ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Το PRE-GAME ενος ''ALL TIME CLASSIC'' και ο αλληλοσεβασμος μεταξυ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Pre-game: Αργεντινή – Γερμανία

Τελευταια νεα

Δύο έθνη από διαφορετικές ηπείρους, γνωρίζονται από την προηγούμενη διοργάνωση, αφού στα γήπεδα της Γερμανίας το 2006, είχαν τεθεί και πάλι αντιμέτωπες. Η πριν από τέσσερα χρόνια διοργανώτρια χώρα, Γερμανία,

καλείται να επαναλάβει την τότε επιτυχία της, απέναντι στην Αργεντινή,

όπου και την είχε αποκλείσει στην αντίστοιχη φάση.

Από την άλλη, η ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα,

ευελπιστεί να νικήσει για δεύτερη φορά στα χρονικά τα Πάντσερ,

μετά τη μοναδική επικράτησή της, στο Μουντιάλ του Μεξικό, το 1986.

Τα αστέρια
Μάρτιν Ντεμικέλις vs Μίροσλαβ Κλόζε
Δύο από τους ποδοσφαιριστές που θα τεθούν αντιμέτωποι το απόγευμα στο «Green Point Stadium» του Κέιπ Τάουν, τυχαίνει να γνωρίζονται μεταξύ τους, μιας και είναι συμπαίκτες σε συλλογικό επίπεδο, φορώντας τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου.
Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξει και μάχη… σώμα με σώμα, αφού ο ένας αγωνίζεται στην άμυνα της Αργεντινής κι ο άλλος, στην επίθεση της Γερμανίας. Ο λόγος για τους Ντεμικέλις και Κλόζε (αντίστοιχα), που μέχρι τώρα, ήταν αντίπαλοι, μόνο στις προπονήσεις του βαυαρικού συλλόγου.

Ο αριθμός 8:
Οκτώ συνολικά ποδοσφαιριστές έχουν τιμωρηθεί με κίτρινες κάρτες, στις προηγούμενες αναμετρήσεις. Για την ομάδα της Αργεντινής, έχουν παρατηρηθεί οι Μπολάτι, Μασεράνο, Χάινζε, ενώ για τη Γερμανία, είναι οι Οζίλ, Κακάου, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ.

Οι δηλώσεις :
Ντιέγκο Μαραντόνα (προπονητής Αργεντινής):

«Θα ήθελα πάρα πολύ να φορέσω μία φανέλα και να βγω στον αγωνιστικό χώρο για να παίξω. Είναι ένας αγώνας που δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε, αλλά δεν μπορώ να το συγκρίνω με τον τελικό του 1986. Η Γερμανία είναι μία δύσκολη αντίπαλος και πιο δυνατή από το Μεξικό. Ωστόσο, έχουμε τη δυνατότητα να τη νικήσουμε».

Μίροσλαβ Κλόζε (επιθετικός Γερμανίας):
«Κοιτάζοντας τα ονόματα στα χαρτιά, η Αργεντινή είναι πιο δυνατή από εμάς. Αν κι αυτό, ίσχυε και με την Αγγλία. Είχαν μεγαλύτερη πείρα, αλλά και ονόματα, ωστόσο αυτό, δεν αποδείχθηκε στο γήπεδο. Διαθέτουμε μία υπέροχη ομάδα και πρέπει να κάνουμε ότι κάναμε και στον προηγούμενο αγώνα».


Πιθανές συνθέσεις
:
Αργεντινή
(Ντιέγκο Μαραντόνα
): Ρομέρο, Οταμέντι, Ντεμικέλις, Μπουρντίσο, Χάινζε, Μ. Ροντρίγκεζ, Μασεράνο, Ντι Μαρία, Μέσι, Τέβεζ, Ιουγκαΐν.
Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Φρίντριχ, Μερτεζάκερ, Μπόατεγκ, Κεντίρα, Σβαϊστάιγκερ, Μίλερ, Οζίλ, Ποντόλσκι, Κλόζε.



Είναι, όμως, πριν 4 χρονια, το ματς του 2006 στο Βερολίνο, που έρχεται αυτόματα στο μυαλο των παίκτων και των δύο αποψινών αντιπάλων. Τότε το υπέρμετρα δυνατό παιχνίδι των «Αρχεντινος» εκνεύρισε τους οικοδεσπότες Γερμανους, το ματς πήγε στα πέναλτι και σε αυτή τη διαδικασία ξερετε ποιος κέρδισε.

Σήμερα, πάντως, είναι ουσιαστικά ένα άλλο ματς, αφού τα χαρακτηριστικά τους έχουν αλλάξει.

Η Γερμανία του Γιόακιμ Λεβ ποντάρει στον νεανικό ενθουσιασμό της (''ΑΓΝΟΙΑ ΚΥΝΔΥΝΟΥ'' το ονμομασαν οι Γερμανοι δημοσιογραφοι) αλλά και στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, ενω διαθέτει στο πρόσωπο του Οζίλ τον μόνο πραγματικό σταρ έως τώρα του Μουνταλ και σε εκείνο του Σβαϊνστάιγκερ τον κορυφαίο αμυντικό χαφ σε ένα ρόλο που ουσιαστικά τον «χρωστάει» στον προπονητη του Λουίς φαν Χάαλ.

Η Αργεντινή του Μαραντόνα ζορίστηκε από το Μεξικό, που εξέθεσε όλς τις αμυντικές της αδυναμίες, αλλά βρήκε διέξοδο από την κάκιστη απόφαση του Ροζέτι και του βοηθού του. Είναι το πρώτο πραγματικό τεστ της Αργεντινής σε αυτό το Μουντιάλ, σε αντίθεση με τη Γερμανία, που και με τη Σερβία και την Γκάνα στους ομίλους έπαιξε στα όρια, ενώ στο πρόσωπο της μετριότατης Αγγλίας βρήκε ενα ιδανικό... θύμα για να πάει στο αποψινό ματς με ένα εντυπωσιακό 4-1 στις βαλιτσες της.

Το κέντρο άμυνας και των δύο πάντως είναι ο αδύναμος κρίκος και εκεί θα κριθεί η πρόκριση. Είναι ένα ματς που λογικά θα έχει γκολ, αλλά μην αποκλείει κανείς την επιλογή τού να πάνε προσεκτικά οι προπονητές, δεδομένου του πόσο σέβεται η μία ομάδα την άλλη διαχρονικά.

Αν πάει πάντως στην παράταση, δεν πρεπει να κάνει ο Ντιέγκο το ίδιο λάθος με τον Πέκερμαν, που το 2006 άφησε το ματς να καταλήξει στα πέναλτι. Οποιος και να προηγηθεί, πάντως, το παιχνίδι αυτό κρύβει εκπλήξεις από την αγωνιστική δυναμική των αντιπάλων και θα είναι τεστ χαρακτήρα από το οποίο όποιος περάσει αλώβητος θα είναι πια αληθινός σκόπελος για την Ισπανία στα ημιτελικά.

Δηλωσεις του Ιγκουαϊν:

«Γρήγορη και δυνατή η Γερμανία»

Ως το πιο σημαντικό παιχνίδι της Αργεντινής μέχρι το… επόμενο χαρακτήρισε τον προημιτελικό με τη Γερμανία ο πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Γκονζάλο Ιγκουαϊν.

«Αν νικήσουμε, θα αντιμετωπίσουμε έναν ακόμα δυνατό αντίπαλο στα ημιτελικά, συνεπώς αυτό είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για εμάς. Μπορώ να πω το πιο σημαντικό. Η Γερμανία είναι ομάδα με καλή φυσική κατάσταση, γρήγορη και δυνατή. Ωστόσο εμείς έχουμε εκπληκτικούς παίκτες και είμαι περήφανος που αγωνίζομαι σε αυτή την εθνική. Τα γκολ μου τα πέτυχα χάρη στην ομαδική προσπάθεια», δήλωσε ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης στην «Clarin».

Ο Ιγκουαϊν θα αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» της αργεντίνικης επίθεσης στο σημερινό προημιτελικό και σίγουρα θα δώσει ομηρικές μάχες με τους Γερμανούς στόπερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου