ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΟΙ ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΟΤΣΙΕΣ ΑΠ' ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ


Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική

Μέσω του λογαριασμου του που διατηρεί στο twitter, ο Σεπ Μπλάτερ ξεκαθάρισε ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεν σκοπεύει να απαγορεύσει τη... χρήση βουβουζέλας στα ματς του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Ο πρόεδρος της FIFA τόνισε χαρακτηριστικά:

«Για να απαντήσω σε όλα τα μηνύματά σας αναφορικά με τις βουβουζέλες, πάντα έλεγα ότι η Αφρική έχει έναν διαφορετικό ρυθμό, έναν διαφορετικό ήχο. Δεν βλέπω να απαγορεύονται οι μουσικές παραδόσεις των φιλάθλων στη χώρα τους. Θα θέλατε να δείτε μια απαγόρευση στις παραδόσεις των φιλάθλων στη δικιά σας χώρα;».


Εν τω μεταξυ μεγαλωνει το προβλημα με τις πληρωμες προς τους υπαλληλους του Μουντιαλ με αποτελεσμα να εχουμε:


Ντόμινο επεισοδίων στη Νότια Αφρική
Τα επεισόδια που ξεκίνησαν μετά το ματς Γερμανίας - Αυστραλίας την Κυριακή το βράδυ (ξημερώματα Δευτέρας) στο Ντέρμπαν επεκτάθηκαν και σε άλλες πόλεις της διοργάνωσης κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Τόσο στο «Σόκερ Σίτι» όσο και στο Μπλουμφοντέιν (γήπεδα που έγιναν οι αναμετρήσεις Ολλανδία - Δανία και Καμερούν - Ιαπωνία) υπήρχαν διαμαρτυρίες υπαλλήλων σταδίων, ανάλογες με αυτές του Ντέρμπαν, χωρίς ευτυχώς να δημιουργηθούν αντίστοιχης έκτασης επεισόδια, αφού αυτήν τη φορά η αστυνομία ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη και δεν προέβη σε ακρότητες.


Κατόπιν όλων αυτών η αστυνομία για λόγους μεγαλύτερης ασφάλειας αποφάσισε να αναλάβει η ίδια των έλεγχο εντός των γηπέδων, όπου μέχρι τώρα χρησιμοποιούνταν σεκιούριτι της ιδιωτικής εταιρείας που δημιούργησε το πρόβλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ υπήρχε φόβος να γίνουν επεισόδια και στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι ανάμεσα στην Παραγουάη και την Ιταλία στο Κέιπ Τάουν, τελικώς όλα κύλησαν ομαλά. «Οι θύρες άνοιξαν κανονικά, η αστυνομία είχε την κατάσταση υπό έλεγχο και η σέντρα του αγώνα έγινε την προγραμματισμένη ώρα» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στη συγκεκριμένη επαρχία, Ντάνι Τζόρνταν, ο οποίος συνάμα απηύθυνε αυστηρό μήνυμα προς όλους, προειδοποιώντας:

<<ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ>>
«Αν και σεβόμαστε αυτούς που δουλεύουν και τα δικαιώματά τους, είναι ανεπίτρεπτο να δημιουργούν πρόβλημα τις ημέρες των αγώνων και δεν θα διστάσουμε να πάρουμε τα μέτρα που χρειάζονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις».

Διαβεβαιώσεις για σήμερα

Επειδή πάντως οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων ως σεκιούριτι έχουν πάρει διαστάσεις και ελλοχεύει ο φόβος περαιτέρω επέκτασης των επεισοδίων, τόσο οι αρμόδιοι της διοργάνωσης όσο και της αστυνομίας διαβεβαιώνουν ότι αρχής γενομένης από τις σημερινές αναμετρήσεις δεν θα δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στην ασφάλεια.

Το πρόγραμμα για τη σημερινή έκτη ημέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου περιλαμβάνει αγώνες στο

Πορτ Ελίζαμπεθ: (Ακτή Ελεφαντοστού - Πορτογαλία),
στο «Ελις Παρκ»: (Βραζιλία - Βόρεια Κορέα) και στο Ρούστενμπουργκ: (Νέα Ζηλανδία - Σλοβακία).


Και στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ολα αυτά ενώ χθες στο Γιοχάνεσμπουργκ έλαβε χώρα μεγάλη διαδήλωση αντιφρονούντων με τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Νότια Αφρική, η οποία πάντως ολοκληρώθηκε χωρίς πολλά προβλήματα.
Οπως γίνεται κατανοητό, η κατάσταση είναι έκρυθμη και λογικό είναι να υπάρχουν σοβαρότατες ανησυχίες για την ασφάλεια της όλης διοργάνωσης, η οποία δεν ξεκίνησε και με τους καλύτερους οιωνούς.


Εκρηκτική η κατάσταση στο Ντέρμπαν
Μέχρι και χθες το βράδυ εργαζόμενοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο παρέμεναν έξω από το στάδιο του Ντέρμπαν «Μόζες Μαχίμπα» διαμαρτυρόμενοι, όχι γιατί δεν πληρώθηκαν αλλά γιατί πλέον δεν τους αφήνουν να δουλέψουν. Περίπου 150 άτομα που δεν είχαν λάβει μέρος στα προχθεσινά επεισόδια συγκεντρώθηκαν έξω από το στάδιο για να διαμαρτυρηθούν, διότι όπως έλεγαν «δουλεύαμε εδώ από τον Μάιο, αλλά τώρα πια δεν μας αφήνουν να δουλέψουμε, είμαστε φτωχοί και θέλουμε λεφτά για να ζήσουμε. Μας έδωσαν πολύ λίγα από αυτά που μας είχαν υποσχεθεί και αυτά υπό μορφή δανείου. Εκμεταλλεύονται την πείνα μας».


Η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας διαλύθηκε ήσυχα και δεν χρειάστηκε να επέμβουν οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν και πάλι στο γήπεδο του Ντέρμπαν. Ολα αυτά συνέβησαν και πάλι έξω από το κέντρο Τύπου, όπου τα ξημερώματα της Δευτέρας στη 1.50 ώρα Ελλάδας εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια εργαζομένων - αστυνομίας η οποία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών, δακρυγόνων και φωτοβολίδων κρότου λάμψης.


Ολα ξεκίνησαν όταν λίγες ώρες μετά τον αγώνα Γερμανίας - Αυστραλίας οι εργαζόμενοι μιας ημέρας στην ασφάλεια αλλά και σε άλλες υπηρεσίες του γηπέδου πήγαν να πληρωθούν. Οπως οι ίδιοι έλεγαν, στους φακέλους που τους έδωσε η οργανωτική επιτροπή υπήρχαν πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που προφορικώς είχαν συμφωνήσει.

Αλλοι έλεγαν ότι είχαν συμφωνήσει για 250 ραντ (25 ευρώ) και τους έδιναν 190, 200 ή και τίποτα, άλλοι έλεγαν ότι είχαν συμφωνήσει για 1.500 ραντ και τους έδιναν πολύ λιγότερα.
Οι περίπου 450 εργαζόμενοι άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τα γραφεία της διοίκησης του σταδίου για να διαμαρτυρηθούν.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα και κάποια στιγμή, όπως λένε οι ίδιοι, η αστυνομία άρχισε να τους χτυπά αδικαιολόγητα με πλαστικές σφαίρες, φωτοβολίδες κρότου λάμψης και με δακρυγόνα.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και γύρω από το στάδιο σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου.


Σκηνές αλλοφροσύνης

Οταν ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί στο κέντρο Τύπου του γηπέδου του Ντέρμπαν εκτυλίχθηκαν σκηνές αλλοφροσύνης. Εθελοντές και δεκάδες δημοσιογράφοι που κάλυψαν νωρίτερα τον αγώνα της Γερμανίας με την Αυστραλία και εκείνη την ώρα δούλευαν δεν γνώριζαν τι συνέβαινε.

Ολοι τους υπέθεσαν ότι επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση και μόνο όταν είδαν τι συνέβαινε, με τους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται κα να συμπλέκονται με τους αστυνομικούς, κατάλαβαν τι είχε συμβεί.

Οι υπάλληλοι που εργάζονταν ως σεκιούριτι ανήκουν στην εταιρεία «Στάδιον» που έχει αναλάβει τη φύλαξη όλου του Μουντιάλ και ήταν αυτοί που ξεκίνησαν τη διαμαρτυρία. Μέσα σε λίγη ώρα ο δρόμος έξω από το γήπεδο θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο και η ατμόσφαιρα είχε γίνει αποπνικτική από τα χημικά που χρησιμοποίησε η αστυνομία.


Τραυματίας και συλλήψεις.....

Από τη χρήση των πλαστικών σφαιρών της αστυνομίας τραυματίστηκε μία υπάλληλος του σταδίου στο πόδι, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Υστερα από τρεις σχεδόν ώρες η αστυνομία εγκλώβισε τους διαδηλωτές σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το γήπεδο. Αφού τους χώρισαν σε άνδρες και γυναίκες(!) τους περικύκλωσαν και τους απείλησαν ότι θα τους συλλάβουν και θα περάσουν όλοι από δίκες.

Η παρουσία πολλών ξένων ΜΜΕ, όμως, απέτρεψε την ομαδική σύλληψη και ύστερα από διαπραγματεύσεις η αστυνομία άφησε ελεύθερους τους εργαζόμενους που προηγουμένως είχαν κάνει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αυτοί πήραν το δρόμο για τα σπίτια τους.

Οπως έλεγαν κάποιοι από αυτούς, έμεναν πολλές ώρες μακριά από το γήπεδο του Ντέρμπαν και με δεδομένο ότι δεν είχαν πληρωθεί ή είχαν πάρει λιγότερα χρήματα, δεν μπορούσαν να επιστρέψουν
στα σπίτια τους.


πηγες: ΔΟΛ, ΓΚΟΛ κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου