ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Η Σκουαντρα Μουντζουρα ειπε αριβεντερτσι Αφρικα, οι Σλοβακοι παν' να βρουν τους αλλους 15 και Νεοζηλανδοι κερδισαν συμπαθεια και αναγνωριση !!!



θα αρχισουμε ομως με το παραπονο του εποπτη, που εχανε την γραμμη του πλαγιου αουτ!!


Ο λογος? Mπροστα σας...........


Group F
Σλοβακία-Ιταλία 3-2 και Αrrivederci ragazzi !

Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές αποκλείστηκαν από τους ομίλους για πρώτη φορά μετά το 1974 και το Μουντιάλ της Γερμανίας. Δήμιοι των Ατζούρι οι Βίτεκ που σκόραρε δις (25', 73') και Κόπουνεκ (89') οι οποίοι έστειλαν την ομάδα τους στους "16". Οι Ιταλοί μείωσαν δύο φορές με τον Ντι Νατάλε (81') και Κουαλιαρέλα (92'), φωνάζουν όμως δικαιολογημένα για δύο γκολ του τελευταίου που δεν μέτρησαν (67', 85')
...................
Iσως ο πιο συγκλονιστικός αγώνας της διοργάνωσης ως τώρα έμελλε να ήταν και ο τελευταίος για τους πρωταθλητές κόσμου. Οι πρωτάρηδες σε Μουντιάλ Σλοβάκοι τους νίκησαν με 3-2 και τους έστειλαν νωρίς νωρίς στα σπίτια τους.

Ένας αποκλεισμός που μέχρι το 80' ήταν η φυσιολογική εξέλιξη της αναμέτρησης στο Γιοχάνεσμπουργκ. Η Ιταλία ανύπαρκτη μέσα στο γήπεδο, έβλεπε την πλάτη της Σλοβακίας ή πιο σωστά την πλάτη του... Βίτεκ.

Ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης (έφτασε τα 3 γκολ όσα και ο Ιγκουαίν), είχε χτυπήσει δύο φορές μέσα στην καρδιά της άμυνας των Ατζούρι γράφοντας το 2-0. Η ομάδα του Λίπι έδειχνε ανίκανη να αντιδράσει και απλά φώναζε για ένα γκολ του Κουαλιαρέλα που δεν μέτρησε στο 67', στο οποίο στο τέταρτο ριπλέι φάνηκε ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή.

Ομως ένα γκολ του Ντι Νατάλε που μείωσε σε 2-1 στο 81' έβαλε φωτιά στο ματς. Αμέσως μετά και πάλι ο Κουαλιαρέλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο επόπτης τον υπέδειξε σε οσφάιντ με το ριπλέι να μην τον δικαιώνει.

Οι Σλοβάκοι έμοιαζαν να καταρρέουν από την πίεση των Ιταλών και παραλίγο να χάσουν την πρόκριση παρά το 3-1 που πέτυχε ο Κόπουνεκ στο 89' στην πρώτη του επαφή με την μπάλα!

Ο Κουαλιαρέλα, με το ωραιότερο τέρμα του Μουντιάλ ως τώρα, έγραψε στο 92' το 3-2 και στα υπόλοιπα λεπτά των καθυστερήσεων οι καρδιές Σλοβάκων και Ιταλών πήγαν στην κυριολεξία να σπάσουν! Οι απερχόμενοι πια πρωταθλητές κόσμου εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Μούχα, όμως ο Πέπε έχασε μοναδική ευκαιρία στο 96'(!) να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του.

Αμέσως μετά ο Γουέμπ σφύριξε την λήξη που σήμανε την πρώτη ήττα των Ιταλών μετά από 9 μουντιαλικούς αγώνες, τον πρόωρο αποκλεισμό τους από τη διοργάνωση, αλλά και την
μεγάλη πρόκριση στους “16” της πρωτάρας Σλοβακίας!
Παντως εφαγε GRANDE CORNUTTO η
Σκουαντρα ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΑ!!!!

Oργή των ιταλικών ΜΜΕ για τον αποκλεισμο
Τέσσερα χρόνια μετά την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου η Ιταλία έπεσε από εκεί και... γκρεμοτσακίστηκε αποκλειόμενη από τη φάση των ομίλων (η προηγούμενη φορά που δεν πέρασε τους ομίλους στα τελικά Μουντιάλ ήταν το 1974), και το γεγονός αυτό προκάλεσε οργή, θυμό και πολλά καυστικά λόγια από πλευράς των ιταλικών ΜΜΕ.Η λέξη "ντροπή" είναι αυτή που κυριαρχεί στους περισσότερους τίτλους τους αμέσως μετά το πρόωρο arrivederci που είπε στοΠαγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής η "σκουάντρα ατζούρα", με κάποιες από αυτές μάλιστα να ρίχνουν ευθείες βολές σε συγκεκριμένα πρόσωπα που απαρτίζουν την παγκόσμια πρωταθλήτρια. "Λίπι, δικό σου το φταίξιμο", είναι ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση της τορινέζικης "Tuttosport", ενώ τα πιο σκληρά λόγια τα αφιερώνει στην Εθνική ομάδα η "La Repubblica" η οποία κάνει λόγο μεταξύ άλλων για τη χειρότερη Ιταλία των τελευταίων 50 ετών που έκανε τον κόσμο να γελάσει αλλά και τον πρώην ποδοσφαιριστή... Φάμπιο Καναβάρο. Αναλυτικά η κριτική των ιταλικών ΜΜΕ για τον αποκλεισμό της Εθνικής Ιταλίας.

La Repubblica: "Η Ιταλία εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι ατζούρι ηττήθηκαν 3-2 από τους Σλοβάκους και αποκλείστηκαν. Ομάδα χωρίς ιδέες και τρόπο ανάπτυξης, δεν της έφτασαν τα γκολ των Ντι Νατάλε και Κουαλιαρέλα.
H χειρότερη Ιταλία των τελευταίων πενήντα ετών ή όλων των εποχών, αποχωρεί δικαίως από το Μουντιάλ. Τέλος μίας γενιάς ή μίας ψευδαίσθησης. Η τεράστια ήττα με 3-2 από τη Σλοβακία μας ξαναφέρνει στην εποχή της Κορέας του 1966, μόνο που αυτή τη φορά οι αστείοι είμαστε εμείς.
Οι ατζούρι ήταν ανεπαρκείς, κατώτεροι από τον αντίπαλο, άτυχοι μόνο στη φάση του Κουαλιαρέλα που αποκρούστηκε πάνω από τη γραμμή (ή ίσως μετά τη γραμμή, αλλά τί νόημα έχει;) από έναν Σλοβάκο.
Θα ήταν κλοπή να παίρναμε εμείς την πρόκριση. Ο Λίπι κουβάλησε στη Νότια Αφρική μία ομάδα χωρίς ταλέντο και χωρίς φαντασία, αν και δυστυχώς το ιταλικό ποδόσφαιρο σήμερα δεν έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει.

Κάτι ίσως, όχι όμως πολλά. Επιστρέφουμε σπίτι μετά από τρία κάκιστα ματς, το ένα πιο άσχημο από το άλλο. Σε 270 λεπτά κάναμε επτά με οκτώ σουτ προς την αντίπαλη εστία.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε καν οι τραυματισμοί. Ο Καναβάρο είναι ένας πρώην ποδοσφαιριστής και σχεδόν όλοι οι άλλοι είναι καμμένοι.
Ήμασταν πρωταθλητές κόσμου και κάναμε τον κόσμο να γελάει".


Gazzetta dello Sport:
"Στο σπίτι ντροπιασμένοι. Η Ιταλία είναι εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Επιστρέφει πρόωρα σπίτι, ηττημένη με 3-2 από τη Σλοβακία.

Η Εθνική ομάδα έχασε από έναν ταπεινό αντίπαλο φαινομενικά, ο οποίος όμως ξεπέρασε σε ποιότητα μέχρι το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης τους ατζούρι, που παρουσιάστηκαν αγνώριστοι ακόμα και στη σύγκριση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια τους με Παραγουάη και Νέα Ζηλανδία.
Δεν λειτούργησε σχεδόν τίποτα απόψε το βράδυ στο Γιοχάνεσμπουργκ. Δεν έφτασε ούτε καν η συγκλονιστική κατάθεση καρδιάς και ψυχής στο φινάλε, στο οποίο επιτέλους οι ατζούρι, μή έχοντας να χάσουν τίποτα, επιχείρησαν μία απελπισμένη αντεπίθεση.

Η αντεπίθεση αυτή επιβραβεύτηκε από τα τέρματα των Ντι Νατάλε και Κουαλιαρέλα, του οποίου μάλιστα ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ με το οποίο έκανε το 2-2.

Ο Πέπε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έχασε το γκολ της πρόκρισης και η πρωτάρα σε Παγκόσμιο Κύπελλο Σλοβακία προκρίνεται στους "16".

Τελειώνει αντίθετα η δική μας πορεία και αρχίζει ο καιρός για εξελίξεις: επειδή η δική μας εθνική ομάδα αποκλείστηκε για τελευταία φορά από τη φάση των ομίλων Μουντιάλ το 1974.



Corriere dello Sport: "Ιταλία, τί ντροπή! Εκτός και τελευταία στον όμιλο. Δεν είχε συμβεί από το 1974 να αποκλειστεί η Ιταλία στη φάση των ομίλων. Ξαναέγινε σήμερα, στο τέλος μίας διοργάνωσης όπου ουσιαστικά οι ατζούρι δεν έπαιξαν ποτέ.

Πλήρης απογοήτευση για μία ομάδα που εμφανίστηκε πάρα πολύ κουρασμένη, πάρα πολύ αργή και προβλέψιμη, που μόνο στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Σλοβακία άφησε στο γήπεδο καρδιά και ψυχή. Είναι χαρακτηριστικό πως η Ιταλία τερματίζει τελευταία στον όμιλο, πίσω από τη Νέα Ζηλανδία".



Tuttosport: "Λίπι, είναι δικό σου του φταίξιμο! Ήττα για την Ιταλία με 3-2 από τη Σλοβακία και αποκλεισμός από τη συνέχεια του Μουντιάλ. Οι φαντεζί παίκτες στο σπίτι, οι γηραιοί στο γήπεδο: ο ομοσπονδιακός τεχνικός στη σέντρα".
Football Italia:
"Η Ιταλία μένει έξω. Από ήρωες γίνονται μηδενικά, με τους παγκόσμιους πρωταθλητές να γνωρίζουν την ήττα με 3-2 από τη Σλοβακία και να αποκλείονται για πρώτη φορά σε φάση ομίλων μετά το 1974. Αμφισβητούμενο το ακυρωθέν γκολ το Κουαλιαρέλα".

Sportmediaset.it: "Η Σλοβακία μας ταπεινώνει, η Ιταλία επιστέφει ήδη σπίτι. Η χειρότερη Εθνική που θυμάται όλη η Ιταλία βάζει στο ντουλάπι τα 4 χρόνια που ήταν πρωταθλήτρια κόσμου και προσθέτει το όνομά της μαζί με τη Γαλλία, την άλλη φιναλίστ του 2006, μεταξύ των διάσημων αποκλεισμένων αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου".

Παραγουάη - Νέα Ζηλανδία 0-0


Παραγουάη και Νέα Ζηλανδία αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ, με τους Νοτιοαμερικανούς να περνούν ως πρώτοι και την ομάδα της Ωκεανίας να μένει εκτός με 3 ισοπαλίες.
Oι Νοτιοαμερικανοί απέφυγαν έτσι την Ολλανδία που εκτός απροόπτου θα πάρει την πρώτη θέση του 5ου ομίλου και περιμένουν μία από τις Ιαπωνία και Δανία.
Από την άλλη, η ομάδα της Ωκεανίας έμεινε αήττητη στο Μουντιάλ και έγινε η πρώτη που έχει τρεις ισοπαλίες στον όμιλο μετά το Βέλγιο και την Χιλή το 1998.

Ούτε ο Ρίκι Χέρμπερτ πίστευε ότι η Νέα Ζηλανδία τελείωσε αήττητη τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ | Πηγή: Reuters

Χέρμπερτ: «Νομίζω ότι πρέπει να με... τσιμπήσω!»

Αυτό δήλωσε ο τεχνικός της Νέας Ζηλανδίας Ρίκι Χέρμπερτ στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Παραγουάη με αφορμή το γεγονός ότι η ομάδα του αποκλείστηκε αλλά ήταν αήττητη στο Μουντιάλ. Από την πλευρά του ο προπονητής της Παραγουάης, Χεράρδο Μαρτίνο, στάθηκε στην κακή εμφάνιση της ομάδας του στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ωστόσο έμεινε ικανοποιημένος από την πρόκριση στους «16». Οι δηλώσεις του προπονητή της Παραγουάης Χεράρδο Μαρτίνο: «Παίξαμε πολύ άσχημα στο πρώτο ημίχρονο και καλύτερα στο δεύτερο. Είμαι ικανοποιημένος με την πρόκριση, αλλά όχι με τον τρόπο που παίξαμε. Είχαμε πολλά προβλήματα σε έναν τομέα που δεν περιμέναμε και αυτός ήταν η επίθεση». Οι δηλώσεις του τεχνικού της Νέας Ζηλανδίας, Ρικι Χέρμπερτ:
«Νομίζω ότι πρέπει να με... τσιμπήσω. Εάν πρόκειται να αποκλειστείς από το Παγκόσμιο Κύπελλο, υπάρχουν καλοί τρόποι για να το κάνεις. Πολλοί θεωρούσαν ότι δεν έπρεπε να είμαστε εδώ και πως είχαμε ερασιτέχνες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν. Όμως, νομίζω ότι αυτά ανήκουν
πλέον στο παρελθόν».
Γήπεδο: "Peter Mokaba", Πόλοκβεϊν Διαιτητής: Γιουΐτσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)

Σε ένα παιχνίδι το οποίο ξεχάστηκε… ήδη, αφού η λέξη θέαμα έμεινε στα αποδυτήρια, Παραγουάη και Νέα Ζηλανδία έμειναν στο 0-0. Ικανοποιημένοι πάντως έμειναν και οι δύο αφού οι μεν Παραγουανοί πέρασαν σαν πρώτοι από τον ΣΤ’ Ομιλο στην φάση των «16» του Mundial, οι δε Νεοζηλανδοί γυρίζουν στην χώρα τους με το παράσημο της αήττητης ομάδας έχοντας τρεις ισοπαλίες!

Κάντο όπως η… Ελλάδα!

Εκ των πραγμάτων τα πράγματα για τους Παραγουανούς ήταν δύσκολα. Ο αντίπαλος τους άλλωστε είχε όλα τα εχέγγυα για να κάνει μια ακόμα έκπληξη στο Mundial και να πάρει γιατί όχι ακόμα και την πρόκριση! Η ομάδα της Νέας Ζηλανδίας είχε κάνει την υπέρβασή της αποσπώντας δύο ισοπαλίες σε ισάριθμες αγωνιστικές, μεγάλο πράγμα για μια ομάδα όπως οι All Whites οι οποίοι μέχρι να πάνε στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής μετρούσαν δώδεκα γκολ κατά και μόλις δύο υπέρ, χωρίς φυσικά να έχουν αποσπάσει ούτε έναν βαθμό στην προηγούμενή τους συμμετοχή στην μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου…

Ολοι ψάχνουν την ομάδα που θα διαδεχθεί σε μεγάλη διοργάνωση, το θαύμα που κατάφερε η Ελλάδα στα γήπεδα της Πορτογαλίας το 2004.

Μην ψάχνετε άλλο, η ομάδα αυτή είναι η Νέα Ζηλανδία! Μια ομάδα η οποία φαίνεται να έχει φτιαχτεί πάνω στα πρότυπα της μαγικής ενδεκάδας που είχε φτιάξει ο Οτο Ρεχάγκελ τότε. Σύστημα 5-4-1 (ή 4-5-1 ενίοτε), με στιβαρή δομή και τις τρεις γραμμές να είναι κοντά μεταξύ τους, δυναμικό παιχνίδι και ότι καλό να προέρχεται από τις αντεπιθέσεις τις οποίες πάνω τους να παίρνουν οι Κίλεν και Σμελτς. Αν σε όλα αυτά βάλεις και παράγοντες όπως υποτίμηση από τους αντιπάλους τότε έχουμε ένα μίγμα έτοιμο για όλα!

Με τις ίδιες αρχές παρέταξε την Πέμπτη (24/6) την ομάδα του ο Χέρμπερτ και αποτέλεσμα αυτού ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν να βλέπουμε έντεκα μαυροφορεμένους ποδοσφαιριστές στο 1/3 του γηπέδου να περιμένουν τους αντιπάλους τους και να προσπαθούν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, είτε από τις πτέρυγες κυρίως με τον Μπέρτος είτε από τον άξονα με τους Σμελτς και Κίλεν που άλλαζε συχνά θέσεις, προκαλώντας σύγχυση στην αμυντική διάταξη των Παραγουανών.

Από την πλευρά τους οι Αλμπιρόχας, έτρεχαν, πίεζαν, κάνοντας ότι μπορούσαν από κάθε σημείο του γηπέδου μένοντας ωστόσο στο μηδέν αφού η αμυντική… γραμμή Μαζινό των Νεοζηλανδών δεν άφηνε μύγα να περάσει. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ένα από τα πιο ανιαρά ημίχρονα έως τώρα στο Mundial με τις φάσεις να είναι λιγότερες και από τα δάχτυλα του ενός χεριού. Φυσική εξέλιξη των πραγμάτων το 0-0 στα πρώτα 45΄…

Οι Παραγουανοί είχαν απλά τρία μακρινά σουτ που πέρασαν άουτ χωρίς να ανησυχήσουν τον Πάστον, σουτ τα οποία έκαναν οι Κανίσα στο 19', Νέλσον Αέδο Βαλντές στο 35' και Όσκαρ Καρντόσο στο 39'.

Μοναδική στιγμή που άξιζε ήταν μία... μαγική κίνηση του Όσκαρ Καρντόσο, με τον άσο της Μπενφίκα έπειτα από ψηλή μπαλιά να κοντρολάρει με το στήθος, ενώ ήταν ένα μέτρο από την πλάγια γραμμή, να στέλνει την μπάλα πίσω του και εν συνεχεία με "τακουνάκι" να βγάζει πάσα μπροστά.

Σαν να μην έγινε ποτέ…

Το σχέδιο του Χέρμπερτ, ο οποίος ζήτησε άμυνα, άμυνα και πάλι άμυνα μπορεί να πέτυχε ωστόσο ο μόνο που έμεινε ευχαριστημένος από αυτό ήταν ο ίδιος ο… Χέρμπερτ. Από την άλλη πλευρά οι Παραγουανοί πίεσαν και πάλι, αλλά όταν η πρώτη καλή φάση στον αγώνα έρχεται στο 62’, αλήθεια τι κριτική μπορείς να κάνεις για αυτό που βλέπεις;

Το μόνο το οποίο μπορεί να γραφτεί για το δεύτερο ημίχρονο ήταν και το highlight αυτού, με την φάση του 76΄ να είναι όλα τα λεφτά, αφού ο Παστόν αρχικά απέκρουσε σουτ του Μπενίτες και στην συνέχεια πήρε την μπουκιά μέσα από το στόμα του επερχόμενου Μπάριος, κρατώντας το πολυπόθητο μηδέν.

Εκτός από την φάση αυτή οι Παραγουανοί έκαναν και άλλες δύο αξιόλογες φάσεις, οι οποίες είχαν την γνωστή κατάληξη. Αουτ.

Τέλος καλό (για εμάς) όλα καλά και για τους δύο αφού οι μεν Παραγουανοί πέρασαν σαν πρώτοι από τον ΣΤ’ Ομιλο στην φάση των «16» του Mundial, οι δε Νεοζηλανδοί γυρίζουν στην χώρα τους με το παράσημο της αήττητης ομάδας έχοντας τρεις ισοπαλίες!

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Βιγιάρ, Κανίσα, Χούλιο Σέζαρ Κάσερες, Ντα Σίλβα, Μορέλ, Βίκτορ Κάσερες, Ριβέρος, Βέρα, Σάντα Κρους, Νέλσον Αέδο Βαλντές (67' Μπενίτες), Όσκαρ Καρντόσο (66' Λούκας Μπάριος).
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ: Πάστον, Ρέιντ, Νέλσεν, Σμιθ, Έλιοτ, Βίτσελιχ, Μπέρτος, Λόκχεντ, Κίλεν (79' Μπρόκι), Σμελτζ, Φάλον (69' Γουντ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου