ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Τι Γιαπης - τι HOOLIGANS - η νεα μαστιγα !!! Μπορει να γερασαν , αλλα μυαλο δεν εβαλαν!!



Οι μοντέρνοι χούλιγκαν

Κινούνται σε οµάδες πολλών ατόµων. Κάνουν χρήση κοκαΐνης και είναι εθισµένοι στη βία. Αρκετοί είναι πάνω από 65 ετών.
Χρησιµοποιούν τα κινητά και το Διαδίκτυο για να κλείνουν ραντεβού µε αντίπαλες οµάδες.

Αυτό είναι το προφίλ των χούλιγκαν του 21ου αιώνα που απειλεί εκ νέου το βρετανικό ποδόσφαιρο. Αλλωστε, οι ποδοσφαιρικές αρχές και η Αστυνοµία έχουν αναγνωρίσει πως χουλιγκανισµός πάντα υπήρχε στο νησί.

Πριν από µερικές ηµέρες, ο Ντένι Σκράιβεν, 26 χρονών, ταχυδρόµος και ο Κάλι Χαγκενστέντε, 21 ετών, µέλη της οργάνωσης οπαδών της Τότεναµ Υid Αrmy, καταδικάστηκαν σε 15 µήνες φυλάκιση, ενώ για έξι χρόνια τους απαγορεύτηκε η είσοδος σε ποδοσφαιρικά γήπεδα γιατί συµµετείχαν στην καταστροφή µίας παµπ από 20 ταραχοποιούς, η οποία είναι στέκι οργανωµένων οπαδών της Αρσεναλ, µετά τη νίκη της τελευταίας στο ντέρµπι του Βόρειου Λονδίνου τον περασµένο Οκτώβριο.

Την προηγούµενη Τετάρτη επιβλήθηκε στον 19χρονο Κάλµουλ Ελις πενταετής απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα γιατί αποδείχτηκε πως ήταν ο ηγέτης µίας οµάδας χούλιγκαν του Μπράντφορντ Σίτι.

Είναι ακόµα ένα περιστατικό στην αλυσίδα των τελευταίων γεγονότων που επιβεβαιώνει πως ο χουλιγκανισµός στη Βρετανία δεν έχει ξεριζωθεί και περιµένει την ευκαιρία για να επιβάλει το καταστρεπτικό του έργο.

Στα γήπεδα και πέριξ αυτών, η κατάσταση παραµένει ελεγχόµενη χάρη στα ηλεκτρονικά µέσα που χρησιµοποιούν οι σύλλογοι και η Αστυνοµία.
Η κατάσταση ωστόσο φαίνεται να µην είναι το ίδιο ελεγχόµενη µακριά από τις έδρες των οµάδων.
Κορυφαίο στέλεχος λονδρέζικης οµάδας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυµία του δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι αφελής όποιος πιστεύει πως το πρόβληµα του χουλιγκανισµού δεν υφίσταται. Το Διαδίκτυο παρέχει έναν εύκολο τρόπο στους χούλιγκαν για να συναντιούνται».

Οι «επικίνδυνοι οπαδοί», όπως αποκαλούνται επίσηµα στη Βρετανία, θεωρούν ότι µεταδίδουν το πάθος τους για επεισόδια στους γιους και τα εγγόνια τους.

Ο Γουόλι, πρώην ηγετικό µέλος των οργανωµένων οπαδών της Μπέρµιγχαµ, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται Ζulus, δηλώνει πως τα µέλη θεωρούν την οργάνωση σαν οικογένειά τους.
«Οι Ζulus βρίσκονται µαζί 25 χρόνια. Βγαίνουµε έξω µαζί, πίνουµε µαζί, πηγαίνουµε µαζί σε γάµους και κηδείες, ακόµα και δουλειές κάνουµε µαζί. Νοιαζόµαστε ο ένας για τον άλλον. Ο απλός κόσµος δεν µπορεί όµως να το καταλάβει».

Ο υπεύθυνος ασφάλειας της Αρσεναλ, Πιτ Ντέρντεν, εξηγεί πως µεταξύ των 60.000 φιλάθλων που έρχονται στο γήπεδο υπάρχουν 150 µε 200 που ανήκουν στην κατηγορία των «επικίνδυνων οπαδών».

Πολλοί απο αυτούς βρίσκονται στα µέσα της έκτης δεκαετίας της ζωής τους και πιθανόν να κερδίζουν 100.000 στερλίνες την εβδοµάδα στο Σίτι.


Αρκετοί ακόµα δεν πηγαίνουν στα παιχνίδια γιατί δεν µπορούν να πάρουν κάρτα µέλους ή είναι τιµωρηµένοι, αλλά παρ' όλα αυτά προκαλούν επεισόδια».


Σύµφωνα µε τον Ντέρντεν, η χρήση κοκαΐνης από τους ταραχοποιούς τους κάνει ατρόµητους και πηγαίνουν στη «µάχη» χωρίς να υπολογίζουν τον κίνδυνο.


ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΟΥ!!!
«Οι Ζulus βρίσκονται µαζί 25 χρόνια.
Βγαίνουµε έξω µαζί, πίνουµε µαζί, πηγαίνουµε µαζί σε γάµους και κηδείες».


Διαβασατε μια ερευνα του Γιώργου Νασµή απο τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου