ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

LET THE GAMES BEGIN....(απο Ολυμπιαδες ειναι, αλλα την καλη αρχη... του Μουντιαλ περιμενουμε ολοι)






ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ (17:00)
Ο ''SUPER-BRAZIL-MAN''





Η Βραζιλία και η Ολλανδία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με θέα ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης και οι φίλοι της στρογγυλής θεάς σε όλο τον πλανήτη αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την συγκεκριμένη αναμέτρηση.





Η «σελεσάο» πλέον απέναντι σε μία ισχυρή αντίπαλο θέλει να αποδείξειι ότι δικαιολογημένα θεωρείται ως ένα από τα φαβορί για τον τίτλο.

Οι «οράνιε» από την άλλη πλευρά θα επιδιώξουν να αποκλείσουν τους «καριόκας» και να θυμηθούν το ένδοξο παρελθόν τους φτάνοντας σε ημιτελική φάση για πρώτη φορά μετά από δώδεκα χρόνια.




Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες τρεις φορές σε τελική φάση Μουντιάλ.

Το 1974 στην Γερμανία η Ολλανδία είχε επικρατήσει με 2-0 στο δεύτερο γύρο αλλά ακολούθησαν δύο προκρίσεις της Βραζιλίας.
Το 1994 στις ΗΠΑ, η «σελεσάο» επικράτησε με 3-2 μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι για τα προημιτελικά ενώ στην συνέχεια κατέκτησε και τον τίτλο.
Το 1998 στην Γαλλία, η Βραζιλία νίκησε στα πέναλτι με 4-2 μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και την παράταση





Στο αγωνιστικό μέρος δεν λείπουν τα προβλήματα για τον τεχνικό των Νοτιοαμερικανών, Κάρλος Ντούνγκα. Συγκεκριμένα εκτός πλάνων είναι ο τιμωρημένος Ραμίρες και ο τραυματίας Ελάνο.






Ο τεχνικός της Βραζιλίας
αναμένεται να παρατάξει σύστημα 4-4-2 με τους Λουίς Φαμπιάνο και Ρομπίνιο στην επίθεση.

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής της Ολλανδιας, Μπερτ Φαν

Μαρβικ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και αναμένεται να στηριχτεί στην ομάδα που νίκησε τη Σλοβακία στον προηγούμενο γύρο, με σύστημα 4-5-1.











Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γιουίτσι Νισιμούρα από την Ιαπωνία.

Και οι δύο ομάδες έχουν μεγάλα "αστέρια" στη σύνθεσή τους.
Από τη μία ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη για το 2007, Κακά, και ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Ίντερ, Μάικον, και από την άλλη ο επίσης κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ, Γουέσλι Σνάιντερ, αλλά και ο "διόσκουρός" του και κορυφαίος παίκτης του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ, Άριεν Ρόμπεν.

Ποιά είναι όμως τα "κλειδιά" που πρέπει να έχει η κάθε ομάδα για να ανοίξει την πόρτα της πρόκρισης?

Σίγουρα θα υπάρξουν επικές "μονομαχίες" μεταξύ κάποιων παικτών.

Οι παίκτες-βαρόμετρο για την εξέλιξη μιας τόσο σπουδαίας αναμέτρησης ειναι:
Άριεν Ρόμπεν & Ντιρκ Κάουτ vs Μίτσελ Μπάστος & Μάικον

Η μεγάλη δύναμη που έχουν οι δύο ομάδες από τα άκρα είναι δεδομένη.

Το μεγάλο ατού της Βραζιλίας είναι οι προωθήσεις των ακραίων της μπακ, μόνο που σε αυτό το παιχνίδι δεν θα είναι τόσο εύκολο να συμβεί αυτό, ελέω Ρόμπεν και Κάουτ. Οι δύο ποδοσφαιριστές μπορούν να αλλάζουν διαρκώς πλευρές και να δημιουργούν σύγχυση στις αντίπαλες άμυνες και σίγουρα ο Ντούνγκα δεν θα ήθελε να δει τους Μάικον και Μπάστος να παραμελούν τα αμυντικά τους καθήκοντα, γιατί τότε ξέρει πως η ομάδα του θα τα βρει σκούρα απέναντι στους ταχύτατους εξτρέμ των "οράνιε".

Οι κούρσες εκατέρωθεν αναμένεται να είναι αμέτρητες, το θέμα όμως είναι ποιος θα αντέξει περισσότερο, ειδικά σε περίπτωση που η αναμέτρηση οδηγηθεί και στη διαδικασία της παράτασης.

Ρόμπιν Φαν Πέρσι vs Λούσιο

Ο Φαν Πέρσι, σαφώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό που είχε στο τέλος της σεζόν, δεν έχει δείξει τον πραγματικό του εαυτό στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Αυτή είναι ίσως η τελευταία του ευκαιρία για... εξιλέωση. Βέβαια, αυτή θα είναι και η πιο δύσκολη αποστολή που θα έχει, καθώς ο επιθετικός της Άρσεναλ θα πρέπει να τα βάλει με τον ανυπέρβλητο Λούσιο, ο οποίος στο συγκεκριμένο τουρνουά έχει εξελιχθεί στην πιο σταθερή "κολώνα" της βραζιλιάνικης άμυνας.

Διαβάζει το παιχνίδι σαν κομπιούτερ και εξαφανίζει τους αντίπαλους επιθετικούς, εμπνέοντας εμπιστοσύνη στον Ντούνγκα, ακόμα και αν ο Ζουάν που στέκεται δίπλα του, δεν βρίσκεται σε καλή μέρα.

Αυτό που χρειάζεται να κάνει ο Φαν Πέρσι είναι να συμμετέχει πιο ενεργά στις επιθετικές ενέργειες των συμπαικτών του και να δώσει τις "μάχες" που πρέπει με τον Λούσιο, προκειμένου να βρει τον ελάχιστο χώρο που χρειάζεται για να παραβιάσει την εστία του Ζούλιο Σέζαρ.

Γουέσλι Σνάιντερ vs Κακά

Θα μπορούσαν να είναι συμπαίκτες στη Ρεάλ Μαδρίτης. Θα μπορούσαν να είναι αντίπαλοι στα ντέρμπι του Μιλάνου μεταξύ Ίντερ και Μίλαν. Τίποτα από τα δύο δεν συνέβη τελικά, αφού η Ρεάλ αποφάσισε να παραχωρήσει τον έναν και να αποκτήσει τον άλλον.

Ο Κακά είναι αναμφισβήτητα από τους κορυφαίος ποδοσφαιριστές του πλανήτη, αλλά φέτος η χρονιά που πραγματοποίησε κυμάνθηκε στη μετριότητα.
Στο Μουντιάλ δεν έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα η απόδοσή του, καθώς δεν είναι από τους παίκτες της "σελεσάο" που έχουν ξεχωρίσει. Φυσικά όμως δεν μπορεί να υποτιμηθεί, καθώς η ποιότητά του αρκεί για να κερδηθεί ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι.
Μία-δύο ενέργειες από τον Βραζιλιάνο ίσως και να είναι αρκετές. Από την άλλη, ο ηγέτης της Ίντερ στο φετινό τρεμπλ εξακολουθεί να εντυπωσιάζει και στο Μουντιάλ, καθώς είναι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του Φαν Μάρβαϊκ. Μοιράζει άριστα το παιχνίδι των "οράνιε", φέρνοντας πολλές φορές στο μυαλό το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο των συμπατριωτών του από προηγούμενες δεκαετίες. Μεγάλη απειλή για την αντίπαλη εστία και στα στημένα. Λίγος χώρος αν του δοθεί, ίσως να αποβεί μοιραίο για τη Βραζιλία.

Οι πιθανές ενδεκάδες:
Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μαρβικ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βίελ, Χέιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Κάιτ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ, Ρόμπεν, Σνάιντερ, Φαν Πέρσι.
Βραζιλία (Κάρλος Ντούνγκα): Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Ζουάν, Μπαστός, Ζόσουε, Σίλβα, Αλβες, Κακά, Ρομπίνιο, Φαμπιάνο.


ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ-ΓΚΑΝΑ (21:30)

Η παρουσία τους στην προημιτελική φάση αποτελεί από μόνη της σημαντική επιτυχία αλλά όπως λέγεται τρώγοντας έρχεται η όρεξη.
Ουρουγουάη και η Γκάνα αποτελούν τις ευχάριστες εκπλήξεις του Μουντιάλ και αναμετρώνται στο Γιοχάνεσμπουργκ με θέα την πρόκριση στα ημιτελικά.

Οι Νοτιοαμερικανοί έχουν κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο, το 1930 και το 1950 και πλέον έχοντας δείξει στη συγκεκριμένη διοργάνωση σταθερότητα στην απόδοση τους, φιλοδοξούν να βρεθούν μέχρι και στον τελικό για να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Όλα αυτά απέναντι στην ομάδα που έχει καταφέρει να κρατήσει ψηλά τη σημαία της Αφρικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Γκάνα θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα της «μαύρης ηπείρου» που θα βρεθεί στους «4» της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
Στον αγωνιστικό τομέα ο τεχνικός της Ουρουγουάης, Όσκαρ Ταμπάρες θα στηριχθεί και πάλι στους Φορλάν και Σουάρες στην επίθεση ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γκοντίν ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και αν τελικά δεν καταφέρει να δώσει το «παρών» τη θέση του στην ενδεκάδα θα πάρει ο Βικτορίνο.

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής της Γκάνας, Μίλοβαν Ράγεβατς δεν θα έχει στην διάθεση του τους Τζόναθαν Μενσά και Αντρέ Αγιού που είναι τιμωρημένοι.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολεγκάριο Μπεκερένσα από την Πορτογαλία.

Οι πιθανές ενδεκάδες:
Ουρουγουάη (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Βικτορίνο, Φουσίλε, Περέιρα, Πέρες, Αρεβάλο, Καβάνι, Φερνάντες, Σουάρες, Φορλάν.
Γκάνα (Μίλοβαν Ράγιεβατς): Κίνγκσον, Πάντσιλ, Βόρσα, Μενσά, Σαρπέι, Ίνκουμ, Άναν, Ασαμόα, Μπόατενγκ, Μουντάρι, Γκίαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου