ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Τα κοκκαλα της μαγισσας των Ζουλου....εδειξαν Ελλαδα!! και ο Μαραντονα ετοιμαζει πολλες αλλαγες...


απο την εξεδρα των σπορ....

Η «μάγισσα» αποφάσισε… Ελλάδα!

Κάθησε σταυροπόδι. Πήρε τα κοκκαλα, τα πέταξε πάνω σε μια ελληνική και μια νοτιοαφρικανική σημαία. Και τη στιγμή που μπροστά της χόρευαν οι Ζουλού παρέα με τους Αργεντινούς, εκείνη έδειξε με το δάχτυλο. Ελλάδα…
Τα βουντού, οι μαγείες και οι δεισιδαιμονίες τροφοδοτούνται σε χώρες όπως η Νότια Αφρική, όπου η φτώχεια και η έλλειψη παιδείας –δυστυχώς– κυριαρχούν.

Για εμάς ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα. Ισως και μια ελπίδα ότι η Εθνική την Τρίτη (22/06) θα νικήσει την Αργεντινή, όπως «αποφάσισε» η μάντισσα των Ζουλού στη βόλτα μας στο χωριό τους. Εστω και αν όλοι μας ξέραμε ότι το δάχτυλο θα έδειχνε διαφορετικά αν στα πόδια της υπήρχε μια άλλη σημαία και το χωριό το είχαν επισκεφτεί άνθρωποι διαφορετικής καταγωγής.Οι Αργεντινοί, πάντως, από τα βουντού και τις μαντείες διόλου σκοτίστηκαν.

«Τρία θα φάτε», μας έλεγαν, χορεύοντας όχι τάνγκο, αλλά χορούς των ντόπιων. Ούτε από τις μαγείες των άλλων Αφρικανών, των Νιγηριανών, είχαν απώλειες… Ούτε και πειράχτηκαν όταν είδαν τον Ζουλού να ανεμίζει μια ελληνική σημαία. Η αλήθεια είναι ότι, ακόμη και σε αυτά τα διαλείμματα, οι ποδοσφαιρικές συναντήσεις κυριαρχούν μεταξύ των επισκεπτών. Ομως, δεν παύουν να είναι η ευκαιρία για να… ζήσεις και κάπως αλλιώς. Και να μάθεις πράγματα.

Ο Σάκα Ζουλού, ο μεγάλος αρχηγός των Ζουλού τα παλιά χρόνια, είχε φτιάξει κάτι ειδικές «θήκες», για να μην «αναστατώνονται» οι πολεμιστές του όταν έβλεπαν τις γυναίκες. Συγχωρέστε μας, αλλά δεν δοκιμάσαμε…

Κάθε Ζουλού μπορεί να παντρευτεί όσες γυναίκες θέλει.
Εκατό, είπε ένας… Αρκεί να δώσει έντεκα αγελάδες στον πατέρα της νύφης και να δεχτεί να του περάσουν το πολυτελές περιδέραιο στον λαιμό. Η σύζυγος, από την άλλη, και οι «συναδέλφισσές» της είναι υποχρεωμένες κάθε πρωί να πηγαίνουν να φέρουν νερό.

Η ζωή στην άγρια φύση, όταν τη βιώνεις προστατευμένος, είναι πολύ όμορφη. Η συνάντηση με την Εμα την ελεφαντίνα, η βόλτα δίπλα στα περισσότερα από δέκα λιοντάρια στο πάρκο, ο πύθωνας, οι κροκόδειλοι ή ο ρινόκερως που έγινε άγριος γιατί μεγάλωσε μακριά από το κοπάδι του.

Για τους ανθρώπους αυτούς, όμως, είναι η ίδια τους η ζωή. Μεγαλώνοντας σε αυτά τα μέρη, διαμόρφωσαν χαρακτήρα. Και όταν «ημερεύουν» για να σε υποδεχθούν, περισσότερο σε ζηλεύουν εκείνοι, παρά εσύ…
τολμηρος ταξιδιωτης ο Θοδωρής Τσούτσος, Συντάκτης.
''Αποστολή'': Στο χωρίο των Ζουλού
ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ...
Εν τω μεταξυ τα νεα απο το στρατοπεδο των Αργεντινων ειναι τουλαχιστον περιεργα, συμφωνα με αυτα που μαθαινουμε απο διαφορες πηγες.
Τα πλεον προσφατα ειναι οτι, παιζει ο Μεσι διοτι,
ο στόχος της πρόκρισης στους «16» για την Αργεντινή έχει επιτευχθεί κατά τα 3/4.
Και με ποσοστά μπορούμε να μιλήσουμε για το «λίφτινγκ» στην ενδεκάδα της Αλμπισελέστε ενόψει του αγώνα με την Ελλάδα την Τρίτη (22/06) στο Πολοκουάνε.
Ομως, στις αλλαγές δεν θα είναι ο μεγάλος Λίονελ Μέσι, από τον οποίο ο Ντιέγκο Μαραντόνα περιμένει να κάνει σεφτέ στο Μουντιάλ.
Διαφορετικό πρόσωπο κατά τα 7/11, αφού θα μείνουν εκτός οι Χονάς Γκουτιέρες (τιμωρημένος), Βάλτερ Σάμουελ (ελαφρά τραυματίας – προληπτικά), Γκαμπριέλ Χάιντσε (με κίτρινη – προληπτικά), Χαβιέρ Μασεράνο (μια από τα ίδια), Κάρλος Τέβες (ελαφρά τραυματίας – προληπτικά), Γονσάλο Ιγουαΐν (για ξεκούραση) και ο Ανχελ ντι Μαρία (επίσης για ξεκούραση). Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα προσανατολίζεται, όπως έδειξε και στη χθεσινή προπόνηση στην Πρετόρια, να κάνει μια «μείξη» βασικών και αναπληρωματικών, η οποία βεβαίως δεν στερεί ποιότητα από την ομάδα του, αφού οι αντικαταστάτες είναι επίσης πολύ ποιοτικοί.
Εχουμε και λέμε λοιπόν: Νικολάς Οταμέντι και Κλεμέντε Ροντρίγκες για τα άκρα της άμυνας (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν και Μάριο Μπολάτι στη μεσαία γραμμή σε ρόλο «σκούπας» και το δίδυμο Ντιέγκο Μιλίτο – Σέρχιο Αγουέρο στην επίθεση!
Το κίνητρο του Λέο Το μοναδικό δίλημμα του Ντιεγκίτο μέχρι την Κυριακή (20/06) αφορούσε τον σούπερ σταρ των Αργεντινών και της Μπαρτσελόνα. Ο Λιονέλ Μέσι θέλει να παίξει, για να σκοράρει και να βγάλει ένα (μικρό) βάρος από πάνω του - ένα κίνητρο που αποδείχθηκε πιο σημαντικό από την πρόθεση του Μαραντόνα να τον ξεκουράσει ώστε να μην τον ζορίσει. Υπάρχει, βέβαια, πάντα το ενδεχόμενο να τον βγάλει στο ημίχρονο (εφόσον το ματς έχει θετική εξέλιξη για την Αλμπισελέστε και, άρα, κακή για την εθνική μας ομάδα). Καταλήγοντας πλέον στην επιλογή να αφήσει στον πάγκο τον (με σκαμπανεβάσματα μέχρι τώρα) Ανχελ ντι Μαρία και να ξεκινήσει με τον σούπερ σταρ του, που την Πέμπτη συμπληρώνει τα 23 χρόνια του, τότε το σύστημα θα είναι ουσιαστικά 4-3-1-2, με τον Λέο πίσω από τους Ντιέγκο Μιλίτο και Σέρχιο Αγουέρο, όπως δηλαδή έπαιξε στα δύο προηγούμενα ματς με Νιγηρία και Νότια Κορέα.
Η προπόνηση της Κυριακής (20/06) ήταν η προτελευταία της Αλμπισελέστε, η οποία το απόγευμα της Δευτέρας (21/06) θα αναχωρήσει αεροπορικώς για το Πολοκουάνε, στον Βορρά της Νότιας Αφρικής.
Εκεί, όπως συνέβη και στα προηγούμενα δύο παιχνίδια, δεν αναμένεται να κάνει προπόνηση στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί το ματς.
Ποιος ξέρει, ίσως το έχουν για γούρι οι Αργεντινοί...
Σχολιο: Προσοχη παιδια, στοιχηματιστε υπευθυνα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου