ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Το δικο μας νομισμα!!



To blog μας ανακοινωνει το μεγαλυτερο σχεδιο, ιδεα που εγινε ποτε μεχρι στιγμης στην Προοδευτικη.
Το prooject μας (που θα ειναι το 2010 η κυρια ασχολια μας, προς υλοποιηση για φετος, φυσικα μαζι με τον Μορφωτικο Συλλογο που ειναι κατι που δεν σταματαει ποτε.) εχει ονομα "Φοινιξ''.
To ονομα προερχετε απο το πρωτο νομισμα της Νεοτερης Ελλαδας που ειχε το ιδιο ονομα . Ξεχαστε το ευρω που μας ξετιναξε!!! ..Θα καταλαβετε παρακατω πως κολλαει....
Η κυρια ιδεα ερχετε απο το μυαλο του φιλου μας Αλεκου απο το EastAttika
Nogaters blog.
Καποτε ειχαμε μια κουβεντα που αφορουσε τον τροπο που οι φιλοι της Sankt Pauli εχουν αναγει την ομαδα σε κοινωνικο φαινομενο εντος της πολης του Αμβουργου αλλα και εκτος. Οποιος ειναι μελος στην ομαδα και στον συνδεσμο φιλαθλων εχει εκπτωση σε αγορες ,σε καταστηματα της πολης και διαφορες υπηρεσιες.
Η ομαδα προσφερει σε πολλους φορεις της πολης, κινηση και πωλησεις, εχοντας συνεργασια με τον εξης πολυ απλο τροπο. Ο καθε καταστηματαρχης βαζει ενα αυτοκολλητο στην πορτα του που ενημερωνει τους κατοχους καρτα μελους για την εκπτωση που εχει στο συγκεκριμενο καταστημα. Και μιλαμε για καταστηματα που ξεκινανε απο περιπτερα μεχρι εμπορικα κεντρα!!
Ενα αλλο πραγμα που ειχαμε δει καπου στο ιντερνετ ειναι τα μη πραγματικα νομισματα. Δηλαδη λογιστικες μοναδες αξιας που εχουν δικια τους ονομασια σαν νομισματα ,που μεταφραζονται σε ανταλλαγη προιοντων και υπηρεσιων.
Ενα εφευρημα καποιων για να αφησουν πισω τα πραγματικα χρηματα και τα κρατικα συστηματα αξιων.
Να το εξηγησουμε ακομα περισσοτερο και να σας δωσουμε να καταλαβεται την ενωση των δυο πραγματων...
Πρωτο βημα ειναι να εχετε μια καρτελα- καρτα οπου θα μαζευεται τους ''Φοινικες''. Τα υποθετικα νομισματα.
Μπαινετε σε ενα μαγαζι που εχει αυτοκολλητο ''Φοινιξ Prooject''. Αγοραζετε μια μπλουζα και ενα ζευγαρι παπουτσια. Η αγορα σας εχει αξια 80 ευρω. Συμφωνα με το συστημα ''Φοινιξ'' κερδιζεται 40 φοινικες ας πουμε. Η αξια αυτη καταγραφετε στην καρτα σας.
Μετα απο μερικες μερες περνει το ματι σας ενα ακομα συνεργαζομενο μαγαζι με το νομισμα ''Φοινιξ'' που πουλαει καλτσες. Με τους ''φοινικες'' που εχετε μπορειτε να αγορασετε τις καλτσες με μια καποια εκπτωση συμφωνα με τους ''Φοινικες'' που εχετε μαζεψει ας πουμε 10%. Μπορειτε ομως να μην πληρωσετε με ''Φοινικες'' αλλα να κερδισετε ακομα μερικους ας πουμε 5 , με αυτην την αγορα. Ετσι μαζευετε το δικο σας νομισμα και το κανετε οτι θελετε.

Ενα τριτο κομματι που μπαινει ειναι το ''Φοινιξ Store''. Ενα μαγαζι συμφεροντων ΑΟ Προοδευτικης που θα ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ πραγματα ΜΟΝΟ ΜΕ ''ΦΟΙΝΙΚΕΣ''. Και λεμε προσφερει γιατι δεν θα δινετε χρηματα! Μονο τον ''Φοινικα'' απο την ειδικη καρτελα-καρτα!!
Το μαγαζι θα εχει προιοντα που θα προερχονται απο δωρεες και πραγματα που κανονικα θα καταστρεφονταν, αλλα ενδεχομενοςκαι παροχη διαφορων υπηρεσιων.

Τετοια μαγαζια υπαρχουν στο εξωτερικο, που πουλανε σε τρελες τιμες πραγματα που τα καταστημα η οι εταιριες δεν θελουν πια, και τους τα κανουν δωρεα η τους τα παρεχουν σε τιμη κατω του κοστους, διοτι η καταστροφη τους κοστιζει πιο πολυ απο την πωληση με τον τροπο αυτο.
Ξερετε ποσα πραγματα πανε χωματερη ενω ειναι καινουργια και μια χαρα??!!

Ατιμος καπιταλισμος..

Η γενικη ιδεα πιστευουμε οτι ειναι κατανοητη. Σε καιρους φτωχειας, ανεχειας και ανεργιας μπορειτε να φανταστητε ποσο καλο θα κανει αυτο σε ολους μας??
Τα μαγαζια εχουν προβλημα ρευστοτητας και αγοραστικη κινησης. Με αυτην την ιδεα βοηθαμε ακομα και τους μη εχοντες να βρουν χρηματα. Τα δικα τους χρηματα!!
Παραλληλα μπορουμε να εχουμε και μια βαση δεδομενων με επιχειρησεις που θα μπορειτε να βρειτε εργασια. Ο ενας Προοδευτικανος να βοηθαει τον αλλο, βεβαια παντα με σοβαροτητα και βασει απαιτουμενων προσοντων!!

Μιλαμε για πολυ μπροστινα πραγματα αδερφια!

Απο σημερα λοιπον ανοιγουμε το θεμα και περιμενουμε τις γνωμες σας, τις προτασεις σας, ενδεχομενως εμπειριες σε παρομοια θεματα σε αλλες χωρες, αλλα ακομα και αλλαγες πανω στην ιδεα μας.
Ειναι ενα προτζεκτ, που θελει πολυ δουλεια και ψαξιμο απο ολους μας.
Ειναι μια δραση που ξεκιναει απο τα κατω. Απο τον κοσμο για τον κοσμο. Ενα πονημα που στοχο εχει να φερει κοσμο ενεργο και υγιει στην ομαδα μας σε κοινωνικο και καθημερινο επιπεδο. Να βοηθησει και οχι να παρει.
Ειναι καιρος να δουμε πισω μας στον χρονο, να θυμηθουμε τις αξιες και την ηθικη των παλαιοτερων, ωστε να παμε δυνατα στο μελλον!
Να δουμε αξιες (ισως ξεχασμενες σημερα) και ιδεες καθαρες.
Αλληλεγυη και συντροφικοτητα ειναι η απαντηση μας!!
Διοτι αυτη ειναι η κοινωνικη υποσταση της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!
ΕΜΠΡΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΝΟΙ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου