ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Βιντεο & Αποψεις για τον αγωνα κυπελλου ΠΡΟΟ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Απο τον Γιωργο Π.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κώδικας:
1. Η Θ. Μήτση, με βοηθούς τις Ουρ. Φώσκολου-Χρ. Κουρομπίλια, θα είναι διαιτητής στον αγώνα Λευκορωσία-Ολλανδία (28/4/2010) για τον 2ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Εξάλλου, η FIFA κάλεσε την Θ. Μήτση να πάρει μέρος στο Algarve Cup (17/2-4/3/2010) στην Πορτογαλία. Το τουρνουά θα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα με στόχο την ανάπτυξη της γυναικείας διαιτησίας, ενώ έχουν προγραμματιστεί για το ίδιο διάστημα και σχετικά σεμινάρια διαιτησίας. Ανάλογο τουρνουά και σεμινάρια για τη γυναικεία διαιτησία θα διοργανώσει και η UEFA στην Κύπρο (Cyprus Women΄s Cup) από τις 22/2 έως τις 4/3/2010. Σε αυτό το τουρνουά έχει κληθεί η Π. Κουτσουμπού.
2. Η Θάλεια Μήτση είναι διεθνής διαιτητής με μεταπτυχιακό από τον Αύγουστο του 2006.
Η ρέφερι από τον Σύνδεσμο Πειραιά ολοκλήρωσε με επιτυχία τη σειρά μαθημάτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου πάνω στη διοίκηση, το δίκαιο και τον ανθρωπισμό του αθλητισμού, η οποία είναι γνωστή και ως FIFA Master. Η Μήτση είναι η πρώτη Ελληνίδα διαιτητής που ολοκλήρωσε το εν λόγω μεταπτυχιακό, το οποίο αποτελεί έμπνευση του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ, και το οποίο συνδιοργανώνουν το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών και τρία ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, με τη συμπαράσταση της FIFA. Στην καριέρα της, έχει διευθύνει -μεταξύ άλλων- αγώνες για το Ευρωπαϊκό Νεανίδων 2009 (τον ημιτελικό Γαλλία-Σουηδία στις 22 Ιουλίου) και το παγκόσμιο κύπελλο γυναικών κάτω των 17 ετών (2008 στην Νέα Ζηλανδία).
Για ξεκίνημα αυτά για την διαιτησία.


Αν αυτή η "κυρία" είναι διεθνής και μάλιστα και στην υψηλότερη κατηγορία που έχει θεσπίσει η FIFA τότε τι να πεί κανείς... Επίσης σφυρίζει και σε αγώνες της Β' εθνικής. Δεν το λέω για δικαιολογία αλλά κατέστρεψε ολοκληρωτικά το παιχνίδι μαζί με τους βοηθούς της. Μπράβο της που συνεχίζει ακόμα και για την πορεία που διαγράφει στο χώρο της διαιτησίας αλλά μακριά από τον Κορυδαλλό πλέον. Ίσως να μην ήταν η μέρα της αλλά η κόκκινη που δέχεται ο Αργυρίου και το ακυρωθέν γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο είναι για γέλια. Μα είναι δυνατόν να υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ ο σκορερ όταν δέχεται την μπάλα από ΜΠΡΟΣΤΑ !!! Ούτε και ο επόπτης δεν κατάλαβε το λόγο που το ακύρωσε και δε το λέω για άλλωθι του αποκλεισμού αλλά γιατί είναι βασικοί κανόνες ποδοσφαίρου...















Το κύπελλο ως θεσμός και ως διοργάνωση θεωρώ ότι είναι πολύ μικρής εμβέλειας χωρίς τίποτα τόσο το θεαματικό και η κατάκτηση του απλά θα ήταν μια ευχάριστη στιγμή διάρκειας λίγων λεπτών στον τελικό και να σηκωθεί μια κούπα που τόσο καιρό έχει να σηκώσει βυσσινί αρχηγός στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα θα περνούσε στην ιστορία και μάλλον θα το θυμούνταν ελάχιστοι αλλά ακόμα λιγότεροι θα θυμόντουσαν και την πορεία προς τον τελικό αφού αν κάνουμε ένα ερωτηματολόγιο ακόμα και τώρα οι περισσότεροι δε νομίζω να θυμούνται ποιές ομάδες απέκλεισε η "Προο" μέχρι τα ημιτελικά. Πέρα από αυτή την προσωπική καθαρά άποψη τα σχόλια για την εικόνα των ποδοσφαιριστών περισσεύουν. Καλύτερα να κατέβαινε να παίξει η πρωταθλήτρια ομάδα του παιδικού στο γήπεδο και δε το λέω υποτιμητικά για τους ποδοσφαιριστές. Ανύπαρκτο πάθος, αδιαφορία από ορισμένους σαν να μην τους νοιάζει το παιχνίδι και δε τρέχει τίποτα και ας χάσουμε. Τουλάχιστον τα 3/4 όσων αγωνίστηκαν αυτό έδειξαν. Καλύτερος παίχτης του αγώνα ο Προβατάς ο οποίος πέτυχε το γκολ κιόλας αλλά είναι απλά κεντρικός αμυντικός.




Φλυαρία στο χώρο της μεσαίας γραμμής με εναλλαγή της μπάλας, κατοχή αλλά στην τελική προσπάθεια κανένας να στείλει το τόπι στο πλεχτό.
Το Κερατσίνι δεν πάτησε περιοχή αλλά η αποτελεσματικότητα του ήταν άριστη. Πέτυχε ένα γκολ από λάθος της άμυνας μας, έπαιξε παθητικά περιμένοντας την Προοδευτική και απλά πήγε το παιχνίδι στα πέναλτι εκεί όπου φαινόταν πως ήθελε να πάει για να πάρει την πρόκριση αφού οι ποδοσφαιριστές της Προοδευτικής δεν είχαν ψυχολογία να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα ούτε από τη βούλα.
Εγώ προσωπικά δεν είδα κάποιον παίχτη-ηγέτη να πάρει την μπάλα να την κουβαλήσει και τέλοσπάντων να πάρει το παιχνίδι με κάποια ενέργεια του. Να έχει το καθαρό μυαλό και να πετύχει απλά το γκολ για να τελειώσει το παιχνίδι.
Ευκαιρίες έχασε η ομάδα και μάλιστα κάποιες ήταν κλασσικές αλλά αδικαιολόγητοι όταν δεν μπορούν να σκοράρουν και ακόμα χειρότερα όταν παίζεις για την νίκη και με αριθμητικό πλεονέκτημα στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης και κάνεις μπαλιές 30-40 μέτρων αντί να πάρεις μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να ανεβάσεις την μπάλα.
Και αυτό πληρώνουμε αυτές τις 2 εβδομάδες γιατί όσες ήττες δεν έκανε η Προοδευτική από την αρχή της σεζόν τις έκανε μέσα σε αυτές τις 2 εβδομάδες. Αν κάνει και τρίτη ήττα τότε τρεχάτε ποδαράκια μου...

Ας πάρουμε παράδειγμα...
Πόσες φάσεις και ευκαιρίες έκανε η Καλλονή πετυχαίνοντας 3 γκολ ? Πόσες φάσεις έκανε η Προοδευτική πετυχαίνοντας 1 γκολ ? Ομοίως και χθές...
Πόσες φάσεις έκανε το Κερατσίνι και πέτυχε 1 γκολ και πόσες έκανε η Προοδευτική πετυχαίνοντας και αυτή από 1 ?
Απάντηση: Και στα δύο παιχνίδια η Προοδευτική είχε περίσσοτερο κατοχή της μπάλας, καλύτερη κυκλοφορία, περισσότερες πάσες αλλά από τελική προσπάθεια τζίφος.
Ενώ οι αντίπαλοι με ποσοστά επιτυχίας πάνω από 80% έβαλαν γκολ σχεδόν στην κάθε επίσκεψη τους στην περιοχή μας.
Που ούτε καν επίσκεψη δεν ήταν αν αναλογιστεί κανείς πως τα γκολ προήλθαν στην πλειοψηφία τους από αβίαστα λάθη της άμυνας ή στημένες φάσεις.
Συμπέρασμα: Ο Στέλιος Βογιατζής και οι ποδοσφαιριστές έχουν στη διάθεση τους 1 ολόκληρη εβδομάδα να ανασυγκροτηθούν και να δουλέψουν στην αποτελεσματικότητα τους. Το γεγονός ότι δεν έχουν πάθος να τους προβληματίσει γιατί αυτό πληγώνει ακόμα περισσότερο και τον κόσμο. Ενταξεί είναι γνωστό ότι κάποιοι δεν έχουν άλλες δυνατότητες και αρετές ώστε να προσφέρουν κάτι παραπάνω αφού τόση μπάλα ξέρουν και τόση μπάλα παίζουν αλλά να είναι αδιάφοροι πάει πολύ.
Το να σου δείχνει τα μπαλάκια του και να χειρονομεί ο κάθε ποδοσφαιριστής Κερατσινίου και Καλλονής και να φεύγει νικητής από το γήπεδο σου όσο να έιναι προκαλεί τον εγωισμό σου όταν έχεις δει την ομάδα σου στα φόρτε της να της υποκλίνονται ομαδούλες και ΟΜΑΔΕΣ μέσα στο κλουβί με παίχτες κομάντο οι οποίοι αφήναν τα αρχίδια τους μέσα στο γήπεδο και γινόντουσαν ένα με τα κάγκελα για να κερδίσουν. Έχω άδικο ?
Έχουν περάσει παιχτάκια, παίχτες και παιχταράδες από την "Προο" αλλά όταν βλέπεις ακόμα και τον πιο μικρό παίχτη χωρίς τίποτα σπουδαία προσόντα να παίζει με τόσο πάθος γίνεται αυτόματα για σένα ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ και τον γουστάρεις με χίλια.
Και όταν βλέπεις τη βεντέτα της ομάδας σου που είναι ο ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ του συνόλου να αδιαφορεί και να είναι τουρίστας τότε γίνεται για σένα το μικρότερο ΠΑΙΧΤΑΚΙ το οποίο σε εξοργίζει και του τα χώνεις ανελέητα.
Επειδή λοιπόν άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν έφτασε η ώρα όσοι παίζουν να αφήνουν την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο και μετά ας χάσουν. Μόνο έτσι θα έχουν καθαρή συνείδηση προς το πρόσωπο των φιλάθλων.

Τι άλλο να πω δε ξέρω... Πρέπει να καταλάβουν το μέγεθος της φανέλας και τις απαιτήσεις του κόσμου γιατί σε κάποια παιχνίδια ήταν ταύροι διασύροντας τον αντίπαλο και πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες εντός και εκτός...
Σε κάποια άλλα παιχνίδια απλά πήραν το αποτέλεσμα χωρίς να εντυπωσιάσουν. Σε άλλα ήταν άτυχοι και περιορίστηκαν στην ισοπαλία και στα υπόλοιπα εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και έφυγαν ηττημένοι.

Δεν γίνεται να παίζεις επιλεκτικά όταν είσαι ποδοσφαιριστής της Προοδευτικής. Η ιστορία σου και ο κόσμος σε προστάζουν να παίζεις μόνο για την νίκη και ας χάσεις στο τέλος. Πάντα σε διέκρινε η μαχητικότητα, ο δυναμισμός και ο τσαμπουκάς στοιχεία που δεν υπάρχουν μάλλον τον τελευταίο καιρό.
Και αν η άνοδος τελικά χαθεί αυτή η χρονιά θα είναι πολύ πιο αποτυχημένη από τις προηγούμενες. Επειδή στο τέλος κάνουν ταμείο δεν θα το αναλύσω άλλο. Καλή σαρακοστή σε όλους μας...
Donkey2(Γ.Π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου