ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Οι Έλληνες φίλαθλοι στο έλεος του Θεού......λογω ακαταλληλότητας των Ελληνικών γηπέδων!!

Μία άκρως ενδιαφέρουσα και συνάμα σημαντική έρευνα για την ακαταλληλότητα των ελληνικών γηπέδων, δημοσίευσε η Ελληνική Αστυνομία, σε μια αποτίμηση με διαπιστώσεις σε σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Πέρα, από τα κρούσματα βίας, τις συλλήψεις, τα επεισόδια, τους τραυματισμούς, τα ποινικά αδικήματα που έχουν καταντήσει… μέρος του αγώνα, στεκόμαστε σε κάποια στοιχεία που αποδεικνύουν την προχειρότητα που μας διέπει πάνω απ' όλα ως κράτος και που σε κάνει να φτάνεις στο σημείο να παραδέχεσαι ότι τελικά έχουμε τον αθλητισμό που μας αξίζει!

Σύμφωνα, λοιπόν, με επίσημα καταγραμμένα στατιστικά στοιχεία την περίοδο 2009-2010 από τα συνολικά 230 ποδοσφαιρικά γήπεδα των κατηγοριών Σούπερ Λιγκ, Β' Εθνικής, Γ' Εθνικής και Δ' Εθνικής, μόλις τα 89 έλαβαν άδεια λειτουργίας.
Από 30 γήπεδα μπάσκετ της Α1 και Α2 κατηγορίας, μόλις 10 εγκρίθηκαν για την διεξαγωγή αγώνων. Από 16 γήπεδα βόλεϊ, μόλις 5 πήραν το «ok», από 26 γυμναστήρια του χάντμπολ, αδειοδοτήθηκαν μόλις 8 και από 28 κολυμβητήρια, νόμιμα έγιναν αγώνες μόνο σε 4.

Οι παραπάνω αριθμοί θα έπρεπε να σοκάρουν τους φιλάθλους, οι οποίοι τις περισσότερες φορές ούτε καν γνωρίζουν ότι οι ίδιοι, πιθανώς οι γυναίκες τους, τα παιδιά τους, γενικότερα οι οικογένειες, βρίσκονται σε χώρους που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της σωματικής τους ακεραιότητας.

Και αυτό γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις, αντί να μπαίνουν λουκέτο σε γήπεδα «φέρετρα», η εκάστοτε διοργανώτρια αρχή εκδίδει άδεια τέλεσης αγώνα σε εγκαταστάσεις που στερούνται άδειας λειτουργίας!

Παράνομο, παράτυπο, όπως θέλετε πείτε το. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τέτοια μυαλά ο ελληνικός αθλητισμός αντί να πηγαίνει προς τα εμπρός, θα κάνει βήματα προς τα πίσω. Δηλαδή, μπρος στον κίνδυνο να μην έχουμε υγιή αθλητισμό, συνειδητά προτιμούμε τον «αρρωστημένο» και τον επικίνδυνο.

Οι αρμόδιες διοργανώτριες αρχές, αντί να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, αυτά τα επικίνδυνα γήπεδα, υποκύπτουν σε πιέσεις προκειμένου κάποιοι να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Και επειδή, κάπου εδώ τίθεται και το άλλο μεγάλο ζήτημα της συντήρησης και της επισκευής των γηπέδων, κάθε χρόνο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν εγκρίνει κάποιο κονδύλι που υποτίθεται ότι χορηγείται για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων; Είναι σίγουρο τελικά, ότι αυτά τα χρήματα ξοδεύονται για τους σωστούς σκοπούς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου