ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Pregame match : ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ - ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 15:00 - Δημοτικό Στάδιο Νίκαιας - ΤΟ '' ΚΛΟΥΒΙ''

Εικόνα VS Εικόνα

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ vs ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ

Το πρωτάθλημα φτάνει αυτό το Σαββατοκύριακο στην 21η αγωνιστική και η Προοδευτική καλείται να αντιμετωπίσει στην έδρα της το σωματείο της Ελλάς Ποντίων. Η προϊστορία και με αυτό τον αντίπαλο είναι σχεδόν ανύπαρκτη με τις δύο ομάδες να έχουν τεθεί ξανά αντιμέτωπες σε επίσημο παιχνίδι μόνο στον αγώνα του πρώτου γύρου στον οποίο η φιλοξενούμενη "Προο" είχε αναδειχθεί νικήτρια με 1-3. Η Ελλάς Ποντίων με βάση τα στοιχεία που αντλεί κανείς από την ιστοσελίδα της
(http://www.aoellaspontion.gr) ιδρύθηκε ανεπίσημα το 1968 στην Καλλιθέα ως ανεξάρτητο ποδοσφαιρικό σωματείο(->δεν ήταν μέλος καμίας ένωσης ποδοσφαιρικών σωματειών) από πρόσφυγες που μόλις είχαν έρθει στη χώρα από την Ρωσία. Η πρώτη ονομασία της ήταν επηρρεασμένη από αυτό το γεγονός και η ομάδα λεγόταν Π.Α.Ο.Ρ τα αρχικά του οποίου ερμηνεύονται ως Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Ομιλος Ρωσίας. Δύο χρόνια αργότερα τα ιδρυτικά στελέχη μετακόμισαν στα σύνορα του δήμου Αιγάλεω στο σημείο που τώρα είναι η έδρα της ομάδας ιδρύοντας τελικά την Ελλάς Ποντίων. Χρειάστηκε όμως να περάσουν 13 χρόνια ακόμα και το ημερολόγιο να δείξει τελικά 1983 έτσι ώστε η ομάδα να αναγνωριστεί πλέον επίσημα και να γίνει μέλος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά(Ε.Π.Σ.Π) και ακολούθως της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας(Ε.Π.Ο). Όλα αυτά τα χρόνια από την επίσημη ίδρυση της η ομάδα αγωνιζόταν στα τοπικά πρωταθλήματα του Πειραιά ώσπου το 1993 η ομάδα ανήλθε για πρώτη φορά στην ιστοριά της στην Δ' Εθνική Κατηγορία σημειώνοντας έτσι την μεγαλύτερη επιτυχία της μέχρι εκείνη την στιγμή. Η παρουσία της όμως στην κατηγορία ήταν μονάχα για ένα έτος αφού ακολούθησε ο υποβιβασμός ξανά στο τοπικό και μετά από πολύχρονη περιπλάνηση στις κατηγορίες του Πειραιά επανήλθε στην Δ' Εθνική μόλις πέρυσι τερματίζοντας με άνεση στην κορυφή του 1ου ομίλου της Α΄κατηγορίας του Πειραιά συγκεντρώνοντας 72 βαθμούς δηλαδή 10 βαθμούς περισσότερους από τον δεύτερο της βαθμολογίας Ερμή Κορυδαλλού έχοντας ταυτόχρονα και την καλύτερη επίθεση και άμυνα στο πρωτάθλημα(61-14). Το σωματείο διατηρεί τμήματα ακαδημιών σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες με χαρακτηριστικό του γνώρισμα την παρουσία νεαρών ποδοσφαιριστών ποντιακής καταγωγής που προέρχονται από τις τριγύρω γειτονιές κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση αφού και η αντρική ομάδα αποτελείται από ένα ποσοστό της τάξης του 80% από Πόντιους ποδοσφαιριστές με χαρακτηριστικό της φετινής ομάδας να είναι ο μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών ο οποίος μόλις που υπερβαίνει τα 19 χρόνια. Πρίν από ένα χρόνο ίδρυσε και τμήμα γυναικείου ποδοσφαίρου το οποίο με το "καλημέρα" κατάφερε μέσω των μπαράζ της Β' Εθνικής Κατηγορίας να κατακτήσει την άνοδο και να αγωνίζεται πλέον στην Super League των γυναικών με την ομάδα να βρίσκεται στην προτελευταία θέση στον όμιλο που αγωνίζεται. Έδρα της ομάδας είναι το Δημοτικό Γήπεδο Οριζομύλων - Αιγάλεω και χρώμα της είναι το βυσσινί. Το έμβλημα της είναι πανομοιότυπο με αυτό της Προοδευτικής απεικονίζοντας τον γνωστό σε όλους μας Φοίνικα(->μυθικό πουλί της αρχαιότητας που αναγεννάται από τις στάχτες του) ενώ η Ελλάς Ποντίων έχει και δικό της σύνδεσμο οργανωμένων φιλάθλων με την ονομασία «Σύνδεσμος Φιλάθλων Ελλάς Ποντίων 19 Μάη» με το όνομα να σχετίζεται με την 19η Μαίου ημέρα της ποντιακής γενοκτονίας.

Στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής(01/11/2009) στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο η Προοδευτική είχε φύγει νικήτρια με 1-3 από το γήπεδο των Οριζομύλων με τον Μυλωνά να ανοίγει το σκορ και τον Αργυρίου να πετυχαίνει τα άλλα δύο γκολ ενώ από πλευράς γηπεδούχων είχε μειώσει προσωρινά ο Δριμούσης. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού είχε αποβληθεί ο τεχνικός της "Προο" Σ.Βογιατζής ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο φροντιστής της ομάδας είχε τραυματιστεί από πέτρα που έριξαν οι οπαδοί της Ελλάς Ποντίων. Μετά από αυτή την ήττα είχε παραιτηθεί και ο προπονητής της ομάδας Θ.Κουρκούνας τον οποίο διαδέχτηκε ο Κ.Παναγόπουλος ο οποίος και αυτός συμπτωματικά κάθισε στο πάγκο για τις επόμενες 6 αγωνιστικές πριν δώσει την θέση του στον Γ.Μαυρόπουλο ο οποίος καθοδηγεί την ομάδα από την 14η αγωνιστική και αποτελεί τον νεαρότερο τεχνικό του ομίλου αφού είναι μόλις 25 ετών! Μετά από τρείς αλλαγές στον πάγκο ο στόχος της ομάδας εξακολουθεί να παραμένει ίδιος και δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία κάτι το οποίο θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια αφού η Ελλάς Ποντίων βρίσκεται στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας συγκεντρώσει 20 βαθμούς σε ισάριθμες αγωνιστικές. Ειδικότερα είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στον όμιλο μαζί με το Μαρκό αφού αυτές ανέρχονται σε 8 όσες είναι και οι ήττες της ομάδας με τις νίκες να περιορίζονται σε 4 και τα τέρματά της να είναι 14-20. Τα προηγούμενα αποτελέσματά των "Ποντίων" έχουν εξής :
Εικόνα

Με μόλις 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες είναι εμφανές πως η Ελλάς Ποντίων δεν τα πηγαίνει καλά εκτός έδρας. Μοναδικό τρίποντο μακριά από την έδρα της είναι η επικράτηση επί του Άρη Αμφιάλης με 0-1 στις Σιταποθήκες με την Αμφιάλη και το Μαρκό να αναδεικνύονται ισόπαλες και να παραχωρούν τον βαθμό στους "Πόντιους" αλλά και την Καλλονή να μένει στην λευκή ισοπαλία. Κάκιστη επίδοση αποτελούν τα μόλις 3 γκολ που έχει σκοράρει η ομάδα εκτός έδρας σε σύνολο 10 αγώνων γεγονός που την κατατάσσει στην προτελευταία θέση αυτής της στατιστικής κατηγορίας ενώ παρά την δεινή βαθμολογική της θέση παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική αμυντικά αφού έχει δεχθεί 10 γκολ εκτός έδρας και 20 συνολικά επίδοση που συναγωνίζεται επάξια τις άμυνες ομάδων που βρίσκονται πολύ υψηλότερα από αυτή στην βαθμολογία.

Ευρύτερη νίκη της αποτελεί το άνετο 3-0 επί της ουραγού Δάφνης Δαφνώνα ενώ ευρύτερη ήττα της το 3-0 στα Σπάτα από τον Αήττητο. Αντιστρόφως ανάλογη είναι η απόδοση της στο γήπεδο των Οριζομύλων όπου έχει γνωρίσει την ήττα μόνο από την Προοδευτική και τον Αιόλικο με τη Δάφνη Δαφνώνα, το Κερατσίνι και τον Αχαρναϊκό να γνωρίζουν την ήττα. Τα υπόλοιπα 5 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα με πιο πρόσφατο αυτό της προηγούμενης Κυριακής απέναντι στον Ολυμπιακό Λαυρίου όπου η ομάδα των "Ποντίων" έσωσε την παρτίδα στο 90' με το γκολ της ισοφάρισης του Δριμούση να διατηρεί την απόσταση από την σωτηρία στους 2 βαθμούς.

Η Ελλάς Ποντίων ξεκίνησε απογοητευτικά το πρωτάθλημα αφού μέχρι και την 6η αγωνιστική είχε μαζέψει μονάχα 2 βαθμούς. Αυτό το γεγονός την κατέστησε ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για υποβιβασμό από την αρχή του πρωταθλήματος όμως η αλλαγή προπονητή φαίνεται να λειτούργησε ευεργετικά αφού με τον Κ.Παναγόπουλο στον πάγκο η ομάδα σε 7 αγώνες γνώρισε μονάχα 1 ήττα έχοντας 3 ισοπαλίες και 3 νίκες με πιο τρανταχτή αυτή επί του πρωτοπόρου Αχαρναϊκού. Παρά την μεγάλη αυτή νίκη ο ηλεκτρικός όπως αποδεικνύεται πάγκος της Ελλάς Ποντίων προς έκπληξη όλων βρήκε τον Γ.Μαυρόπουλο να καθόδηγει την ομάδα μετά την αποχώρηση του προηγούμενου προπονητή. Το ντεμπούτο του ήταν ιδανικό με το διπλό επί του Άρη Αμφιάλης αλλά η συνέχεια περιορίζεται σε 3 συνεχόμενες ήττες και άλλες τόσες συνεχόμενες ισοπαλίες με τους "Πόντιους" να έχουν να γευτούν την χαρά της νίκης για σχεδόν 2 μήνες.

Το ρεπορτάζ από το στρατόπεδο της Ελλάς Ποντίων είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτο αφού δεν υπάρχει κάποια είδηση να αντλήσουμε από καμία ιστοσελίδα με την ομάδα να μην έχει απουσίες λόγω καρτών και το πιο πιθανό είναι να εμφανιστεί πλήρης χωρίς αγωνιστικά προβλήματα.

Εντελώς αντίθετα τα πράγματα από το στρατόπεδο της Προοδευτικής με τους Καλογερά, Κονέ και Μακρυωνιτή να είναι τιμωρημένοι και να μην υπολογίζονται από τον Σ.Βογιατζή ο οποίος αναμένεται με κάποια επιφύλαξη να έχει στην αποστολή τους Μπεθάνη και Μυλωνά που φαίνεται να ξεπερνούν τα προβλήματα τραυματισμού που τους ταλαιπωρούσαν. Κάποια δήλωση δεν βγήκε στη δημοσιότητα από κανέναν στο σύλλογο και όπως δείχνουν τα πράγματα το δημοσίευμα εφημερίδας που κάνει λόγο πως όλοι στην Προοδευτική βλέπουν σαν 10 τελικούς τους αγώνες που έχουν απομείνει ως την λήξη του πρωταθλήματος αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματικότητα. Η "Προο" μετά από μια μικρή παύση 2 αγώνων επέστρεψε ξανά στις νίκες την προηγούμενη Κυριακή απέναντι στον Άρη Αμφιάλης και επιβάλλεται να κερδίσει και αυτό το παιχνίδι αν θέλει να διατηρηθεί σε απόσταση βολής από την κορυφή μιας και η διαφορά πλέον έχει μειωθεί στους 2 βαθμούς. Έχει άλλωστε μια από τις πιο καυτές έδρες του ομίλου με την ισχυρότερη επίθεση εντός έδρας γεγονός που την καθιστά αυτομάτως ως το μεγάλο φαβορί της συνάντησης. Στο γήπεδο αναμένονται αρκετοί φίλαθλοι των "βυσσινί" που θα σπρώξουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο και αυτή την αγωνιστική την ομάδα προς την νίκη.

Ο διαιτητής του Κυριακάτικου αγώνα ανακοινώθηκε με δύο ημέρες καθυστέρηση από την Κ.Ε.Δ σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια και θα είναι τελικά ο Σ.Μάνταλος με βοηθούς τους Γ.Δανέζη και Ν.Τσαγκάρη. Όλοι τους ανήκουν στον Σύνδεσμο Αθηνών ενώ ο παρατηρητής προέρχεται από αυτόν της Κορίνθου και είναι ο Δ.Γκρούτσης. Γνωστός ο παρατηρητής σε όσους έχουν καλή μνήμη και διαβάζουν την στήλη αφού ήταν και στο Μενίδι στο ισόπαλο αποτέλεσμα με τον Αχαρναϊκό. Αξιολογημένος ο διαιτητής για αυτό το παιχνίδι αφού τον εντοπίζουμε στους πίνακες διαιτητών της Β' Εθνικής Κατηγορίας με τα δημοσιεύματα όμως από τις μέχρι στιγμής εμφανίσεις του να αφήνουν παραπονεμένες πολλές ομάδες από την απόδοση του. Οι προβλέψεις για τον Κυριακάτικο καιρό δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικές αφού η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περίπου στους 6 βαθμούς κελσίου κατά την διάρκεια του αγώνα με την βροχή να είναι πολύ πιθανό να κάνει την εμφάνιση της και τον αέρα να είναι έντονος και να δυσχεραίνει τις συνθήκες σε ένα σκηνικό εντελώς διαφορετικό από την καλοκαιρία των τελευταίων ημερών.

Τα περιθώρια για τους φιλοξενούμενους έχουν στενέψει και κάθε απώλεια βαθμών τους σπρώχνει όλο και περισσότερο προς την επιστροφή τους στο τοπικό πρωτάθλημα ενώ αντιστρόφως ανάλογες είναι οι βλέψεις που έχουν οι γηπεδούχοι αφού κάθε νίκη τους φέρνει όλο και πιο κοντά στην εκπλήρωση του στόχου τους που είναι η κατάκτηση της κορυφής και η παραμονή σε αυτή. Τα στατιστικά σε συνδυασμό με τα προγνωστικά κάνουν λόγο για εύκολη ή δύσκολη επικράτηση της "Προο" η οποία αναμένεται να πάρει το τρίποντο εφόσον παρουσιαστεί σοβαρή και πειθαρχημένη στον αγωνιστικό χώρο. Θα διατηρηθεί στην μάχη της ανόδου η Προοδευτική ή οι άλλοι "βυσσινί" του ομίλου θα πάρουν βαθμό ή βαθμούς ώστε να διατηρηθούν και αυτοί στην μάχη της παραμονής ? Η απάντηση σε λίγες ώρες στο βροχερό "κλουβί" όπου ο φοίνικας καλείται να ανοίξει τα φτερά του και να απογειωθεί ώστε να πλησιάσει κι άλλο προς την πρώτη θέση...

Donkey2.(Γιώργος Π.).
gp18212@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου