ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Hρθε το PRE-GAMEμε τον Ωρωπο!!! Απολαυστε υπευθυνα (με μια μπυρα στο χερι...απ' την προηγουμενη αναρτηση)

Το ετοιμασε ο Γιωργης ( μια εξαιρετικη δουλεια) και το διαβαζετε και απο εδω!!
Αντε και καλη σαιζον να εχουμε ολοι, με υγεια και χαρες!!!!!!!!!



ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 16:00 - Δημοτικό Στάδιο Νίκαιας

Εικόνα VS Εικόνα

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ vs ΠΑΣ ΩΡΩΠΟΣ

Πέρασαν 4 ολόκληροι μήνες (15/05/2010) από το νικηφόρο 5-0 επί της Δάφνης Δαφνώνα για την 30ή και τελευταία αγωνιστική του περασμένου πρωταθλήματος το οποίο αποτέλεσε και το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της "Προο" η οποία ανανεωμένη πλέον σε όλους τους τομείς υποδέχεται τον ΠΑΣ Ωρωπό στην αναμέτρηση που ανοίγει την αυλαία στον φετινό αγωνιστικό μαραθώνιο.

Ο ΠΑΣ Ωρωπός διανύει τον τέταρτο χρόνο από την γέννηση του με το συγκεκριμένο όνομα αφού μόλις το 2006 οι τοπικές ομάδες της ΑΕ Ωρωπού και του ΑΟ Ωρωπού συγχωνεύτηκαν και δημιούργησαν την ομάδα που θα υποδεχτεί η Προοδευτική για τρίτη φορά στην ιστορία της. Σε καμία περίπτωση ο Ωρωπός δεν απέκτησε την πρώτη του ποδοσφαιρική ομάδα τόσο πρόσφατα αφού η ίδρυση του ΑΟ Ωρωπού χρονολογείται από το 1947 όταν και ο σύλλογος πρωτοεμφανίστηκε αρχικά με το όνομα Παλατωρωπιακός το οποίο άλλαξε σε Γεώργιος Ν. Παλατίων πρωτού οι ιθύνοντες του σωματείου της Ανατολικής Αττικής καταλήξουν στην τελική του ονομασία. Τριάντα χρόνια μετά την ίδρυσή της η ομάδα του ΑΟ Ωρωπού γνώρισε και την μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας της όταν το 1977 συμμετείχε στον τελικό κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών(Ε.Π.Σ.Α) χωρίς όμως να καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο απέναντι στο σωματείο του Αγίου Δημητρίου.
Ο έτερος εκπρόσωπος της πόλης η ΑΕ Ωρωπού ιδρύθηκε το 1992 και πέρα από την συμμετοχή της στις διοργανώσεις των τοπικών πρωταθλημάτων δεν κατέγραψε κάποια μεγαλύτερη επιτυχία. Η ομάδα του ΠΑΣ Ωρωπού ξεκίνησε την σύντομη ιστορία της στην Α' κατηγορία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής(Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α) και ειδικότερα την αγωνιστική περίοδο 2006-2007 όπου και τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας με τον Αήττητο Σπάτων να αναδεικνύεται πρωταθλητής και τον Ολυμπιακό Λαυρίου την επόμενη χρονία (2007-2008) να παίρνει τα σκήπτρα στο τοπικό πρωτάθλημα αφήνοντας στην δεύτερη θέση την ομάδα του Ωρωπού. Η επόμενη αγωνιστική περίοδος (2008-2009) όμως βρήκε τον ΠΑΣ Ωρωπό τροπαιούχο να πανυγηρίζει την άνοδο στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής Κατηγορίας με την δευτεραθλήτρια ομάδα του Α.Ο Τριγλία Ραφήνας, η οποία θα αγωνίζεται και αυτή πλέον στον ίδιο όμιλο με ΠΑΣ Ωρωπό και Προοδευτική ύστερα από την άνοδο της, να μένει 12 ολόκληρους βαθμούς πίσω του.

Η περυσινή αγωνιστική περίοδος αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του συλλόγου αφού στις 17/03/2010 η ομάδα του ΠΑΣ Ωρωπού πανηγύρισε το σπουδαιότερο τρόπαιο που έχει κατακτήσει ποτέ ομάδα της πόλης επικρατώντας στην παράταση με 2-1 επί της Τριγλίας Ραφήνας στο πλαίσιο του τελικού του κυπέλλου Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. Ο κυπελλούχος πλέον ΠΑΣ Ωρωπός δεν σταμάτησε εκεί όμως αφού αν και νεοφώτιστος στην κατηγορία κατάφερε στην παρθενική του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής με ένα ιδιαίτερα αξιόμαχο σύνολο να καταλάβει την 5η θέση στον βαθμολογικό πίνακα δείχνοντας εξαιρετικά δείγματα γραφής με την παρουσία του στους αγωνιστικούς χώρους. Η ομάδα έχει ως έδρα της το Δημοτικό Στάδιο Νέων Παλατιών με το μαύρο να αποτελεί το κυρίαρχο χρώμα της.


Οι ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους κατά την διάρκεια του περυσινού πρωταθήματος με το παιχνίδι του πρώτου γύρου να διεξάγεται στον Ωρωπό στις 15/11/2009 για τα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής.

Η Προοδευτική έγινε η πρώτη ομάδα που έφευγε με το "τρίποντο" από την συγκεκριμένη έδρα αφού τα γκολ που σημείωσαν αρχικά ο Αργυρίου και στη συνέχεια ο Καλογεράς έγραψαν το τελικό 0-2 το οποίο και επιτεύχθηκε με αριθμητικό μειονέκτημα για την "Προο" αφού από το 48' αγωνιζόταν με παίχτη λιγότερο λόγω αποβολής του Λαζάρου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Στον δεύτερο γύρο ο ΠΑΣ Ωρωπός πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα την Προοδευτική αφού απέδρασε με νικηφόρο αποτέλεσμα από το "κλουβί" για τα πλαίσια της
23ης αγωνιστικής που διεξήχθει στις 21/03/2010.

Αυτή η ήττα αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα για τους "βυσσινί" αφού τους έθεσε οριστικά εκτός στόχων σε ένα παιχνίδι που είχε σημαδευτεί από αρκετές αποδοκιμασίες και έκτροπα εναντίων των ποδοσφαιριστών της ομάδας.
Αυτό δεν έδειξε να επηρρεάζει καθόλου τους φιλοξενούμενους οι οποίοι αρχικά πάγωσαν την ατμόσφαιρα με τον Μπαλάσκα στο 13' πρίν ο Μυλωνάς ισοφαρίσει για την "Προο" στο 51'. Ο Μπαλάσκας όμως στο 64' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του για να τον ακολουθήσει στον πίνακα τον σκόρερ ο Τσεβάς στο 75' με τον Αργυρίου να διαμορφώνει στο 90' το τελικό 2-3.


Τα στατιστικά στοιχεία του επερχόμενου αντιπάλου της Προοδευτικής αναδεικνύουν μια ομάδα ιδιαίτερα φιλόδοξη και επικίνδυνη η οποία αναμένεται να κινηθεί και φέτος στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Σε μια ανάλυση των αριθμών η 5η θέση που κατέλαβε ο ΠΑΣ Ωρωπός δεν είναι καθόλου τυχαία με τον σύλλογο της Ανατολικής Αττικής να συγκεντρώνει 53 βαθμούς που μεταφράζονται σε 16 νίκες,5 ισοπαλίες και 9 ήττες με τέρματα 41-30. Ειδικότερα εντός έδρας επικράτησε 9 φορές ενάντια των αντιπάλων του,
2 φορές αναδείχθηκε ισόπαλος και 4 φορές ηττήθηκε πετυχαίνοντας 20 τέρματα ενώ δέχθηκε 11. Εκτός έδρας δεν υστέρησε καθόλου αφού με 7 νίκες,3 ισοπαλίες και 5 ήττες με τέρματα 21-19 είχε μια ικανοποιητικότατη συγκομιδή βαθμών μακριά από το γήπεδό του.
Το συστατικό που έλειψε από τον Ωρωπό και του στέρησε κάτι παραπάνω την περασμένη αγωνιστική περίοδο ήταν η απόδοση του με τις ομάδες που τερμάτισαν υψηλότερα από αυτόν στον βαθμολογικό πίνακα αφού στις 8 αναμετρήσεις του με Α.Ε.Λ Καλλονής, Αχαρναϊκό,Αήττητο Σπάτων και Προοδευτική γνώρισε 6 ήττες και σημείωσε μόλις 2 νίκες με αποτέλεσμα η διαφορά του από την κορυφή να ανέλθει στους 12 βαθμούς. Ας θυμηθούμε στο σημείο αυτό τα αποτελέσματα του Ωρωπού κατά την περυσινή αγωνιστική περίοδο καθώς επίσης και την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος :

Εικόνα

Ευρύτερη νίκη του ΠΑΣ Ωρωπού στην κατηγορία αποτελεί το εκτός έδρας 0-4 απέναντι στο Μαρκό και ευρύτερη ήττα του το 5-2 στην έδρα του Αχαρναϊκού. Πέρυσι σε σύνολο 16 ομάδων ο Ωρωπός είχε την 7η καλύτερη επίθεση και την 5η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα ενώ ήταν και η 3η ομάδα με τις λιγότερες ισοπαλίες από τις οποίες οι τέσσερις από τις πέντε είχαν τελικό αποτέλεσμα το 1-1.

Αγαπημένο του σκορ στις νίκες είναι το φτωχό αλλά πάντα ουσιώδες 1-0 που εμφανίζεται 6 φορές με το 2-0 να εμφανίζεται 3 φορές και αξίζει να σημειωθεί πως στις 9 από τις 16 νίκες του επικράτησε με διαφορά ενός τέρματος.
Στις ήττες του συχνότερο τελικό σκορ είναι το 2-0 που εμφανίζεται 3 φορές με
το 1-0 να το ακολουθεί κατά πόδας και να εμφανίζεται 2 φορές.

Ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο είναι πως ο Ωρωπός σημείωσε γκολ σε 23 από
τα 30 παιχνίδια του ενώ κράτησε το "μηδέν" στην εστία του σε 13 παιχνίδια αλλίως σε 12 από τις 16 νίκες του μιας και το άλλο παιχνίδι είχε τελικό αποτέλεσμα την "λευκή ισοπαλία". Τέλος όσο αφορά τον αριθμό επίτευξης των τερμάτων στα παιχνίδια του Ωρωπού οι αριθμοί δείχνουν πως 19 παιχνίδια είχαν 0 εώς και 2 τέρματα,8 παιχνίδια είχαν 3 εώς και 4 τέρματα και 3 παιχνίδια είχαν από
5 τέρματα και πάνω.


Το ρεπορτάζ από το στρατόπεδο του Ωρωπού κάνει λόγο για ριζικές αλλαγές στη δομή του συλλόγου μιας και ο πρώην πλέον τεχνικός της ομάδας Α. Γκλεγκλές αντικαταστάθηκε από τον Ε. Τσέρτο ο οποίος μέχρι πέρυσι καθόταν στον πάγκο του Παμπαιανικού με τον οποίο κατέκτησε το κύπελλο Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α την αγωνιστική περίοδο 2008-2009 επικρατώντας στον τελικό της Τριγλίας Ραφήνας με 4-1 στην διαδικασία τον πέναλτι (κανονικός αγώνας 1-1). Με την ομάδα της Παιανίας είχε επίσης καταφέρει να τερματίσει στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα για δύο συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους(2008-2009 και 2009-2010) γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΣ Ωρωπού το οποίο αποφάσισε ομόφωνα να του αναθέσει τα ηνία της ομάδας. Παρελθόν από τον Ωρωπό όμως αποτελεί και ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ομάδας Δ. Βελαήτης στον οποίο χρεώνονται και πολλές από τις επιτυχίες που είχε ο σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια. Ο πρώην πρόεδρος συνεχίζει την ανάμειξη του με τα κοινά του ποδοσφαίρου στην πολή του Καρπενησίου αφού ανέλαβε τις τύχες του νεοφώτιστου στην Δ' Εθνική Κατηγορία Απεραντιακού που θα αγωνιστεί στον 4ο όμιλο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το σωματείο του Ωρωπού να οδηγηθεί στη λύση της προσωρινής διοίκησης μέχρι να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του οποίου θα ηγείται ο Α. Χατζηϊωάννου. Με την λήξη της περυσινής αγωνιστικής περιόδου απομακρύνθηκε από τη θέση του και ο γενικός αρχηγός της ομάδας
Χ. Οικονόμου τον οποίο διαδέχεται μετά απο αρχαιρεσίες του Δ.Σ ο Γ. Σταύρου. Παρελθόν από την ομάδα αποτέλεσε ο Α. Κόκκαλης με τον Μ. Σαμαρά να είναι πλέον κάτοικος Ωρωπού για τη νέα σεζόν. Επίσης ανανέωσαν την συνεργασία τους με την ομάδα για ένα ακόμη χρόνο ο αρχηγός Ν. Μεσολόγγης και ο Β. Χαλκίδης από τους οποίους η διοίκηση του συλλόγου φαίνεται να έχει υψηλές απαιτήσεις και προσδοκίες ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτοι τις καλές εμφανίσεις τους όπως πέρυσι.
Στα περισσότερα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας ο Ωρωπός έδειξε θετικά δείγματα και ενδεικτικά αναφέρονται κάποια από αυτά για τα οποία υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία. Αρχικά απέσπασε ισοπαλία με 2-2 απέναντι στον Αγρότη Λιανοκλαδίου (4ος όμιλος) με σκόρερ και των δύο τερμάτων τον Τασόπουλο σε παιχνίδι που διεξήχθει στο Καρπενήσι. Η συνέχεια απέναντι στον Γέρακα (Τοπικό Πρωτάθλημα Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α) ήταν καταιγιστική με το τελικό σκορ να δείχνει 6-0 (σκόρερ:Χαλκίδης,Σαμαράς,Τζότζολης,Μπόμπολης,Σκιαβαράς και Καζάκος) υπέρ του ΠΑΣ Ωρωπού.
Ακολούθησε η επικράτηση με 4-0 επί της ομάδας Νέων του Πανιωνίου με τον Σαμαρά να πετυχαίνει δύο τέρματα και τους Φεύγα και Τσέλα να συμπληρώνουν τον πίνακα των σκόρερ ενώ στην αναμέτρηση με την Άνοιξη (Τοπικό Πρωτάθλημα Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α) τα γκολ των Σαμαρά και Παπαγεωργίου δεν ήταν αρκετά με τη συνάντηση να λήγει 2-2.
Σε ακόμη ένα φιλικό ο Ωρωπός με τέρματα των Χαλκίδη και Τσέλα πέρασε νικηφόρα με 2-1 από την έδρα του Ολυμπιακού Λαυρίου. Μέχρι την στιγμή ανάρτησης του άρθρου όλοι οι ποδοσφαιριστές του σωματείου της Ανατολικής Αττικής ήταν ετοιμοπόλεμοι στη διάθεση του προπονητή τους ενώ το κλίμα στις τάξεις της ομάδας φαίνεται να είναι άριστο με την ετήσια χοροεσπερίδα του συλλόγου την Κυριακή να ανοίγει τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά με ευχές για καλή αγωνιστική περίοδο στην ομάδα του Ωρωπού αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου.



Η γηπεδούχος Προοδευτική ξεκινάει μια ακόμη χρονιά με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Γ' Εθνική Κατηγορία κάτι το οποίο ελπίζει να πετύχει μετά από τρείς αποτυχημένες προσπάθειες τις περασμένες τρείς αγωνιστικές περιόδους.
Αδιαμφισβήτητα η παρουσία της ομάδας στην Δ' Εθνική Κατηγορία αποτελεί αν όχι τη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της τουλάχιστον ένα από τα πιο μελανά σημεία από την ίδρυση του σωματείου.
Όμως η πρώτη της παρουσία στην κατηγορία αυτή ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης για τους "βυσσινί" αφού η 8η θέση της περιόδου 2007-2008 αποτελεί την χειρότερη κατάταξη που έχει λάβει ποτέ η ομάδα στην μακρόχρονη ιστορία της.
Η επόμενη χρονιά ξεκινούσε πάλι με υψηλές προσδοκίες και όνειρα ανόδου αλλά η 5η θέση της σεζόν 2008-2009 προσγείωσε απότομα τον κόσμο της ομάδας ο οποίος έβλεπε την κατάσταση αντί να βελτιώνεται να χειροτερεύει αφού μέσα σε δύο περιόδους οι αλλαγές στις τάξεις της διοίκησης, οι συνεχείς αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών αλλά και οι αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο καθιστούσαν το μέλλον της "Προο" αβέβαιο και δυσοίωνο.

Πέρυσι η Προοδευτική ξεκίνησε αποφασισμένη να πετύχει το στόχο της και στα 2/3 του πρωταθλήματος ήταν πολύ κοντά στην υλοποίηση του όμως στα τελευταία παιχνίδια τα ανεπιτυχή αποτελέσματα σε συνδυασμό με εξωαγωνιστικούς παράγοντες περιόρισαν την ομάδα στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα που αποτελεί και την καλύτερη παρουσία της μέχρι στιγμής στην κατηγορία.
Φέτος για μια ακόμη χρονιά η ομάδα στήθηκε κυριολεκτικά από μηδενική βάση με νέα διοίκηση να αναλαμβάνει τις τύχες του σωματείου φιλοδοξώντας να πετύχει αυτό που δεν κατάφεραν οι τρεις προηγούμενες. Στην προσπάθεια της αυτή προσέλαβε στην τεχνική ηγεσία τον Φ. Θανέλλα ο οποίος αντικατέστησε τον
Κ. Παναγόπουλο που οδήγησε την ομάδα στα τελευταία παιχνίδια της περυσινής αγωνιστικής περιόδου.
Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που πρωταγωνίστησαν πέρυσι αναζήτησαν
αλλού την ποδοσφαιρική τύχη τους με πολλά νέα ονόματα να πλαισιώνουν το
φετινό ρόστερ της "Προο" το οποίο αναμένεται ανανεωμένο και έτοιμο για την πρεμιέρα μετά την σκληρή προετοιμασία και τα αρκετά φιλικά παιχνίδια που βοήθησαν το τεχνικό επιτελείο να βγάλει τα χρήσιμα συμπεράσματά του.


Με την γλώσσα των αριθμών η περυσινή Προοδευτική μπορεί να χαρακτηριστεί ως η ομάδα με τα δύο πρόσωπα. Μια ομάδα που μέχρι τον Μάρτιο ήταν εντός στόχων και με εξαιρετικές εμφανίσεις να βρίσκεται διαρκώς μέσα στην τριάδα και σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή και μια άλλη ομάδα μετά τον Μάρτιο που στα τελευταία δέκα παιχνίδια μετά από κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα τα οποία την απομάκρυναν από την κορυφή απλώς συμμετείχε στον αγωνιστικό χώρο για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος μιας και οι πιθανότητες για κάτι περισσότερο από την καλύτερη δυνατή βαθμολογική θέση είχαν εξαντληθεί.
Στο διάστημα αυτό, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί και μεταβατικό, πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές έκαναν το ντεμπούτο τους με την αντρική ομάδα φορώντας φανέλα βασικού και κάποιοι άλλοι εξαιτίας των κακών εμφανίσεων της ομάδας και της αδιαφορίας τους τιμωρήθηκαν για την συμπεριφορά τους με τον παραγκωνισμό τους από την ενδεκάδα.
Η ουσία παρέμεινε όμως η ίδια και δεν ήταν άλλη από μια ακόμη αποτυχημένη χρονιά μιας και μοναδικός στόχος του συλλόγου ήταν το πρωτάθλημα. Σημαντικό στοιχείο ήταν επίσης το γεγονός πως η "Προο" μπορεί να ήταν σε απόσταση βολής από την κορυφή αλλά ποτέ δεν πήρε θέση οδηγού στην κούρσα του πρωταθλήματος με αποτέλεσμα διαρκώς να κυνηγάει την πρώτη θέση χωρίς όμως να την κατακτήσει και να παραμείνει σε αυτή ώστε να μεταφέρει το άγχος στους διώκτες της.
Έτσι με την διαφορά να κυμαίνεται από 5 εώς και 1 βαθμό οι "βυσσινί" άγγιζαν την πρώτη θέση αλλά ποτέ δεν εγκαταστάθηκαν σε αυτήν ώσπου κάποια στραβοπατήματα να τους απομακρύνουν οριστικά και πλέον να αρχίσουν οι εξωαγωνιστικές κόντρες οι οποίες και διέλυσαν κυριολεκτικά την ομάδα.

Αυτή η διάλυση φάνηκε αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος με αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης, την αναζήτηση προπονητή και με τις αποχωρήσεις της πλειοψηφίας των ποδοσφαιριστών που απάρτιζαν το περυσινό ρόστερ.
Χωρίς υπερβολλές η φετινή "Προο" δεν έχει ουδεμία σχέση με την περυσινή ομάδα. Από τον τερματοφύλακα μέχρι και τους επιθετικούς πρόκειται για μια εξ ολοκλήρου καινούρια ομάδα με διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία και με ένα μείγμα ποδοσφαιριστών που καλούνται να ταιριάξουν αρμονικά στο χορτάρι δίχως όμως
να γνωρίζονται παραπάνω από δύο μήνες. Πράγμα επίφοβο που σίγουρα εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ομοιογένεια της ομάδας. Άξιο αναφοράς είναι πως πλην της μεσαίας γραμμής στην οποία παρέμειναν ορισμένοι ποδοσφαιριστές από την περασμένη περίοδο η αμυντική διάταξη αλλά και η γραμμή κρούσης αποτελείται από νέα πρόσωπα τα οποία μπορεί να έδειξαν θετικά στοιχεία στα φιλικά προετοιμασίας αλλά κανείς δεν γνωρίζει πως θα αντιδράσουν σε συνθήκες πίεσης και πρωταθλητισμού αφού η ομάδα στοχεύει μονάχα στην κορυφή.


Η σύγκριση ανάμεσα στο πέρυσι και το φέτος μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ανούσια παρόλα αυτά για την ιστορία αξίζει κανείς να ρίξει μια ματιά στα επιτεύγματα της ομάδας της περασμένης αγωνιστικής περιόδου.
Η "Προο" συγκέντρωσε 54 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον ΠΑΣ Ωρωπό, καταλαμβάνοντας την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Κατάφερε να φύγει νικήτρια 16 φορές,6 φορές να αναδειχθεί ισόπαλη και 8 φορές να γνωρίσει την ήττα με τέρματα 69-30. Η δύναμη της έδρας για μια ακόμη χρονιά χάρισε τους περισσότερους βαθμούς στην ομάδα αφού με 10 νίκες,3 ισοπαλίες
και 2 ήττες με τέρματα 46-12 οι επισκέψεις στο "κλουβί" ήταν εφιαλτικές για πολλά σωματεία που γνώρισαν βαριές ήττες.
Αντιθέτως εκτός έδρας η ομάδα αν και ξεκίνησε τη χρονιά πολύ ενθαρρυντικά την ολοκλήρωσε κάκιστα αγνοώντας την νίκη στα τελευταία 6 εκτός έδρας παιχνίδια της. Οι αριθμοί έγραψαν 6 νίκες,3 ισοπαλίες και 6 ήττες με τέρματα 23-18.
Το κύκνειο άσμα της "Προο" επήλθε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου με τις τρείς διαδοχικές ήττες από Αιολικό,Ωρωπό και Σπάτα στα πλαίσια της 22ης,23ης και 24ης αγωνιστικής αντίστοιχα. Αυτό αποτέλεσε το χειρότερο σερί
της περυσινής περιόδου για μια ομάδα που κατάφερε να μείνει αήττητη για
τις 9 πρώτες αγωνιστικές και να γνωρίσει μονάχα 2 ήττες μέχρι την ολοκήρωση
της 17ης αγωνιστικής. Στο σημείο αυτό ας ρίξουμε μια ματιά στα περυσινά αποτελέσματα της Προοδευτικής :

Εικόνα

Στα τρία χρόνια παρουσίας της στην κατηγορία η Προοδευτική έχει να επιδείξει
ως ευρύτερη νίκη της το 7-0 επί της Αμφιάλης πέρυσι(2009-2010) αλλά και την επικράτηση της με το ίδιο σκορ επί του Όμηρου Καλλιμασιάς την τελευταία αγωνιστική της περιόδου 2008-2009 ενώ ευρύτερη ήττα της είναι το 3-0 που σημειώθηκε την αγωνιστική περίοδο 2007-2008 από τους Βροντάδες στη Χίο αλλά και η επικράτηση του Κερατσινίου στην έδρα του πέρυσι(2009-2010) με το ίδιο σκορ. Κατά την περασμένη σεζόν η "Προο" είχε με διαφορά την καλύτερη επίθεση στον όμιλο της, με τον Αργυρίου να αναδεικνύεται και πρώτος σκόρερ του ομίλου
με 22 τέρματα, σε μια από τις παραγωγικότερες περιόδους στην ιστορία της με την άμυνα της να είναι η 5η καλύτερη σε σύνολο 16 ομάδων. Ένα παράξενο στατιστικό στοιχείο είναι πως η Προοδευτική επικράτησε με όλα τα πιθανά σκορ κρατώντας ανέπαφη την εστία της από 1-0 μέχρι και 7-0 με τα στατιστικά να δείχνουν πως το 1-0,το 3-0,το 4-0,το 6-0 και το 7-0 εμφανίστηκαν από μόνο 1 φορά. το 2-0 φάνηκε
να είναι το αγαπημένο της με συχνότητα 4 φορές και το 5-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα σε 2 παιχνίδια της. Από 2 φορές εμφανίστηκε το 3-1 ως τελικό σκορ
σε επικράτηση της "Προο" ενώ από 1 φορά εμφανίστηκαν το 2-1,3-2 και 7-1.
Στις ισοπαλίες η συχνότητα ήταν 3 φορές τελικό σκορ 1-1, 2 φορές 0-0 και 1 φορά 3-3 ενώ στις ήττες 2 φορές εμφανίστηκε το 1-0,το 2-1 και το 3-1 και από 1 φορά το 3-0 και το 3-2. Η "Προο" κράτησε ανέπαφη την εστία της σε 13 από τα 30 παιχνίδια της ενώ σκόραρε σε 25 από αυτά.
Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως σε κανένα παιχνίδι της περυσινής περιόδου η Προοδευτική δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή αφού όποτε βρέθηκε πίσω στο σκορ γνώρισε είτε την ήττα είτε την ισοπαλία με αυτό να ισχύει και αντίστροφα αφού όποτε προηγήθηκε είτε κέρδισε είτε ήρθε ισόπαλη.
Τέλος στην κατηγορία με τον αριθμό επίτευξης τερμάτων στα παιχνίδια της "Προο" τα στατιστικά δείχνουν πως 12 παιχνίδια είχαν 0 εώς και 2 τέρματα,10 παιχνίδια είχαν 3 εώς και 4 τέρματα και 8 παιχνίδια είχαν από 5 τέρματα και πάνω.


Το ρεπορτάζ από την πλευρά της Προοδευτικής είναι πλούσιο με την ανακοίνωση για γενική συνέλευση των μελών μέσα στον Σεπτέμβριο με θέμα την ενημέρωση από μεριάς διοίκησης των κινήσεών της από την ημέρα που ανέλαβε τις τύχες του σωματείου αλλά και την επικύρωση της αλλαγής του καταστατικού.
Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε άλλωστε αρχικά κλειστή συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους των οπαδών της Προοδευτικής και αντιπροσωπεία της διοίκησης με τα δείγματα να είναι άκρως θετικά ανάμεσα στις δύο πλευρές κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην τελευταία συνέδριαση του Δ.Σ στα γραφεία του συλλόγου.
Η αρμονία και η κοινή πλεύση στις απόψεις των δύο πλευρών έχει φέρει
καλό κλίμα στην ομάδα αφού μετά από χρόνια γίνονται κινήσεις που βρίσκουν σύμφωνο τον κόσμο της "Προο" ο οποίος παρά το υποτονικό ξεκίνημα στην μεταγραφική περίοδο φαίνεται να δίνει πίστωση χρόνου και να περιμένει να δεί
το έργο της νέας διοίκησης στους αγωνιστικούς χώρους στεκόμενος φυσικά
αρωγός στην προσπάθεια αυτή με την πολυάριθμη παρουσία του στο γήπεδο.

Στα φιλικά παιχνίδια η Προοδευτική παρουσίασε διαφορετική εικόνα από παιχνίδι σε παιχνίδι και γι αυτό το λόγο τα συμπεράσματα δεν είναι και τα ασφαλέστερα δυνατά. Ας ρίξουμε μια ματιά όμως στην προετοιμασία της ομάδας η οποία αρχικά αντιμετώπισε τους Νεόυς του Ολυμπιακού από τους οποίους και ηττήθηκε με 1-3, στη συνέχεια ακολούθησε η λευκή ισοπαλία με τον Βατανιακό (3ος όμιλος) και η πρώτη νίκη με 4-3 επί του Άγιαξ Ταύρου(8ος όμιλος).
Η επίσκεψη στο Βύρωνα για το φιλικό με τον Αθηναϊκό(8ος όμιλος) αποδείχθηκε εφιαλτική μετά την ήττα με 3-0 για να έρθει το ταξίδι στη Ζάκυνθο και η ισοπαλία
με 1-1 με την ομώνυμη ομάδα να μετριάσει το κλίμα αφού ο αντίπαλος αγωνίζεται μια κατηγορία παραπάνω και ειδικότερα στο Βόρεια όμιλο της Γ' Εθνικής.
Την επικράτηση με 4-0 έναντι της ομάδας ερασιτεχνών του Εθνικού ΟΦΠΦ-ΑΟ Μάνης διαδέχθηκε το εντυπωσιακό 6-1 επί της Α.Ε Περάματος που αγωνίζεται στον ίδιο όμιλο με την Προοδευτική.
Το Ηράκλειο Αττικής (Τοπικό Πρωτάθλημα Ε.Π.Σ.Α) απέδρασε με 0-1 από το "κλουβί" για να επαναληφθεί η επικράτηση με σκορ 6-1 αυτή τη φορά εκτός
έδρας ομως επί του Απόλλωνα Αναβύσσου (Τοπικό Πρωτάθλημα Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α).

Το πρόγραμμα περιελάμβανε το φιλικό ανάμεσα σε Προοδευτική και Μανδραϊκό(Τοπικό Πρωτάθλημα Ε.Π.Σ.Δ.Α) το οποίο έληξε 1-1 για να ολοκληρωθούν τα φιλικά με το 0-0 απέναντι στο Αιγάλεω(8ος όμιλος).
Ο Φ. Θανέλλας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και καλείται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα η οποία θα ικανοποιήσει τον κόσμο
και θα κάνει ξεκίνημα με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα. Πάντα η πρεμιέρα κρύβει κινδύνους όμως η προϊστορία της 1ης αγωνιστικής είναι πάρα πολύ θετική για την ομάδα της Προοδευτικής.
Την τελευταία δεκαετιά (αγωνιστική περίοδος 2001-2002 και έκτοτε) η "Προο" ανεξαρτήτως κατηγορίας και έδρας στην οποία αγωνιζόταν μετράει σε πρεμιέρα
4 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα σε ένα ενδιαφέρον στοιχείο το οποίο καλείται να επιβεβαιώσει και αυτή τη χρονιά.



Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Κ. Αντωνίου με βοηθούς του τους
Κ. Γεροντάκη και Κ. Γεωργιάδη από τον Σύνδεσμο Αθηνών με παρατηρητή
τον Α. Αποστολόπουλο από τον Σύνδεσμο Άχαϊας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο άρχοντας της αναμέτρησης σύμφωνα με τα στοιχεία της Ε.Π.Ο είναι υποψήφιος διαιτητής ανόδου δηλάδη να προαχθεί από την Δ' στην Γ' Εθνική Κατηγορία.
Ο καιρός αναμένεται να είναι αρκετά καλός με υψηλή θερμοκρασία για την εποχή που σύμφωνα με τις προγνώσεις θα αγγίξει τους 30 βαθμούς σε συνδυασμό με λίγα σύννεφα κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Σίγουρα συνθήκες που θα επιτρέψουν σε μεγάλο αριθμό φιλάθλων να υποδεχτούν μαζικά την έναρξη του νέου πρωταθλήματος σε ένα γήπεδο που αναμένεται να έχει παλμό και αυξημένη προσέλευση του κόσμου.


Η Προοδευτική καλείται από το πρώτο κιόλας παιχνίδι να αποδείξει στον αγωνιστικό χώρο την ανωτερώτητα της και να επιβεβαιώσει τον χαρακτηρισμό του φαβορί και τον προγνωστικών που την θέλουν και φέτος να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο.
Στον αντίποδα ο ΠΑΣ Ωρωπός θα επισκεφτεί για δεύτερη φορά το "κλουβί" και θέλει να επαναλάβει το προηγούμενο κατόρθωμα του φεύγοντας αν όχι με τη νική
με ένα θετικό αποτέλεσμα από την πάντοτε σκληρή έδρα της "Προο".

Οι γηπεδούχοι ξεκινάνε με δύσκολο και γεμάτο πρόγραμμα αφού αρχικά θα υποδεχτούν για τον θεσμό του κυπελλού Πειραιά την ομάδα του Ερμή Κορυδαλλού την προσεχή Τετάρτη ενώ για το πρωτάθλημα ακολουθούν δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις απέναντι σε Άρη Αμφιάλης και Α.Ε Περάματος πριν υποδεχτούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την Άνω Σύρο και μεταβούν στην Αίγινα για την αναμέτρηση με τον Σαρωνικό στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να μείνουν από τόσο νωρίς μακριά από την κορυφή.

Αντιθέτως ο ΠΑΣ Ωρωπός συνεχίζει το πρόγραμμα του με την εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Άνω Σύρο στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αίγινα και
θα υποδεχτεί το Κερατσίνι για την 4η αγωνιστική με τον Αχαρναϊκό να καραδοκεί την αμέσως επόμενη στο Μενίδι. Σίγουρα οι φιλοξενούμενοι θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα σε συνδυασμό με μια καλή εμφάνιση
η οποία και θα προκαλέσει αίσθηση καθιστώντας τους άκρως επικίνδυνους και την φετινή περίοδο.

Εκτενής η ανάλυση των αντιπάλων στο πρώτο pre-game της νέας σεζόν με τις ευχές όλων να παρακολουθήσουμε ένα ικανοποιητικό πρωτάθλημα ευχόμενοι καλή επιτυχία σε όλους τους αντιπάλους της Προοδευτικής αλλά με την επιθυμία η ομάδα μας να πρωταγωνιστήσει και να είναι αυτή η οποία στο τέλος της χρονιάς θα στεφθεί πρωταθλήτρια του 9ου ομίλου.

Για όσους βρεθούν μακριά από το γήπεδο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά ραδιοφωνική μετάδοση του αγώνα ζωντανά μέσω ίντερνετ από το ραδιόφωνο των οπαδών της Προοδευτικής σε μια καινοτομία που θα αφήσει ευχαριστημένους όσους δεν καταφέρουν να βρεθούν στις εξέδρες.

Θα καταφέρουν οι "βυσσινί" να ξεκινήσουν με το δεξί τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους ή οι "μελανόλευκοι" του Ωρωπού θα τους υποχρεώσουν σε στραβοπάτημα? Ανέκαθεν οι πρεμιέρες σε όλες τις διοργανώσεις κρύβουν εκπλήξεις μιας και κάποιες ομάδες εμφανίζονται σε μεγαλύτερη ετοιμότητα από τις υπόλοιπες. Οι αριθμοί,τα στατιστικά και οι ατελείωτες αναλύσεις σίγουρα βοηθούν στο να γνωρίζει κάποιος τι να περιμένει να δεί από τους δύο αντιπάλους αλλά σε καμία περίπτωση δεν κρίνουν κανέναν αγώνα.

Τον νικητή της επερχόμενης συνάντησης θα τον ξέρουμε το απόγευμα της Κυριακής και όλοι ευελπιστούν να παρακολουθήσουν ένα νικηφόρο ξεκίνημα για την ομάδα που υποστηρίζουν,πλούσιο σε θέαμα που θα αφήσει ικανοποιημένο και τον πιο απαιτητικό θεατή. Ραντεβού στο γήπεδο...


Donkey2.(Γιώργος Π.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου