ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Η απολυτη ποδοσφαιρικη δημοκρατια!!!!! Η απιστευτη ιστορια του.....πως φτιαχνω μπατζετ και ομαδα!!

Υπαρχουν ομαδες ποδοσφαιρικες, οπου οι φιλαθλοι αποφασιζουν για την συνθεση της ομαδας στους αγωνες!!!
Δημοκρατικα παει το σημειωμα στον προπονητη, ψηφιζοντας μεσα απο το διαδικτυο, ενα απο τα δικαιωματα που εχει εκχωρηθει στα δεκαδες χιλιαδες μελη ανα τον κοσμο, της Αγγλικης Εμπσφλιιντ Γιουναιτεντ, ομαδα που εδρευει στο Δυτικο Λονδινο και αγωνιζεται στην Κονφερανς της Αγγλιας (δηλ. στην Δ' Αγγλιας) Ας μαθουμε ομως τις λεπτομερειες για το ποδοσφαιρικο πειραμα που ετρεξε στην Αγγλια και πολλες μεγαλες εταιριες Μαρκετιγκ το παρακολουθησαν απο κοντα, βγαζοντας χρησιμα συμπερασματα.
Ισως ειναι η εφαρμογη του παιχνιδιου Football Manager στην απτη πραγματικοτητα.


WELCOME στην «αμεση ποδοσφαιρικη δημοκρατια του πλανητη»

Με ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ του σωματειου, απο ολες τις ηπειρους του πλανητη και με μεγαλο ενδιαφερον απο ολο τον κοσμο του ποδοσφαιρου, οπως φανταζει να ηταν και λογικο, τα σχέδια της ΜyFC δεν έμειναν στη σχεση ομαδος- απλου μελους, ακομη και με τις αυξημενες αρμοδιοτητες και ενιοτε υποχρεωσεις που αυτη η σχεση παρειχε....

Στα μεσα μιας αγωνιστικης σεζον, στις 16 Ιανουαρίου 2008, η εταιρεία που διαχειριζοτανε την υποθεση, εκανε το πρωτοποριακο βημα παραπερα, με το να θεσει σε ανοιχτη ψηφοφορια ενα καταπληκτικο ενδεχομενο αμεσης- πλεον αγορας του πλειοψηφικου πακετου των μετοχων του συλλογου αυτου, υψους περιπου 780.000 Ευρω, απο τα ιδια τα μελη του!
Το πλειοψηφικο πακετο αυτο, θα ανηκε ισοποσα σε καθενα απο τα μελη αυτα. Σαν ιδεα απεσπασε καταρχας θετικη ψηφο από το 95,78% των μελων και η Εμπσφλιιντ Γιουναιντεντ εγινε η πρωτη ομαδα του κοσμο με περιπου 17.500 «μεγαλομετοχους»!


Στην συνεχεια, πολλες ακομα ομαδες προσεγγισαν ερχομενοι σε επαφη με την ΜyFC με σκοπο να κανουν μια παρομοια σαν ιδεα συνεργασια.
Ηδη το μοντελο αυτης της «Λαϊκης διοικησης των θεματων που εχουν σχεση με την καθημερινοτητα της ομαδας» ακολουθειται σε μεγαλυτερο η μικροτερο ποσοστο απο ομαδες σε χωρες όπως η Δανια, η Γερμανια (Σανκτ Παουλι), η Γαλλια, στο Ισραήλ, στηω Πολωνια, στην Ρωσια, ακομα και στην μακρινη Ιαπωνία μεταξυ αλλων.
Η τεραστια απηχιση και επιτυχια του εγχειρηματος της Εμπσφλιιντ προκαλεσε ακομα και το επιστημονικο ενδιαφερον κοινωνιολογων και αναλυτων σε ολο τον κοσμο και παρακολουθειται στενα.

Κοινο το συμπερασμα: Η χρηση του Ιντερνετ και των διαφορων εργαλειων που αυτο μας παρεχει, μπορει πλεον να εισαγει στις κοινωνικες ομαδες μια νεα διαφορετικη και συγχρονος πρωτογνωρη διαδικασια αυτο-οργανωσης με πραγματικα αξιοθαυμαστα αποτελεσματα.

Το μονο που απομενει ειναι, να συνειδητοποιηθει αυτη η μεγαλη δυνατοτητα.

«Σημερα περισσοτερο απο ποτε, περισσοτεροι ανθρωποι μπορουν να πουν
περισσοτερα σε περισσοτερους ακροατες. Με τον τροπο αυτον, εχουμε την δυνατοτητα, να εργαστουμε ολοι μαζι ακομα και σε παγκοσμια κλιμακα, σε μια συμμετοχικη διακυβερνηση, σε ενα πραγματικα δικαιο περιβαλλον ισοτητας, αλληλοβοηθειας και πιο αμεσης δημοκρατιας» εχει δηλωσει ο Κλει Σιρκι, γνωστος συγγραφεας και καθηγητης Κοινωνικων Επιστημων στο Πανεπιστημιο της Νεας Υορκης.


Το παράδειγμα της Εμπσφλιιντ μας δείχνει τον δρόμο??


Εχει ειπωθει- ευστοχα- οτι η μεγαλη αγαπη ενος λαου για το ποδοσφαιρο,
δεν αποδεικνυεται από την προσελευση του κοσμου (πελατων - οπαδων, φιλαθλων, VIP σε σουιτες κλπ) στα φωτισμενα πολυτελεστατα γηπεδα των κορυφαιων κατηγοριων, αλλα απο το παθος των αγνων και ρομαντικων υποστηρικτων, που γεμιζουν καθε Κυριακη καποιες αλανες με τις ξυλινες η μπετονενιες κερκιδες με τα καγκελα και τα συρματοπλεγματα μπροστα τους
(τα οποια ενιοτε λυγιζουν και πεφτουν - συνηθως με ηθικους αυτουργους καποιους που περνουνλαθος αποφασεις τις στιγμης μεσα στον αγωνιστικο χωρο της αλανας!!)


Στην Αγγλια ομως, εκει οπου ''η αγαπη για το ποδοσφαιρο ειναι αναλογη με την αφοσιωση στην ομαδα της γειτονιας του καθ'ενος'', σε καθε γωνια των συννεφιασμενων εργατουπολεων, υπαρχει και ενα γηπεδο.
Το «τοπικο club» αποτελει κατι περισσοτερο απο μια ποδοσφαιρικη ομαδα, οπως το θετουμε εμεις στην Ελλαδα. Σε πολλες περιπτωσεις εχει ιστορια περα απο εναν αιωνα, συμβολιζει ομως το παθος για το ποδοσφαιρο και φυσικα την ικανοποιηση για τους «προπονητες της κερκιδας» οτι εδω η φωνη τους ακουγεται!

Αυτη τη καλη η κακη συνηθεια των ποδοσφαιροφιλων ανα τον κοσμο, εκμεταλευτηκε μια μικρη εταιρεια διαδικτυακων υπηρεσιων και καταφερε να γραψει ιστορια!!

Στις 14 Νοεμβρίου 2007 η ΜyFootballClub, εταιρεια την οποια ειχε ιδρυσει ενας αθλητικος συντακτης ο Γουιλ Μπρουκς, αρχισε μια συνεργασια με τη διοικηση της τοτε ασημης Εμπσφλιιντ Γιουναιτεντ (Εbbsfleet United F.C).
Η Φλιιντ (Στολος - Ελληνιστι) για τους φιλους της ηταν μεχρι τοτε μια συνοικιακη ομαδα του Νοτιου Ομιλου της Conference (η δικη μας Δ΄ Εθνικη) με εδρα το Νόορθφλιιντ, μια βιομηχανικη γειτονια δυτικα του Λονδινου, χτισμενη στις οχθες του γνωστου μας ποταμου Ταμεση.
ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑ

Αυτην την χρονια, η Εμπσφλιιντ μολις ειχε παρει το καινουργιο της ονομα απο τη συγχωνευση της Γκρειβσεντ και της Νορθφλιιντ.
Οι αντιδρασεις των φιλαθλων της περιοχης ηταν πολλες και αγωνιστικα βρισκοταν μεταξυ φθορας και αφθαρσιας, ενω και τα οικονομικα της ηταν σε μαλλον τραγικη κατασταση!
Η ιδεα ομως του Μπρουκς εμοιαζε με σανιδα σωτηριας για την Εμπσφλιιντ.


Το μοντελο συνεργασιας της ΜyFC και της διοικησης της ομαδας με στοχο την αυξηση των εσοδων και κατ'επεκταση την ορθολογιστικη διαχειρηση, ηταν απλουστατο σαν εφαρμογη αλλα μεγαλοφυες σαν συλληψη ιδεας.

Με το βασικο συνθημα «Γινε ιδιοκτητης- Διαλεξε την ενδεκαδα»(Τι να μας θυμιζει αραγε??) η ομαδα καλουσε τους φιλους της, να εγγραφουν στην ιστοσελιδα ως μελη της, με περιπου 50 Ευρω τον χρονο, αλλα αντιθετα με τον διακοσμητικο ρολο που εχουν τα μελη στις ομαδες ως συνηθως, εκεινοι θα μπορουσαν μεσα απο εφαρμογες που υποστηριζε το σαιτ να διαλεξουν την ενδεκαδα και το συστημα που θα επαιζε η ομαδα, να ψηφισουν για τις μεταγραφες, ακομα και να επιλεξουν τα ειδη που θα πουλαγε το κυλικειο του γηπεδου τους! Ε, οπως καταλαβαινεται, αυτο ηταν......
ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑ.....
Η μοναδικη επιτυχια του εγχειρηματος αυτου, ξεπερασε ακομα και τις πιο αισιοδοξες προβλεψεις και των ανθρωπων του συλλογου, αλλα και των ειδικων που παρακολουθαουσαν το πρωτοποριακο εγχειρημα.
Το κοντερ στην πρωτη περιοδο των εγγραφων «εγραψε» 54.051, απο τους οποιους σχεδον οι 27.000
πληρωσαν τελικα τη συνδρομη τους και τα εσοδα ξεπερασαν τις 850.000 Ευρω (καλο μπατζετ??), ενω ο θορυβος προσελκυσε χορηγους οπως την εταιρεια με τα τρενα Εurostar που μεσω του Εurotunell ενωνουν την Αγγλια με το Παρισι και τις Βρυξελλες!
Καθολου ασχημα για την φημη της ''ασημης'' αυτης ομαδας...


Το νεο διαδοθηκε σχεδον αστραπιαια στις διαδικτυακες πιατσες των ποδοσφαιροφιλων ανα τον κοσμο. Και μονο στη σκεψη οτι μπορουσαν να εχουν λογο στον τροπο που αγωνιζεται μια αληθινη ημιεπαγγελματικη ομαδα, χιλιαδες επιδοξοι προεδροι- προπονητες βρεθηκαν στο διαδικτυακο κατωφλι της Εμπσφλιιντ Γιουναιτεντ.
Εν τελει, μεσα απο την πρωτογνωρη διαδικασια αυτη, η αγωνιστικη πορεια του συλλογου πηρε την ανιουσα, με αποκορυφωμα, την επομενη αγωνιστικη σαιζον τον Μαιο του 2008,

Θα μπορούσε να δυσφορεί, όμως ο τεχνικός  του αγγλικού συλλόγου   Λίαμ Ντάις υποδέχτηκε  με ενθουσιασμό την ιδέα  να παίρνει... χαρτάκι   με την ενδεκάδα όχι  από έναν αλλά από  27.000 προέδρους!
να συμμετασχει στα πλει οφ για την ανοδο και κυριως να στεφθει κυπελλουχος της Conference σε εναν ανεπαναληπτο και αξεχαστο για πολλους τελικο, ο οποιος διεξηχθη στο Γουεμπλει παρουσια 42.000 θεατων (25.000 οπαδοι της Εμπσφλιιντ), απεναντι στην Τορκι, με σκορ 1-0!! «Ειναι σαν το Football Manager, αλλα δεν ειναι παιχνιδι. Ειναι πραγματικοτητα. Ειναι καταπληκτικο να ξερεις οτι ενα μεγαλο μερος αυτης της ομαδας που κατεκτησε το Κυπελλο, το εχεις διαλεξει εσυ» λεει ο φιλαθλος της Εμπσφλιιντ ονοματι Τζακ Χόου.

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ
της Εμπσφλιιντ μας δειχνει οτι με οπλο το Διαδικτυο, καθε μικρη η μεγαλη κοινοτητα, σε καθε πεδιο της ανθρωπινης δραστηριοτητας, μπορει να αναδιοργανωθει πιο δικαια, πιο δημοκρατικα και πιο αποτελεσματικα.

(Να σας θυμισω τον τελικο της ψηφοφοριας, για να διαλεξετε εσεις που διαβαζετε το μπλογκ, τα 3 καλυτερα γκολ της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, που ειχαμε σε βιντεο, απο τα συνολικα 12 καλυτερα που προκριθηκαν στον τελικο παλι με τους δικους σας ψηφους, απο μια αρχικη επιλογη 39 τερματων.
Αναρωτηθηκε κανεις σας, για ποιο λογο δεν ανακοινωθηκε ποτε το τελικο αποτελεσμα??
Τωρα θα το μαθετε:
''Διοτι στον τελικο ειχαμε συνολικα μονο 6 ψηφους''!!!
Αραγε τι περιμενετε απο την Προοδευτικη μας, οταν δεν συμμετεχετε εστω σαν φιλαθλοι σε κατι τοσο απλο, μετα απο 1 εβδομαδα καθημερινη ενημερωση και υπενθυμιση απο διαφορα μπλογκς και το Face book ακομα και με προσωπικα μηνηματα??
Ειναι καλα να γραφουμε και να λεμε την αποψη μας, αλλα χωρις συμμετοχη, ολοι προπονητες της εξεδρας θα καταληξουμε εν'τελει μεσ'την γκρινια και την απαξιωση για την ιδια μας την ομαδα!!

Και μια ακομα λεπτομερια για το θεμα, ολος ο διαγωνισμος με τα γκολ, ετρεξε για να δοκιμασει υποψηφιος χορηγος το δεσιμο της ομαδος με τους φιλους της, εκει επενδυουν οι χορηγοι - διαφημιση ειναι για προιοντα η υπηρεσιες τα χρηματα που επενδυουν -συγνωμη ξοδευουν!! Ετσι ο χορηγος αυτος κατεληξε να διαφημισει το προιον του σε ομαδα της Σουπερλιγκα!!
Ηθελε να βοηθησει, αλλα .....απογοητευτηκε.
Καποιοι που θα το διαβασουν ξερουν, δηλαδη εμαθαν περι τινος επροκειτο!!)


Παμε παλι στην ομάδα με τους 27.000 προέδρους
Πως λειτουργει το συστημα??

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ δεχεται και επεξεργαζεται με ειδικο λογισμικο τις επιλογες των μελων που καθ' ολη την εβδομαδα ψηφιζουν την καλυτερη ενδεκαδα που κατα τη γνωμη τους- πρεπει να παραταξει στον αγωνιστικο χωρο ο προπονητης της ομαδας ο Λιαμ Νταις.

Παραλληλα εχουν στη διάθεση τους ολα τα δεδομενα των παικτων (στατιστικα, δυνατα και αδυνατα σημεια, τραυματισμοι, τιμωριες κ.λπ.) ωστε να κανουν την καλυτερη δυνατη και αξιοπιστη επιλογη παικτη για καθε θεση.
Την παραμονη του αγωνα ο κοουτς παιρνει το... χαρτακι, οχι ομως απο εναν αλλα απο 27.000 «προεδρους» με βαση τις επιλογες της πλειοψηφίας.
Απο εκει και περα ο προπονητης εχει απολυτη ελευθερια κινησεων την ωρα του ματς. Μπορει να διαφοροποιει τα συστηματα και να κανει τις αλλαγες την ωρα του αγωνα, οπως νομιζει και κανεις δεν αναμειγνυεται στα προπονητικα του καθηκοντα.

Τι λεμε τωρα?? Εμεις εδω θα εχουμε παντα καποιον Θαναση, Μιμη, Βαγγελη, Αντωνη, Γιωργο η οπως αλλιως λεγονται, να μας τα σπανε παιζοντας Μουρινιο απο τις εξεδρες του καθε ''κλουβιου'', αλλα για να αναλαβει εστω κουκουτσι ευθυνη των πραξεων του (σαν wannabe) προπονηταρας, που σπαει τα νευρα και των παικτων και των φιλαθλων......δεν !!

Μελετηστε τα αυτα που διαβασατε, μπορειτε να αντλησετε πολλες περισσοτερες πληροφοριες απο το σαιτ της ομαδας αυτης και να βρειτε ολοι την ηρεμια σας......απο αυτους που αποφασιζουν για τα δικα σου νευρα χωρις να σε ρωτησουν.....

http://www.ebbsfleetunited.co.uk/

«Ο καθένας έχει ξεπεράσει τον εαυτό του για να εδραιωθεί ο σύλλογος στις θέσεις πάνω από τη μέση της βαθμολογίας. Ασφαλώς, η ομάδα χρειάζεται κάτι παραπάνω για να ανέβει επίπεδο. Ως οπαδός της όμως, νομίζω ότι η ιδέα είναι φανταστική» λέει ο ιρλανδός τεχνικός της!!



1 σχόλιο:

  1. Καταπληκτικό το άρθρο No Gater. Πολλά ΜΠΡΑΒΟ !!! Όσο για το καλύτερο γκολ της Προοδευτικής ήταν αυτονόητο πως με 6 μονάχα ψήφους δεν μπορείς να εκλέξεις το παραμικρό παρά το γεγονός της προσπάθειας και της συνεχούς προσπάθειας με αναρτήσεις και μηνύματα που καλούσαν κάθε φίλαθλο να συμμετέχει. Σίγουρα δεν μπορούμε να φτάσουμε στο απλησίαστο για τα δεδομένα μας επίπεδο της Μεγάλης Βρετανίας στα θέματα ποδοσφαίρου αλλά τουλάχιστον όσοι δηλώνουν ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ να δηλώνουν παρόν από όποιο πόστο μπορούν. Και αφού πολλοί από εμάς δεν έχουμε την δυνατότητα είτε την χρηματική είτε τον χρόνο να ασχοληθούμε με τα κοινά του συλλόγου να παραδειγματιστούμε πως ακόμα και από το Ίντερνετ και τον λίγο ή πολύ χρόνο που ξοδεύουμε σε αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε έμπρακτα την ομάδα ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. Σεβαστά τα λόγια του κάθε προπονητή της εξέδρας αλλά η ομάδα δεν είναι υπαρκτή μονάχα κάθε Κυριακή αλλά κάθε μέρα και όπως γράφεις και στο άρθρο η αποτυχία του πειράματος της ψηφοφορίας όχι μόνο αναμενόμενη δε μου φάνηκε αλλά εδώ και καιρό αναρρωτιέμαι ποιός χορηγός και ποιός "άρρωστος" θα επενδύσει σε μια ομάδα που ακόμα και οι ίδιοι οι φίλαθλοι της την ξεχνάνε και την θυμούνται μόνο στα κρίσιμα παιχνίδια και στις καλές στιγμές ? ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ δεν είναι μονάχα 50-100 ξεχασμένα άτομα σ' ένα "κλουβί" ούτε 6 άτομα που αφιέρωσαν 2 λέπτα από το χρόνο τους να ψηφίσουν το καλύτερο γκολ... Άν δούμε τα στατιστικά επισκεψιμότητας σε όλους τους ιστότοπους της ομάδας σε συνδυασμό με την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο σίγουρα τα νούμερα είναι δυσανάλογα... αλλά γιατί να μην έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά ακόμα και αυτοί που ζούν μακρία από εμάς ? Και αυτοί την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ υποστηρίζουν και είναι ένα κομμάτι μας που μπορεί να μας δώσει μεγάλη ώθηση για την συνέχεια.

    Donkey2.(Γιώργος Π.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή