ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Στα μπλε το Πολοκουάνε, ενω ο Σωκρατης θα πιει...το κωνιο για να τον βγαλει απο την ..Μεσι

Το όνειρο περνάει απ’ το Πολοκουάνε,που εχει αρχισει να ντυνεται στα μπλε!
Η Εθνική ομάδα δίνει το παιχνίδι της... ζωής της στην ήσυχη πόλη του Πίτερ Μοκάμπα και σε υψόμετρο 1.300 μέτρων, θα παλέψει να... υποτάξει τους Αργεντινούς του Ντιέγκο Μαραντόνα και να πάρει ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να συνεχίσει το ταξίδι!

Στις τάξεις των διεθνών επικρατεί ηρεμία και συγκρατημένη αισιοδοξία για τον βραδινό αγώνα, ενώ έχουν πλέον την ευκαιρία να δουν από κοντά τους «αστεράτους» αντιπάλους τους. Κι αυτό γιατί οι «μπιανκοτσελέστε» μένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στο σημείο έχει συγκεντρωθεί και πλήθος δημοσιογράφων από τα διεθνή ΜΜΕ αλλά κυρίως την Αργεντινή, οι οποίοι δηλώνουν κάτι παραπάνω από σίγουροι για την έκβαση του αγώνα, έστω κι αν δεν διστάζουν να εκφράσουν την συμπάθειά τους προς τους Ελληνες.

Ελληνικό χρώμα η πόλη δεν έχει καθώς δεν υπάρχουν ομογενείς, πέρα από έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου.
Ωστόσο, αναμένεται να... αποκτήσει καθώς οι πληροφορίες θέλουν τουλάχιστον 8.000 φιλάθλους της Ελλάδας να βρίσκονται το βράδυ στο γήπεδο για να ζεστάνουν την ψυχρή ατμόσφαιρα αλλά και τις καρδιές των διεθνών.
Ο Σωκράτης...... θα πιει το κώνειο

Eίναι ο σύγχρονος ποδοσφαιρικός θεός και γι’ αυτό δεν υπάρχει πλέον καμία αντίρρηση. H μάχη λοιπόν μοιάζει άνιση, όμως η προσπάθεια πρέπει να γίνει...
Στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο έλαχε ο κλήρος να σταματήσει -όσο μπορεί- τον Λιονέλ Mέσι στο αποψινό μεγάλο παιχνίδι της Eθνικής μας με την Aργεντινή, σε ένα σχέδιο που κατάρτισε ο Pεχάγκελ και είναι προσαρμοσμένο πάνω του. Aλλωστε, όλο το παιχνίδι της Aργεντινής περνάει από τα πόδια του 22χρονου σταρ.
O αμυντικός της Tζένοα στο 5-4-1 που θα κατεβάσει ο Pεχάγκελ, με προτέρημα την ταχύτητά του, θα τον ακολουθεί παντού, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα έχει και τις βοήθειές του.
O Mέσι με δεδομένο πως βγαίνει στα πλάγια -κυρίως στα αριστερά- αλλά γυρίζει και πίσω προκειμένου να κάνει παιχνίδι, θα νιώθει την «καυτή» ανάσα εκτός του Παπασταθόπουλου και άλλων διεθνών, αφού ο Pεχάγκελ ζήτησε να υπάρχει ντουμπλάρισμα στο μαρκάρισμά του. Δηλαδή όπου κινείται θα πέφτει ο αντίστοιχος παίκτης (π.χ. από τα δεξιά ο Σεϊταρίδης και από τα αριστερά ο Tοροσίδης). Πιθανότητες (σαφώς λιγότερες) πάντως για να αναλάβει το μαρκάρισμα του Mέσι έχει και ο Aβραάμ Παπαδόπουλος.
Oπως και να ‘χει, οι γενικές οδηγίες στους Eλληνες παίκτες είναι να βγαίνουν πρώτοι στην μπάλα και να μην αφήνουν τους αντίπαλους επιθετικούς να έχουν την μπάλα στην κατοχή τους.

Ο Χίντινκ και ο Μουρίνιο ευθύνονται για την αποκάλυψη, πώς βγαίνει απ' τη... Μέσι
Από τον Αύγουστο του 2008, που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα ο Πεπ Γκουαρδιόλα, η καριέρα του Λιονέλ Μέσι έχει εκτοξευθεί. Οι προσωπικοί και ομαδικοί τίτλοι από τότε προσγειώνονται στα χέρια του σαν το νερό της βροχής. Τα κολακευτικά σχόλια δεν σταματούν και ο Ντιέγκο Μαραντόνα του έχει δώσει το θρόνο του.

Ο Αργεντινός επιθετικός, όμως, σε αυτά τα δύο χρόνια έχει αποδειχτεί πως δεν είναι θεός. Είναι κι αυτός ένας από εμάς.

Ο Χίντινκ και ο Μουρίνιο ευθύνονται για την αποκάλυψη. Αμφότεροι κατευθύνοντας τις Τσέλσι και Ιντερ αντίστοιχα στα ημιτελικά των δύο τελευταίων εκδόσεων του Τσάμπιονς Λιγκ έβγαλαν τον Μέσι από τη μέση. Ο πρώτος δεν έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης παρά τρίχα και ο άλλος, αφού απέκλεισε την Μπάρτσα, βρήκε έδαφος και πήρε την κούπα. Στην ερώτηση, λοιπόν, «με ποιους τρόπους μπορεί να απενεργοποιήσει ο Οτο Ρεχάγκελ το "10" της "αλμπισελέστε" στη σημερινή αναμέτρηση της Ελλάδας με την Αργεντινή στο "Πίτερ Μοκάμπα"», η απάντηση βρίσκεται στα dvd εκείνων των αγώνων!!
Στην πρώτη περίπτωση ο Ολλανδός τεχνικός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως εκείνη την περίοδο δεν είχε έρθει στον Πεπ Γκουαρδιόλα η φαεινή ιδέα να βάλει τον Μέσι στον άξονα. Με δεδομένο πως ο «Πούλγα» έπαιζε στα άκρα, το έργο του ήταν πιο εύκολο Ο Ζοσέ Μποζίνγκουα, αν και φύσει δεξιός αμυντικός, ανέλαβε να τον μαρκάρει σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου. Οταν ο Μέσι ξεκινούσε κούρσα από έξω προς τα μέσα και σύγκλινε προς τον άξονα, εμφανιζόταν για βοήθεια ο Τζον Ομπι Μίκελ. Τις επιλογές του, δε, περιόριζε και ο Φλοράν Μαλουντά, που κρατούσε τα γκέμια του Ντάνι Αλβες.
Στη δεύτερη περίπτωση, ο Ζοσέ Μουρίνιο εφάρμοσε ένα πιο περίπλοκο σύστημα για να θέσει εκτός λειτουργίας τον κάτοχο της Χρυσής Μπάλας. Εμπνευσμένο από τον κολλητό του Γκουαρδιόλα, Χουάνμα Λίγιο, το κλουβί. Μια άμυνα βοηθειών που εκτελέστηκε από τέσσερις παίκτες (Καμπιάσο, Ζανέτι, Σαμουέλ, Μότα στο 1ο ματς και Κίβου στο 2ο), ενώ ειδικά στη δεύτερη αναμέτρηση της Ιντερ με την Μπάρτσα στο «Καμπ Νόου», όταν οι «νερατζούρι» έμειναν με δέκα εξαιτίας αποβολής του Τιάγκο Μότα, συνέδραμε και ο Σαμουέλ Ετό σε ρόλο «διπλού» αριστερού μπακ, καθώς και ο Ιμπραΐμοβιτς σε ρόλο καταστροφέα του παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα.
Στα ελληνικά μέτρα και σταθμά για το πρώτο θα χρειαζόμασταν τον Βασίλη Τοροσίδη «κολλημένο» στον Μέσι και τη μερική συμπαράσταση των Κατσουράνη, Καραγκούνη. Για το δεύτερο οι Κατσουράνης, Τοροσίδης, Κυργιάκος και ένας εκ των Τζιόλη-Καραγκούνη θα έπρεπε να έχουν πάντα στο νου τους τον Αργεντινό και οι υπόλοιποι να νοιάζονται για τους Βερόν, Μιλίτο, Αγουέρο, Μάξι Ροντρίγκες.

Η συνταγή Αλβες
Ο Ντάνι Αλβες ξέρει τον Λιονέλ Μέσι απέξω κι ανακατωτά. Εχει μάθει τις κινήσεις του βλέποντας από πίσω τη φανέλα με το «10» στις προπονήσεις και τους αγώνες της Μπαρτσελόνα. Τον έχει παρακολουθήσει και μελετήσει τόσο ώστε να έχει βρει έναν τρόπο για να τον σταματήσει αν χρειαστεί.
«Ξέρετε, ο Λέο δεν παίζει μόνος του, έχει και συμπαίκτες». Με την ατάκα του άνοιξε νέους ορίζοντες στην τακτική αντιμετώπιση του Αργεντινού άσου. Βέβαια, δεν ανακάλυψε τη φωτιά....

Ο Μέσι στην Μπαρτσελόνα υποδέχεται την μπάλα κυρίως από τον Τσάβι και τον Ντάνι Αλβες προτού αρχίσει την πορεία του προς την αντίπαλη εστία. Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου βρέθηκαν προπονητές που «έσπασαν» τις συνεργασίες τους και απέκοψαν τον Μέσι από το τέρμα.

Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτά των Αλμερία (στη νίκη της Μπάρτσα με 1-0, 6η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν), Ρεάλ Μαδρίτης (στη νίκη της Μπάρτσα με 1-0, 12η αγωνιστική) και της Εσπανιόλ (στην ισοπαλία 0-0, 33η αγωνιστική).
Και στα τρία ματς ο στόχος ήταν ο Τσάβι κι όχι ο Μέσι. Με την Αλμερία και την Εσπανιόλ ο Ούγο Σάντσες και ο Ποτσετίνο έπαιξαν μαν του μαν τον «εγκέφαλο» των «μπλαουγκράνα» και όχι μέσα στα νόμιμα όρια.
Η κλωτσιά έπεσε σύννεφο.
Από τη στιγμή που τον έθεσαν εκτός μάχης, πάντως, οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν να προσανατολιστούν. Οι «μπλάνκος», πάλι, έπαιξαν τον Τσάβι με διπλό μαρκάρισμα του Μαρσέλο και του Τσάμπι Αλόνσο.

Στην Αργεντινή η... πυξίδα του Μέσι ονομάζεται Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν. Αυτός είναι ο υπεύθυνος για να τον ταΐζει. Αν ο Ρεχάγκελ δεν μπορέσει να βγάλει off τον αρχηγό της «αλμπισελέστε» -ύστερα από απόφαση του Μαραντόνα ο Μέσι θα πάρει το περιβραχιόνιο-, ίσως θα έπρεπε να στραφεί στο βετεράνο συγκάτοικο του Μέσι, που ούτως ή άλλως, σύμφωνα με τον Μαραντόνα, είναι ο Τσάβι του.

Eκπληξη στο ξενοδοχείο
H εθνική Aργεντινής κατέλυσε χθες στο ξενοδοχείο της περιοχής Πολοκουάνε, όπου διέμεναν και οι εκπρόσωποι των ελληνικών MME.
Προς μεγάλη έκπληξη των παρευρισκόμενων και περίπου στις 10.30 μ.μ. έκανε την εμφάνισή της η αποστολή της «αλμπισελέστε» και άμεσα ο χώρος μπροστά στη ρεσεψιόν γέμισε Aργεντινούς καμεραμάν και δημοσιογράφους, όπως και φιλάθλους. Oι τελευταίοι ειδικά περίμεναν με αγωνία να δουν τα είδωλά τους, ενώ όταν εμφανίστηκε ο Nτιέγκο Aρμάντο Mαραντόνα επικράτησε πραγματικά... πανζουρλισμός.

Oλοι (και όχι μόνο οι Aργεντινοί, αλλά και η συντριπτική πλειονότητα όσων διέμεναν στο ξενοδοχείο) έκαναν σαν τρελοί για ένα αυτόγραφο ή μια φωτογραφία αλλά κανείς δεν τα κατάφερε, αφού οι άνθρωποι της ασφάλειας είχαν οργανώσει σχέδιο, ώστε κανείς να μην μπορεί να πλησιάσει τα μέλη της αποστολής της Aργεντινής.
Eίναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως εθεάθησαν μόνοι οι Mαραντόνα, Tέβες και Mιλίτο, που πήγαν για φαγητό από ξεχωριστή αίθουσα από τους υπόλοιπους, ενώ αξιοσημείωτο είναι το ότι όσοι εκ των υπόλοιπων κοινών... θνητών επισκέπτονταν το εστιατόριο για να δειπνήσουν, κατόπιν σχετικής εντολής κάθονταν ελάχιστα και μακριά από τα αστέρια της «αλμπισελέστε».
Οι πιθανές συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Οτο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Κυργιάκος, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Σεϊταρίδης, Τζιόλης, Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (Σαμαράς).
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ντιέγο Μαραντόνα): Ρομέρο, Οταμέντι, Μπουρδίσο, Ντεμικέλις, Κλεμέντε Ροντρίγκες, Μάξι Ροντρίγκες, Μπολάτι, Βερόν, Αγουέρο, Μέσι, Μιλίτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου