ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Mπηκαν οι μπυρες στο ψυγειο για τον σημερινο μεγαλο τελικο του ΜΟΥΝΤΙΑΛ μεταξυ '' ΦΟΥΡΙΑΣ ΡΟΜΠΑΣ'' VS ''ΜΑΔΗΜΕΝΕΣ ΤΟΥΛΙΠΕΣ''


Πολλοι ετοιμαστηκαν ηδη, καλεσαν παρεα, βαλαν' τις μπυρες στα ψυγεια, συναρμολογησαν τις βουβουζελες, εχουν ηδη κανονισει και το ντελιβερι με πιτσες και σουβλακια!!!


Αν κρινουμε απο το χθεσινο θεαμα και σασπενς του Μικρου Τελικου του φετεινου Μουντιαλ
Γερμανιας - Ουρουγουαης 3-2 με επαθλο την χρυση βουβουζελα!! και αν ολα πανε καλα, θα απολαυσουμε εναν ομορφο τελικο.

Σε έναν αναμφιβολα χορταστικό απ’ όλες τις απόψεις, μικρό τελικό που είχε γκολ, θέαμα και ανατροπές, η Γερμανία επιβλήθηκε με σκορ 3-2 της Ουρουγουάης και πήρε εκτος απ' την χρυση βουβουζελα και το χάλκινο μετάλλιο στο 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως και πριν από τέσσερα χρόνια στο δικό της έδαφος.
Σουπερ ηταν το πρώτο ημίχρονο από πλευράς ταχύτητας και ρυθμού, με τον Γιόακιμ Λεβ να παρατάσσει σύνθεση ανάγκης, μετά τις απουσίες των Νόιερ, Λαμ, Ποντόλσκι και Κλόζε, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από τους Μπουτ, Αόγκο, Γιάνσεν και Κακάου αντίστοιχα.

Τα "πάντσερ" ξεκίνησαν δυνατά και παρά την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, έφτανα στην περιοχή του Μουσλέρα με τη μπάλα κάτω. Η "σελέστε" απείλησε πρώτη στο 7' με το φάουλ του Φορλάν να φεύγει άουτ, ωστόσο η απάντηση των Γερμανών ήταν ηχηρή, καθώς μετά από κόρνερ του Οζίλ στο 10', ο Φρίντριχ έπιασε την κεφαλιά που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Εννιά λεπτά αργότερα η Γερμανικη "Νάτσιοναλμανσαφτ" πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν μετά από δυνατό σουτ του Σβάινσταϊγκερ και αδέξια επέμβαση του Μουσλέρα, ο Μίλερ σε ρόλo τρέιλερ, σημείωσε το πέμπτο του γκολ στη διοργάνωση.

Η συνέχεια ανήκε στους Ουρουγουανούς, οι οποίοι αρχικά ισορρόπησαν και στο 28' έφεραν το ματς στα ίσια, όταν μετά από κλέψιμο του Πέρες στο χώρο του κέντρου, η μπάλα έφτασε στον Σουάρες, που άνοιξε ωραία στον κενό χώρο για τον Καβάνι και ο επιθετικός της Παλέρμο πλάσαρε ιδανικά τον Μπουτ. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Σουάρες θα μπορούσε να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του όμως μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα της Μπάγερν έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ό,τι δεν κατάφερε ο επιθετικός του Άγιαξ, το πέτυχε στο 51' ο Φορλάν, ο οποίος με ασύλληπτο γυριστό βολέ, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπουτ για το 2-1. Και όλα αυτά λίγο πριν το ματς μετατραπεί σε ροντέο...

Τρελός ρυθμός, ευκαιρίες εκατέρωθεν και στο 56' ο Γιάνσεν έφερε εκ νέου την αναμέτρηση στα ίσια, εκμεταλλευόμενος την τραγική έξοδο του Μουσλέρα. Η πλάστιγγα δεν έγειρε σε καμία πλευρά, ωστόσο οκτώ λεπτά πριν τις καθυστερήσεις, μίλησε το μέταλλο η αν θέλετε και η τύχη. Ο Κεντίρα εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο σφάλμα της άμυνας της "σελέστε", μετά από κόρνερ του Οζίλ και με κοντινή κεφαλιά άλλαξε άρδην τη ροή του αγώνα.
Βέβαια θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα διαφορετικό αποτέλεσμα αν στο τέλος το φάουλ του Φορλάν δεν έβρισκε το δοκάρι του Μπουτ. Ωστόσο οι υποθέσειςποτε δεν κρίνουν τα αποτελέσματα.
Να σημειωθεί ότι οι Μίλερ και Φορλάν έφτασαν τα πέντε γκολ στο τουρνουά, πιάνοντας στην πρώτη θέση τους Βίγια και Σνάιντερ (που έχουν όμως να παίξουν και στον τελικό της Κυριακής), σε αντίθεση με τον Κλόζε που έμεινε στον πάγκο και κατ' επέκταση και στα 14 τέρματα, ένα λιγότερο από τον κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ, τον Ρονάλντο με 15 τέρματα.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Σκόρερς: Καβάνι (28'), Φορλάν (51') / Μίλερ (19'), Γιάνσεν (56'), Κεντίρα (82')
Γήπεδο: "Nelson Mandela Bay", Πορτ Ελίζαμπεθ
Διαιτητής: Μπενίτο Αρτσούντια (Μεξικό)
Κίτρινες κάρτες: Πέρες (61') / Αόγκο (5'), Κακάου (7'), Φρίντριχ (92')
Man of the match: Τόμας Μίλερ

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Φουτσίλε, Καβάνι (88' Αμπρέου) Σουάρες, Φορλάν, Πέρες (77' Γκαργκάνο), Περέιρα, Ρίος, Κάσερες

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Μπουτ, Γιάνσεν (81' Κρόος), Φρίντριχ, Αόγκο, Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ, Οζίλ (91' Τάσκι) Μίλερ, Μέρτεσακερ, Κακάου (73' Κίσλινγκ), Μπόατενγκ

Και ρωτωντας εναν φιλο το πρωι πηγαινωντας για εφημεριδες στο περιπτερο

τι προβλεπει για σημερα το βραδυ, απαντησε:
'' Γκαραντι!! θα το παρει Ευρωπαικη ομαδα!!!'' και συνεχισε: '' Και η χωρα που θα το πανηγυρισει, θα παρει Παγκοσμιο Κυπελλο ποδοσφαιρου για πρωτη φορα στην ιστορια της..!!''

Κατι μας ειπες ρε μεγαλε!!! Και τι αποδωση εχει ο χρησμος σου???

Ο ΠΩΛ ο ΧΤΑΠΟΔΑΚΗΣ προβλεψε λεει: ESPANA!!
O ανταγωνιστης του, ενα παπαγαλος στην Βραζιλια, προβλεψε λεει: HOLLAND!!

Πιασ' τ' Αυγο ..και ξυρισε το τωρα!!! Δεν θα παιξω εγω, για να απολαυσω τον τελικο!!!

Σημερα το βράδυ λοιπόν στο «Σόκερ Σίτυ Στειντιουμ» του Τζο-μπουργκ, θα έχουμε μια νέα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.
Νέα όχι μόνο επειδή θα είναι αυτή φετεινη - του 2010, αλλά και με δεδομένο ότι τόσο η Ολλανδία όσο και η Ισπανία δεν έχουν κατακτήσει ποτέ στην ιστορία τους το Παγκόσμιο Κύπελλο. Συνεπώς το κλαμπ των επτά χωρών, που έχουν κατακτήσει τουλάχιστον μια φορά το βαρύτιμο τρόπαιο (Βραζιλία 5, Ιταλία 4, Γερμανία 3, Αργεντινή 2, Ουρουγουάη 2, Αγγλία 1, Γαλλία 1) θα μεγαλώσει κατά ένα μέλος, αποκτωντας το ογδωο.
Μια από τις δύο Ευρωπαϊκές χώρες θα γράψει ιστορία, δεδομένου άλλωστε ότι θα γίνει και η πρώτη εθνική ομάδα της Ευρώπης που θα κατακτά τον τίτλο μακριά από την ήπειρό της, κάτι που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε συμβεί.

Πρόκειται για τον τρίτο τελικό της Ολλανδίας, αλλά και στις δύο προηγούμενες φορές οι οράνιε δεν κατάφεραν να πιουν νερό, αν και έφτασαν τόσο κοντά στην πηγή. Συγκεκριμένα ήταν το 1974 και το 1978, όταν ηττήθηκε από τις Δυτική Γερμανία και Αργεντινή αντίστοιχα.

Αντιθετα, για την Ισπανία είναι η πρώτη φορά που φτάνει τόσο κοντά στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μόνο το 1950 είχαν φτάσει μέχρι τους τέσσερις κορυφαίους, καθώς σε αυτή τη διοργάνωση δεν υπήρχε τελικός, αλλά ένας όμιλος με τις Ισπανία, Βραζιλία, Ουρουγουάη και Σουηδία.

Σναϊντερ εναντίον Βίγια. Αυτός λένε όλοι είναι ο τελικός του Μουντιάλ.
Αυτοί είναι οι ηγέτες, σε αυτούς στρέφονται τα βλέμματα του κόσμου.
Στην άκρη των πάγκων όμως κάποιοι κάθονται και κατευθύνουν και δεν πρέπει να τους ξεχνάμε.

Από τη μια είναι ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε. Ο Βικέντιος του Δάσους όπως μεταφράζεται το όνομά του στα ελληνικά. Τα έχει πάρει σχεδόν όλα. Σαν παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης για 14 χρόνια (1970-1984) σήκωσε 5 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα ενώ έπαιξε σε έναν τελικό πρωταθλητριών χάνοντας τον από τη Λίβερπουλ (1-0 το 1981).
Σαν προπονητής μετράει 2 Τσάμπιοςν Λιγκ, 1 ισπανικό σούπερ καπ, 1 διηπειρωτικό, 1 ευρωπαϊκό σούπερ καπ. Όλα με τη Ρεάλ αφού τη μια χρονιά που δοκίμασε την τύχη του στο εξωτερικό απέτυχε στην Τουρκία με τη Μπεσίκτας. Στην Ισπανία τον θεωρούν φιλόσοφο. Ηρεμος άνθρωπος, δεν πιέζει ποτέ τους παίκτες του και ξέρει να παίρνει από αυτούς το καλύτερο. Ο… ιντερνετάκιας (στον ελεύθερο του χρόνο ο 60χρονος Ισπανός από τη Σαλαμάνκα την περνάει σερφάροντας στο διαδίκτυο) Ντελ Μπόσκε είχε δύσκολο έργο αφού ανέλαβε την εθνική μετά την κατάκτηση του Euro2008 από τον Αραγονές.
Αν και απέτυχε στο περσινό Συνομοσπονδιών (4η θέση) έφερε την Ισπανία στον τελικό. Απέναντι του θα βρει τον Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ. Λίγα πράγματα ως παίκτης με μοναδική μεγάλη στιγμή την κατάκτηση του ολλανδικού κυπέλλο με την ΑΖ’67 Αλκμααρ κόντρα στον Αγιαξ το 1978. Σαν προπονητής πήγε την άσημη Φορτούνα Σίταρντ στον τελικό του κυπέλλου Ολλανδίας το 1999 (το έχασε από τον Αγιαξ). Πήρε το ΟΥΕΦΑ με τη Φέγενορντ, 3-2 την Ντόρτμουντ το 2002. Ανέλαβε τη γερμανική ομάδα το 2004 για να φύγει αποτυχημένος και να γυρίσει το 2006 και να κατακτήσει το ολλανδικό κύπελλο με τη Φέγενορντ το 2008. Εκείνο το καλοκαίρι πήρε τη θέση του Φαν Μπάστεν στην εθνική Ολλανδίας και τώρα την έχει 25 ματς αήττητη και ήδη φιναλίστ του Παγκοσμίου κυπέλλου.
Του λείπειλεει ένα πρωτάθλημα, αλλά αν πάρει το Μουντιάλ λίγο θα τον ενδιαφέρει…

Για την ιστορία έχουν αναμετρηθεί μια φορά οι δυο τους.
Ο Ντελ Μπόσκε είχε νικήσει 3-1 τον Φαν Μάρβαϊκ ως τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του ευρωπαϊκού σούπερ καπ του 2002 κόντρα στη Φέγενορντ.

Από εκείνη τη Ρεάλ (στον πάγκο της ως αναπληρωματικός ο Ραούλ Μπράβο) σήμερα θα παίξει ο Ικερ Κασίγιας για την Ισπανία ενώ ουδείς από εκείνη τη Φέγενορντ δεν είναι καν στην ολλανδική αποστολή σήμερα.

Ο σημερινός θα είναι ο 8ος ευρωπαϊκός τελικός σε Μουντιάλ. Στους 18 που προηγήθηκαν (οι 7 ήταν ανάμεσα σε ευρωπαϊκές εθνικές), οι 9 ανάμεσα σε νοτιοαμερικάνους και ευρωπαίους και μόλις δυο μεταξύ νοτιοαμερικάνων (Ουρουγουάη-Αργεντινή το 1930 και Ουρουγουάη-Βραζιλία το 1950). Από το 1950 μέχρι σήμερα και σε 14 τελικούς πάντα υπάρχει μια τουλάχιστον ευρωπαϊκή ομάδα στον τελικό του Μουντιάλ.
Αυτός θα είναι ο δεύτερος σερί με τις δυο φιναλίστ να είναι από τη γηραιά ήπειρο.Η Ισπανία θα έχει ομάδα με παίκτες που παίζουν μόνο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν (αυτό μόνο αν ο Τόρες που αγωνίζεται στη Λίβερπουλ μείνει στον πάγκο) , ενώ η Ολλανδία με το ζόρι έχει 9 στους 23 της αποστολής να ανήκουν σε ομάδες της Ere divisie.

Το 77% των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Πριμέρα μπορούν να αγωνιστούν στην εθνική Ισπανίας ενώ στην Αγγλία με τόσους ξένους και κοινοτικούς μόλις το 40%.

Αν οι Ισπανοί στεφθούν πρωταθλητές κόσμου αυτόματα οι «Οράνιε» θα γράψουν ιστορία με αρνητικό ρεκόρ: Αυτό των περισσότερων συμμετοχών σε τελικό χωρίς τρόπαιο.
Προς το παρόν μοιράζονται αυτή την… επίδοση . Ως τώρα εκτός από τους Ολλανδούς, δύο αποτυχημένες προσπάθειες έχουν οι Ούγγροι (1938 και 1954) και οι Τσεχοσλοβάκοι (1934 και 1962). Οι μεν πρωτη φαινομενικα θα αργησουν πολυ να ξαναεμφανιστουν σε τελικο Μουντιαλ, οι δευτεροι - ξεχαστε τους- διαλυθηκαν ως χωρα.

Η Ολλανδία έχασε το τρόπαιο το 1974 και το 1978 κόντρα σε Γερμανία και Αργεντινή.

Πιθανές συνθέσεις
HOLLAND: (Oι μαδημενες ΤΟΥΛΙΠΕΣ) Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χάιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Κάιτ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιόνγκ, Ρόμπεν, Σνάιντερ, Φαν Πέρσι

ESPANA: (Οι φουριας ρομπας) Κασίγιας, Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο, Ινιέστα, Πέδρο, Βίγια

Διαιτητης: ο Aγγλος Χάουαρντ Γουέμπ

ΤΕΛΙΚΑ (ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ) αλλα ακομα δεν μαθαμε με τι αντικατστησαν οι της ΦΙΦΑ τα κλεμμενα αντιγραφα του τροπαιου??

ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΡΙΑ??

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΠΟΜΠΙ ΕΗΝΤΕΝ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ?

και μια υποψηφια νυφη.........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου