ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Βραζιλία-Χιλή το......Pre-Game.... και ο Κροιφ τόνισε ότι η ΧΙΛΗ είναι η καλύτερη ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου!! Η περιεργη βεντετα των δυο ομαδων

Σε λιγοτερο απο δυο ωρες ξεκιναει ενα απο τα ποιο ενδιαφεροντα παιχνιδια της φασης των 16,
με την Χιλη να μην εχει ξεχασει ποτε τα καπνογονα στο Μαρακανα το '89 και την 9χρονη τιμωρια τους απο την ΦΙΦΑ!!
Η γνωστη ΒΡΑΖΙΛΙΑ εναντιον της σκληροτραχηλης ΧΙΛΗΣ. λοιπον......Διαβαστε δηλωσεις και αποψεις απο ανθρωπους του ποδοσφαιρου, που δεν αποκλειουν τιποτα καθως και τις λεπτομερειες του μισους.......
Την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα διεκδικήσουν η Βραζιλία και η Χιλή, σήμερα το βράδυ (21:30) στο «Ellis Park» του Γιοχάνεσμπουργκ.
Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες ήταν στο Μουντιάλ του 1998, όταν η «σελεσάο» είχε επικρατήσει με σκορ 4-1 των Χιλιανών, αλλα και αυτος ο αγωνας εχει την δικη του προιστορια.....


Διοτι ενας special ηθοποιός.......
«Λάτιν μάχη» έχει το πρόγραμμα του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ σήμερα.

Βραζιλία-ΧΙΛΗ. Ακριβώς όπως στο Μουντιάλ του 1998, στην ίδια φάση του τουρνουά!
Εκείνη τη χρονιά, η Χιλή είχε ξαναβρεθεί στους κορυφαίους του κόσμου, αφού είχε λήξει πια η βαριά τιμωρία που της είχε επιβάλει η FIFA το 1989!!!

Γιατί είχε τιμωρηθεί η Χιλή, όμως?
Διότι ο τερματοφύλακάς της, Ρομπέρτο Ρόχας, διεκδίκησε Όσκαρ... ηθοποιίας!

Το 1989, η ΧΙΛΗ έπαιζε με την ΒΡΑΖΙΛΙΑ στο «Μαρακανά».
Προκριματικός αγώνας για το Μουντιάλ του 1990 (Ιταλία).

Αν η ΧΙΛΗ έχανε, «αποχαιρετούσε» την πρόκριση.

Στο 70’, το σκορ ήταν 1-0 για τη «σελεσάο».
Και το λεπτό εκείνο, ο Ρομπέρτο Ρόχας, ο τερματοφύλακας της ΧΙΛΗΣ, σωριάστηκε στο χόρτο. Αίματα έτρεχαν απ’ το πρόσωπό του. Λίγο παραπέρα, βρισκόταν ένα αναμμένο καπνογόνο......

Ο Ρόχας μεταφέρθηκε εκτός αγώνα, οι Χιλιανοί αρνήθηκαν να συνεχίσουν, και ο αγώνας διακόπηκε.

Και το Oscar Α’ ανδρικού ρόλου απονέμεται στον Ρομπέρτο Ρόχας!
Τι είχε κάνει ο αθεόφοβος;

Είχε κρύψει ένα ξυραφάκι στα γάντια του. Με το που έπεσε λοιπόν το καπνογόνο δίπλα του, χαράκωσε το πρόσωπό του (!) για να φαίνεται τραυματίας! Απώτερος σκοπός του, βέβαια, να διακοπεί ο αγώνας, να τιμωρηθεί η γηπεδούχος Βραζιλία, και να προκριθεί η Χιλή στο Μουντιάλ!!!

Μια κάμερα τον πρόδωσε, και όλα αποκαλύφθηκαν. Η αντίδραση της FIFA, άμεση: τον απέκλεισε δια βίου από το ποδόσφαιρο. Το 2001, μετά από δεκάδες αιτήσεις μεταμέλειας, ο αποκλεισμός του τερματίστηκε. Η Χιλή αποκλείστηκε απ’ το Μουντιάλ του 1990, αλλά και απ’ αυτό του 1994...

Στα 52 του χρόνια, σήμερα, ο Ρομπέρτο Ρόχας, εξ όσων γνωρίζουμε, προπονεί τερματοφύλακες σε ομάδες, και δεν προσπάθησε ποτέ να κυνηγήσει καριέρα ηθοποιού. Όχι ότι δεν έχει τα προσόντα!

Σε ακόμη μία διοργάνωση οι Βραζιλιάνοι προβάλλουν ως φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου,

Τι αποκρουσηηηηηηηηηηηη!!!

ενώ η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα έχει πραγματοποιήσει αξιόλογες εμφανίσεις στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής και θέλει να κάνει την έκπληξη στο 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Και στο στοιχημα το επεξαν αυτοι!! Λες??? Ο Κροιφ γιατι το λεει ομως??

Στη διάθεση του Κάρλος Ντούνγκα επιστρέφει ο Κακά, ο οποίος εξέτισε στο παιχνίδι με την Πορτογαλία την ποινή του. Έτσι στον πάγκο θα μείνει ο Ζούλιο Μπαπτίστα, υποψήφιος μετεγγραφικός στόχος του Ολυμπιακού.

και η κοπελλα στο παγκο θα ειναι?? κριμα!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Βραζιλιάνοι έφτασαν τις 1647 πάσες στα τρία παιχνίδια που έχουν δώσει, τις περισσότερες στη διοργάνωση.(Στατιστικη Πλειστεισιον!!)

περουκες ειναι η νεα μοδα Χιλιανη??
Στον αντίποδα, ο Μπιέλσα αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Κάρλος Καρμόνα και τον Ματίας Φερνάντες. Ο Καρμόνα θα πάρει τη θέση του Μάρκο Εστράδα, που αποβλήθηκε στο παιχνίδι με την Ισπανία, με τον Φερνάντες να αγωνίζεται ως συνήθως πίσω από τους επιθετικούς.
Οι κεντρικοί αμυντικοί Μέντελ, Πόνσε είναι τιμωρημένοι και θα αντικατασταθούν από τους Κοντρέρας, Φουέντες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες της Χιλής στη φάση των ομίλων πήραν συνολικά 10 κάρτες, τις περισσότερες στη διοργάνωση.


Πιθανές συνθέσεις:

Βραζιλία (4-3-3): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Ζουάν, Μπάστος, Φελίπε Μέλο, Ζιλμπέρτο, Ελάνο, Κακά, Ρομπίνιο, Λουίς Φαμπιάνο.


Χιλή (3-4-3): Μπράβο, Ίσλα, Κοντρέρας, Φουέντες, Βιντάλ, Καρμόνα, Μιγιάρ, Φερνάντες, Σουάζο, Μπεσεζούρ, Σάντες.

Στο όριο των καρτών από πλευράς Βραζιλίας βρίσκονται οι Ζουάν, Φελίπε Μέλο και Ραμίρες, ενώ από πλευράς Χιλής οι Ουμπέρτο Σουάζο και Βαλδίβια.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Άγγλος Χάουαρντ Γουέμπ.

Προϊστορία
Για 66η φορά συνολικά και τρίτη σε Παγκόσμιο Κύπελλο αναμετρώνται Βραζιλία και Χιλή. Συγκεκριμένα, οι Βραζιλιάνοι μετρούν 46 νίκες έναντι 7 των Χιλιανών, ενώ 12 ματς έχουν λήξει ισόπαλα (152-55 τα γκολ). Το 1962 η «σελεσάο» είχε νικήσει (4-2) τη Χιλή (ημιτελικά), ενώ το 1998 η ομάδα του Ζαγκάλο επικράτησε με σκορ 4-1 (για τη φάση των «16»).

Κοντρέρας: «Μπορούμε»
Τελικό χαρακτήρισε ο Πάμπλο Κοντρέρας το σημερινό αγώνα της Χιλής με τη Βραζιλία, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ αναμένεται να παίξει βασικός κόντρα στη «σελεσάο» και έκανε λόγο για ανοιχτούς λογαριασμούς.
«Έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Βραζιλία και θέλουμε να τους κλείσουμε», ανέφερε αρχικά ο 31 ετών άσος και πρόσθεσε:
«Σίγουρα είναι φαβορί για τον τίτλο, όμως η ομάδα μου τα τελευταία τρία χρόνια έχει κερδίσει το σεβασμό όλων. Θα αντιμετωπίσουμε τον αγώνα σαν να παίζαμε τελικό. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Ξέρω πως η προϊστορία με τη Βραζιλία δεν μας ευνοεί, όμως αυτή η ομάδα έχει δείξει χαρακτήρα και πέρασε στην ιστορία μετά την πρόκριση στους "16". Σεβόμαστε τους αντιπάλους, αλλά έχουμε όλα όσα χρειάζονται για να τους αποκλείσουμε».

Ο μεγαλος Γιοχαν Κρόιφ δηλωσε το πρωι: Η Χιλή μου θυμίζει την Ολλανδία του 1974

Το εγκώμιο της Χιλής πλέκει ο Γιόχαν Κρόιφ. Ο «ιπτάμενος Ολλανδός» σε άρθρο του στην εφημερίδα «De Telegraaf» τόνισε ότι από τις 32 ομάδες του Μουντιάλ, η Χιλή είναι αυτή που τον έχει εντυπωσιάσει και την συγκρίνει με την Ολλανδία του 1974.
Ο 63χρονος Κρόιφ τόνισε ότι η Χιλή είναι η καλύτερη ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αιτιολόγησε την άποψή του: «Οι ευκαιρίες που δημιούργησε αυτή η ομάδα στα τρία παιχνίδια που έδωσε, είναι περισσότερες από όσες έκαναν όλες μαζί οι υπόλοιπες. Έχω εντυπωσιαστεί σε μεγάλο βαθμό και μου θυμίζει τη δική μου Ολλανδία, αυτή του 1974». Ο παλαίμαχος άσος πρόσθεσε ακόμα ότι η Χιλή έχει προσφέρει υψηλό θέαμα και συγκινήσεις στους φιλάθλους από το ποιοτικό ποδόσφαιρο που έχει παίξει. Ρε λετε να εχουμε το μεγαλο ΜΠΑΜ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου