ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΔΥΟ ''All time classics…'' σημερα το Μουντιαλ....

Δύο πολύ σημαντικές αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας της φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Γερμανία και Αγγλία κοντράρονται στις 17:00 (ΝΕΤ) στο Μπλουμφοντέιν
και Αργεντινή-Μεξικό στις 21:30 (ΝΕΤ) στο Γιοχάνεσμπουργκ.


Η αγγλογερμανική κόντρα για ένα «πανί γεμάτο αέρα»!
Η αγγλογερμανική κόντρα για ένα «πανί γεμάτο αέρα»!
Η κόντρα της Αγγλίας με τη Γερμανία είναι ίσως η πλέον παραδοσιακή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από την εποχή του τελικού του 1966 και του περιβόητου γκολ του Τζεφ Χαρστ, για το οποίο ακόμα και σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν η μπάλα πέρασε τη γραμμη!!
Ο Γκάρι Λίνεκερ είπε τη διάσημη ατάκα για το ποδόσφαιρο, το οποίο είναι ένα άθλημα που κερδίζουν στο τέλος οι Γερμανοί, αλλά στα πέναλτι (κάτι που επιμελώς παραλείπεται να αναφερθεί), έπειτα από ακόμα μία ήττα των Αγγλων σε αυτή την επίπονη διαδικασία από τους μεγάλους εχθρούς τους το 1996. Η παραδοσιακή έχθρα των δύο λαών, η οποία σημαδεύτηκε και από δύο παγκόσμιους πολέμους, κρατά πάντως γερά, με την Αγγλία να κερδίζει με το εντυπωσιακό 5-1 μέσα στο Μόναχο το 2001, αλλά λίγους μήνες αργότερα οι Γερμανοί έφταναν στον τελικό του Μουντιάλ, ενώ τα «λιοντάρια» είχαν ήδη αποκλειστεί!

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο μπείτε στο england365.gr

Ο ορισμος του ντέρμπι.......
Στο Μπλουμφοντέιν και το στάδιο «Φρι Στέιτ Στέιντιουμ» διεξάγεται το πιο σπουδαίο παιχνίδι της φάσης των «16» του Μουντιάλ.

Με εξτρα αστυνομία...

england_fansΗ ΦΙΦΑ και οι διοργανωτές του Μουντιάλ έχουν τρομάξει ελαφρώς ενόψει του αυριανού αγώνα ανάμεσα σε Αγγλία και Γερμανία και γι αυτό στο Μπουμφοντέιν θα βρεθούν πολλοί αστυνομικοί.

"Συμφωνήσαμε με τις αστυνομικές αρχές να στείλουν περισσότερες δυνάμεις από ότι συνήθως και να λάβουν πιο αυστηρά μέτρα για να κυλήσουν όλα ομαλά. Το θετικό είναι ότι το ματς δεν διεξάγεται βράδυ", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΦΙΦΑ Ζερόμ Βάλκε. Ουσιαστικά, ο συναγερμός έχει χτυπήσει επειδή οι οπαδοί των δύο Εθνικών ομάδων δεν θεωρούνται και οι πλέον ήσυχοι. Αν και μέχρι τώρα, τα δείγματα γραφής δεν δικαιολογούν τόση ανησυχία.

Σε ένα παραδοσιακό ευρωπαϊκό ντέρμπι, η Γερμανία θα αντιμετωπίσει την Αγγλία σε μία αναμέτρηση που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων σε όλο τον πλανήτη.

Οι δύο ομάδες προέβαλαν από το ξεκίνημα της διοργάνωσης από τα φαβορί για να φτάσουν έως το τέλος του δρόμου στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής αλλά πλέον στον δρόμο για τα προημιτελικά, χωράει μόνο μία.

Τα «πάντσερ» κατέκτησαν την πρώτη θέση στον Δ΄όμιλο και φιλοδοξούν να συνεχίσουν την πορεία τους αποκλείοντας μία ισχυρή αντίπαλο.

Από την άλλη πλευρά τα «λιοντάρια» δεν είχαν καλή παρουσία στην πρώτη φάση και τερμάτισαν στην δεύτερη θέση του Γ΄ομίλου με αποτέλεσμα πλέον να βρουν στον δρόμο τους την Γερμανία.

Παρόλα αυτά η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο θα επιδιώξει πλέον στην πιο κρίσιμη φάση να δείξει το καλό της πρόσωπο και να προχωρήσει στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση, φτάνοντας στην κατάκτηση του τροπαίου.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο προπονητής της Γερμανίας Γιόακιμ Λεβ θα έχει στην διάθεση του τον Κλόζε που εξέτισε την ποινή του στο παιχνίδι με την Γκάνα ενώ ο τεχνικός της Αγγλίας, Φάμπιο Καπέλο δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.

Λάτρεις της… ισοπαλίας

Για πέμπτη φορά στην ιστορία του θα βρεθούν αντιμέτωπες σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου η Γερμανία και η Αγγλία, με τις τέσσερις προηγούμενες συναντήσεις του να έχουν λήξει ισόπαλες.

Η αρχή έγινε στον τελικό του Γουέμπλεϊ το 1966 με το σκορ στα 90 λεπτά να είναι στο 2-2. Στην παράταση τα «λιοντάρια» επιβλήθηκαν με 4-2 και κατέκτησε για πρώτη και τελευταία (ως σήμερα) φορά τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.
Τέσσερα χρόνια αργότερα στο Μεξικό, τα «πάντσερ» πήραν την ρεβάνς τους. Στην προημιτελική φάση εκείνου του Μουντιάλ, Γερμανία και Αγγλία αναδείχθηκαν στην κανονική διάρκεια ισόπαλες και πάλι με 2-2, ωστόσο ο Μίλερ στο 13’ του έξτρα χρόνου έδωσε τη νίκη (3-2) στην ομάδα του.

Το τρίτο ραντεβού ανάμεσα στις δύο ευρωπαϊκές χώρες στον δεύτερο γύρο των ομίλων στην διοργάνωση του 1982 στον Ισπανία. 0-0 το τελικό αποτέλεσμα, χωρίς παρατάσεις και ιστορίες. Οκτώ χρόνια αργότερα, στα γήπεδα της Ιταλίας «πάνστερ» και «λιοντάρια» αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1, με το συγκρότημα του Μπεκενπάουερ να είναι πιο ψύχραιμο στην διαδικασία των πέναλτι από εκείνο του Ρόμπσον και να παίρνει την πρόκριση για τον τελικό της Ρώμης.

Το σήμερα…

Καλή η προϊστορία, ωστόσο το απόγευμα της Κυριακής η Γερμανία και η Αγγλία καλούνται να γράψουν μία νέα σελίδα στην σύγχρονη ιστορία τους. Αμφότερες ταξίδεψαν στην Αφρική με στόχο την κορυφή, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας τους.

Όσον αφορά στα πλάνα των δύο προπονητών, ο Γιόακιμ Λεβ θα παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-4-2. Ο Νόιερ θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Λαμ, Μερτεσάκερ, Φρίντριχ, Μπατστούμπερ στην άμυνα, ενώ στον χώρο του κέντρου θα βρεθούν οι Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ και Μίλερ. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Ποντόλσκι και Κλόζε που εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει στην θέση του Κακάου.

Ο Φάμπιο Καπέλο από τη μεριά του έχει στο μυαλό του, επίσης το 4-4-2. Ο Τζέιμς θα είναι στο τέρμα, ενώ στην άμυνα θα βρεθούν οι Τζόνσον, Α. Κόουλ, Τέρι, Κάραγκερ (εξέτισε). Στον χώρο του κέντρου θα παίξουν οι Μπάρι, Λαμπάρντ, Τζέραρντ και Μίλνερ, ενώ στην επίθεση οι Ντεφόε και Ρούνεϊ.

Ανοιχτοί λογαριασμοί:
οι Μεξικανοι θελουν εκδικηση και θα κοντραρουν δυνατα!!


Για 26η φορά στην ιστορία τους θα βρεθούν αντιμέτωπες Αργεντινή και Μεξικό, ωστόσο μόλις οι δύο από αυτές ήταν στο πλαίσιο τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η πρώτη έλαβε χώρα το μακρινό 1930 στην Ουρουγουάη, όπου και η «μπιανκοσελέστε» είχε επιβληθεί των «τρι» με το εντυπωσιακό 6-3, με τον Στάμπιλε μεγάλο πρωταγωνιστή να σημειώνει τρία τέρματα. Πέρασαν 76 χρόνια από εκείνο το απόγευμα στο Μοντεβιδέο, μέχρι η τύχη να φέρει ξανά αντιμέτωπες την Αργεντινή με το Μεξικό.

Στις 24 Ιουνίου του 2006 στο «Ζέντραλ Στάντιον» της Λειψίας το συγκρότημα του Πέκερμαν βρέθηκε απέναντι σε εκείνο του ΛαΒόλπε. Το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή (1-1). Στον έξτρα χρόνο χρειάστηκε ένα εκπληκτικό γκολ του Μάξι Ροντρίγκες (98’) για να δώσει στην ομάδα του τη νίκη και την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο σήμερα…

Το φαβορί θα αντιμετωπίσει το αουτσάιντερ στο βράδυ της Κυριακής στο Γιοχάνεσμπουργκ. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα έχει σαφέστατα τον πρώτο λόγο απέναντι στον Ράφα Μάρκες και στην παρέα του, η οποία ξεκίνησε σεμνά στην διοργάνωση και θέλει να συνεχίσει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, έχοντας ως στόχο τη μεγάλη έκπληξη, αλλά και την εκδίκηση για τον αποκλεισμό του 2006.

Η Αργεντινή που τερμάτισε στην κορυφή του Β΄γκρουπ όπου συμμετείχε και η Εθνική Ελλάδας με το απόλυτο, προβάλει ως ένα από τα φαβορί για τον τίτλο και πλέον καλείται και στα νοκ-άουτ παιχνίδια να δείξει το καλό της πρόσωπο.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα δείχνει σταθερότητα στην απόδοση της και με ηγέτη τον Λιονέλ Μέσι θα προσπαθήσει καταρχήν να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Μεξικό με τη νίκη επί της Γαλλίας κατόρθωσε να αφήσει εκτός συνέχειας την φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ της Γερμανίας και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του Α΄γκρουπ.

Πλέον μπορεί να έχει τον τίτλο του αουτσάιντερ απέναντι στην Αργεντινή αλλά θα κυνηγήσει την έκπληξη χωρίς να έχει άγχος. Στον αγωνιστικό τομέα οι δύο τεχνικού δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Όσον αφορά στα πλάνα των δύο προπονητών, Ο Ντιέγκο Μαραντόνα θα παρατάξει την Αργεντινή με σύστημα 4-3-3. Ο Ρομέρο θα είναι κάτω από τα δοκάρια και οι Γκουτιέρες, Χάιντσε, Ντεμικέλις και Μπουρντίσο (αντί του Σάμουελ) στην άμυνα. Στο κέντρο θα παίξουν οι Μασεράνο, Βερόν και Ντι Μαρία, ενώ την επιθετική τριπλέτα θα απαρτίσουν οι Μέσι, Τέβες και Ιγκουαϊν.

Στον αντίποδα ο Χαβιέ Αγκίρε θα παρατάξει τους «Αζτέκους» με σύστημα 4-4-2. Ο Πέρες θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα θα παίξουν οι Οσόριο, Ροντρίγκες, Μάρκες, Σαλσίδο. Στην μεσαία γραμμή θα είναι οι Μορένο, Τοράδο, Βέλα και Χουάρες. Φράνκο και Ντος Σάντος θα βρεθούν στην επίθεση.
Αναμονη λοιπον, σε λιγο θα ξερουμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου