ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Don't cry for me Greece! I'm proud of you....!!



( Εεεεεεμ, τους ματιασατε!!!!)


Με ψηλα το κεφαλι επιστρεφουν οι διεθνεις μας απο το Μουντιαλ της Νοτιου Αφρικης!!

Με μία παλικαρίσια εμφάνιση αποχαιρετά το Μουντιάλ η Εθνική.
Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 2-0 από την Αργεντινή παρουσιάζοντας πολύ καλό πρόσωπο στο Πολοκουάνε. Στους «16» η ομάδα του Μαραντόνα μαζί με τη Νότιο Κορέα. Στο 77’ με τυχερό γκολ του Ντεμικέλις έπεσε το ελληνικό «οχυρό», ενώ στο 89’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ ο Παλέρμο. Μεγάλη ευκαιρία με τον Σαμαρά στο 48’, ατυχία με τους τραυματισμούς Καραγκούνη, Κατσουράνη και Τοροσίδη. Ραντεβού σε τέσσερα χρόνια στη Βραζιλία!

Το «οχυρό» άντεξε

Η ανακοίνωση της ελληνικής σύνθεσης από τον Ότο Ρεχάγκελ δεν άφηνε καμία αμφιβολία για τους προσανατολισμούς της Εθνικής. Οι διεθνείς «οχυρώθηκαν» στο μισό γήπεδο και κατάφεραν να περιορίσουν τη δραστηριότητα των μεγάλων αντιπάλων τους. Καλή οργάνωση στα μετόπισθεν, ψύχραιμες μεταβιβάσεις, σωστές αλληλοκαλύψεις και προσήλωση στο σχέδιο του προπονητή ήταν τα στοιχεία της ελληνικής ομάδας. Ο Τζόρβας υπερασπίστηκε την εστία του σε τέσσερις περιπτώσεις, σε σουτ των Αγκουέρο (18’), Βερόν (19’), Μάξι και Μέσι (45’), ενώ ο Βύντρα έπραξε το ίδιο στην καλύτερη στιγμή των αντιπάλων, «μπλοκάροντας» το σουτ του Αγκουέρο στο 32’. Ο Γιώργος Σαμαράς έδινε τις δικές του… μοναχικές μάχες στην επίθεση απασχολώντας τους μπακ των Αργεντινών, ο Παπασταθόπουλος με τις κατάλληλες βοήθειες δεν επέτρεψε στο άστρο του Μέσι να λάμψει και η ελληνική οπισθοφυλακή κράτησε γερά το μηδέν στα πρώτα 45 λεπτά.

Αστοχία και ατυχία…

Ο Σπυρόπουλος πέρασε στη θέση του τραυματία Καραγκούνη με την έναρξη του β’ μέρους, με τον Τοροσίδη να περνά στα χαφ και τον άσο του Παναθηναϊκού να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας. Γρήγορα ο Ότο Ρεχάγκελ υποχρεώθηκε να αλλάξει και τα άλλα 2/3 του κέντρου, αφού ο «Τόρο» και ο Κατσουράνης αποχώρησαν επίσης με τραυματισμούς στο 54’ δίνοντας τις θέσεις τους σε Πατσατζόγλου και Νίνη. Λίγα λεπτά πριν, στο 48’, ο Σαμαράς είχε χάσει μοναδική ευκαιρία για να βάλει την Ελλάδα μπροστά, καθώς το σουτ του πέρασε λίγο άουτ.


Οι μαζεμένες αλλαγές δεν αλλοίωσαν την εικόνα της Εθνικής, που κρατούσε μακριά από την εστία της την Αργεντινή, με τον Νίνη να κρατά όσο χρειάζεται την μπάλα στα πόδια του και τον Σαμαρά να προβληματίζει σε κάθε ευκαιρία τους αντιπάλους. Έπρεπε να φτάσουμε στο 69’ για να απειλήσει η ομάδα του Μαραντόνα για πρώτη φορά στην επανάληψη, αλλά ο εξαιρετικός Τζόρβας απέκρουσε το εξ επαφής σουτ του Μπολάτι. Στο 74’ Μόρας και Τζόρβας δεν συνεννοήθηκαν και λίγο έλειψε να… εξυπηρετήσουν τους Αργεντινούς στο γκολ.

Το ελληνικό οχυρό έπεσε στο 77’. Από κόρνερ του Ντι Μαρία ο Ντεμικέλις πήρε την πρώτη κεφαλιά, στάθηκε τυχερός αφού η μπάλα κόντραρε στον Μιλίτο και του στρώθηκε στα πόδια.
Ο αμυντικός της Μπάγερν απλώς… κεραυνοβόλησε από απόσταση βολής τον Τζόρβα ανοίγοντας το σκορ για την Αργεντινή.
Η Εθνική υποχρεώθηκε να ανοιχτεί (όχι πολύ βέβαια) για να κυνηγήσει το γκολ της ισοφάρισης και οι παίκτες του Μαραντόνα βρήκαν τους χώρους που έψαχναν μάταια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο 77’ ο Μέσι «ράγισε» τα δεξί δοκάρι του Τζόρβα με έναν δεξί κεραυνό και στο 89’ ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε το σουτ του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, όμως στην επαναφορά ο Παλέρμο διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Η Ελλάδα αποχαιρετά με ψηλά το κεφάλι το Παγκόσμιο Κύπελλο, τρίτη στον Β' Όμιλο με τρεις βαθμούς, πίσω από Αργεντινή (9β.) και Νότιο Κορέα (4β.), αλλά μπροστά από τη Νιγηρία (1β.).
Η κακή πρεμιέρα απέναντι στη Νότιο Κορέα έμεινε μία κακή ανάμνηση, αφού τη διαδέχτηκε η μεγάλη νίκη επί της Νιγηρίας και η εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Νιγηρία. Η ελληνική αποστολή επιστρέφει την Τετάρτη στην Αθήνα έχοντας φέρει εις πέρας την αποστολή της.
Ραντεβού σε τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Βραζιλίας λοιπόν...


Οι συνθέσεις των ομάδων
Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ, 5-4-1): Τζόρβας, Μόρας, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος, Τοροσίδης (54’ Πατσατζόγλου), Κατσουράνης (54’ Νίνης), Τζιόλης, Καραγκούνης (46’ Σπυρόπουλος), Σαμαράς.
Αργεντινή (Ντιέγκο Μαραντόνα, 4-3-1-2): Ρομέρο, Οταμένδι, Μπουρντίσο, Ντεμικέλις, Κλ. Ροντρίγκες, Μάξι Ροντρίγκες (63’ Ντι Μαρία), Βερόν, Μπολάτι, Μέσι, Αγκουέρο (76’ Παστόρε), Μιλίτο (80’ Παλέρμο).

Στάδιο: «Πίτερ Μοκάμπα», Πολοκουάνε
Διαιτητής: Ρασβάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)

Απο το σπορ-φμ

Ρεχάγκελ: «Είμαστε περήφανοι»

Περήφανος για την πορεία της Εθνικής δήλωσε ο Ότο Ρεχάγκελ μετά το τελευταίο παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
«Αν λάβουμε υπόψη μας όλη την πορεία μας από την προκριματική φάση μέχρι εδώ, ναι, είμαστε περήφανοι. Είναι επιτυχία και μόνο που προκριθήκαμε. Άλλες μεγάλες ομάδες, όπως η Ρωσία, δεν πέρασαν καν. Θέλαμε να έχουμε επιτυχημένη πορεία και στα τελικά. Χάσαμε από τη Νότιο Κορέα και απογοητευτήκαμε, νικήσαμε τη Νιγηρία και πήραμε χαρά και σήμερα κάναμε καλή εμφάνιση απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα», τόνισε ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός.

Για τον αγώνα κόντρα στην Αργεντινή ανέφερε: «Τα παιδιά έδωσαν τα πάντα. Ίσως έπρεπε να επιτεθούμε περισσότερο και να αμυνθούμε λιγότερο. Αν ο Σαμαράς σκόραρε στο 48’ ίσως υπήρχε άλλη εξέλιξη στο ματς. Πάντως χάσαμε δίκαια από μια ανώτερη ομάδα. Είχαμε ατυχία με τους τραυματισμούς και κάναμε νωρίς τις αλλαγές, οπότε δεν είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε πιο επιθετικά στο τέλος. Για να παίρναμε θετικό αποτέλεσμα θα έπρεπε να πήγαιναν όλα καλά, να μην είχαμε τραυματισμούς και να αξιοποιούσαμε όλες τις ευκαιρίες μας. Η Αργεντινή είναι καλύτερη ομάδα από μας και έπαιξε καλύτερα. Ο πάγκος μας δεν είναι ίδιας δυναμικότητας με τους παίκτες που ήταν στην ενδεκάδα. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς και δεν μπορέσαμε να κάνουμε τις αλλαγές που θα θέλαμε».

Ερωτηθείς για το αν θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής, δεν απάντησε: «Θα μιλήσω στους παίκτες, θα μιλήσω και με τον πρόεδρο και θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Δεν θέλω να μιλήσω τώρα για το μέλλον μου».

τι δηλωσε ο MVP του αγωνα:

Τζόρβας: «Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά»

Ικανοποιημένος με την εικόνα της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στην Αργεντινή και παράλληλα λυπημένος για τον αποκλεισμό της από την επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τζόρβας, αμέσως μετά την ήττα 2-0 από την «μπιανκοσελέστε».

«Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια. Όταν έχεις απέναντί σου αντιπάλους τέτοιας εμβέλειας και τέτοιου επιπέδου το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να παίξεις καλή άμυνα και να χτυπήσεις στις αντεπιθέσεις. Η Αργεντινή είναι η καλύτερη ομάδα αυτή την στιγμή. Σίγουρα θα φτάσει ψηλά και μπορεί να κατακτήσει και το τρόπαιο».

Ερωτηθείς για τα συναισθήματα των παικτών, είπε: «Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά. Αυτό να το βλέπουν όσοι βιάστηκαν να μας κρίνουν, γιατί πριν σταυρώσεις πρέπει να περιμένεις, πριν καρφώσεις τα καρφιά».

Ας διαβασουμε τις δηλωσεις ενος πρωην παικτη της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ μας:

Μόρας: «Κάναμε κατάθεση ψυχής»

Αυτό δήλωσε ο Βαγγέλης Μόρας μετά το τέλος του αγώνα με την Αργεντινή. «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε αλλά ημασταν άτυχοι», ήταν τα λόγια του διεθνούς αμυντικού ενώ για το αν το παιχνίδι με τη Νότια Κορέα έκρινε την πρόκριση τόνισε: «Μπορεί να παίρναμε μια ισοπαλία ή νίκη με την Κορέα, αλλά μπορεί να χάναμε από τη Νιγηρία. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο».

Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μόρα:

«Ολοι μας κάναμε κατάθεση ψυχής στον αγώνα με τους Αργεντινούς. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ καλό αντίπαλο, πολύ δυνατό με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Πιστεύαμε ότι έπρεπε να πάιξουμε στο όριο, το κάναμε. Πιστεύαμε και στην πρόκριση αλλά δεν μπορέσαμε να την πάρουμε. Μιλάμε για ένα παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν είναι κάτι εύκολο. Κάναμε ότι μπορούσαμε. Ωστόσο, από κει και πέρα ίσως να έπρεπε να είμαστε λίγο πιο τυχεροί. Είχαμε την ευκαιρία με τον Σαμαρά».

Για το παιχνίδι με τη Νότια Κορέα: «Σίγουρα αν είχαμε πάρει κάποια ισοπαλία με τη Νότια Κορέα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αλλά το θέμα είναι, θα παίρναμε τη με τη Νιγηρία; Ετσι είναι το ποδόσφαιρο!»


Παπασταθόπουλος: «Κάναμε καλή προσπάθεια»

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της Εθνικής κόντρα στην Αργεντινή και τη γενικότερη παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο παρουσιάστηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. «Όταν κάνεις έναν απολογισμό κοιτάς όλα τα παιχνίδια. Όλα όμως στη ζωή για καλό είναι. Κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια. Ελπίζω ο κόσμος να το χάρηκε. Δεν ήρθαμε ως φαβορί, πήραμε μια νίκη, κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί. Είμαστε περήφανοι και ικανοποιημένοι», τόνισε ο αμυντικός της Τζένοα.

Για το παιχνίδι κόντρα στην Αργεντινή είπε: «Οι καλές εμφανίσεις πρέπει να συνοδεύονται και από ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν τα καταφέραμε, παρότι όλα τα παιδιά έδωσαν το 200%. Απλά ήταν πολύ καλύτεροι από μας. Αγγίξαμε το όνειρο, αλλά παίζαμε με την Αργεντινή. Πιστεύω πως δεν μπορούσαμε να παίξουμε με άλλον τρόπο. Αυτός ήταν ο μοναδικός. Όταν κρατάς μια ομάδα σαν την Αργεντινή για 77 λεπτά μακριά από το γκολ, πάει να πει πως έχεις κάνει καλή δουλειά».

Όσο για τις μονομαχίες του με τον Λιονέλ Μέσι, ανέφερε: «Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και όλα τα παιδιά κάναμε ό,τι μπορούσαμε».

Συνολικα πανω απο 8000 Ελληνες βρεθηκαν στις εξεδρες υποστηριζοντας την Εθνικη μας.

Το συνθημα .....που βλεπετε στο πανο, κυκλοφορει σε αυτοκολλητα της Ελληνικης κοινοτητας στην Νοτιο Αφρικη και ειδικα στο Γιοχανεσμπουργκ. Καταλοιπο του 2004........
ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΟΙ ΤΥΠΟΙ, Ε???
VOUVOUZELLA STOP!!!!!!!!!!!!

πηγες ενημερωσης: διαφορα ελληνικα σαιτ με ανταποκριτες στο Μουντιαλ (ευχαριστουμε θερμα, ολους οσους μας τροφοδοτουσαν με τις ειδησεις της Εθνικης και του Μουντιαλ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου