ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Just the 4 of us!!! 2010 WORLD CUP Semi-finals


Και τωρα οι τεσσερεις μας!!! Οι Ημιτελικοι!!

Εδω εκανε δηλωσεις μεχρι και ο Φιντελ απ' την μακρινη Κουβα, εμεις δεν θα αναλυσουμε???

Δεν συμμεριζομαι την άποψη πολλων, που υποστηρίζουν ότι αυτό ήταν το χειρότερο μουντιάλ που έχουμε δει!!

Διοτι, ούτε στα προηγούμενα δύο, είδαμε σοβαρο ποδόσφαιρο, ας μη γελιόμαστε.
Ίσως όμως αυτό να μείνει στην ιστορία ως το Μουντιάλ που εβαλε ταφοπλακα σε έννοιες οπως ''του μεγάλου ποδοσφαιριστή'' «που παίρνει από το χεράκι» ομάδες και ........ «κάνει τη διαφορά».
(Την διαφορα την εκαναν μονο τα ποσα που ανακοινωθηκαν για τα συμβολαια τους!!!)

Η παροιμιώδης αποτυχία , τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, των φουτμπολ - σταρς του σποτ της ΝΙΚΕ να επιβεβαιώνει και του λόγου το αληθές.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα των ομάδων που έφτασαν ψηλά ήταν η ανωτερότητα τους σε ζητήματα τακτικής!!
Στους 4 του ΜΟΥΝΤΙΑΛ πέρασαν ομάδες που προτιμούν να παίζουν πρωτίστως όποτε πρέπει και όχι όποτε μπορούν. Και για αυτό δεν προκαλεί κατάπληξη που στους 4 έφτασαν 3 Ευρωπαϊκές ομάδες και η πιο σκληροτράχηλη και πραγματίστρια από τις λατινογενείς, αντίθετα με τις προβλέψεις στα τέλη των προκριματικών.
(H EYTYXIA ΤΩΝ ΜΠΟΥΚ.....)

Μολις το Σαββατο γραψαμε εδω:


ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΑ ΤΟ ''ΤΟΠΙ'' ΚΑΙ ΑΛΛΟ,
ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ''ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ''!!

Ας τις δουμε ομως, μια-μια:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ:
Από το πρώτο ματς πιστευω, ότι η Ολλανδία είναι η ''Γερμανία'' αυτού του Μουντιάλ:
δηλαδη, τσουκου- τσουκου μπαλα, λάου λαου, κανείς δεν κατάλαβε πότε βάλαμε 2 γκολακια, the next please!!

Η Ολλανδία έχει την πληρέστερη γραμμή χαφ του τουρνουά!!!


Νομίζω ότι σε καμία άλλη ομάδα από τις φιναλίστ ο Φαντεφάρτ δεν θα ήταν αλλαγή. Τέτοιους παίκτες βέβαια η Ολλανδία είχε πάντα, αλλά δεν είχε πάντα Φαν Μαρβαϊκ να τιθασεύει τον εγωισμό των κακομαθημένων Οράνιε - σταρ και να τους τραβάει το αυτί όταν αρχίζουν τα περιττά.

Αν η αμυντική γραμμή της Ολλανδίας είχε έστω τη μισή ποιότητα της μεσαίας της γραμμής, θα 'χαμε ξεκάθαρο φαβορί!!

ΣΟΣ - Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 - ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ''ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ''-διοτι οι λευκοι Νοτιοαφρικανοι ειναι οι περισσοτεροι, ''Ολλανδικης καταγωγης'' -

αρα η ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΟΕΞΕΔΡΑ μαζι της!!

Ουρουγουάη:
Οι πιο ρομαντικοί θα την υποστηρίξουν σε αυτή τη φάση!

Ως ένα βαθμό Οκ: ''Ο Ντιέγκο Φορλάν είναι ο σουπερσταρ αυτού του Μουντιάλ'' - και μαζί με τον Σουάρεζ και τα χαφ που σε αυτό το Μουντιάλ ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, μας πρόσφεραν όμορφες στιγμές και πέρα από το σκληροτράχηλο παιχνίδι το οποίο οι Ουρουγουανοί διδάσκονται από κούνιας.

ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΔΡΙΚΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!!

Αλλα είναι γεγονός ότι οι Ουρουγουανοί (μαζί με τους Βραζιλιάνους) ήταν η πιο «ευρωπαϊκή» από όλες τις λατιν ομάδες.
Πιστευω όμως, οτι όπως ακριβώς συνέβη και με τους Βραζιλιάνους, το παραμύθι τελειώνει εδώ, τώρα που οι μαθητές συναντούν τους διδάκτορες τακτικής.
Το γεγονός ότι στον ημιτελικό η ομάδα θα στερηθεί την συνεχή κίνηση και την ποιότητα του ήρωα Σουάρεζ (ο στατικός «Λόκο», αν ξεκινήσει, είναι ηρωικός, αλλά ποδοσφαιριστής άλλων δεκαετιών), ενισχυει την πεποίθηση μου αυτή.
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ σε αγαπώ - αλλά ως εδώ!!

ΤΟ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ EXTRA - TIME!!


Γερμανία: Η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ είναι εδώ γιατί θυμίζει περισσότερο ομάδα Champions League παρά Εθνική ομάδα:
''Σταθερός κορμός, συγκεκριμένοι ρόλοι, οι πιο ''δουλεμένοι αυτοματισμοί'' σε αυτό το τουρνουά''.
(ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ MADE IN...??)

Αυτή η Γερμανία μοιάζει να έχει στηθεί αυστηρά βάσει συστήματος και ομοιογένειας και όχι βάσει ατομικών ικανοτήτων.
Όχι ότι και εκεί πάνε άσχημα:
1) Ο Οζίλ, είναι ο παίκτης αποκάλυψη του Μουντιάλ και στην ποδιά του θα σφαχτούν δίκαια όλες οι μεγάλες ομάδες άμα τη λήξη του,
2) O Κεντίρα για μένα είναι το καλύτερο αμυντικό χαφ του τουρνουά και οι 3) Μίλλερ και 4) Σβαϊνσταϊγκερ πρέπει να ανάψουν μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του Φαν Χάαλ : ο πρώτος γιατί τον ανακάλυψε και του έδειξε τόση εμπιστοσύνη και ο δεύτερος γιατί του άλλαξε θέση και του έδειξε πως παίζεται στις μέρες μας η θέση του μοντέρνου χαφ .
Έτσι, μετετρεψε έναν από τους πιο υπερτιμημένους Ευρωπαίους παίκτες, που κατά την ταπεινη άποψη μου, έφτασε εκεί που έφτασε κυρίως λόγω της Γερμανικότητας του (επειδή κάποιοι Γερμανοί πρέπει να παίζουν και να πουλάνε φανέλες στην έρημη τη Μπουντεσλίγκα ) σε ένα υπερμοντέρνο παίκτη, ένα ακατάπαυστο μηχανάκι.

Η Γερμανία πέρασε ένα – ένα τα τεστ αντοχής που μπήκαν μπροστά της (θα αντέξει στην τακτική του Καπέλο; Θα αντέξει στην ποιότητα της Αργεντινής; κλπ) με επιτυχία, παίζοντας την καλύτερη μπάλα από όλες τις Ευρωπαϊκές ομάδες.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ= ΕΙΔΑΜΕ ''ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ''!!

ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΦΑΒΟΡΙ...



ΙΣΠΑΝΙΑ- ''ΛΟΣ ΦΟΥΡΙΑΣ ΡΟΜΠΑΣ''

Η Ισπανία του '08 θα ήταν εύκολα το πρώτο φαβορί!!

Η Ισπανία του Ντελ Μπόσκε, έφτασε εδώ ψιλό-ασθμαίνοντας και χωρίς να εντυπωσιάσει κανέναν......

Τα 500 οχταροαμυντικά χαφ που απαρτίζουν το κέντρο της, μοιάζουν να κουτουλάνε μεταξύ τους όταν επιτίθενται και ο αστέρας σέντερ φορ είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Πολλοί ειπαν, ότι αν η Ισπανία δεν είχε τις ατομικές εξάρσεις του Βίγια δε θα έφτανε εδώ. Από την άλλη αυτή είναι λιγότερη από τη μισή αλήθεια. Ανασταλτικά η Ισπανία είναι εξαιρετική, η ατομική της ποιότητα και πληρότητα σε όλες τις γραμμές είναι πολύ μεγαλύτερη της δεύτερης, αλλα κυρίως οι παίκτες της δείχνουν επιτέλους winners :

Οι ταλαντούχοι καρπαζοεισπράκτορες loosers Ισπανοί, μοιάζουν να ανήκουν στο παρελθόν.

Συμπέρασμα : μην ξεγράφετε τους Ισπανούς, δεν χρειάζεται να παίξουν καν στο 100% για να κερδίσουν!!

Για να καταλήξουμε ομως κάπου: το ένα ματς έχει ξεκάθαρο φαβορί (Ολλανδία), το άλλο έχει μια ομάδα που ξεχωρίζει ελαφρά λόγω εμφανίσεων, μομέντουμ και ιστορίας και μια άλλη που είναι πολύ σκληρή και καλή για να πεθάνει.

55-45 υπέρ των Γερμανών στο μυαλό μου λοιπόν και ελπίδες για ένα σπουδαίο ματς που η Γερμανία θα σκοράρει πρώτη και quickly ..

Όσο για τον τελικό?

ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΑΛΙ.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου