ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

H ΜΠΑΣΤΙΑ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ Γ' ΓΑΛΛΙΑΣ



Αλλη μια ιστορικη ομαδα (1905) λυγισε, απο την κακοδιαχειριση και τα χρεη - και το ανελεητο κυνηγητο του πολιτικου κατεστημενου μιας χωρας.
Καλα το διαβαζεται, διοτι η Ελευθερια σε καποιες χωρες δεν ειναι ιση για ολους.
Τουλαχιστον οχι για ολους. Οταν η πολη που εδρευεις δεν εχει 100.000 κατοικους τουλαχιστον, δεν επιτρεπεται να εχει επαγγελματικη ομαδα (στην πρωτη και δευτερη την ταξη κατηγορια), συμφωνα με την Γαλλικη νομοθεσια.
Και η Μπαστια ηταν ανεκαθεν μια εξαιρεση - λογω Κορσικης!!

Το ανελεητο ομως κυνηγητο των τελευταιων ετων, με θεμιτα και αθεμιτα μεσα εριξε τελικα σημερα και μαθηματικα την ΜΠΑΣΤΙΑ (απο την περιφανη και υπεροχη και ατιθαση ΚΟΡΣΙΚΗ) στην Γ' Γαλλιας.
Δυστυχος οι μερες αυτες (2 Μαιου) αποτελουν και ημερες μνημης στις ταξεις της ιστορικης και υπερηφανης ομαδας και ειναι διπλος ο θρηνος, που μνημονευει τα θυματα της τραγωδιας που συνεβει στις 2-Μαιου-1992 οταν κατερρευσε τμημα εξεδρας, με αποτελεσμα να βρουν τραγικο θανατο περιπου 15 φιλαθλοι του φανατικου κοινου της και πολλες δεκαδες να τραυματιστουν σοβαρα.

Δεν ειναι τυχαιο, που υπαρχει λινκ απο το διο μας μπλογκ για την αρχικη σελιδα της Μπαστια. Δεν αναφερθηκαμε καθολου φετος στην ομαδα αυτη, σεβομενοι τον ανισο αγωνα που εδινε ολη την χρονια, προσπαθοντας να αποφυγει το μοιραιο.

Το παρηγορο ειναι, οτι οι ανθρωποι αυτοι ειναι πεισματαριδες και υπερηφανοι για τον τοπο τους, με αποτελεσμα να μην σκυψουν το κεφαλι και σιγουρα θα αφησουν πολλα στην ακρη για να ανεβουν γρηγορα παλι στις επαγγελματικες κατηγοριες του ''Σαμπιονα''




παρακολουθηστε εδω το βιντεο απο την τραγωδια:



Αλλα παρακολουθηστε και το βιντεο με την Μπαστια (την επαναστατρια του συστηματος) που εκπροσωπησε την χωρα που εδρευει την Γαλλια (ετσι υποστηριζουν οι Κορσικανοι - απλα εδρευουν εκει - δεν ανηκουν εκει) σε τελικο Ευρωπαικου κυπελλου στο ΟΥΕΦΑ του 1978.



Ηταν τοτε, που μου κεντρισε το ενδιαφερον αυτη η ομαδα (και αν θυμαμαι καλα, ηταν και απο τις πρωτες εγχρωμες τηλεοπτικες μεταδωσεις ποδοσφαιρικων αγωνων της Ελληνικης τηλεορασης - ποσο περιεργα ακουγεται αυτο στα αυτια των νεοτερων, ε?)
Χαρακτηριστηκα θυμαμαι οτι ειδαμε τον συγκεκριμμενο τελικο στην αυλη που παλιου Σ.Φ. της Προοδευτικης που βρισκοταν στο ενδιαμεσο απο την Πλατεια Ελευθεριας - επι της Αθηνας- και του Παλαιου Τερματος.
Στην αυλη αυτη, υπηρχε μια εγχρωμη τηλεοραση (πανω σε βαση) οπου ειδαμε και το πρωτο Μουντιαλ (ΕΓΧΡΩΜΟ!!!) και αν θυμαμαι καλα, αυτη η τηλεοραση κληρωθηκε μετα το ΜΟΥΝΤΙΑΛ της Αργεντινης σε λαχειοφορο αγορα, και τα εσοδα βοηθησαν να μετακομισει και ο Συνδεσμος στην Πλατεια Μεμου - πανω απο την Ηπειρο.
Κατι αλλο που θυμαμαι χαρακτηριστικα απο τοτε, ηταν οτι ολοι σχεδον οι ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΝΟΙ (παιδια - μαθητες οι περισσοτεροι) υποστηριζαμε την ΜΠΑΣΤΙΑ στην αυλη που μαζευομασταν να δουμε μπαλλα σε πρασινο χορταρι!!




ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΕΝΔΟΞΗ ΚΑΙ ΑΓΕΡΟΧΗ ΜΠΑΣΤΙΑ!!! ΑΚΟΜΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου