ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Με ψηλα το κεφαλι γυρναει σπιτι η ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ που εχασε 1-0 απο τους ''ΦΟΥΡΙΑΣ ΡΟΜΠΑΣ''


LOS VUVUZELITAS SENIORITAS
Η Ισπανία αντίπαλος της Γερμανίας, με μνήμες από το Euro 2008

Με το μυαλό στον τελικό του Euro 2008 Ισπανία και Γερμανία θα αναμετρηθούν στον δεύτερο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.
Οι «φούριας ρόχας» είδαν τον... Χάρο με τα μάτια τους αλλά τελικώς νίκησαν την Παραγουάη με 1-0, δίνοντας ραντεβού με τη Γερμανία που είχε νωρίτερα συντρίψει με
4-0 την Αργεντινή.
Από ένα χαμένο πέναλτι για τις δύο ομάδες, μέσα σε δύο λεπτά.


Με τον Νταβίντ Βίγια λυτρωτή στο 83' η Ισπανία νίκησε με 1-0 την Παραγουάη και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ που θα αντιμετωπίσει την Γερμανία.

Το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ίκερ Κασίγιας να αποκρούει εκτέλεση πέναλτι του Όσκαρ Καρντόσο και τον Χούστο Βιγιάρ να αποκρούσει εκτέλεση πέναλτι του Τσάβι Αλόνσο.Και το γκολ της αναμέτρησης ήταν περιπετειώδες, καθώς ο μετά την εντυπωσιακή προσπάθεια του Ινιέστα ο Πέδρο είχε δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον Βίγια που πλάσαρε εκ νέου και η μπάλα πήγε στα δίχτυα αφού πρώτα χτύπησε και στα δύο κάθετα δοκάρια.

Έτοιμος να στείλει μόνος του το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ισπανία εξακολουθεί να δείχνει ο Νταβίντ Βίγια! O Nταβίντ Βίγια με αυτό το γκολ είναι πλέον πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 5 τέρματα, ενώ έφτασε τα 43 με την εθνική Ισπανίας και θέλει ένα ακόμη ένα για να πιάσει στα 44 και στην πρώτη τον Ραουλ.
Έγινε επίσης ο πρώτος Ισπανός που σκοράρει σε τέσσερα σερί ματς Μουντιάλ, ενώ για πρώτη φορά στην διοργάνωση η "Furia Roja" νικά τέσσερα συνεχόμενα ματς. Η Ισπανία πάντως γράφει ιστορία, καθώς αυτή είναι η δεύτερη φορά που φτάνει στα ημιτελικά, με την πρώτη να είναι το 1950 στην Βραζιλία.

Η Παραγουάη
από την άλλη φυσικά δεν έχει φτάσει ποτέ στους "4", καθώς φέτος για πρώτη φορά έφτασε στους "8".
Παραγουάη - Ισπανία 0-1 Σκόρερ: 83' Βίγια
Διαιτητής: Κάρλος
(Ας τα να πανε...)Μπατρές (Γκουατεμάλα)
Γήπεδο: "Ellis Park", Γιοχάνεσμπουργκ


Μόλις στο πρώτο λεπτό η Παραγουάη δημιούργησε την πρώτη καλή φάση, με τον Μπαρέτο να δίνει πάσα στον Σαντάνα και τον τελευταίοι να πραγματοποιεί καλό σουτ που μπλόκαρε ο Κασίγιας.
Οι Νοτιοαμετικανοί κατάφεραν να κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους την πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία στο πρώτο ημίχρονο είχε μόλις μία καλή στιγμή, αυτή στο 29' με τον Τσάβι να σουτάρει έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνά πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι του Χούστο Βιγιάρ.
Στο 40' έγινε μια φάση που συζητήθηκε και θα συζητηθεί πολύ.
Ο Σαντάνα έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Νέλσον Αέδο Βαλντές έκανε το κοντρόλ και σκόραρε από κοντά, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφ-σάιντ.
Ο Βαλντές δεν ήταν σε θέση οφ-σάιντ, ήταν όμως ο Όσκαρ Καρντόσο, ο οποίος μπορεί να μην ακούμπησε την μπάλα, αλλά την διεκδίκησε κανονικά κάνοντας άλμα για κεφαλιά, "τραβώντας" και αμυντικούς, έτσι είναι σωστή η υπόδειξη, όσο και αν φαντάζει άδικη για κάποιους.Ο Νέλσον Αέδο Βαλντές είχε την ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους να σκοράρει και αυτήν την φορά να μετρήσει, καθώς βγήκε από αριστερά και "χόρεψε" τον Κάρλες Πουγιόλ, έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά δεν το έπιασε καλά και η μπάλα έφυγε άουτ.Το δεύτερο ημίχρονο
Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους δεν υπήρχαν μεγάλες συγκινήσεις, μέχρι και λίγο πριν το 60', όταν σε μέσα σε λίγα λεπτά δόθηκαν δύο πέναλτι, εκτελέστηκαν τρία, αλλά δεν μπήκε κανένα κανένα γκολ.
Αρχικά, στο 57' ο Πικέ κράτησε τον Όσκαρ Καρντόσο στην περιοχή στην διεκδίκηση κεφαλιάς σε εκτέλεση κόρνερ και ο διαιτητής έδωσε σωστά πέναλτι. Ο άσος της Μπενφίκα ανέλαβε την εκτέλεση στο 59', αλλά ο Κασίγιας μπλόκαρε πέφτοντας αριστερά και στην επόμενη φάση κέρδισε πέναλτι η Ισπανία.

Ο Αντολίν Αλκαράς ανέτρεψε τον Νταβίντ Βίγια και την εκτέλεση ανέλανε ο Τσάβι Αλόνσο. Ο μέσος της Ρεάλ ευστόχησε, αλλά δόθηκε επανάληψη διότι κάποιοι παίκτες βιάστηκαν να μπουν στην περιοχή. Στην δεύτερη εκτέλεση στο 62' ο Τσάμπι Αλόνσο άλλαξε γωνία, όχι όμως και ο Χούστο Βιγιάρ που έπεσε ξανά αριστερά και απέκρουσε.
Στην συνέχεια ο Βίγιαρ πάντως ανέτρεψε τον Φάμπρεγκας και ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει και νέο πέναλτι, ενώ στην εξέλιξη ο Σέρχιο Ράμος έκανε το πλασέ και έσωσε ο Μορέλ σχεδόν πάνω στην γραμμή.

Ένα λεπτό αργότερα ο Βιγιάρ
έκανε νέα εντυπωσιακή απόκρουση σε σουτ του Αντρές Ινιέστα στο 63', ενώ στο 75' είχε καλό σουτ ο Τσάβι που πέρασε άουτ.
Ο Αντρές Ινιέστα ήταν ο δημιουργός του γκολ στο 83', κάνοντας εντυπωσιακή ατομικη προσπάθεια. Τροφοδότησε τον Πέδρο δεξιά που πλάσαρε και η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι, έφτασε στον Βίγια που πλάσάρει στην άλλη γωνία με την μπάλα να χτυπά στο δεξί κάθετο δοκάρι, μετά στο αριστερό και εν συνεχεία κατέλληξε στα δίχτυα.
Στο 89' η Παραγουάη έχασε μεγάλη ευκαιρία, ο Κασίγιας έσωσε και πάλι την Ισπανία αποκρούοντας το πλασέ του Μπάριος και εν συνεχεία το σουτ του Σάντα Κρους μέσα από την περιοχή.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ
: Βιγιάρ, Βερόν, Ντα Σίλβα, Αλκαράς, Μορέλ, Βίκτορ Κάσερες (85' Μπάριος), Μπαρέτο (64' Βέρα), Σαντάνα, Ριβέρος, Νέλσον Βαλντές (72' Σάντα Κρους), Όσκαρ Καρντόσο. ΙΣΠΑΝΙΑ: Kασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ (84' Μαρτσένα), Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο (75' Πέδρο), Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια (55' Φάμπρεγκας), Τόρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου