ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Φρρρρρ...(σφυριγμα εναρξης) για τον χορο του Ζαλλογου!! Ποιες ομαδες αποχωρουν απο τα πρωταθληματα και αλλα ενδιαφεροντα νεα

Πριν ληξει η σαιζον, ειχαν αρχισει μεταξυ μας στο γηπεδο, οι πρωτες κουβεντες για το ποιες ομαδες εχουν τα φοντα, να σταθουν οικονομικα, μεσα στην οικονομικη κριση ανεξαρτητα απο κατηγορια.
Λογω Μουντιαλ (οπου ριξαμε το βαρος της ενημερωσης τις τελευταιες ημερες - θα εχει και συννεχεια) καθυστερησε για καποιες ημερες αυτη η αναρτηση, που πολυ απλα προσπαθει (καταγραφωντας ειδησεις απο πολλα αθλητικα μπλογκ και σαιτ) να ριξει λιγο φως στην υποθεση, του ποσες και ποιες ομαδες θα κατεβουν και σε πια κατηγορια την σαιζον 2010-2011?

Τα νεα δεν ειναι καλα (προς το παρον) και ολοι ευχομαστε απο αυτα που θα διαβασετε πιο κατω (πολλα ειναι σε εξελιξη ακομα), πριν αρχισουν τα πρωταθληματα να εχουν αλλαξει, προς το καλυτερο αν δυνατον.

Ειναι κριμα για αρκετες ιστορικες ομαδες, να αναγκαστουν για οικονομικους λογους, ειτε να μην αγωνιστουν στην κατηγορια που βρισκονται και ανηκουν αγωνιστικα, ειτε να υποβιβαστουν η ακομα και να διαλυθουν οπως θα διαβασετε.
Αυτα που θα διαβασετε, δεν ειναι το συνολο των ειδησεων, αλλα οτι τσιμπισαμε σε μια ωριτσα σερφαρισμα!!!

Σχολια δεν θα κανουμε (εκτος απο λιγα χιουμοριστικα περισσοτερο - διοτι η μαυριλα περισσευει)

ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΕΔΩ:
Εμεις οι ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΝΟΙ, πρεπει να σταθουμε διπλα σε οποια διοικηση υπαρχει στην ομαδα μας, ωστε να στηριζουμε την προσπαθεια της και να εχουμε ελπιδες για ενα καλυτερο μελλον σε ψηλοτερες κατηγοριες!!

Σέντρα στις 18/9 η Δ' ΕΘΝΙΚΗ
Στις 18 Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνει η έναρξη του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.
Βέβαια το μεγάλο ερώτημα είναι πόσες ομάδες τελικά θα δηλώσουν συμμετοχή καθώς οι "βρύσες έχουν στερέψει".
Επίσης η αναδιάρθρωση με τον υποβιβασμό αρκετών ομάδων δεν κάνει ελκυστική τη συμμετοχή.Πάντως όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν το διάστημα 20-28 Αυγούστου όταν θα γίνει και ο καταρτισμός των ομίλων.
(Με ποσους.....?)

Πλάνο τριετίας
H αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ σχετικά με την αναδιάρθρωση της κατηγορίας, κατά την τελευταία της συνεδρίαση που έγινε την Τετάρτη 12 Μαΐου, παρουσίασε ένα πλάνο τριετίας (εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία) σύμφωνα με το οποίο ο αριθμός των διαγωνιζομένων σωματείων ανά έτος είναι ο εξής:
2010-2011: 166 σωματεία
2011-2012: 140 σωματεία
2012-2013: 120 σωματεία.
(αν προκανουν να ειναι τοσες κυριοι wannabe.... τεχνοκρατες)

Ψάχνουν λύσεις στην Δ' Εθνική
Μία κατηγορία γεμάτη προβλήματα είναι η Δ' Εθνική. Τα οικονομικά των ομαδων είναι σε τραγική κατάσταση και αποτελούν τροχοπέδη για... φιλόδοξα σχέδια.
Λίγες είναι οι ομάδες που έχουν τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν, ενώ οι περισσότερες προσπαθούν να βγάλουν τη χρονιά.
Υπάρχουν όμως και αυτές των οποίων η κατάσταση "έφτασε στο κόκκινο". Ο ΠΑΣ Πρέβεζας, η Βολίδα και η Θύελλα Ελεούσας με τα τωρινά δεδομένα δύσκολα θα δώσουν ραντεβού το Σεπτέμβρη στα γήπεδα της κατηγορίας. Οι διοικήσεις αυτών προσπαθούν εναγωνίως να βρουν λύση και ζητούν βοήθεια των τοπικών κοινωνιών για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του πρωταθλήματος, αλλά το τοπίο είναι ακόμη θολό και χωρίς κάτι ελπιδοφόρο στον ορίζοντα.
(Δεν θα συμπληρωσετε ομιλους....θα τους συμπτιξετε και θα αυξησετε πιο πολυ τα εξοδα των ομαδων ετσι)

Οχι αντικαταστάσεις
Απαγορευτικό υπάρχει στις ομάδες των τοπικών κατηγοριών που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν ομάδες που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής, τόνισε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος Γ. Σαρρής.
Σύμφωνα με σχετικό άρθρο του ΚΑΠ, δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο για να υπάρξουν αντικαταστάσεις ομάδων που δεν θα παραιτηθούν, ξεκαθάρισε ο κ. Σαρρής τονίζοντας ότι πρέπει να ενημερωθούν καλύτερα όσοι καλλιεργούν τέτοιες ελπίδες.
(ποιος ΚΑΠ ρε παιδια, το ΔΝΤ ρωτιστε αν θελει τζιρο να παρει κανα φορο...)

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ:
Πιθανή η συμμετοχή στη Β΄εθνική ομάδων από τη Γ΄ - Κρίσιμη η σημερινή γ.σ. της ΕΕΠ - Τελευταία νέα

Σημαντική αναμένεται να είναι η σημερινή ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο στις μικρές… κατηγορίες, αφού θα διεξαχθεί στις 12.30 μμ στα γραφεία της ΕΕΠ Β΄ και Γ΄ Εθνικής, η γενική συνέλευση των μελών της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
διάφορα λειτουργικά της ερχόμενης περιόδου, η προκήρυξη του πρωταθλήματος με την κατάρτιση των ομίλων και τη διαδικασία πλέι οφ και πλέι άουτ, καθώς και η ενημέρωση σχετικά με τη συνάντηση με τον ΠΣΑΠ.
Από αυτά τα θέματα όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αναμένεται να προκύψουν σημαντικές αλλαγές στη Γ΄ εθνική (ειδικά), αλλά και στη Β΄. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του www.ioniansports.gr πολλά είναι τα «απρόοπτα» που θα συναντήσουν οι εκπρόσωποι των ομάδων στη συγκεκριμένη γενική συνέλευση.

Σημαντικότερο αυτών η αδυναμία αρκετών ομάδων και στους δύο ομίλους, να συμμετάσχουν στο επερχόμενο πρωτάθλημα λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για απελπιστική κατάσταση σε πολλά σωματεία, τα οποία θα «πιέσουν» την ΕΕΠ με τη σειρά τους, ώστε να δώσει λύσεις στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα με ιδίους πόρους, ή πιέζοντας… καταστάσεις.
Σε διαφορετική περίπτωση αρκετές ομάδες δε θα δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα.
Και φυσικά, τα προβλήματα αυτά είναι μεγαλύτερα στη Β΄ εθνική, όπου αρκετές είναι οι ομάδες που δε μπορούν νομικά, να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, λόγω έλλειψης φακέλου (άρτιου σε στοιχεία) υποβολής συμμετοχής.

Ανοίγει ο δρόμος… για Β΄ εθνική
Οι πληροφορίες μας επίσης αναφέρουν ότι έτοιμη από καιρό, έχοντας συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και κυρίως τα οικονομικά εκείνα στοιχεία που απαιτούνται, είναι η Παναχαϊκή.
Ο πρόεδρός της Αλέξης Κούγιας, έχει επανειλημμένα καταθέσει τις ενστάσεις του για «παράνομη» συμμετοχή αρκετών ομάδων λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων στη Β΄ εθνική και έχει ζητήσει να γίνει εκ βαθέων έρευνα στη συγκεκριμένη κατηγορία, ζητώντας παράλληλα, να συμμετάσχει σε αυτή η Παναχαϊκή που είναι «καθαρή».
Φυσικά, έννομο συμφέρον έχει και ο Βύζας Μεγάρων, που τερμάτισε στη δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος κι έχασε την άνοδο σε αγώνα μπαράζ από τα Τρίκαλα.
Όμως, όπως έχει γίνει γνωστό και από το περιβάλλον… της Ζακύνθου, δεν αποκλείεται και οι διοικούντες το νησιώτικο συγκρότημα, να στείλουν τα απαραίτητα έγγραφα στην ΕΕΠ που αποδεικνύουν τη «φερεγγυότητα» του σωματείου (τα περισσότερα προβλήματα αφορούν σε προσφυγές απλήρωτων παικτών σε όλες σχεδόν τις ομάδες) ώστε να εκμεταλλευτεί έτσι την όλη κατάσταση και η Ζάκυνθος.
Παρών στη Γενική Συνέλευση σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος, Στέλιος Γούναρης. Ερωτηθείς χθες το βραδάκι ο κ. Γούναρης, σχετικά με το «παράθυρο» αυτό που πιθανόν να ανοίξει (και) για την ομάδα της Ζακύνθου, δε θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, όμως ούτε απέκλεισε τέτοιο ενδεχόμενο.
Όπως κι αν έχει, η σημερινή Γενική Συνέλευση πάντως είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη και δεν αποκλείεται να καθορίσει τις εξελίξεις.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δε θα είναι και τόσο καλό για την ΕΕΠ να μη συμπληρώνονται οι δύο όμιλοι της Γ΄ εθνικής από τη μία αφού αρκετές ομάδες ίσως δεν καταφέρουν να δηλώσουν συμμετοχή κι από την άλλη στη Β΄ εθνική να παίζουν ομάδες που δεν πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις.
Υπομονή λοιπόν μέχρι αύριο, όπου θα σας ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις.
ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ
*** Καθόλου μην αποκλείσετε την πιθανότητα να παίξει ομάδα της Γ΄ εθνικής στη Β΄ λόγω αδυναμίας κάποιου σωματείου να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.
Σε τέτοια περίπτωση βέβαια, προηγούνται ο Βύζας Μεγάρων και η Παναχαϊκή που τερμάτισαν πιο ψηλά από τη Ζάκυνθο.
*** Πέρυσι αν θυμάστε είχαμε παρόμοιο παράδειγμα. Ο Απόλλων Καλαμαριάς δεν κατάφερε να συμμετάσχει στη Β΄ εθνική λόγω χρεών και τη θέση του πήρε η Ρόδος. Μια Ρόδος που είχε παίξει μπαράζ με τον Παναιτωλικό για άνοδο στη Β΄ εθνική, όμως είχε χάσει και θα έπαιζε κανονικά στη Γ΄. Όμως τότε αφού πληρούσε τις προϋποθέσεις, πήρε τη θέση του Απόλλωνα.
*** Το θέμα είναι ποια ομάδα θα είναι πιο "έτοιμη" για κάτι τέτοιο και φυσικά θα το επιθυμεί, αλλά και πόσες θα είναι αυτές οι ομάδες που δε θα μπορούν να συμμετάσχουν στη Β΄ εθνική.
(Δηλαδη στο τελος θα παρακαλαει η ΕΠΟ να συμμετεχουν??)

Υπό διάλυση η Θύελλα
Δύσκολες ώρες περνάει η ιστορική ομάδα της Θύελλας Ελεούσας. Τα προβλήματα στην πρωταθλήτρια της ΕΠΣΗπειρου και νεοφώτιστη στη Δ' Εθνική, είναι πάρα πολλά και το πιο πιθανό σενάριο είναι να μην κατέβει στο πρωτάθλημα. Μάλιστα η κατάσταση είναι τέτοια που οι πληροφορίες λένε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να αγωνιστεί ακόμη και στην Α' Ερασιτεχνική, αφού σημαντική βοήθεια δεν υπάρχει ακόμη ενώ τελευταία ίσως ελπίδα αποτελέσει η βοήθεια από τη δημοτική αρχή.


Σιάτιστα: Δεν δηλώνει συμμετοχή στην Δ Εθνική
Πολύ άσχημα είναι τα πράγματα για την Σιάτιστα. Η διοίκηση που οδήγησε την περσινή σεζόν την ομάδα, παραιτήθηκε και αυτό είναι οριστικό. Μια απόφαση που δεν αλλάζει και αν μείνουν έτσι τα πράγματα ο σύλλογος δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Δ Εθνικής τη νέα χρονιά. Στην 3η γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ, βρέθηκαν μόνο 7 (!) άνθρωποι και αυτοί ήταν τα μέλη της διοίκησης που παραιτήθηκε. Δεν έδωσαν το παρών ούτε οι τοπικές αρχές, πράγμα απαράδεκτο, αφού έχουν στην πόλη τους μια ομάδα όπου τη σεζόν 2009-2010 έκανε περήφανη την πόλη της Σιάτιστας! Ετσι, η ομάδα είναι στον "αέρα" αυτή τη στιγμή και αν δεν βρεθεί κάποιος ο σύλλογος θα διαλυθεί!

Δ
΄ ΕΘΝΙΚΗ: Σε δύο εβδομάδες η απόφαση αν θα κατέβει να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός Κεφαλονιάς
Χρονικό περιθώριο δύο ακόμη εβδομάδων βάζουν οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού Κεφαλονιάς, σε ό,τι αφορά το θέμα της παρουσίας των νταμπλούχων Κεφαλονιάς τη νέα σαιζόν, στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής Κατηγορίας.
Αφενός από τη μία η -δεδομένη- οικονομική κρίση, αφετέρου η καλοκαιρινή περίοδος που έχει αρχίσει, σίγουρα δεν είναι και οι καλύτεροι οιωνοί για να γίνει σαφές το ποια θα είναι η στήριξη του κόσμου προς την ομάδα, ενόψει της νέας περιόδου, με τους «ερυθρόλευκους» παράγοντες, παρ’ όλ’ αυτά, να δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι.
«Μέχρι τις 20-25 Ιουνίου όλα θα έχουν τελειώσει…» είναι το σύνθημα που υπάρχει στις τάξεις του Ολυμπιακού, με τους ανθρώπους της ομάδας να θεωρούν πως η ομάδα μπορεί να κινηθεί γρήγορα για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού, στο διάστημα του ενός μηνός (και κάτι…) που απομένει, λογικά, μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας.
Κάτι ακόμη δεν υπάρχει, είτε στο θέμα του προπονητή είτε σε θέματα παικτών, με τις πληροφορίες, πάντως, ν’ αναφέρουν πως 4-5 ποδοσφαιριστές από τη φετινή ομάδα αναμένεται ν’ αποτελέσουν παρελθόν τη νέα σαιζόν. (24 Ιουνιου και ακομα ψαχνονται....)


Αγροτικός Αστέρας: Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε
Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες για το μέλλον του Αγροτικού Αστέρα, μιας και μέχρι την επόμενη εβδομάδα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις από πλευράς Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα που θα συγκεντρώσει υπό την αιγίδα του αρκετούς μικρομετόχους που θα συνεισφέρουν ισόποσα στο μπάτζετ της νέας χρονιάς. Κάτι τέτοιο όμως με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα κρίνεται εξαιρετικά απίθανο, μιας και η Δημοτική Αρχή στην πλειονότητα της αδυνατεί να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια. Ο αντιδήμαρχος κ. Καμαρινός υποσχέθηκε πως θα αναλάβει την πρωτοβουλία να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα συγκέντρωση με την παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Χατζηβρέττα, την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος Κώστας Ριαβόγλου καλείται να προβεί σε διαπραγματεύσεις για την πώληση των Γιακουμή, Καθάριου και Δεινόπαπα, ούτως ώστε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ρευστότητα για την έκδοση πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν. Σε περίπτωση που τα σύννεφα πληθύνουν από εβδομάδα,
ο υποβιβασμός στη Δ Εθνική φαντάζει ως το πλέον πιθανό σενάριο για τους σταχυοφόρους!

Αγροτικός Αστέρας: Μένει μέχρι να φύγει ο Ριαβόγλου
Παράταση στην αγωνία για το δυσοίωνο μέλλον του Αγροτικού Αστέρα έδωσε η χθεσινή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Ευόσμου. Ο πρόεδρος Κώστας Ριαβόγλου επανέλαβε την δεδηλωμένη απόφαση του να αποχωρήσει από τα κοινά των σταχυοφόρων τον Αύγουστο, την ίδια στιγμή που δεν προέκυψε κανένα απολύτως ενδιαφέρον από κάποιον επενδυτή. Με βάση την κατάσταση αυτή η λύση που προκρίθηκε από τη διοίκηση του Αγροτικού, αλλά και από τους παρευρισκόμενους δημοτικούς συμβούλους ήταν η σύσταση ενιαίου φορέα (περίπου πενήντα ανθρώπων) υπό την αιγίδα του Δήμου Ευόσμου που θα αναλάβει να τρέξει την ομάδα τη νέα χρονιά με μειωμένο μπάτζετ και με οφειλές που αγγίζουν τις 700.000 ευρώ. Η συζήτηση για τη δημιουργία του φορέα θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα με την επιστροφή του Δημάρχου Δ. Χατζηβρέττα στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ θα κηρύξει πτώχευση και η ομάδα θα υποβιβαστεί στη Δ Εθνική.


Ιωνικός: Rangers: "Παραδώστε την ομάδα στο Πρωτοδικείο"
Ο σύνδεσμος των οργανωμένων φιλάθλων του Ιωνικού, Rangers, εξέδωσε ανακοίνωση μετά από όσα είπε ο Χρήστος Κανελλάκης. Οι οπαδοί της ομάδας από την Νίκαια ζητούν από τον μεγαλομέτοχο να παραδώσει σε διοίκηση Πρωτοδικείου.
Αναλυτικά: Μετά από αναμονή εβδομάδων, η ΠΑΕ Ιωνικός ανακοίνωσε το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τους υποψήφιους αγοραστές της ομάδας, κατηγορώντας τους ότι μόνος τους σκοπός ήταν το κέρδος. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ναυαγεί η μεταβίβαση της ομάδας με κατηγορίες προς τους υποψήφιους αγοραστές. Για την ακρίβεια, από την κρούση Σπανού μέχρι σήμερα, η ΠΑΕ Ιωνικός καταφέρεται με αρνητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον όλων των υποψήφιων αγοραστών. Μιας και δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες, η αιτιολογία του "κέρδους" μπορεί να ερμηνευθεί διαφορετικά από τον καθένα. Εάν υπήρξε από τον υποψήφιο αγοραστή αίτημα αλλαγής έδρας, καλώς έπραξε η διοίκηση και οφείλει να το ανακοινώσει στον κόσμο. Εάν δεν υπήρξε τέτοια απαίτηση, τότε τα ερωτηματικά που γεννούνται είναι πολλά. Η ΠΑΕ Ιωνικός είναι ανώνυμη εταιρεία κι έτσι είναι φυσιολογικό ο υποψήφιος αγοραστής να έχει στο μυαλό του τη δημιουργία μιας κερδοφόρας κι όχι ζημιογόνας επιχείρησης. Αν αυτό για την οικογένεια Κανελλάκη ονομάζεται πρόβλημα, για τον κόσμο έχει διαφορετικό όνομα και λέγεται όραμα.Με στόχο το ίδιο κέρδος πορεύεται άλλωστε και η σημερινή διοίκηση της ομάδας από τότε που ανέλαβε. Εν αντιθέσει με τον αείμνηστο Νίκο Κανελλάκη, που από το 1989 μέχρι το 2004 δεν είχε πουλήσει ούτε έναν ποδοσφαιριστή σε άλλη ομάδα, οι διάδοχοί του πρόλαβαν μέσα σε 6 χρόνια να πουλήσουν δεκάδες ποδοσφαιριστές σε ομάδες όλων των εθνικών κατηγοριών. Μόνο από την πώληση των Κυριακίδη, Ονουάτσι και Οικονόμου η ΠΑΕ καρπώθηκε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Τα χρήματα αυτά όχι μόνο δεν επενδύθηκαν στην ομάδα, αλλά απ ότι φαίνεται δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ούτε καν την οικονομική βιωσιμότητα της ΠΑΕ, αφού εκκρεμούν προσφυγές πολλών ποδοσφαιριστών. Επί των ημερών της παρούσας διοίκησης ο Ιωνικός από την Α Εθνική βρέθηκε μια ανάσα από την Γ. Η σημερινή διοίκηση της ΠΑΕ Ιωνικός επιμένει να χρησιμοποιεί το όνομα του αείμνηστου Νίκου Κανελλάκη προσπαθώντας να εμφανίσει στον κόσμο της ομάδας μια εικόνα συνολικής προσφοράς της οικογένειας προς την ομάδα. Λάθος κύριοι. Ο Νίκος Κανελλάκης πρόσφερε, εσείς καταστρέψατε όχι μόνο αυτά που δημιούργησε ο πατέρας σας, αλλά κι αυτά που βρήκε πριν την αγορά της ομάδας. Εφόσον όμως σας αρέσει να χρησιμοποιείτε το όνομά του νομίζοντας ότι έτσι θα αποποιηθείτε τις τεράστιες ευθύνες σας για την σημερινή απαξίωση της ομάδας, να σας θυμίσουμε ότι η οικογένεια Κανελλάκη παρέλαβε τον Ιωνικό στην Α Εθνική, με 8000 κόσμο στο γήπεδο, χωρίς ούτε μία δραχμή χρέος και πλήρες ρόστερ. Σήμερα, παραδίδετε την ομάδα με το ένα πόδι στην Γ Εθνική, με άδειο γήπεδο, με ανύπαρκτο ρόστερ και το χειρότερο, με φήμες για την ύπαρξη χρεών, οι οποίες εντείνονται με τις διαδοχικές προσφυγές παικτών. Πριν λοιπόν ζητήσετε την τοποθέτηση του ερασιτέχνη, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι η ρητή και κατηγορηματική δήλωση ότι ο Ιωνικός δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ και να δεχθείτε τον ορισμό ανεξάρτητων Ορκωτών Ελεγκτών που θα το βεβαιώσουν. Κύριοι της διοίκησης, Καταληκτική ημερομηνία της "1ης Ιουλίου" δεν υπάρχει, όσο δεν υπάρχει ρητή διαβεβαίωση για την οικονομική κατάσταση της ομάδας. Εάν η ομάδα δεν χρωστάει, τότε δεν είναι ανάγκη να περιμένετε μέχρι την 1η Ιουλίου. Εφόσον όπως διαμηνύετε δεν υπάρχει κανένας ενδιαφερόμενος, μπορείτε να φύγετε και σήμερα παραδίδοντας την ομάδα στο Πρωτοδικείο. Εάν όμως η ομάδα χρωστάει, τότε θα πληρώσετε όλες τις υποχρεώσεις που δημιουργήσατε και μετά θα φύγετε. Λαέ του Ιωνικού, η σημερινή "ηρωική" έξοδος της οικογένειας Κανελλάκη από την ομάδα προετοιμάζεται από καιρό. Μετά το "μπαζάρ" των δύο τελευταίων ετών, που μοσχοπουλήθηκε ό,τι έμψυχο υλικό υπήρχε στην ομάδα, δεν έχει απομείνει τίποτα πλέον για πούλημα κι έτσι φτάσαμε στην επίσημη ανακοίνωση της "λήξης των συναισθηματισμών". Ο Σύνδεσμος θα παραμείνει πιστός στην ομάδα και θα πολεμήσει μέχρι τέλους κάθε προσπάθεια διάλυσής της". Από την διοίκηση εξεδώθει ανακοίνωση απάντηση για τα όσα αναφέρουν οι Rangers όπου λέει: "Σχετικα με την ανακοίνωση του συνδέσμου των "Ρέιντζερς", αυτό που έχουμε να απαντήσουμε είναι ουδέν σχόλιο. Αν εκπροσωπούν τον εαυτό τους ως αγοραστή, ιδού η Ρόδος , ιδού και το πήδημα."
Πανηλειακός: Κρίνεται το μέλλον
Σήμερα στις 8.30μ.μ. στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου θα διεξαχθεί η τρίτη Γενική Συνέλευση του Πανηλειακού από την οποία θα καθοριστεί το μέλλον του συλλόγου. Αυτή τη στιγμή δύο φαντάζουν ως πιθανά σενάρια: Το Πρωτοδικείο αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από φιλάθλους και επιχειρηματίες για να βοηθήσουν οικονομικά και διοικητικά την ομάδα, ή η δυναμική πορεία στη Γ Εθνική αν διασφαλιστούν οι πόροι και ενδιαφερθούν άνθρωποι για τη δημιουργία ΤΑΠ. Τα πράγματα μέχρι τώρα δεν είναι ενθαρρυντικά, καθώς από τη δεύτερη Γ.Σ. μέχρι σήμερα δε μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Ο Πανηλειακός βρίσκεται σε κομβικό σημείο, οριακό , καθώς η διοίκηση του ερασιτέχνη σκέφτεται σοβαρά να παραδώσει την ομάδα στο Πρωτοδικείο αν δεν αλλάξουν τα πράγματα. Οι ιθύνοντες του συλλόγου, δηλαδή, είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν σ αυτή τη λύση του Πρωτοδικείου, αν συνεχιστεί η πλήρης αδιαφορία και απροθυμία. (Καλα κρασια......)

Αγία Παρασκευή: Αποσύρεται από το πρωτάθλημα
Στα διοικητικά προβλήματα που ταλανίζουν την Αγία Παρασκευή δεν έχει βρεθεί ακόμα κάποια ουσιαστική λύση. Πέρα από τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής για οικονομική ενίσχυση στην πράξη δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο γεγονός που καθιστά εξαιρετικά αβέβαιο αλλά και δυσοίωνο το μέλλον του συλλόγου. Με βάση την στασιμότητα που παρατηρείται όσον αφορά την εξεύρεση λύσης είναι κάτι περισσότερο από ορατό το ενδεχόμενο να μην κατέβει η Σάντα στο πρωτάθλημα της νέας χρονιάς! Το σενάριο αυτό δεν είναι απλά μια σκέψη των διοικούντων αλλά συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί αφού θα είναι το βασικό θέμα που θα τεθεί προς συζήτηση στην Γενική Συνέλευση της 5η Ιουλίου που όρισε χθες η διοίκηση του Βαγγέλη Σταθόπουλου. Ο επί σειρά ετών διοικητικός ηγέτης των μελανόλευκων έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του το οικονομικό φορτίο και οι εκκλήσεις για ενίσχυση από τοπικούς επιχειρηματίες έχουν πέσει στο κενό. Έτσι με βάση τα δεδομένα που ισχύουν στην παρούσα φάση η Αγία Παρασκευή δεν θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα Γ' Εθνικης της νέας σεζόν! (Μπεφανης & Κονε απο εκει ηρθαν......τυχαιο??)


Aίας Σαλαμίνας: Χάσιμο χρόνου!
Η ΠΑΕ Αίας Σαλαμίνας έδωσε τέλος στα σενάρια για τυχόν πώληση του καταστατικού στον Ολυμπιακό Λουτρακίου. Δεν επήλθε ποτέ συμφωνία ούτε έγινε κάποια σοβαρή πρόταση. Οι ημέρες αυτές ήταν χάσιμο χρόνου, κάτι το οποίο συνέβη και με την Ελευσίνα. Κάποιοι μάλλον ήθελαν να διαφημιστούν στην πόλη τους. Η ΠΑΕ Αίας, ο μεγαλομέτοχος Παναγιώτης Φυντάνης και καθώς και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ερασιτέχνη, έχουν αποφασίσει την πώληση της ΠΑΕ ή την συγχώνευση με άλλο σωματείο εφόσον βέβαια υπάρχουν σοβαροί ενδιαφερόμενοι με σοβαρές προτάσεις. Και όλα αυτά γιατί δεν μπορούμε να σηκώσουμε μόνοι μας ξανά το οικονομικό βάρος της ΠΑΕ αφού δυο χρόνια καμία υποστήριξη δεν υπήρχε απ την Δημοτική αρχή της Σαλαμίνας και τους επιφανείς επιχειρηματίες του νησιού. Και απόδειξη ακόμη και χθες σε ομιλία του ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Σπυρίδων Σοφράς, απέδειξε ότι όχι μόνο δεν τον ενδιαφέρει ο Αίας αλλά και στην Αλβανία να πάει το ίδιο του κάνει. Και αυτό γιατί καθόλη τη διάρκεια της ομιλία του δεν αναφέρθηκε για το καυτό θέμα της επιστροφής του Αίαντα στη Σαλαμίνα. Βέβαια βλέπουμε ότι και οι φίλαθλοι, πλην του συνδέσμου, απ ότι φαίνεται δεν αντέδρασαν κατά του Δημάρχου. Με πρωτοβουλίες του συνδέσμου και με αναφορά προς τον τύπο για επιστροφή της ομάδας στο νησί, για τις ευχαριστίες τους προς τους προέδρους της ΠΑΕ και Ερασιτέχνη και την αναγνώριση ότι είχαμε δίκιο για την μετακίνηση της ομάδας στο Πέραμα, κάποιοι με επικεφαλής την Δημοτική Αρχή δεν τους συγκινεί τίποτε και ειδικά η επιστροφή της ομάδας στο νησί. Να μην ξεχάσουμε όμως και τους υποψηφίους δημάρχους όπου πέρσι στη Γενική Συνέλευση του Αίαντα στο Δημαρχείο, έκαναν τα κοκόρια και έλεγαν το κοντό τους και το μακρύ τους χωρίς να βάλει ουδείς το χέρι στην τσέπη του. Εκλογές φτάνουν ορίστε κύριοι υποψήφιοι δήμαρχοι κα Νάνου, κ. Μαυρή, κ. Αγαπίου κ. Ράπτη, κ. Παπασάβα και κ. Τσάβαρη. Ορίστε πάρτε την ομάδα εσείς να δείξετε ότι εσείς αγαπάτε τον Αίαντα αφού δεν τον νοιάζεται ο Δήμαρχος ο Σοφράς. Ορίστε η ευκαιρία να φέρετε τον Αίαντα στην Σαλαμίνα. Τι περιμένετε; Πιστεύουμε ότι ο κόσμος και οι φίλαθλοι θα ανταποκριθούν στο να σας ανταμείψουν κατάλληλα με την ψήφο τους. Εμείς για μια ακόμα φορά σας λέμε ότι η υπομονή μας εξαντλήθηκε!
(Μην ψαχνεστε πολυ....παρτε το καραβακι....εχει ωραια σουβλακια το γηπεδο στο Περαμα!!!)

Καλαμάτα: Δεν κουνιέται φύλλο
Απνοια επικρατεί στις τάξεις της Καλαμάτας και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον της ομάδας. Παντες περιμένουν τις ανακοινώσεις του Γιώργου Γρηγορόπουλου αναφορικά με τις προθέσεις του για την επόμενη μέρα και για το αν θα διαλυθεί η ομάδα ή όχι!!!!
Ο διαφαινόμενος υποβιβασμός της Καλαμάτας στη Δ' Εθνική λόγω αδυναμίας συμμετοχής στις επαγγελματικές κατηγορίες αναγκάζει τον κόσμο της ομάδας να βγει στους δρόμους.
Ο σύνδεσμος φιλάθλων BULLDOGS καλεί τους φίλους της "Μαύρης Θύελλας" να δώσουν το παρών στην πορεία την Κυριακή 7μμ στο δημαρχείο της πόλης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση-κάλεσμα:
ΦΙΛΑΘΛΕ - ΟΠΑΔΕ
-ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΑΒΕΒΑΙΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.
-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΠΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ.
-ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.
-ΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΗΝΕΣ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ.
-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΣΤΙΣ 7Μ.Μ. ΕΝΑΝΤΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.
Υ.Γ. ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΕΣ, ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ, ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ , ΑΠΛΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ.
Υ.Γ. ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΟΥΝ, ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΟΥΝ.
ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ BULLDOGS CLUB ,
Σ.Φ.Κ "ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ" , GRUPPO NERO
(Πανω απο 3000 κοσμος βρεθηκε τελικα στην πορεια...)

Κεραυνός Κερατέας: Συναντήσεις με δυο υποψηφίους
Καθοριστική για το μέλλον του Κεραυνού Κερατέας θα είναι αυτή η εβδομάδα. Ο πρόεδρος Αγγελος Θηβαίος θα έχει συναντήσεις με δυο νέους επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να ασχοληθούν με το σύλλογο. Το ραντεβού που είχε την προηγούμενη Παρασκευή ο διοικητικός ηγέτης των κυανόλευκων με τον πρώτο επενδυτή που είχε ενδιαφερθεί οδηγήθηκε σε κενό. Ο λόγος που δεν προχώρησε η συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η απαίτηση που εκδήλωσε ο υποψήφιος επενδυτής για παραμονή του Αγγελου Θηβαίο στην προεδρία αλλά και 4 ακόμα συνεργατών του στη νέα διοίκηση. Ωστόσο ο Αγγελος Θηβαίος δεν δέχθηκε την πρόταση αφού έχει αποφασίσει να παραχωρήσει τα κλειδιά και να αποχωρίσει. Οι κυανόλευκοι περιμένουν τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΠΑΕ και στη συνέχεια θα ανακοινώσουν την ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη ή την Παρασκευή.
(Καθε χρονο συναντηση με επενδυτες...... περσυ σειρα ειχε αυτος ο Γκαρανης - ο παρα λιγο επενδυτης στην Προο)

Μακεδονικός: Ψάχνουν λύσεις
Μετά τις παραιτήσεις των μελών του ΔΣ της ΠΑΕ Μακεδονικός, πλέον αναζητείται τρόπος για να βρεθεί διοικητική λύση και να μπορέσει να συνεχίσει ο ιστορικός σύλλογος στις επαγγελματικές κατηγορίες. Πλέον, επιβάλλεται τις επόμενες μέρες να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την ομάδα της Νεάπολης. Καλούνται άνθρωποι που έχουν τις δυνατότητες να προσφέρουν λύσεις να δηλώσουν παρόντες, προκειμένου ο ιστορικός σύλλογος να παραμείνει ζωντανός. Οι επόμενες μέρες θα είναι ιδιαίτερα καθοριστικές για τις εξελίξεις, με τον Σπύρο Μπαξεβάνο και τους συνεργάτες του να περιμένουν να μάθουν τα άτομα που θα απαρτίζουν τη διοίκηση Πρωτοδικείου που θα οριστεί τις επόμενες μέρες.


Παναργειακός: Καμία λύση στον ορίζοντα
Οι μέρες περνούν αλλά δυστυχώς για το σωματείο του Παναργειακού δεν έχει βρεθεί καμία λύση στα διοικητικά. Για την ώρα δεν έχει γίνει καμία γενική συνέλευση και τα πάντα είναι στον αέρα. Ακόμη και η συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα. Το θέμα είναι όπως λένε όλοι στο Αργος, τις επόμενες μέρες να καθίσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι και να βρεθεί μια άκρη έτσι ώστε να μπορέσει η ομάδα να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. (Αμα κανετε συννενοση με το Ναυπλιο θα πεσει πολυ ξυλο??)

Αναγέννηση Γέρας: Κρίσιμη συνέλευση την Τετάρτη
Την προσεχή Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 19.30 στο Πολύκεντρο Παπάδου αναμένεται να λάβει χώρα η πλέον καθοριστική Γενική Συνέλευση για το μέλλον της πρωταθλήτριας της ΕΠΣ Λέσβου, Αναγέννηση Γέρας. Από τα αποτελέσματά της θα κριθεί και η συμμετοχή της νησιώτικης ομάδας στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Στη συγκέντρωση των μελών του συλλόγου θα φανούν οι δυνατότητες της Αναγέννησης για την προσεχή σεζόν. (Αραχτε στο νησι, μην παθετε οτι ο Διαγορας.....)

Αχαρναϊκός: Σε αναζήτηση λύσεων
Τους τρόπους με τους οποίος ο Αχαρναϊκός θα είναι ανταγωνιστικός και στο νέο πρωτάθλημα αναζητούν οι διοικούντες το ιστορικό σωματείο. Ενώ μπαίνουμε σιγά-σιγά στα τέλη του Ιούνιου, ουδείς έχει εκφράσει το παραμικρό ενδιαφέρον για ανάληψη των ηνίων του συλλόγου, γεγονός που ανεβάζει τον προβληματισμό. Στις 30 Ιουνίου θα λάβει χώρα μια τελευταία Γενική Συνέλευση καθοριστικής σημασίας. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί υποψήφιος αγοραστής, ο Μιχάλης Κόντης θα παραμείνει στην προεδρία και ο Αχαρναϊκός θα πορευθεί με παιδιά από το εφηβικό τμήμα, σε μεγάλο βαθμό. Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια για ανανέωση της συνεργασίας με κάποιους από τους ποδοσφαιριστές του υπάρχοντος ρόστερ. Συν τοις άλλοις, ο ίδιος ο νεαρός διοικητικός παράγοντας θα επιδιώξει να εξασφαλίσει την παραμονή του Γιώργου Αθανασιάδη στην τεχνική ηγεσία. (Α.Ο.Μύκονος: Ο Σμυρνής έγινε... Αθανασιάδης!)

Αχαρναϊκός: Ανακοίνωση του συνδέσμου φιλάθλων
Σε ανακοίνωση με αινιγματικό επίλογο προέβη ο σύνδεσμος φιλάθλων Αχαρναϊκού, δια χειρός του προέδρου Νίκου Τοχοβίτη. Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής: "Ο σύνδεσμος φιλάθλων Αχαρναϊκου καλεί όλα τα μέλη του την Παρασκευή 25 Ιουνίου και ώρα 21.00 στα γραφεία του συλλόγου για διενέργεια Γενικής Συνέλευσης. Επίσης, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να περάσει από τα γραφεία του συνδέσμου προκειμένου να παραλάβει τα καινούργια μπλουζάκια.
ΥΓ.: Την Τετάρτη 30 του μηνός στη Γενική Συνέλευση της ομάδας μας, είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε τις μάσκες"
(Κατι τρεχει παλι στα ........)


Αετός Ανωγείων: Προβλήματα...
Η ιστορική ομάδα του Αετού Ανωγείων, με σταθερή παρουσία τα τελευταία χρόνια στο περιφερειακό πρωτάθλημα, αντιμετωπίζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μη δηλώσει συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ομάδας των Ανωγείων, Παπά Ανδρέα Κεφαλογιάννη, ο λόγος είναι ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, καθώς εκτός από τον ίδιο και τον Μιχάλη Κουνάλη κανείς άλλος δεν βοηθάει οικονομικά. Γεγονός που δεν μπορεί να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. Συνεχίζοντας, ο Παπα Ανδρέας Κεφαλογιάννης απευθύνει έκκληση στους Ανωγειανούς επιχειρηματίες αν θέλουν η ομάδα να παραμείνει σ αυτό το επίπεδο να βοηθήσουν. Βέβαια, καταλαβαίνει την κρίση που έχει επηρεάσει την κοινωνία και καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι να γίνει αυτό. Φως στο τούνελ για τον Αετό ίσως να υπάρξει από το εξωτερικό, καθώς ο πρόεδρος συζητά με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν. Ευελπιστώντας είτε στους Ανωγειανούς επιχειρηματίες είτε στη βοήθεια από το εξωτερικό, ώστε η ομάδα να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα και να συνεχίσει την σταθερή παρουσία της στο πρωτάθλημα.


Ακυρη τη συγχώνευση
Αιγάλεω – Ηλυσιακού?
Ακυρωτική για τη συγχώνευση Αιγάλεω - Ηλυσιακού, είναι σύμφωνα με ανακοίνωση του ερασιτέχνη Ηλυσιακού η εισήγηση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Και αν αυτό τελεσιδικήσει, τότε αυτομάτως ο Ηλυσιακός επιστρέφει στη Γ' Εθνική, ενώ το Αιγάλεω θα πρέπει να αγωνιστεί στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ερασιτέχνη Ηλυσιακού:
"Σήμερα 15-6-2010 συζητήθηκε στο Σ.Τ.Ε. η υπόθεση της προσφυγής του ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ Α.Ο. κατά της υπουργικής απόφασης που αφορούσε την συγχώνευση της ΠΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ με την ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ.
Η εισήγηση ήταν ακυρωτική.
Τώρα ελπίζουμε λόγω της ιδιομορφίας του θέματος να εκδοθεί σύντομα η τελική απόφαση για να γνωρίζουμε εγκαίρως τη θέση της ομάδος μας, ώστε εαν κριθεί απαραίτητο, να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε αξιόλογη ποδοσφαιρική ομάδα.
(για μια ελπιδα ζουμε ολοι.....)


Αιγάλεω: Ας ετοιμάζονται για τη Δ’ Εθνική...
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Αιγάλεω αναφέρει τα εξής:

Σήμερα 15-6-2010 συζητήθηκε στο Σ.τ.Ε. η υπόθεση της προσφυγής του ΗΛΥΣΙΑΚΟΥ Α.Ο. κατά της υπουργικής απόφασης που αφορούσε τη συγχώνευση της ΠΑΕ Ηλυσιακός με την ΠΑΕ Αιγάλεω. Αναμένεται η απόφαση. Σε περίπτωση κατά την οποία η απόφαση είναι αρνητική για την ομάδα μας, ας προετοιμαστεί ο Ερασιτέχνης Ηλυσιακός να δηλώσει συμμετοχή στη Δ΄ Εθνική, δεδομένου ότι η ομάδα της Γ΄ Εθνικής με το όνομα Ηλυσιακός πολύ απλά θα διαλυθεί. Για μας υπάρχει ομάδα μόνο με το όνομα Αιγάλεω, είτε παίζει στα Κύπελλα Ευρώπης, είτε για διαφόρους λόγους στη Δ΄ Εθνική.
Εκ της ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ

(Απ' τα αλωνια της Ευρωπης στα σαλονια των Ορυζομυλων)

Τίτλοι τέλους για Πρέβεζα

Αναγγελία της διάλυσης του ΠΑΣ Πρέβεζας ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ της ομάδας μετά τη γενική συνέλευση που εγινε την Τέταρτη 9 Ιουνίου.
Οι παράγοντες του ΠΑΣ Πρέβεζα δηλώνουν αδυναμία να στήριξουν την προσπάθεια και δεν υπάρχει σημαντική βοήθεια από φορείς της πόλης για να υπάρξει συνέχεια.Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Δυστυχώς την Τετάρτη 09/06/2010 εμείς οι ελάχιστοι και τελευταίοι που συγκεντρωθήκαμε στη συνέλευση του ΠΑΣ Πρέβεζα γίναμε μάρτυρες στην υποστολή της κιτρινόμαυρης σημαίας με έμβλημα τον Ιππόκαμπο ή το δελφίνι. Σήμερα γίναμε μάρτυρες στη τοποθέτηση ταφόπλακας για την ιστορία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, της ομάδας μιας πόλης, του ΠΑΣ Πρέβεζα με έτος ίδρυσης το 1963.
Δυστυχώς μετά από ιστορία 47 χρόνων οι παράγοντες οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, ο Δήμαρχος, οι Αρχές αυτής της πόλης δηλώσαμε ανήμποροι να συνεχίσουμε αυτή την ιστορία.Εμείς στο τελευταίο Δ.Σ., κάναμε μια προσπάθεια πέρυσι με χαμηλό μπάτζετ, με παίκτες νέους και από την ίδια την πόλη, που πονάνε τη φανέλα της ομάδας αυτής. Καταφέραμε να φτιάξουμε μια ομάδα από το μηδέν, να παίξει καλά μπάλα, να γίνει αξιοσέβαστη στο γήπεδο και να σταθεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας , να δημιουργήσουμε έναν κορμό.
Δυστυχώς όμως 7-8 άνθρωποι με όπλο μόνο την αγάπη τους για την ομάδα χωρίς την υποστήριξη του κόσμου, των αρχών και των μεγαλοπαραγόντων της πόλης δε μπορει να τα καταφέρει.Η ΟΜΑΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ.
Αν κάποιοι ενδιαφέρονται τα κλειδιά των γραφείων, της αποθήκης ιμαστισμού, τα βιβλία της ομάδας είναι στη διάθεση τους. Η ομάδα αυτή διαθέτει 18-20 παίκτες δικούς της που με ορισμένες προσθαφαιρέσεις μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα.
Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα


Το απερχόμενο Δ.Σ.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ / Αποχώρησε ο Παπαδόπουλος

Χωρίς την στήριξη του Σταύρου Παπαδόπουλου θα πορευτεί ο Μεσσηνιακός στο νέο πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής, μιας και ο Μεσσήνιος επιχειρηματίας αποχωρεί γενικά από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα... Την αποχώρηση του από τον Μεσσηνιακό ανακοίνωσε χθες ο Σταύρος Παπαδόπουλος. Ο Μεσσήνιος μεγαλοεπιχειρηματίας ήταν ο βασικός χρηματοδότης του Μεσσηνιακού τα τελευταία χρόνια, όμως αποφάσισε να πάψει να ασχολείται πλέον με τον χώρο του ποδοσφαίρου. Αυτό ανακοίνωσε στους διοικούντες των «πρασίνων» και πλέον τα πράγματα στην Καλαματιανή ομάδα είναι πολύ δύσκολα εν όψει της συμμετοχής της τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής.
Πάντως ο κ. Παπαδόπουλος σκοπεύει να δώσει ένα ποσό στους διοικούντες προκειμένου να καλύψουν ορισμένα λειτουργικά έξοδα τη νέα σεζόν.Παράλληλα ο Σταύρος Παπαδόπουλος ξέκοψε κάθε πιθανότητα επιστροφής του στα διοικητικά της «Μαύρης Θύελλας» και είναι δεδομένο πως δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία να διαπραγματευτεί την ΠΑΕ Καλαμάτα από τον Γιώργο Γρηγορόπουλο.

Δ’ ΕΘΝΙΚΗ: Επιπτώσεις της αποχώρησης της Βολίδας Κέρκυρας
Ο… εθελούσιος υποβιβασμός της Βολίδας από τη Δ’ Εθνική στην Α1’ τοπική Κατηγορία, όπως αποφάσισε το Δ.Σ. του σωματείου την περασμένη Παρασκευή, όχι μόνο αποτελεί τεράστιο πλήγμα για το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο, που χάνει μια σπουδαία ομάδα από τις Εθνικές Κατηγορίες, αλλά είναι κι ένα… ηχηρό χαστούκι προς την ΕΠΟ, που αδιαφορεί για τα ερασιτεχνικά σωματεία και δεν τα στηρίζει με κάποιο τρόπο ώστε να επιβιώσουν.
Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να δημιουργήσει σοβαρούς… πονοκέφαλους στην Ομοσπονδία, αφού «ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου» και η κίνηση της κερκυραϊκής ομάδας ενδέχεται να βρει μιμητές. Εάν, λοιπόν, ξεκινήσουν να αποχωρούν από τη Δ’ Εθνική μία-μία οι ομάδες, τότε η Κατηγορία θα αρχίσει να απαξιώνεται, να αποδυναμώνεται και να συρρικνώνεται!
Βέβαια, υπάρχει κι ένα… ανοικτό παραθυράκι σε ότι αφορά την παραμονή των «κιτρινόμαυρων» στην τέταρτη Κατηγορία. Και αυτό θα συμβεί με δύο τρόπους. Ο ένας είναι η εξεύρεση ενός χορηγού ο οποίος θα καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα του σωματείου. Και η άλλη… οδός είναι η συνεργασία με τον ΑΟ Κέρκυρα! Από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιώργο Λιμπάντση, είναι πιθανή η πρόταση για μετατροπή της Βολίδας σε θυγατρική ομάδα του ΑΟΚ, ο οποίος θα αναλάβει τη χρηματοδότησή της είτε για να διατηρηθεί στη Δ’ Εθνική, είτε για να προβιβαστεί στη Γ’.
Για το λόγο αυτό, οι ιθύνοντες της Βολίδας δεν θα κοινοποιήσουν αμέσως στην ΕΠΟ την απόφαση του Δ.Σ. για αποχώρηση, αλλά θα περιμένουν για μερικές ημέρες ή εβδομάδες μήπως και βρεθεί κάποια λύση. Άλλωστε, έχουν το χρονικό περιθώριο μέχρι τις αρχές του Αυγούστου για να δηλώσουν συμμετοχή στη Δ’ Εθνική ή στην Α1’ τοπική Κατηγορία.
Όμως, η αβεβαιότητα που υπάρχει για το μέλλον των «κιτρινόμαυρων» έχει δημιουργήσει στην ομάδα ένα… κύμα φυγής! Μετά την αποχώρηση του προπονητή Ρομπέρτο Μπολάνο, ακολουθούν αρκετοί ποδοσφαιριστές. Ο Σπίνουλας έχει «κλείσει» στον Ασπρόπυργο, οι Πάγκαλης και Μεσημέρης δοκιμάζονται στον Παναιτωλικό, ενώ κάποιοι άλλοι παίκτες συζητούν με άλλα σωματεία (Όλυμπο, Κασσιώπη κ.α.).
Εάν κι εφόσον δεν μείνει η Βολίδα στη Δ’ Εθνική και τελικά δηλώσει συμμετοχή στην Α1’ τοπική, αυτό θα επιφέρει επιπτώσεις και προς τρίτους, αφού θα συμπαρασύρει σε υποβιβασμό δύο άλλες ομάδες. Έτσι λοιπόν, στην Α1’ θα παίξουν σε μπαράζ Ολυμπιακός – Ποσειδώνας Αγ. Μάρκου, όπου ο ηττημένος θα πέσει στην Α’ Κατηγορία, ενώ στην Α’ θα γίνει το μπαράζ μεταξύ Καποδίστρια – Ερείκουσας, με τον χαμένο να υποβιβάζεται στη Β’ Κατηγορία.


Σχολιο: Εχει πολλα ακομα τετοια θεματα η ειδησεογραφια των ημερων. Υπομονη, περισυλλογη και αποφασεις σοβαρες θελει, αλλα και συμμετοχη ολων οσων μπορουν να προσφερουν στους συλλογους (οχι μονο χρηματα)

Ας δουμε ομως και μερικα ακομα ενδιαφεροντα θεματα:

Γιατί αποχωρούν τα "παλιά τζάκια" από το χώρο του ποδοσφαίρου
Με τη συμφωνία για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και την αναμενόμενη για σήμερα κατάθεση προσφοράς εξαγοράς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Ανδρέα Βγενόπουλο, φαίνεται να κλείνει ένας κύκλος δεκαετιών στους “μεγάλους” του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Δεν είναι φυσικά τυχαίο ότι η αλλαγή σελίδας συμπίπτει χρονικά με την οικονομική κρίση. Επί της ουσίας, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ακολουθούν αναγκαστικά το μοντέλο της πολυμετοχικότητας προκειμένου να επιβιώσουν στο δυσμενές περιβάλλον που διαμορφώνεται.
Οι υπόλοιπες ομάδες παρακολουθούν προς το παρόν από μακριά τις εξελίξεις.
Η αρχή της μετάβασης στο νέο ιδιοκτησιακό μοντέλο έγινε με την ΑΕΚ, όταν η ΠΑΕ μπήκε σε καθεστώς πτώχευσης (το περιβόητο “άρθρο 44”) και ο Ντέμης Νικολαΐδης συγκέντρωσε την υποστήριξη ομάδας επιχειρηματιών, οι οποίοι ανέλαβαν από κοινού τις τύχες της. Ωστόσο, το μοντέλο δεν προχώρησε, καθώς αποδείχθηκε πολύ γρήγορα ότι οι απαιτήσεις του πρωταθλητισμού δεν μπορούσαν να συνδυαστούν εύκολα με το πλάνο χρηστής οικονομικής διαχείρισης που είχε η ομάδα των επιχειρηματιών.
Στη συνέχεια, ακολούθησε η απόπειρα του Παναθηναϊκού, όπου μετά την επιθετική πρόταση του Ανδρέα Βγενόπουλου, η οικογένεια Βαρδινογιάννη δέχθηκε να παραχωρήσει μέρος του ελέγχου της ομάδας, μετά από τρεις δεκαετίες στο τιμόνι της. Από αγωνιστικής άποψης, το μοντέλο της πολυμετοχικότητας στον Παπανθηναϊκό αποδείχθηκε πολύ πιο επιτυχημένο από εκείνο της ΑΕΚ: τα δύο τελευταία χρόνια, η ομάδα έκανε δύο καλές «πορείες» στην Ευρώπη και κατέκτησε ένα κύπελλο και ένα πρωτάθλημα. Ωστόσο, οι διαφωνίες μεταξύ των μετόχων, τόσο για αγωνιστικά, όσο και για διοικητικά ζητήματα, δεν έλειψαν ποτέ. Εντέλει, οι σχέσεις μεταξύ Βγενόπουλου και Γιάννη Βαρδινογιάννη - ψυχρές εξαρχής λόγω του τρόπου με τον οποίο ο πρώτος κατέθεσε την πρόταση της πολυμετοχικότητας – οδηγήθηκαν σε ολική ρήξη. Ο κ. Βαρδινογιάννης πέταξε το γάντι «όποιος θέλει την ΠΑΕ ας καταθέσει πρόταση» και ο κ. Βγενόπουλος το σήκωσε.

Σήμερα αναμένεται η κατάθεση της σχετικής προσφοράς, καθώς η σχετική προθεσμία που έχει θέσει ο νυν μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ λήγει αύριο. Όσο αβέβαιο είναι ακόμη αν οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία, τόσο σίγουρο είναι ότι κάποιας μορφής πολυμετοχικότητα θα συνεχίσει να υφίσταται. Ζητούμενο παραμένει απλώς η σύνθεσή της.

Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάτι αντίστοιχο ισχύει πλέον και στον Ολυμπιακό, στη μετοχική σύνθεση του οποίου συμμετέχουν πλέον τρία «βαριά» ονόματα του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμους – οι κύριοι Κόκκαλης, Μαρινάκης και Λαυρεντιάδης.

Τι σηματοδοτούν οι αλλαγές αυτές;
Μέρος του ελληνικού τύπου φάνηκε να τις ερμηνεύει ως απόδειξη κυριαρχίας μίας νέας γενιάς επιχειρηματικών και έσπευσε να ταχθεί με τη μία ή την άλλη πλευρά. Ωστόσο, πολύ πιο εύλογη είναι η εξήγηση ότι το μοντέλο διοίκησης που ίσχυε έως σήμερα ήταν λίγο έως πολύ παρωχημένο, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης.

Όλες σχεδόν οι μεγάλες ΠΑΕ του εξωτερικού άλλωστε είναι ήδη πολυμετοχικές, ενώ ορισμένες εξ αυτών είναι και εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, έχοντας διασφαλίσει την οικονομική τους βιωσιμότητα. Οι δε προπονητές εκτελούν παράλληλα και χρέη διαχειρστών ανθρώπινου δυναμικού, με τρόπο που αποφέρει έσοδα στους μετόχους. Χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα είναι ο Αρσέν Βενγκέρ της Άρσεναλ, ο οποίος καταφέρνει να κρατάει τους «κανονιέρηδες» σε υψηλό επίπεδο εδώ και αρκετά χρόνια, αποκομίζοντας παράλληλα υπεραξίες από τη μεταπώληση των ταλέντων που αναδεικνύει.

Οι ελληνικές ΠΑΕ απέχουν ακόμη πολύ από το να φτάσουν σε τέτοιο σημείο, ενώ, όπως φάνηκε και από το χάος που επικράτησε τους προηγούμενους μήνες στον Παναθηναϊκό, η διαδικασία μετάβασης θα είναι επώδυνη και θα σημαδευτεί από παλινωδίες και ρήξεις.

Ωστόσο, δεν υπάρχει άλλη λύση, πλην του «παλιομοδίτικου» μοντέλου της πλήρους εξάρτησης των ΠΑΕ από τα κεφάλαια κάποιου μεγιστάνα (βλ. Τσέλσι). Ίσως επομένως έφτασε η ώρα να ακολουθήσουν και οι άλλες μεγάλες ελληνικές ομάδες το δύσκολο δρόμο που χάραξαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου