDO) BRAVO RE ANTHROPE MILISES SOSTA!! PERIMENO THN SYNEXEIA POY EGRAPSES .....

    GIORGOS M.

    ΑπάντησηΔιαγραφή