ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

"Τα πάντα συμβαίνουν"




Το πιστεύει ο Φάνης Γκέκας, όπως και οι υπόλοιποι διεθνείς, ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει ζημιά στην Αργεντινή, αν και παραδέχθηκε ότι η ομάδα του Μαραντόνα αποτελεί το φαβορί του Μουντιάλ.

Ο επιθετικός της Αϊντραχτ δήλωσε αισιόδοξος ενόψει του τελευταίου ματς του ομίλου και ζήτησε προσγείωση από όλους τους γύρω από την Εθνική, ήτοι τους φιλάθλους και τους δημοσιογράφους.

"Εμείς ήμασταν προσγειωμένοι από το ξεκίνημα, σκοπός είναι να προσγειωθείτε εσείς. Εμείς από την αρχή που ήρθαμε εδώ είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας. Ηρθαμε για κάποιο σκοπό και πιστεύω ότι ως τώρα όλα εξελίσσονται ομαλά", ανέφερε αρχικά ο Γκέκας και συνέχισε μιλώντας για το ματς με την Αργεντινή. "Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι , αλλά τα δυνατά και αδύνατα σημεία μίας ομάδας φαίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Η Αργεντινή είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης. Είναι η πιο ολοκληρωμένη ομάδα του Μουντιάλ αυτή την στιγμή. Υπάρχουν σίγουρα αδυναμίες και πρέπει να προσπαθήσουμε να τις εκμεταλλευτούμε. Οταν πας για ισοπαλία συνήθως χάνεις. Άρα θα πάμε για το στόχο μας, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, έτσι ώστε να είμαστε καλυμμένοι. Από εκεί και πέρα, αν κερδίσει και η Κορέα, τι να πούμε; Το να κερδίσεις την Αργεντινή είναι μία μεγάλη επιτυχία, οπωσδήποτε είναι υπέρβαση, αλλά σε αυτό το Μουντιάλ βλέπουμε ότι συμβαίνουν τα πάντα".

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχθηκε ο Οτο Ρεχάγκελ μετά το ματς με τη Νότιο Κορέα.

"Αφορά εσάς και όχι εμάς. Βλέπετε ότι η Γαλλία έχει ένα βαθμό και κοντεύει να μείνει εκτός Μουντιάλ, η Ισπανία έχει μηδέν βαθμούς γιατί έχασε από την Ελβετία. Εμείς είμαστε προσγειωμένοι σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Όλοι στην ομάδα από την αρχή τα είχαμε καλά με τους εαυτούς μας. Θέλαμε να πετύχουμε το στόχο μας και πρώτα από όλα παίξαμε για τους εαυτούς μας γιατί αξίζαμε να κάνουμε κάτι για εμάς και πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Όποιοι είναι κοντά μας είναι για να μας υποστηρίξουν κι όχι για να μας αποδοκιμάσουν. Το απέδειξαν"







«Και λίγα τους βάλαμε!»

ΝΤΕΡΜΠΑΝ / ΝΟΤ. ΑΦΡΙΚΗ

Οι διεθνείς ήταν «φτιαγμένοι». Το γράφαμε όλες αυτές τις ημέρες που ακολούθησαν της ήττας από τη Νότια Κορέα στην πρεμιέρα, μιας και κανείς δεν ήθελε να φύγει από το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη «ρετσινιά» του «λούζερ», του «αποτυχημένου», του «παραδομένου στη μοίρα του».

Ελάχιστες στιγμές πριν από την επίσημη έξοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο του «Free State Stadium» και ενώ οι Ελληνες διεθνείς και οι Νιγηριανοί ήταν παρατεταγμένοι στη φυσούνα του πανέμορφου γηπέδου στο Μπλουμφοντέιν, έλαβε χώρα το πρώτο... ξέσπασμα.

Ενας δύο Νιγηριανοί ποδοσφαιριστές πήγαν να φωνάξουν δυνατά και οι φωνές τους «πνίγηκαν» μέσα στις ελληνικές: «Πάμε γερά ρε! Αϊντε, δεν είναι τίποτα! Θα τους πάρουμε!» φώναξαν οι Ελληνες διεθνείς και η πρώτη... νίκη είχε μόλις επιτευχθεί.

«Δεν γίνονται αυτά»
Στο ημίχρονο οι παίκτες του Οτο Ρεχάγκελ ήξεραν καλά ότι η Νιγηρία ήταν σχεδόν στο... καναβάτσο. «Πιο δυνατά ρε! Τους βλέπετε, είναι τελειωμένοι!» έλεγαν και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Μπαίνοντας στα αποδυτήρια, μετά το τέλος της αναμέτρησης, δεν ξέφυγε κανείς. Πανηγύρια μεν, όχι όμως σε επίπεδο... Ντόνετσκ! Ο στόχος είχε επιτευχθεί, αν και αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει σε μεγαλύτερες διαστάσεις...
«Και λίγα τους βάλαμε!»

«Τι έβγαζε ο τερματοφύλακάς τους, ρε παιδιά; Δεν γίνονται αυτά! Να σουτάρω και απλώς να πέφτει και να βγάζει την μπάλα!» έλεγε ο Φάνης Γκέκας (φωτό), προφανώς για τη φάση του τετ α τετ του 59', με κάποιους να προσθέτουν: «Και λίγα τους βάλαμε! Περαστικοί ήταν και έδιωχναν την μπάλα!».

Ο Γιώργος Καραγκούνης, η κλασική «ψυχή» των αποδυτηρίων, «έφτιαχνε» ακόμα περισσότερο τους συμπαίκτες του: «Μπράβο, ρε παιδιά. Παικταράδες είστε! Τους τα... δείξαμε και πάλι!». Οι ρυθμοί άρχισαν να πέφτουν γρήγορα και όλοι χαλάρωναν σιγά σιγά. Η Αργεντινή δεν είναι... παίξε-γέλασε.

«Μπράβο ρε παικταράδες»

Ο Τάκης Φύσσας ήταν «φτιαγμένος». Είχε πικραθεί πολύ από την εμφάνιση της πρεμιέρας. Για να μην παρεξηγηθούμε, είχε στενοχωρηθεί πολύ, διότι ζει την εθνική ομάδα από «μέσα"», διότι ξέρει τις πραγματικές της δυνατότητες.

Διότι τη ζει από την αρχή της προετοιμασίας της πιο κοντά από κάθε άλλον. Ως εκ τούτου, ήταν «τρελαμένος» με τη νίκη επί της Νιγηρίας και μπαίνοντας στα αποδυτήρια φώναξε στους διεθνείς: «Μπράβο, ρε παικταράδες! Ησασταν σούπερ».

Ο τεχνικός διευθυντής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αγκάλιαζε όλους τους παίκτες και... ανέλυε μαζί τους το τι έγινε προχθές στο «Free State Stadium».

Τους πείραξαν τα ψέμματα

Οι διεθνείς γνώριζαν καλά ότι παρουσίασαν κάκιστη αγωνιστική εικόνα με τους Νοτιοκορεάτες. Και ότι με αυτήν την εμφάνιση δεν θα μπορούσαν να πάρουν κάτι περισσότερο από το ματς της πρεμιέρας.

Δεν τους πείραξε τόσο πολύ η κριτική που δέχθηκαν από παντού. Την περίμεναν 100%, διότι, όπως προαναφέραμε, ήξεραν καλά ότι την... άξιζαν. Θεωρούν όμως ότι δεν άξιζαν τις ανακρίβειες περί «εντάσεων στα αποδυτήρια» μετά το ματς με τη Ν. Κορέα ή ότι τσακώθηκαν μεταξύ τους ή επί παραδείγματι ότι ο Καραγκούνης τα είχε με τον Οτο για την αντικατάστασή του.

Εξ ου και το πείσμα που τους βγήκε και η αποφασιστικότητα για το τρίποντο με τη Νιγηρία.

Αλλού το «αλάνι»

Ο Σωτήρης Κυργιάκος έζησε απίστευτα το προχθεσινό παιχνίδι. Τόσο στη φυσούνα πριν από την έξοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο όσο και μέσα σε αυτό. «Αντε ρε! Πάμε γερά!» φώναξε στους συμπαίκτες του στον κύκλο νίκης που δημιουργήθηκε λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη σέντρα, με τον Κυργιάκο να παίζει και για το παιχνίδι με τη... Νότια Κορέα, όπου δεν χρησιμοποιήθηκε.

Κυνήγησε με λύσσα το γκολ και ήταν «τρελαμένος» που δεν το πέτυχε: «Δέκα φορές είχα τη φάση μπροστά μου» έλεγε χαρακτηριστικά στο τέλος του ματς

Δεν ξέχασε την Μπεάτε

Ο Οτο ήταν -όπως πάντοτε - ψύχραιμος. Πολύ ήρεμος, αρκέστηκε στο να συγχαρεί προσωπικά τον κάθε ποδοσφαιριστή του και να μοιράσει, κατά τα ειωθότα, τα συγχαρητήριά του προς όλους.

Βεβαίως, όπως πάντα, δεν άφησε τη σύζυγό του Μπεάτε... παραπονούμενη! Μίλησε στο τηλέφωνο μαζί της, ενώ, όπως είχαμε αναφέρει τις τελευταίες ημέρες, ο γιος του παρακολούθησε το προχθεσινό παιχνίδι με τη Νιγηρία. Χαμηλών τόνων ο Οτο. Και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες...

Οτο: «Αγαπάμε τον Ντιέγκο!»

Δεν τον... άφηναν να φύγει, αλλά εν τέλει κατάφερε έπειτα από σχεδόν δύο ώρες μετά τη λήξη του αγώνα να πάρει σιγά σιγά το δρόμο από τα αποδυτήρια για το πούλμαν που θα μετέφερε την ελληνική ομάδα στο αεροδρόμιο του Μπλουμφοντέιν.

Περνώντας από τη μικτή ζώνη, έχοντας πάντοτε δίπλα του τον στενό του συνεργάτη, Γιάννη Τοπαλίδη, ο Οτο Ρεχάγκελ μίλησε για 3-4 λεπτά στους Ελληνες απεσταλμένους, αποκαλύπτοντας πώς θα αντιμετωπίσει το «ραντεβού» του την προσεχή Τρίτη με τον μεγάλο Ντιέγκο Μαραντόνα.

«Εννοείται ότι θα δώσω το χέρι μου στον Μαραντόνα. Θυμάμαι όταν ήμουν στη Βέρντερ προπονητής, κερδίσαμε δύο φορές τη Νάπολι, μέσα έξω στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Εμείς τον αγαπούσαμε τον Μαραντόνα!» ήταν επί λέξει η τοποθέτηση του Οτο όταν ρωτήθηκε για τη «μάχη» των πάγκων την Τρίτη και συνέχισε για αυτό καθ' αυτό το ματς με τους Αργεντινούς:

«Η Αργεντινή είναι μεγάλη ομάδα και στο παρελθόν πάντα προχωρούσε στα Παγκόσμια Κύπελλα. Θα είναι μεγάλη εμπειρία για τους παίκτες μου, η Αργεντινή διαθέτει έναν παγκόσμιας κλάσης παίκτη όπως είναι ο Μέσι, αλλά και εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Πρέπει να μπούμε άνετοι στον αγώνα. Διεκδικούμε την πρόκριση και μπορούμε να τα καταφέρουμε!».

Ομάδα (και σύστημα) που κερδίζει...
«Και λίγα τους βάλαμε!»

Οσον αφορά το πλάνο που έχει καταστρώσει ο Οτο Ρεχάγκελ εν όψει της αναμέτρησης της προσεχούς Τρίτης, δεν προτίθεται να διαφοροποιήσει σχεδόν τίποτα τόσο στο σύστημα που θα παρατάξει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα όσο και στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την 11άδα.

Βεβαίως, όπως λέει από προχθές ο Γερμανός, «δεν ξέρουμε πώς θα κατέβουν και αν θα ξεκουραστούν κάποιοι παίκτες τους. Και τα δεύτερα, όμως, της Αργεντινής θα θέλουν να αποδείξουν πολλά».

Ως εκ τούτου, ακόμη λοιπόν κι αν παίξουν επί παραδείγματι οι Μιλίτο και Αγουέρο στην επίθεση αντί των Ιγκουαΐν και Τέβες, καθίσταται σαφές ότι το σύστημα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς θα διατηρηθεί πάραυτα. «Κλείσιμο» σε όλους τους διαδρόμους, αλληλοκαλύψεις και προσπάθεια για γκολ στην κόντρα θα συνθέσουν εκ νέου τη στρατηγική του Ρεχάγκελ με την Αργεντινή.

Ο Οτο, άλλωστε, το πιστεύει και αυτό θα «μεταδώσει» στους διεθνείς. Οτι «υπάρχει σεβασμός απέναντί τους, ξέρουμε με ποιους παίζουμε, αλλά αν παίξουμε με τον τρόπο που ξέρουμε, όλα είναι πιθανά»...

«Το μέλλον ανήκει στο Νίνη»

Ο Ρεχάγκελ ρωτήθηκε για τη χρησιμοποίηση του Νίνη και μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον νεαρό διεθνή άσο. «Είναι ωραία για τον Νίνη επειδή έφυγε από το γήπεδο ως νικητής. Μπήκε σε μια δύσκολη στιγμή και σε γενικές γραμμές πήγε καλά. Είχε δυο τρεις καλές στιγμές.

Εχω πει στον Νίνη και στον Σωκράτη ότι το μέλλον τούς ανήκει» είπε ο Οτο και κατέληξε για το προχθεσινό παιχνίδι: «Ημασταν εκνευρισμένοι μετά το παιχνίδι με τη Νότια Κορέα, που χάσαμε με δύο γκολ από σοβαρά λάθη και βγήκαμε από το ρυθμό μας.

Και με τη Νιγηρία δεχθήκαμε γκολ νωρίς, όμως από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα πάλεψε και κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και η αριθμητική υπεροχή, όμως και στο παρελθόν ομάδες που είχαν αριθμητική υπεροχή δεν γύρισαν αγώνες και ηττήθηκαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου