ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΑΘΛΟΣ...λεξη Ελληνικη....τρεις οι μνηστηρες του ομιλου, για προκριση στην επομενη φαση

Οι Ελληνες ξέρουν από άθλους
Εναν άθλο παρόμοιο μ’ αυτούς του Ηρακλή στη μυθολογία θα κυνηγήσει απόψε (9.30 μ.μ., ΝΕΤ) η Εθνική ομάδα κόντρα στην Αργεντινή.
Στο στάδιο «Πίτερ Μοκάμπα» του Πολοκουάνε, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα προσπαθήσει να τιθασεύσει το «μεγαθήριο»
-όπως έκανε πολλάκις και ο μυθικός ήρωας- εξαντλώντας τις πιθανότητες πρόκρισης στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Θα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι της ζωής μας», είναι το σύνθημα του Οτο Ρεχάγκελ, που τόνισε: «Ακόμα το ματς είναι 0-0. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας...».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τις σκέψεις του για τη φρούρηση του Μέσι: «Δεν θα σας αποκαλύψω πώς θα τον σταματήσουμε. Οπου και αν βρίσκεται θα προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε. Το επιχείρησαν και άλλες ομάδες, όμως στην πλειοψηφία τους δεν το κατάφεραν στο 100%. Η Αργεντινή διαθέτει και άλλους παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Στην Αργεντινή και στη Βραζιλία τέτοιοι ποδοσφαιριστές... κρέμονται από τα δένδρα, ενώ εμείς δεν είμαστε έτσι».

Ενθουσιασμός
Οσον αφορά τα στοιχεία που πρέπει να επιδείξουν οι διεθνείς παίκτες, τόνισε: «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Θέλω να βγάλουν τον ενθουσιασμό που έβγαλαν όταν πανηγύριζαν τα γκολ με τη Νιγηρία. Πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη που κάναμε στα δύο πρώτα ματς και να τους αντιμετωπίσουμε ομαδικά, δίνοντας το 110% των δυνατοτήτων μας».
Ο Γερμανός τεχνικός επισήμανε ότι θα ανακοινώσει την ενδεκάδα τρεις ώρες πριν από την έναρξη του μεγάλου αγώνα και υπογράμμισε: «Εχω πει πολλές φορές ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές μου είναι έτοιμοι να παίξουν και γι’ αυτό τους πήρα στην αποστολή. Δεν έχει σημασία ποιος, αλλά πώς θα αγωνιστούμε».

Σε ερώτηση αν συγκρίνει το σημερινό παιχνίδι με τον τελικό του Euro 2004, ο 72χρονος προπονητής απάντησε: «Δεν συγκρίνονται οι αγώνες μεταξύ τους. Θέλω να εστιάσουμε σ’ αυτόν που έχουμε μπροστά μας». Τέλος, δεν θέλησε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Ντιέγο Μαραντόνα δεν έκανε καμία αναφορά στην Ελλάδα: «Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του, αν δεν είπε τίποτα για την Ελλάδα είναι δικό του θέμα και αν είπε είναι πάλι δικό του».

Οπως αναφέραμε και χθες, ο Οτο Ρεχάγκελ προτίθεται να παρατάξει σύστημα «5-4-1», προκειμένου να διασφαλίσει τα νώτα της Εθνικής ομάδας.
Την εστία θα υπερασπιστεί ο Τζόρβας, δεξιά στην άμυνα θα παίξει ένας από τους Βύντρα, Σεϊταρίδη και αριστερά ο Τοροσίδης.
Στο κέντρο της οπισθοφυλακής αναμένεται να χρησιμοποιηθούν οι Μόρας (λίμπερο), Κυργιάκος (πάνω στον Μιλίτο) και ένας εκ των Παπασταθόπουλου ή Αβραάμ Παπαδόπουλου, ανάλογα με την απόφαση που θα πάρει ο ομοσπονδιακός τεχνικός για τον «ειδικό φρουρό» του Μέσι.
Το αστέρι της Μπαρτσελόνα θα αναλάβει ένας από τους δύο τελευταίους και ο άλλος θα είναι παρτενέρ του Κυργιάκου και θα επιτηρεί τον Αγουέρο.
Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν ξανά οι Τζιόλης, Κατσουράνης και Καραγκούνης, ενώ ο Σαλπιγγίδης θα παίξει στην επίθεση.
Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΦΙΦΑ φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του Οτο Ρεχάγκελ, ο οποίος τόνισε πως «απέναντι στην Αργεντινή θα πρέπει να αγωνιστούμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο» και συμπλήρωσε: «Αυτή η ομάδα απέχει πολύ σε ποιότητα, όχι μόνο από την ελληνική αλλά από τις περισσότερες ομάδες που μετέχουν στο τουρνουά».
Καταλήγοντας ο 72χρονος προπονητής επεσήμανε: «Χαίρομαι που έχουμε πιθανότητες και θα τις διεκδικήσουμε...».

Τους έδειξε τις αδυναμίες
Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα Αργεντινής - Νοτίου Κορέας έδειξε χθες στους διεθνείς ο Οτο Ρεχάγκελ. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός στάθηκε ιδιαίτερα σε κάποια αμυντικά λάθη των «αλμπισελέστε», ειδικά όταν δέχονται πίεση. Κάτι που φανέρωσαν στην αναμέτρηση με τους Ασιάτες, οι οποίοι σκόραραν έπειτα από παιδαριώδες σφάλμα του Ντεμικέλις στην εκπνοή του α΄ μέρους. «Είναι σπουδαία ομάδα, αλλά πιστεύω στις δυνατότητές σας. Ο Μέσι είναι ένας έξυπνος παίκτης και θέλει μεγάλη προσοχή. Πάντως νομίζω ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε!», είπε στους «εκλεκτούς» του ο Ρεχάγκελ, που δουλεύει πολύ στον ψυχολογικό τομέα.

Στη χθεσινή προπόνηση, και πριν από την έναρξη του οικογενειακού διπλού, έγιναν πολλές ασκήσεις στα τελειώματα των φάσεων.
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Πρίττας και Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο τελευταίος έμεινε εκτός για προληπτικούς λόγους και σήμερα θα προπονηθεί κανονικά.
Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Τάκης Φύσσας τόνισε πως ζήτησε από τους παίκτες να σταματήσουν να ασχολούνται με την κριτική. «Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη την επιτυχία στην Πορτογαλία, αλλά και την παρουσία της Ελλάδας στο προηγούμενο Μουντιάλ όπου συμμετείχε. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση», υποστήριξε ο τεχνικός διευθυντής της «γαλανόλευκης».

Ο διαιτητής
Τον κορυφαίο ρέφερι της Ασίας όρισε η ΦΙΦΑ στον αποψινό αγώνα Ελλάδας - Αργεντινής. Πρόκειται για τον Ραβσάν Ιρμάτοφ από το Ουζμπεκιστάν, ο οποίος είναι ο μικρότερος σε ηλικία διαιτητής που σφυρίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2010.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει γενέθλια την ίδια μέρα με τον Οτο Ρεχάγκελ, δηλαδή στις 9 Αυγούστου, μόνο που ο Γερμανός γεννήθηκε το 1938 και ο Ιρμάτοφ το 1977. Στη διοργάνωση έχει διευθύνει ήδη το ματς της πρεμιέρας Νοτίου Αφρικής - Μεξικού (1-1) και το παιχνίδι Αγγλίας - Αλγερίας (0-0).

Στο πλευρό της «γαλανόλευκης» υπολογίζεται ότι θα βρεθούν περίπου 7.000 φίλαθλοι.

Αναμνήσεις
Μνήμες ξυπνάει στον Ντιέγο Μαραντόνα, αλλά και στην Εθνική μας ομάδα το... χθες και το σήμερα. Σαν χθες ο νυν προπονητής της εθνικής Αργεντινής είχε σημειώσει ένα από τα τέσσερα τέρματα (χατ τρικ είχε πετύχει ο Μπατιστούτα) της «αλμπισελέστε» στο 4-0 της επί της Ελλάδας στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994.
Σαν σήμερα, ο «Ντιεγκίτο» είχε γίνει διάσημος για το... χέρι του. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1988 στο Μεξικό και στον αγώνα με την Αγγλία είχε ανοίξει (51’) το σκορ στη νίκη (2-1) της εθνικής Αργεντινής, γκολ που είχε πετύχει με το χέρι. Τρία λεπτά αργότερα έβαλε το γκολ του αιώνα, περνώντας όλη την αγγλική ομάδα!
Κι όλα αυτά τη στιγμή που μόλις προχθές ο Λουίς Φαμπιάνο προσπάθησε να γίνει... Μαραντόνα. Μόνον που εκείνος δεν έβαλε γκολ με το χέρι, αλλά, πριν σκοράρει, έκανε κοντρόλ, δύο φορές, με το χέρι.

Κώστας Κατσουράνης

Περιμένει το καλύτερο δώρο
Τα 31α γενέθλιά του γιόρτασε χθες ο Κώστας Κατσουράνης και πριν από την προπόνηση χειροκροτήθηκε από τους συμπαίκτες του στο κέντρο του γηπέδου του Πολοκουάνε. Λίγο αργότερα έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου και δήλωσε: «Το καλύτερο δώρο για μένα και για την ομάδα θα είναι να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα, το οποίο σε συνδυασμό με το άλλο ματς του ομίλου θα μας δώσει την πρόκριση. Πρόκειται για ένα ιστορικό παιχνίδι, στο οποίο η ομάδα πρέπει να βγάλει καλό πρόσωπο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα».
Οταν του ζητήθηκε να δώσει τα προγνωστικά του, ο διεθνής μέσος είπε: «Δεν δίνω πιθανότητες. Αν βρεθούμε σε καλή βραδιά μπορούμε να πάρουμε κάτι απ’ αυτή την αναμέτρηση. Βέβαια αυτό εξαρτάται και από τον αντίπαλο αλλά και από την τύχη, που είναι σημαντικός παράγοντας στο ποδόσφαιρο».
Σε ερώτηση για τον Μέσι, ο Κατσουράνης, απάντησε: «Δεν φτάνει ένας παίκτης για να τον σταματήσει. Πρέπει να το κάνει όλη η ομάδα».

Κατά την άφιξη της αποστολής στο Πολοκουάνε, ο Σωτήρης Νίνης δήλωσε: «Δεν πρόκειται να ξεχάσω τη συμμετοχή μου στο Μουντιάλ. Σίγουρα θα είναι ξεχωριστή εμπειρία που θα δούμε τον Μαραντόνα. Ο Μέσι είναι σπουδαίος παίκτης, όμως η Αργεντινή έχει και άλλους. Και όχι έναν ή δύο...».
Καθόλου άγχος, αλλά αισιοδοξία χαρακτηρίζει τους διεθνείς μας παίκτες σύμφωνα με όσα δήλωσαν τρεις από αυτούς στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA ενόψει του αγώνα της Τρίτης (22/6) με την Αργεντινή.
Οι Αλέξανδρος Τζόρβας, Σάκης Πρίττας και Γιώργος Σαμαράς συμφώνησαν ότι το ματς είναι πολύ δύσκολο αλλά... γιατί όχι;
«Δεν έχουμε τεράστιο άγχος για τη νίκη», τόνισε ο Αλέξανδρος Τζόρβας και πρόσθεσε: «Είμαστε αουτσάιντερ και όλη η πίεση θα είναι πάνω τους. Μπορούμε όμως σίγουρα να φανταστούμε πόσο υπέροχο θα είναι αν καταφέρουμε να τους κερδίσουμε»!
Από την πλευρά του, ο Σάκης Πρίττας δήλωσε: «Έχουν κάποιους από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο. Δεν μπορείς να βάλεις κάποιον να μαρκάρει τον Μέσι. Πρέπει να αμυνθούμε ομαδικά, από την επιθετική γραμμή ως την αμυντική».
Ο Γιώργος Σαμαράς επισήμανε: «Έχουν νικήσει σε δύο ματς και δεν ξέρουμε αν θα ξεκουραστούν κάποιοι βασικοί. Εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να προετοιμαζόμαστε καλά».
Τα σενάρια πρόκρισης
Ολες ελπίζουν σε πρόκριση. Ν. Κορέα, Ελλάδα, Νιγηρία!!

Οι Νοτιοκορεάτες αν φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα με μας, προκρίνονται, όπως βέβαια και σε περίπτωση νίκης εκείνων και δικής μας ισοπαλίας ή ισοπαλίας εκείνων και ήττας του εθνικού μας συγκροτήματος.

Αν, όμως, Ν. Κορέα και Ελλάδα φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα, η Εθνική μας θα κερδίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αρκεί να πετύχει δύο γκολ περισσότερα (2-2 εμείς, 0-0 εκείνοι, 3-0 εμείς, 1-0 εκείνοι) από τους Νοτιοκορεάτες.

Οι Νιγηριανοί μπορούν να περάσουν αν νικήσουν τη Ν. Κορέα, έστω και με 1-0, και χάσει η Εθνική μας ομάδα από την Αργεντινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου