ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Pregame match : ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ - ΠΑΣ ΩΡΩΠΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 16:00 - Δημοτικό Στάδιο Νίκαιας το '' Κλουβι''

VS

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ vs ΠΑΣ ΩΡΩΠΟΣ

Η 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος περιλαμβάνει στο πρόγραμμα την αναμέτρηση ανάμεσα στην Προοδευτική και τον Ωρωπό με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται για πρώτη φορά στο γήπεδο των "βυσσινί" και δεύτερη συνολικά στην ιστορία τους. Ο ΠΑΣ Ωρωπός όπως ονομάζεται πλέον ο προσεχής αντίπαλος της Προοδευτικής μετράει μόλις 4 χρόνια ζωής μιας και ιδρύθηκε το 2006 ύστερα από την συγχώνευση των τοπικών ομάδων ΑΕ Ωρωπού και ΑΟ Ωρωπού. Σαφώς όμως και δεν είναι τόσο άγνωστη ομάδα από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της ανατολικής Αττικής αφού ο ΑΟ Ωρωπού ιδρύθηκε το 1947 με το όνομα Παλατωρωπιακός με αυτό να αλλάζει με το πέρας των χρόνων σε Γεώργιος Ν. Παλατίων ώσπου τελικά καταλήξει στην τελική του ονομασία. Σημαντικότερη επιτυχία της ομάδας ήταν η συμμετοχή της στον τελικό του κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών(Ε.Π.Σ.Α) το 1977 όπου δεν τα κατάφερε απέναντι στο σύλλογο του Αγίου Δημητρίου. Αντίθετα η ΑΕ Ωρωπού έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση της ως ποδοσφαιρική ομάδα το 1992 χωρίς όμως να καταγράψει κάποια επιτυχία πέρα από την συμμετοχή της στις διοργανώσεις των τοπικών πρωταθλημάτων. Ο ΠΑΣ Ωρωπός από το 2006 και έκτοτε αγωνίστηκε στην Α' κατηγορία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής(Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α) με την παρουσία του να περιορίζεται την αγωνιστική περίοδο 2006-2007 στην 5η θέση με τον Αήττητο Σπάτων να στέφεται πρωταθλητής, την επόμενη περίοδο να τερματίζει στην 2η θέση πίσω από τον Ολυμπιακό Λαυρίου και τελικά πέρυσι(2008-2009) να στέφεται με μεγάλη βαθμολογική διαφορά πρωταθλητής, μιας και ο Α.Ο. Τριγλία Ραφήνας τερμάτισε με 12 βαθμούς διαφορά πίσω του, και να καταφέρνει να ανέλθει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Δ' Εθνική Κατηγορία. Μέχρι πριν λίγες ημέρες η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής αποτελούσε την σημαντικότερη επιτυχία της ομάδας ώσπου μόλις την περασμένη Τετάρτη(17/03/2010) κατάφερε να αναδειχθεί κυπελλούχος Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α και να κατακτήσει έτσι το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας του. Αντίπαλος του ήταν η Τριγλία Ραφήνας της οποίας επικράτησε με 2-1 στην παράταση και έτσι οι ποδοσφαιριστές του έγραψαν το όνομά τους στην μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας μέχρι αυτή τη στιγμή. Έδρα της ομάδας είναι το Δημοτικό Στάδιο Νέων Παλατιών και κυρίαρχο χρώμα της το μαύρο.

Οι ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες για πρώτη φορά στην ιστορία τους στον Ωρωπό στις 15/11/2009 για τα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής με την Προοδευτική να αναδεικνύεται νικήτρια με 0-2 σε έναν αγώνα που παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε από το 48' με αριθμητικό μειονέκτημα κατάφερε τελικά με γκολ των Αργυρίου και Καλογέρα στο δεύτερο ημίχρονο να πάρει το τρίποντο. Ένα αποτέλεσμα ιδιαίτερα σημαντικό για την "Προο" μιας και γινόταν η πρώτη ομάδα που κατακτούσε το "διπλό" σε αυτή την έδρα. Παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Ωρωπός συμμετέχει πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής έχει καταφέρει να σταθεί ανταγωνιστικά σε αυτό αφού η 5η θέση στην οποία βρίσκεται είναι ενδεικτική της καλής πορείας που πραγματοποιεί από το ξεκίνημα. Ειδικότερα έχει συγκεντρώσει 39 βαθμούς που μεταφράζονται σε 12 νίκες,3 ισοπαλίες και 7 ήττες με τέρματα 28-20 ενώ τις πρώτες αγωνιστικές είχε σκαρφαλώσει και στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα. Ας θυμηθούμε όμως τα προηγούμενα αποτελέσματα της ομάδας του Ωρωπού :

Εκτός έδρας ο ΠΑΣ Ωρωπός έχει θετική παρουσία με απολογισμό 5 νίκες,2 ισοπαλίες και 4 ήττες και τέρματα 13-11. Εντός έδρας παρουσίαζεται ακόμα πιο δυνατός με 7 νίκες,1 ισοπαλία και 3 ήττες έχοντας σκοράρει 15 τέρματα και έχοντας δεχτεί 9. Σίγουρα όλα αυτά δικαιολογούν την βαθμολογική θέση της ομάδας αλλά είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχει γνωρίσει μονάχα ήττες είτε εντός είτε εκτός έδρας από τις ομάδες που βρίσκονται πάνω από αυτόν στον βαθμολογικό πίνακα. Αυτό φαίνεται να είναι και το κύκνειο άσμα της ομάδας αφού με θετικά αποτελέσματα σε κάποιους από αυτούς τους αγώνες είναι πιθανό να διεκδικούσε κάτι καλύτερο έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα. Εξάλλου πέρα από τους 4 πρωτοπόρους από τους οποίους μετράει συνολικά 5 ήττες(3 εντός έδρας,2 εκτός έδρας) οι μοναδικές άλλες ομάδες που επικράτησαν επί του Ωρωπού ήταν ο Αιολικός στον "Ταρλά" και ο Άρης Αμφιάλης στις "Σιταποθήκες" κάτι που αποδεικνύει πως αν ήταν πιο αποτελεσματικός απέναντί τους τώρα θα βρισκόταν σε υψηλότερη βαθμολογική θέση.

Ευρύτερη νίκη του αποτελεί το 0-4 απέναντι στο Μαρκό και ευρύτερη ήττα του το 3-0 απέναντι στην Α.Ε.Λ. Καλλονής. Τις τελευταίες αγωνιστικές ο Ωρωπός αγωνίζεται αποκλειστικά για το γόητρο του αφού η υπόθεση άνοδος έχει χαθεί ενώ δεν υπάρχει κανένα ίχνος αμφιβολίας οτι και του χρόνου θα συμμετέχει στην κατηγορία. Την τελευταία αγωνιστική επιβλήθηκε με 1-0 επί του Ολυμπιακού Λαυρίου στην έδρα του ενώ αν θελήσει κάποιος να δεί την φόρμα της ομαδάς διαπιστώνει πως τις τελευταίες 5 αγωνιστικές έχει απολογισμό 3 νίκες και 2 ήττες γεγονός που δείχνει ότι δεν έχει διάθεση να παρατάει τα παιχνίδια του παρόλο που δεν φαίνεται να έχει μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο πέρα από την επιθυμία όλων να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Στατιστικά ο Ωρωπός έχει την 7η καλύτερη συνολικά επίθεση στο πρωτάθλημα και την 5η καλύτερη άμυνα. Επίσης φαίνεται πως δεν του αρέσουν καθόλου τα ισόπαλα αποτελέσματα αφού είναι συνολικά η 3η ομάδα με τις λιγότερες ισοπαλίες στον όμιλο ενώ είναι άξιο αναφοράς πως 7 από τις συνολικά 12 νίκες του έχουν επιτευχθεί με 1 γκολ διαφορά με αγαπημένο του σκορ να είναι το 1-0 που έχει εμφανιστεί σε 5 νίκες του. Τέλος σε 10 από τα 22 συνολικά παιχνίδια έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του και σε 16 από τα 22 έχει πετύχει γκολ.

Το ρεπορτάζ από την πλευρά του Ωρωπού είναι πλούσιο αφού στα μέσα της εβδομάδας κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της ιστορία του γράφοντας μια χρυσή σελίδα για τον σύλλογο με τον Μπαλογιάννη να αναδεικνύεται ήρωας της συνάντησης σκοράρωντας και τα 2 τέρματα της ομάδας του χαρίζοντας της έτσι το κύπελλο στην παράταση αφού ο κανονικός αγώνας είχε λήξει 1-1. Η ικανοποίηση στο στρατόπεδο του Ωρωπού είναι ολοφάνερη με τον ήρωα του τελικού Φ. Μπαλογιάννη να δηλώνει την ικανοποίηση και την χαρά του για τις επιτυχίες που σημειώνει η ομάδα ενώ χαρακτήρισε μοναδική στιγμή την κατάκτηση του κυπέλλου που ήταν μια από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής του. Επιπλέον ανέφερε πως κάθε μέρα που περνάει είναι και καλύτερη μιας και μετά από δυόμισι χρόνια παρουσίας στην ομάδα έχει δεθεί με αυτή ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως "...Όλα πάνε μια χάρα!". Ο τεχνικός Α. Γκλεγκλές θα στερηθεί από το παιχνίδι τις υπηρεσίες των τιμωρημένων Μεσολόγγη και Μουρτζάκη ενώ καλείται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα ύστερα από τον αγώνα της Τετάρτης με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του να έχουν μια καταπληκτική ψυχολογία μετά την κατάκτηση του τροπαίου αλλά και θεωρητικά μεγαλύτερη κούραση αφού όχι μόνο αγωνίστηκαν μεσοβδόμαδα αλλά χρειάστηκε και η παράταση ώστε να αναδειχθούν νικητές.

Εντελώς αντίθετα τα πράγματα στο στρατόπεδο της Προοδευτικής αφού δεν υπήρξε τίποτα νεότερο μετά την ήττα από τον Αιολικό και όλοι στο σύλλογο φαίνεται να μην έχουν καμία όρεξη για δηλώσεις και πολλά λόγια. Η "Προο" απομακρύνθηκε άλλωστε από την κορυφή και η διαφορά της από τον πρωτοπόρο Αχαρναϊκό αυξήθηκε στους 5 βαθμούς ενώ ταυτόχρονα μετά από πολλές αγωνιστικές έπεσε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα βλέποντας την Α.Ε.Λ Καλλονής να την ξεπερνάει και να βρίσκεται 2 βαθμούς πιο πάνω από αυτήν. Η απογοήτευση στις τάξεις των φιλάθλων σίγουρα είναι μεγάλη αλλά αυτό δεν θα εμποδίσει κανέναν να βρεθεί στο γήπεδο αφού ο καιρός είναι ιδανικός για ποδόσφαιρο και παρά το γεγονός οτι οι ελπίδες μπορεί να έχουν μειωθεί δραματικά υπολείπονται 8 αγώνες ακόμη μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος και η ομάδα καλείται να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες τις έχουν απομείνει για να καταφέρει να αναδειχθεί πρωταθλήτρια. Σίγουρα κάτι τέτοιο την παρούσα στιγμή φαντάζει αδύνατον αλλά οι ποδοσφαιριστές της "Προο" θα χρειαστεί να αντιδράσουν θετικά μετά το αρνητικό αποτέλεσμα της περασμένης εβδομάδας και να κυνηγήσουν νίκες σε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια με την ελπίδα οι δύο ομάδες που βρίσκονται υψηλότερα στην βαθμολογία πλέον να "χάσουν" βαθμούς.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Π.Χονδρόπουλος με βοηθούς του τους Π.Σπηλιώτη και Α.Ρούσσο από τον Σύνδεσμο Κορίνθου ενώ παρατηρητής ορίστηκε ο Ι.Καλύβας από τον Σύνδεσμο Κυκλάδων. Για μια ακόμη εβδομάδα αξιολογημένος διαιτητής θα είναι ο άρχοντας της αναμέτρησης σε αγώνα της Προοδευτικής αφού αυτός που ορίστηκε βρίσκεται στον πίνακα διαιτητών της Γ' Εθνικής Κατηγορίας. Ο καιρός αναμένεται ηλιόλουστος με την θερμοκρασία να βρίσκεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και να ξεπερνά τους 20 βαθμούς κελσίου κατά την διάρκεια του αγώνα. Αναμφίβολα ο τόσο ανοιξιάτικος καιρός σε συνδυασμό με ενδεχόμενη νίκη της Προοδευτικής θα αφήσει ευχαριστημένους όσους φίλους της επιλέξουν να περάσουν το απόγευμά τους στο "κλουβί".

Η Προοδευτική απομακρύνθηκε από την κορυφή με αποτέλεσμα οι ελπίδες της για κατάληψη της πρώτης προνομιούχου θέσης να μειώθηκαν δραματικά. Οι πιο απαισιόδοξοι έπαψαν πλέον να πιστεύουν πως η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω αυτή τη χρονία οπότε ο αγώνας είναι δίχως αύριο για τους "βυσσινί" αφού με νίκη στην χειρότερη περίπτωση θα παραμείνει η υπάρχουσα διαφορά από τους δυο προπορευόμενους του βαθμολογικού πίνακα ενώ με άλλο αποτέλεσμα ο ΠΑΣ Ωρωπός θα ρίξει τους τίτλους τέλους για την φετινή χρονιά θέτοντας οριστικά εκτός στόχου την "Προο". Η Προοδευτική θα περιμένει άλλωστε ένα αναπάντεχο δώρο αφού Αχαρναϊκός και Α.Ε.Λ Καλλονής αγωνίζονται στην έδρα τους απέναντι σε Αμφιάλη και Α.Ε Περάματος και θεωρητικά θα καταφέρουν να κατακτήσουν το "τρίποντο". Θα καταφέρει η "Προο" να επανέλθει στα νικηφόρα αποτελέσματα και να διεκδικήσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος όποιες πιθανότητες τις έχουν απομείνει για την επίτευξη του στόχου της ή ο ΠΑΣ Ωρωπός θα εκδικήθει για την ήττα του στον πρώτο γύρο βάζοντας οριστικά τέλος στα όνειρα ανόδου που έκαναν από την αρχή της χρονιάς όλοι στο σύλλογο του Κορυδαλλού ? Οι φιλοξενούμενοι είναι σίγουρο πως δεν θα έχουν καθόλου άγχος και πίεση για το παιχνίδι γεγονός που τους καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνους απέναντι σε μια Προοδευτική που καλείται να πάρει τους τρείς βαθμούς και σίγουρα "καίγεται" πολύ περισσότερο για τον αγώνα. Το ποιός θα αναδειχθεί νικητής θα το μάθουμε το απόγευμα της Κυριακής με την ελπίδα όλων να γίνει ένα "μικρό θαύμα" και η Προοδευτική όχι μόνο να κερδίσει αλλά και να δεχθεί ένα απρόσμενο δώρο από τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αγώνων.

Donkey2.(Γιώργος Π.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου