ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΑΝ- ΒΡΑΔΥΝΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ


Μετα την απογευματινη προπονηση της Εθνικης, μια αντιπροσωπεια παικτων αποτελουμενη απο τον αρχηγο Γιωργο Καραγκουνη, Φανη Γκεκα, Αγγελο Χαριστεα, Αλεξανδρο Τζορβα με την συνοδεια του Τακη Φυσσα παρεβρεθησαν εκ μερους της Εθνικης ομαδας στο Ελληνικο πολιτιστικο κεντρο του Ντερμπαν, στο συγκρότημα «North Hellenic Community Center»
οπου οργανωθηκε μια ζεστη και ομορφη εκδηλωση απο τους ομογενεις μας προς τιμην της Εθνικης.



Ο πρόεδρος της κοινότητας, Μιχάλης Παμπάλης, τόνισε από μικροφώνου πως «….. θα χαρούμε να φύγετε από τη Νότιο Αφρική στις 12 Ιουλίου με το τρόπαιο»,
ενώ ο Τάκης Φύσσας ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε τόσους φίλους της Εθνικής, ειδικά τόσα μικρά παιδιά.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την υποδομή και υποσχόμαστε πως θα δώσουμε το καλύτερο δυνατό στο Παγκόσμιο Κύπελλο»


Στο συγκεκριμμενο χωρο εκδηλωσεων των ομογενων μας, στην διαρκεια του Ευρω 2004 παρεβρισκονταν τουλαχιστον 2000 ατομα να παρακολουθησουν τους αγωνες τις Εθνικης στην Πορτογαλια, ενω στην σημερινη εκδηλωση δημιουργηθηκε το αδιαχωρητο απο περιπου 2500 παρευρισκομενους, οι οποιοι εσπευσαν να παρουν μεταξυ των αλλων και αυτογραφα απο τους παικτες, που φωτογραφήθηκαν με τον κόσμο και υπέγραψαν δεκάδες αυτόγραφα και σε φανέλες και μπάλες.
Μεταξυ αυτων που πηραν αυτογραφα πολλα παιδια
αλλα και ενας ομογενης 92 ετων, οπως και ενας Ελληνας ομογενης πρωην παικτης της Εθνικης Νοτιου Αφρικης, ο σεντερ φορ της στο Μουντιαλ του 2002 στην Κορεα και στην Ιαπωνια. Το ονομα του Γιωργος Κουμανταρακης, για τον οποιο ειχαν εκδηλωσει ενδιαφερον για μεταγραφη η ΑΕΚ και ο Ακρατητος.

Χαιρετισμό στην εκδηλωση, απηύθυναν ο πρέσβης της Ελλάδας στη Νότια Αφρική, Σπύρος Θεοχαρόπουλος και ο μητροπολίτης Καλής Ελπίδας και Κέιπ Τάουν, ο σεβασμιότατος Σέργιος, ο οποίος στην απογευματινη προπονηση εκανε και αγιασμο στο γηπεδο που προπονηθηκε η εθνικη μας μπροστα σε περισσοτερους απο 1000 ενθουσιωδεις ομογενεις και ευχήθηκε η Εθνική ομάδα να προχωρήσει όσο πιο πολύ μπορεί αλλά χωρίς αυτό να αποτελεί αυτοσκοπό, όπως επισήμανε. Παρών ήταν επίσης και ο Έλληνας πρόξενος στο Ντέρμπαν, Χρήστος Ζαχαρόπουλος.
Η ελληνική κοινότητα της πόλης αριθμεί περί τα 2.500 μέλη, ενώ υπάρχουν δύο ελληνικές εκκλησίες και ένα σχολείο. Η μία εκκλησία είναι τριαδική (Άγιος Νικόλαος, Άγιος Ανδρέας, Άγιος Γεράσιμος) και βρίσκεται στο συγκρότημα που εγινε η εκδηλωση, ενώ η Αγία Τριάδα είναι χτισμένη στην παλιά πόλη. Η ελληνική κοινότητα διαθέτει πολλά εξέχοντα μέλη στην κοινωνία της πόλης. Πολλοί Έλληνες έχουν ιδρύσει εταιρείες τροφοδοσίας πλοίων, καθότι το Ντέρμπαν είναι ένα πολύ σημαντικό λιμάνι, άλλοι ασχολούνται με το εμπόριο και η νέα γενιά με επαγγέλματα όπως του δάσκαλου, του καθηγητή, του δικηγόρου κ.α.


Συμφωνα με τις τελευταιες πληροφοριες απο τις κοινοτητες των Ελληνων ομογενων, μονο απο την μητροπολιτικη περιοχη του Γιοχανεσμπουργκ και τις Πρετορια αναμενεται να ξεκινησουν εκτος απο τα εκατονταδες ΙΧ, πανω απο 30 πουλμαν και 4 τσαρτερ για το Πορτ Ελιζαμπεθ να παρακολουθησουν τον πρωτο αγωνα της Εθνικης μας στα γηπεδα της Αφρικης.

Μαζι με του εκδρομεις απο αλλες περιοχες της Νοτιου Αφρικης ( Κειπ Ταουν, Μπλομφοντειν, Κιμπερλυ, το φημισμενο Σαν Σιτυ κ.α.) καθως και τους Ελληνες οπαδους που φθανουν απο Ελλαδα απο αυριο (Γαλανολευκος Φαρος) και αρκετους αλλους που θα ταξιδεψουν μεμονομενα απο αλλες χωρες τις Αφρικης, ΗΠΑ, Καναδα, Αυστραλια και Ευρωπη αναμενεται να βρισκονται στο σταδιο του Πορτ Ελιζαμπεθ τουλαχιστον 12.000 υποστηρικτες της Εθνικης Ελλαδος συμφωνα με τις τελευταιες εκτιμησεις των διοργανωτων!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου