ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ....δυο ηπειρων!

Η ώρα των προημιτελικών έφτασε με την κόντρα Λατινοαμερικάνων εναντίον Ευρωπαίων να φτάνει στο απόγειο της! Τρία από τα τέσσερα ζευγάρια των "8" έχουν άρωμα από τελικό... διηπειρωτικού κυπέλλου με τους Ευρωπαίους να μην έχουν νικήσει ποτέ σε ουδέτερο έδαφος.....

Το διηπειρωτικό κύπελλο μπορεί να έχει αντικατασταθεί τα τελευταία χρόνια από το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ωστόσο στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Ν. Αφρικής θα αναβιώσει σε επίπεδο... εθνικών ομάδων.

Η "αιωνία" κόντρα Λάτιν και Ευρωπαίων καθηλώνει το ποδοσφαιρικό πλανήτη καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης εμφανίζεται σε τρία από τα τέσσερα ματς των προημιτελικών (στο άλλο η Ουρουγουάη αντιμετωπίζει την Γκάνα).
Στο παρελθόν συνολικά 18 φορές έχουν αναμετρηθεί μεταξύ τους σε αυτή την φάση του Μουντιάλ με τους Λάτιν να υπερέχουν έχοντας διπλάσιες προκρίσεις (12 έναντι 6).
Μάλιστα και οι 6 επιτυχίες των Ευρωπαίων έχουν συμβεί... εντός έδρας καθώς στη Λατινική Αμερική το σκορ για τους Λάτιν είναι 3-0 και σε ουδέτερο έδαφος (όπως αυτό της Ν. Αφρικής) είναι 4-0.

Συνολικά:
Αγώνες 18
Προκρίσεις Ευρωπαίων 6 (33,3%)
Προκρίσεις Λάτιν 12 (66,7%)

Σε Ουδέτερο Εδαφος:
Αγώνες 4
Προκρίσεις Ευρωπαίων -
Προκρίσεις Λάτιν 4 (100%)

Σε Λάτιν Εδαφος:
Αγώνες 3
Προκρίσεις Ευρωπαίων -
Προκρίσεις Λάτιν 3 (100%)

Σε Ευρωπαϊκό Εδαφος:
Αγώνες 11
Προκρίσεις Ευρωπαίων 6 (54,5%)
Προκρίσεις Λάτιν 5 (45,5%)

Αναλυτικά:
(Με κόκκινο χρώμα οι προκρίσεις των Λάτιν και με μπλε των Ευρωπαίων)
1938: Τσεχοσλοβακία-Βραζιλία 1-2
1954: Ουγγαρία-Βραζιλία 4-2
1954: Αγγλία-Ουρουγουάη 2-4
1958: Ουαλία-Βραζιλία 0-1
1962: ΕΣΣΔ-Χιλή 1-2
1962: Αγγλία-Βραζιλία 1-3
1966: Αγγλία-Αργεντινή 1-0
1966: Γερμανία-Ουρουγουάη 4-0
1970: ΕΣΣΔ-Ουρουγουάη 0-1
1986: Γαλλία-Βραζιλία 1-1 (3-4 πεν.)
1986: Αγγλία-Αργεντινή 1-2
1990: Γιουγκοσλαβία-Αργεντινή 0-0 (2-3 πεν.)
1994: Ολλανδία-Βραζιλία 2-3
1998: Δανία-Βραζιλία 2-3
1998: Ολλανδία-Αργεντίνη 2-1
2002: Αγγλία-Βραζιλία 1-2
2006: Γερμανία-Αργεντινή 1-1 (4-2 πεν.)
2006: Γαλλία-Βραζιλία 1-0

Τα αντιστοιχα ζευγάρια του φετινού Μουντιάλ:
Ολλανδία-Βραζιλία
Γερμανία-Αργεντινή
Ισπανία-Παραγουάη
+ (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΓΚΑΝΑ, για να σπαει η μονοτονια)

Τα ρεκόρ των έξι ομάδων:
Βραζιλία 6/8 προκρίσεις
Γερμανία 2/2 προκρίσεις
Αργεντινή 2/5 προκρίσεις
Ολλανδία 1/2 προκρίσεις
Ισπανία -
Παραγουάη -

Παράδοση... πρόκρισης για Βραζιλία, Γερμανία

Οσες προκρίσεις έχουν οι Ευρωπαίοι, έχουν από μόνοι τους οι Βραζιλιάνοι και μάλιστα με ένα πολύ καλό ποσοστό (6/8).
Η Σελεσάο αποκλείστηκε το 1954 από την Ουγγαρία για να ακολουθήσουν 6 συνεχόμενες προκρίσεις επί των Ευρωπαίων μέχρι και το τελευταίο Μουντιάλ όπου σταμάτησε στη Γαλλία.

Η Γερμανία (που συμμετέχει συνεχόμενα στους "8" από το... 1954!) έχει βρει Λατιν μόλις 2 φορές και τους έχει αποκλείσει. Η δεύτερη μάλιστα ήταν στο περασμένο Παγκόσμιο Κύπελλο όπου αντιμετώπισε και πάλι την Αργεντινή.

Η ομάδα του Ντιέγκο από τη μεριά της έχει αρνήτικό ρεκόρ καθώς έχει υποστεί 3 από τους 6 αποκλεισμούς με τελευταία της επιτυχία το 1990 κόντρα στην Γιουγκοσλαβία.

Η Ολλανδία είναι μία από τις ομάδες που απέκλεισαν την Αργεντινή (1998), ωστόσο στο άλλο ματς απέναντι σε Λάτιν αποκλείστηκε από την Βραζιλία (1994) σε ένα ζευγάρι που θα δούμε και στα φετινό Μουντιάλ.

Τέλος το ματς Ισπανίας-Παραγουάης είναι το παρθενικό και για τους δύο καθώς οι Ιβηρες στις προηγούμενες παρουσίες στα προημιτελικά δεν συνάντησαν Λάτιν ομάδα, ενώ οι Παραγουανοί πέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους "8".

Ξεκούραση: Η συνταγή της επιτυχίας;
Το αν καταφέρουν οι Λατινοαμερικάνικες ομάδες να επιβληθούν στην Ευρώπη και να περάσουν στα ημιτελικά, δεν μειώνει καθόλου τη φετινή τους επιτυχία. Μαζί με την Ουρουγουάη έχουν δώσει χρώμα... Copa America στο Μουντιάλ με 4 εκπροσώπους στα προημιτελικά.
Που οφείλεται όμως αυτή η επιτυχία;
"Ξεκούραση" είναι η λέξη κλειδί που έχει βοηθήσει τους Λάτιν να τα πάνε άψογα σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, πέρα φυσικά από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους.

Ξεκούραση για δύο λόγους:
α) Αυτό είναι το δεύτερο καλοκαίρι τα τελευταία τρία χρόνια όπου οι Ευρωπαϊκές ομάδες τραβάνε... κουπί. Είχε προηγηθεί και το Euro του 2008 σε αντίθεση με τους Λάτιν ποδοσφαιριστές που ξεκουράζονται από το 2007. Τότε είχε διοργανωθεί το τελευταίο Copa America

β) Σχεδόν το σύνολο των Ευρωπαίων ποδοσφαιριστών αγωνίζεται στη γηραιά ήπειρο με τα περισσότερα πρωταθλήματα να θυμίζουν... μαραθώνιο! Μετά από μια εξοντωτική σεζόν λογικό είναι να λείπει η φρεσκάδα από τους περισσότερους παίχτες. Αντίθετα οι Λάτιν ομάδες έχουν το πλεονέκτημα να διαθέτουν στο ρόστερ τους και κάποιος ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Λατινική Αμερική, οι οποίοι μπορούν να δώσουν ανάσες στα μεγάλα αστέρια.

πηγη: patfinder.gr

ΣΗΜ: Απλα να προσθεσουμε δυο ακομα σημαντικα στοιχεια-
Α) Η υψομετρικη διαφορα που υπαρχει μεταξυ περιοχων της Νοτιου Αμερικης και της Ευρωπης.
Οι λατινοι, ειναι συνηθισμενοι σε υψομετρα 1200 - 1800 μετρα, οι Ευρωπαιοι οχι!! Οσο πιο ψιλα, τοσο καλυτερη φυσικη κατασταση χρειαζεσαι για να αντεξεις - λογω μειωμενης οξυγονωσης του αιματος.
Το πρεσινγκ των Ευρωπαιων δυσκολα θα κραταει πια 90 λεπτα!!!
Ηδη βρισκονται περιπου 3 βδομαδες εκει (δεν ηταν τυχαια η επιλογη του παραθαλασιου Ντερμπαν για την Εθνικη μας) σε συνθηκες ''ασυνηθιστες για Ευρωπαιους'' και οι οργανισμοι ειναι καταπονημενοι!!!

Β) Οι λατινοι της Ευρωπης. Οι παικτες που παιζουν στα Ευρωπαικα πρωταθληματα, λειτουργουν και ως πληροφοριοδοτες συστηματων, τεχνικης, εσωτερικη πληροφοριση αντιπαλων κ.α. για τις εθνικες τους ομαδες. Ετσι, ουδεν κρυπτον κατω απο τον ηλιο!! Οι Ευρωπαιοι στην συγκεκριμμενη περιπτωση δεν.......εχουν τετοιες πολυτελειες!!

2 σχόλια:

  1. η πρόκριση στο παιχνίδι του 1986 Γαλλία-Βραζιλία ήταν υπέρ της Γαλλίας στα πέναλτι, κι όχι υπέρ της Βραζιλίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 1982 δεν υπήρχαν αγώνες νοκ-αουτ στη φάση αυτή, αλλά 4 όμιλοι των τριών ομάδων, όπου οι 4 πρώτοι απ'αυτές τις τριάδες αποέλεσαν και την τελική πρώτη τετράδα (δηλ. τα ζευγάρια των ημιτελικών). Υπό αυτή την έννοια, είχαμε τότε τις 2 νίκες της (μετέπειτα παγκόσμιας πρωταθλήτριας) Ιταλίας επί της Αργεντινής με 2-1 κι επί της Βραζιλίας με 3-2. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες ήταν μόνο από την Ευρώπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή