ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - παντου υπαρχει μια ''ΠΡΟΟ'' (αφιερωμα στις συνονοματες ομαδες PART 1) Τα… παρακλάδια της Προοδευτικής....

Τα… παρακλάδια της .........Προοδευτικής



Η ομάδα που έχει έδρα την περιοχή του Κορυδαλλού είναι η Προοδευτική (Α.Ο. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ) όπου έχει την μεγαλύτερη πορεία στον ποδοσφαιρικό χώρο από τις αλλες υπόλοιπες ..… συνονόματες τις.



Πιο συγκεκριμένα οι «βυσσινί» ιδρύθηκαν το 1927 (κατ' αλλους το 1924) στην περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς και στην συνέχεια μετακόμισαν στην περιοχή του Κορυδαλλού.


Νωρις την δεκαετια του 1920 στις αλάνες του Κορυδαλλού και της Νικαιας ωριμασε η ιδεα και ιδρύθηκε το ιστορικό σωματείο της Προοδευτικής, περιπου στα μεσα της δεκαετιας.

Ογδοντα και κατι χρονια μετα την ιδεα των Δ. Κοραη, Ν. Βερτζοπουλου και Ι. Μεταξα να ιδρυσουν το 1926 στο Πειραια (Κοκκινια και τωρα Νικαια) στην οδο Αγ. Αναργυρων 31 στην περιοχη Λουλουδαδικα τον συλλογο ''Α.Ο. Προοδευτικη Νεολαια''.

Οι φιλαθλοι της ομαδας αυτης ειμαστε ακομα εδω παλευοντας για την ιστορια μας.


Λιγα για την ιστορια μας από το παλιο σαιτ της ομαδος www.aoproodeftiki.gr:

Ιστορία
Καταστροφή της Σμύρνης, ξεριζωμός. Καραβάνια προσφύγων αποβιβάζονται σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης προσπαθώντας να ξαναρχίσουν τη ζωή τους από το μηδέν. Το λιμάνι του Πειραιά μετατρέπεται σ’ ένα από τους μεγαλύτερους τόπους υποδοχής των ξεκληρισμένων ανθρώπων.

Στις παρυφές της πόλης, στην περιοχή της Κοκκινιάς στήνονται οι πρώτοι συνοικισμοί. Η γειτονιά των προσφύγων, αρχίζει να διαμορφώνει τη νέα της ταυτότητα, κι ανάμεσα στους φορείς που δημιουργεί, περιλαμβάνεται και η Προοδευτική Νεολαία Κοκκινιάς.

Βρισκόμαστε μόλις στο 1925. Η Προοδευτική με το μορφωτικό της τμήμα πρωτοστατεί στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας να βάλει κεραμίδι στο κεφάλι της. Ένα χρόνο μετά ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, και η Προοδευτική γίνεται μόλις το 31ο μέλος του νεοσύστατου φορέα. Το ρολόι του χρόνου δείχνει 1927.
Χρώμα το συλλόγου το βυσσινί, ίδιο με την βαθυκόκκινη βυζαντινή πορφύρα και τον χιτώνα της Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού και αιώνιας προστάτιδας της κληρονομιάς και του πολιτισμού που σαν κόρη οφθαλμού κρατήσανε οι Έλληνες της καθ’ ημάς Ανατολής στη νέα τους πατρίδα.

Δεν είναι τυχαίο που για έμβλημα του συλλόγου διαλέξανε τον Φοίνικα που ξαναγεννιέται από την στάχτη του, . φανερώνοντας μια στάση ζωής μαχητική και αισιόδοξη, που μέσα από τις στάχτες της καταστροφής, αναδιαμορφώνει το παρελθόν σαν ελπιδοφόρο μέλλον και πορεία με προοπτική.

Το γεγονός ότι είναι 14η σε συμμετοχές στην Α' εθνική κατηγορία με αδιάλειπτη συμμετοχή στις δύο κορυφαίες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, φθάνοντας ως την 4η θέση το 1964, και δύο φορές στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος, φανερώνει την ποιότητα, το ειδικό βάρος, και εντέλει την συνεισφορά της στο οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αμέτρητοι οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές που ξεπήδησαν από τα σπλάγχνα της, και σταδιοδρόμησαν με ιδιαίτερη επιτυχία και με την φανέλα της, αλλά και σε άλλους μεγάλους συλλόγους.

Η φίλαθλη κοινή γνώμη της χώρας γνωρίζει πολύ καλά πως η Προοδευτική μπορεί να μην υπήρξε κορυφαία με την τυπική έννοια του όρου, αλλά ήταν και θα μείνει για πάντα, πρωταγωνίστρια και πρωτοπόρα.

Η ιστορία των Ελλήνων διδάσκει πως νικητής βγαίνει τελικά εκείνος που δεν δέχεται να χάνει χωρίς μάχη.

Η τήρηση αυτής της αρχής επέτρεψε στην βυσσινί ομάδα να πανηγυρίσει νίκες, απέναντι σε όλες τις ιστορικές ελληνικές ομάδες, και δεν υπάρχει κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής του παρόντος ή του παρελθόντος που να μην τέθηκε αντίπαλος της Προοδευτικής και να μην έζησε την καυτή ατμόσφαιρα της έδρας της.

Η σχέση της με την εθνική ομάδα είναι σταθερή και διαχρονική.

Ένας σημαντικός αριθμός αθλητών της, φόρεσε την φανέλα όλων των εθνικών ομάδων, και ο σύλλογος δικαιούται να καμαρώνει γιατί δικά του παιδιά αγωνίστηκαν στους μεγάλους ναούς του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, και συμμετείχαν σε μεγάλες στιγμές του ελληνικού αθλητισμού.


Όμως Προοδευτική δεν σημαίνει μόνο ποδόσφαιρο.


Η Προοδευτική είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει ο τίτλος της, Αθλητικός Όμιλος. Εδώ και δεκαετίες διατηρεί τμήματα μπάσκετ και βόλλεϋ ανδρών και γυναικών, με σημαντική παρουσία και πλήρως αναπτυγμένα τμήματα υποδομής, ενώ υπήρξε και μέλος του ΣΕΓΑΣ.

Ο σύλλογος στηρίζει με κάθε τρόπο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, και ιδιαίτερα το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει τροφοδοτήσει και στηρίξει το Πειραϊκό ποδόσφαιρο με αμέτρητους αθλητές που διδάχθηκαν το άθλημα στις ακαδημίες του.

Ταυτόχρονα διατηρεί ένα από τα πιο ενεργά τμήματα βετεράνων, και ο καθιερωμένος ετήσιος αγώνας θεσμός με τους παλαιμάχους του Ολυμπιακού έχει γίνει μέχρι και θέμα σε διεθνές συνέδριο.

Η συνεισφορά της Προοδευτικής στον ελληνικό αθλητισμό, δεν περιορίζεται στο επίπεδο της καθαυτό αθλητικής δραστηριότητας.

Από τη μήτρα της προκύψανε σπουδαίοι παράγοντες που άφησαν έργο που ξεπερνάει τα όρια του συλλόγου, είτε σταδιοδρόμησαν με ιδιαίτερη επιτυχία σε υπερκείμενα αθλητικά όργανα.

Αν υπάρχει μια λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει την Προοδευτική στην ολότητα της, αυτή προσδιορίζεται από τον ορισμό της έννοιας διαφορετική. Ποτέ δεν ήταν μια ομάδα του ‘’συστήματος’’, αλλά και ποτέ δεν έμεινε χωρίς πρωταγωνιστικό ρόλο στα αθλητικά δρώμενα. Πάντα ακτινοβολούσε και θα ακτινοβολεί κύρος και σεβασμό.

Αυτή η διαφορετικότητα που σμιλεύθηκε στην μυλόπετρα του χρόνου στην διάρκεια της 82χρονης διαδρομής της, είναι εκείνη που της επιτρέπει να διαχειρίζεται το παρόν και το μέλλον της, με τρόπο που μόνο μεγάλοι και ιστορικοί σύλλογοι που διαθέτουν άρρηκτη σχέση με τις κοινωνίες από τις οποίες προέρχονται και τις οποίες εκπροσωπούν, μπορούνε να κάνουν.

Προοδευτική σημαίνει περισσότερα πράγματα από ένα τυπικό αθλητικό σωματείο. Στην ουσία της είναι κοινωνία φιλάθλων. Γιατί αυτή η ομάδα δεν έχει μόνο μέλη και οπαδούς, αλλά και γονείς. Μάνα της είναι η Κοκκινιά και πατέρας της ο Κορυδαλλός, με την κοινωνία των οποίων δέθηκε σε κάθε φάση της ιστορικής τους διαμόρφωσης. Κι όπως έκτιζε πέτρα πέτρα τους πρώτους προσφυγικούς συνοικισμούς έτσι θα κάνει το όραμα της πραγματικότητα, θεμελιώνοντας το στις αρχές και τις αξίες αυτών που την δημιούργησαν.

Γιατί εκτός από μεγάλη κυρία του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ελληνικού αθλητισμού, αυτή η ομάδα οφείλει να παραμένει σε κατάσταση αιώνιας νεότητας όπως ακριβώς το όρισαν και το θέλησαν οι ιδρυτές της βαφτίζοντας την ‘’Προοδευτική Νεολαία’’, με την προτροπή να κουβαλάει πάντα την φρεσκάδα και το άρωμα του βαθύχρωμου τριαντάφυλλου.


Μαζί ''αγκάθι'' και ''βελούδο'' όπως ήταν άλλωστε και όλη η πορεία της.


Προεδροι και παραγοντες που σφραγισαν την ιστορια της ''ΠΡΟΟ'' ειναι οι: Βουλγαρακης, Τσεμπερακης, Καρρας, Σαβραμης, Ασημελης, Στυλιανου, Μπαταγιαννης και πολλοι αλλοι.

Τα χρώματα του συλλόγου είναι το βυσσινί και το άσπρο και έδρα το δημοτικό γηπεδο ποδοσφαιρου Κορυδαλλού-Νίκαιας




χωρητικότητας 4.361 θέσεων.


Κτίστηκε το: 1937 (Τελευταία ανακατασκευή το 2000)

Ρεκορ θεατών: 7.200(Προοδευτική - ΟΦΗ, το 1971) βάση εισητηρίων, αλλά υπάρχουν αναφορές για πολύ περισσότερο κόσμο πάνω από 10.000....


Η Προοδευτική αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας ενώ η καλύτερη σεζόν της «Προό» πραγματοποιήθηκε την σεζόν 1964-65 όπου τερμάτισε στην τετάρτη θέση, της τοτε Α' Εθνικης κατηγοριας.


Την επταετη περιοδο της Χουντας, δεν εμεινε ανεπηρεαστη η ομαδα απο τον νομο Ασλανιδη αλλα το σωματειο, μετα την αναγκαστικη διαλυση του, κρατησε τουλαχιστον το σημα και το ονομα του (σε αντιθεση με πολλα αλλα) ενω για μια μεγαλη περιοδο ηταν στα μαυρα κιταπια του καθεστωτος μεχρι να καταφερουν να........... το υποβιβασουν στην Β' Εθνικη το 1971!!


Ετσι μετα τον υποβιβασμο το 1971 στην Β΄Εθνικη, ανεβηκε παλι αλλες δυο φορες στην Α΄ Εθνικη το 1997 (μετα απο 26 πετρινα χρονια)


και στις αρχες τις δεκαετιας του '00,

εχοντας αγωνιστει εν τω μεταξυ, σε ολες τις επαγγελματικες κατηγοριες.

Σημερα (σαιζον 2010 - 2011) αγωνιζεται στην Δ' Εθνικη κατηγορια (9ος ομιλος) για τεταρτη συνεχη χρονια, κατηγορια στην οποια βρεθηκε καθαρα για εξωαγωνιστικους λογους, εχοντας μοναδικο στοχο την επανοδο στις επαγγελματικες κατηγοριες.
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

(ΣΑΙΖΟΝ 2010 - 2011)



Πολυ γνωστη ομαδα ανα το Πανελληνιο, με δυο πολυ δυνατα και φημισμενα χαρακτηριστικα:
1)
Το φανατικο και πολυπληθες της κοινο,



που εχει ακολουθησει και ακολουθει την ομαδα του σε ολοκληρη την Ελληνικη επικρατεια, κυριολεκτικα με ολα τα μεσα μεταφορας. Στο φανατικο κοινο της συγκαταλεγονται ομως και πολλοι φιλοι της που ζουν ειτε στην επαρχια ειτε..... στο εξωτερικο, αλλα με την πρωτη ευκαιρια θα δουν αγωνιζωμενη την αγαπημενη τους ΠΡΟΟ,



η ενημερωνονται τακτικοτατα (σχεδον καθημερινα) απο τα διαφορα μπλογκς και σαιτ που γραφουν για την ομαδα.


2) Αγωνιζεται σε μια απο τις ''σκληροτερες εδρες'' στην Ελλαδα,



στο δημοτικο γυμναστηριο Κορυδαλλου - Νικαιας που φερει και τον διακριτικο τιτλο ...............



" TO KΛΟΥΒΙ"

Μεγάλοι ποδοσφαιριστές που ανέδειξε ο σύλλογος της Προοδευτικής είναι οι: Λάκης Γκλέζος , Γιαννης Φραντζης Μάκης Γερμενήςς, Σταμάτης Βουρδαμής , Βασιλης Τερκεσιδης, Θανάσης Κίνλεϊ (Σουλης) , Γιώργος Κανσός, Τάσος Σουρούνης , Φώτης Μπαλόπουλος, Πέτρος Χριστοφίδης, Τάκης Δαούτης , Σταύρος Νικολακάκος , Κώστας Μεσολογγίτης , Διονύσης Σπετσαρίας , Βαγγελης Μπαλοπουλος, Τακης Οικονομοπουλος , Φρονιμιδης , Στελιος Μπεσης, Τακης Σπετσερης , Μίλτος Bρεκούσης, Γιάννης Μανδρέκας, Νίκος Πρινέας, Χρήστος Ξανθόπουλος(75 γκολ), κ.α.

Και από τους νεώτερους οι:
Τάσος Πάντος, Ευθύμης Κουλουχέρης, Στέλιος Βογιατζής, Γιάννης Αγγελόπουλος, Τακης Γιαννοπουλος, Παρις Ανδραλας, Βαγγέλης Μώρας

Πολλα μπορουν να γραφτουν για την ''ΠΡΟΟ''........που διατηρει τμηματα υποδομων στο ποδοσφαιρο (τροφοδοτοντας και την πρωτη ομαδα) και τμημα καλαθοσφαιρισης, ενω εχουν σταματησει την λειτουργια τους προσωρινα τα τμηματα βολλευ καθως και αλλων αθληματων (κυριως ελλειψει χωρων αθλησης στην ευρυτερη περιοχη), αλλα διοργανωνει και τον αρχαιοτερο (ισως παγκοσμιως πια) αγωνα παλαιμαχων καθε Μεγαλη Παρασκευη, οπου συναντωνται οι παλιες της δοξες με αντιπαλους αυτες του Ολυμπιακου Πειραια.

Ο αγωνας αυτος ειναι το ''all time classic derby''....

Βραδυποριακου - Ταλαιποριακου!!



Από κει και πέρα μια αλλη γνωστή ''Προοδευτική'' είναι και η ομάδα που εδρεύει στο Πέραμα Ιωαννίνων και ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1968.


Πολλες πληροφοριες για την Προοδευτικη Περαματος μπορειτε να αντλησετε απο το σαιτ της ομαδος:


http://www.proodeftikiperamatos.gr/



Τα χρώματα της ομάδας είναι κόκκινο-μπλε και συμμετείχε αρκετές φορές στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας, απο το οποιο υποβιβαστηκε περσυ στην τοπικη ενωση Ηπειρου.


ΙΣΤΟΡΙΑ Α.Ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ


Το ποδόσφαιρο στο Πέραμα εμφανίζεται το 1949 , τότε που όλη η χώρα προσπαθεί να σηκωθεί από τις στάχτες του πολέμου και της καταστροφής.


Μια ομάδα νεολαίων φτιάχνει την πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα με την ονομασία ΕΘΝΕ Περάματος που δίνει διάφορα παιχνίδια με γειτονικές ομάδες. Η ΕΘΝΕ υπάρχει μέχρι το 1952.


Το 1959 εμφανίζεται μια ομάδα ποδοσφαίρου με την ονομασία ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ και στην ίδια κατεύθυνση με την ΕΘΝΕ διοργανώνει αγώνες με άλλες ομάδες της περιοχής.


Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ιδρύεται τον Αύγουστο του 1968. Την ίδια χρονιά μετέχει στο πρωτάθλημα της Γ ερασιτεχνικής Κατηγορίας Ηπείρου δίνοντας τον πρώτο αγώνα στο γήπεδο του στρατοπέδου Περάματος με τον Παρακάλαμο όπου κέρδισε με σκορ 2-1.


Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ τερματίζει πρωταθλήτρια την πρώτη χρονιά , όπως και την δεύτερη και από την περίοδο 1970-1971 αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α Ερασιτεχνικής Ηπείρου. Την περίοδο 1975-1980 η Προοδευτική ανοίγει σιγά-σιγά τα φτερά της μετέχοντας σε πρωταθλήματα Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Είναι η εποχή που η ομάδα αρχίζει να γίνεται γνωστή πέρα από τα όρια της Ηπείρου.Είναι επίσης η εποχή που αρχίζουν να αναδεικνύονται σπουδαία ταλέντα της ομάδας , με καλύτερο τον αδικοχαμένο ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΙΣΚΑ , που καταξιώνουν την Προοδευτική ως την Ποδοσφαιρομάνα της περιοχής.


Η περίοδος 1980-1994 είναι περίοδος που η Προοδευτική καταξιώνεται στο πανελλήνιο μετέχοντας σε πολλά πρωταθλήματα της Δ Εθνικής Κατηγορίας , έχοντας καλή ομάδα με αρκετούς παίκτες να πηγαίνουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες να αγωνιστούν.


Η περίοδος 1995-2007 βρίσκει την ομάδα να αγωνίζεται στην Α και Β Ερασιτεχνική Κατηγορία Ιωαννίνων , έχοντας αξιόλογη ομάδα και δίνοντας έμφαση στην προώθηση ταλέντων.


Την περίοδο 2006-2007 η ομάδα καταφέρνει μετά από 13 χρόνια να ανεβεί στην Δ Εθνική Κατηγορία , κερδίζοντας την άνοδο την τελευταία αγωνιστική κερδίζοντας την Ελεούσα με σκορ 2-1 στο γήπεδο της Ελεούσας.


Την περίοδο 2007-2008 η Προοδευτική αγωνίστηκε στην Δ Εθνική Κατηγορία .Η ομάδα δεν κατάφερε να παραμείνει και υποβιβάστηκε στην Α Ερασιτεχνική.

Tην περίοδο 2008-2009 η Προοδευτική τερματίζει πρώτη στην Α΄ Ερασιτεχνική κατηγορία και ανεβαίνει ξανά στη Δ΄ Εθνική.Η ομάδα συγκεντρώνει 70 βαθμούς έναντι 66 της Θύελλας Ελεούσας και κατακτά πανηγυρικά τον τίτλο.

Δέκα χρόνια νωρίτερα (1958) στην περιοχη της Άρτας είχε ιδρυθεί μια άλλη Προοδευτική στην περιοχή της Γραμενίτσας με χρώματα το κίτρινο-μαύρο.



http://www.facebook.com/pages/AO-Proodeutike-Grammenitsas/115872895095619




H Ιστορία της Προοδευτικής Γραμμενίτσας σε ένα λεύκωμα...



ΜΕ ΣΕΡΙ ΚΥΠΕΛΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗΣ ΑΡΤΑΣ:


1982-1983 ΑΟ ΑΡΤΑΣ
1983-1984 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΕΝΙΤΣΑΣ
1984-1985 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΕΝΙΤΣΑΣ
1985-1986 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΕΝΙΤΣΑΣ 1986-1987 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΕΝΙΤΣΑΣ 1987-1988 ΑΟ ΑΡΤΑΣ
1988-1989 ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΟΚΚΑ .......

H ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Δ’ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΕΝΩ ΤΗΝ ΣΑΙΖΟΝ 2010-2011 ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Β’ ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ. ΦΗΜΗΣΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΤΩΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΣ ΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.


Παλι το 1958 μια άλλη Προοδευτική… γεννήθηκε με έδρα την περιοχή της Λάρυμνας Φθιώτιδας και έχει χρησιμοποιήσει τόσο το μπλε όσο και το μαύρο χρώμα.... η οποια:

ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΥΜΝΑΣΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΥΜΝΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΛΑΠΑΤΑ, ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΤΟΡΝΟΥΑ ΠΟΥ ΔΙΩΡΓΑΝΩΣΕ Η ΧΑΛΚΙΔΑ


Ιστορικές είναι οι δύο πολύ γνωστες Προοδευτικές της Πελοποννήσου:


Προοδευτικη Πατρών ( που και αυτην την ομαδα την διελυσε η Χουντα και ανακυρηχθηκε Κυπελλούχος ΕΠΣ Πατρών Περίοδου 2000-01: ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (2-1 τον Αρη Πατρών στην παράταση, κανονικός αγώνας 1-1).


και η Προοδευτικη Περιγιαλίου Κορινθίας –


ομαδα Α’ Κορινθιας, όπου έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της περιοχής.


Εξαιρετικη περιπτωση είναι η "Προοδευτική Τούμπας", όπως λεμε…….…Αστέρας Εξαρχείων


Η Προοδευτική Τούμπας ιδρύθηκε το 1952 και έχει αρκετές επιτυχίες στα τοπικά πρωταθλήματα της Θεσσαλονίκης.


Τα τελευταία χρόνια γύρω από τον σύλλογο συσπειρώθηκαν αρκετοί φίλαθλοι από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.


Συγκεκριμένα η Προοδευτική Τούμπας είχε οδηγηθεί σε …μαρασμό και η δράση κάποιων ατόμων να δημιουργήσουν ένα σωματείο διαφορετικό από τα υπόλοιπα της έδωσε νέα πνοή.


Αρχική σκέψη ήταν η ομάδα να μετονομαστεί σε Έκρηξη FC ωστόσο δεν προχώρησε αφού και η Προοδευτική Τούμπας πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις.


Πολλες πληροφοριες για την "ΠΡΟΟ του βορρα" θα βρειτε στο σαιτ:

http://www.proodeutikitoumpas.gr/




Πρωταθλητρια με ανοδο στην Β' Κατηγορια Θεσσαλονικης!!

Συνεχιζοντας, Προοδευτική υπάρχει και στην Μυτιληνη με εδρα την Σκαλα Καλλονης (που την περασμενη σαιζον αναδειχθηκε πρωταθλητρια Β' Λεσβου και κερδισε την ανοδο στην Α' κατηγορια της τοπικης ενωσης) στο Λασηθι στην Κρητη, στο Αγρινιο (ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟ-χαντμολ) , στην Αρκαδια η "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΣΕΑΣ"στην Λαρισα δυο ομαδες οι ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ και η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ, στην Μανολαδα Ηλειας, στο Λυκειο Κομοτηνης Θρακης (Kurcalı Spor Kulübü – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΥΚΕΙΟΥ)...... αλλα ακομα και στο εξωτερικο!!!


Στοιχεια για την αναρτηση, δανειστηκαμε απο ενα αφιερωμα του Αγγελου Σκλαβουνακη, που ειχε αναρτηθει στην gazetta.....και απο πολλες πηγες στο διαδυκτιο!!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.....συντομα, με περισσοτερες πληροφοριες για τις συνονοματες ομαδες!!!

ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ....ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΦΙΞΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ‘’ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ’’ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ...…..


Η ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ Η ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΦΙΛΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΩΝΤΑΙ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου