ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Ο ''ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ'' ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Δ' ΕΘΝΙΚΗ!! Ολα τα νεα απο την Γενικη Συνελευση των 57 Ποδοσφαιρικων Ενωσεων της χωρας. Τι αποφασισαν


Μεταρρυθμίσεις και... δυσκολίες οδηγούν στη νέα εποχή

Του Δημήτρη Θεοδώρου

Κάποιοι θεωρούν ότι οι σταδιακές αλλαγές είναι αυτές που θα αλλάξουν την κατάσταση, κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο για... σημεία των καιρών. Όπως και να το κάνουμε, σε νέα εποχή ετοιμάζεται να μπει το πρωτάθλημα της Δ" Εθνικής, ο διασυλλογικός αυτός μαραθώνιος που κάθε χρόνο προσελκύει τα βλέμματα χιλιάδων φιλάθλων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ένα πρωτάθλημα ιδιαιτέρως αγαπητό και ξεχωριστό από όλα τα άλλα, καθώς εμπεριέχει στις σωστές τους ποσότητες το στοιχείο του επαγγελματισμού, ως προς τις ευθύνες και τη συνέπεια των πρωταγωνιστών, αλλά και το στοιχείο του ερασιτεχνισμού, σε ό,τι έχει να κάνει με την αγάπη παραγόντων και ποδοσφαιριστών για τα σωματεία που υπηρετούν. Μετά τις αλλαγές που ψηφίστηκαν σήμερα στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, και τις οποίες είχαμε παρουσιάσει αρκετό καιρό πριν από το periferiako.com, τα δεδομένα αλλάζουν για όλες τις ομάδες των δέκα ομίλων, που καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, στο οποίο οι ισορροπίες θα είναι λεπτές.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ Ή... ΤΙΠΟΤΑ!
Οι βλέψεις των ανθρώπων της Επιτροπής για δημιουργία ενός πρωταθλήματος αποτελούμενου από 140 ομάδες τη σεζόν 2011-2012, σημαίνει υποβιβασμό περισσότερων συλλόγων από κάθε όμιλο στα τοπικά πρωταθλήματα. Όπερ μεθερμηνευόμενο, τουλάχιστον οι μισές ομάδες από κάθε όμιλο θα βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να καταπλακώνονται από τη γραμμή του υποβιβασμού. Με την παραπάνω αλήθεια ως δεδομένο, λοιπόν, συμπεραίνουμε ότι όσες ομάδες θέσουν ως στόχο την παραμονή τους στη Δ" Εθνική, οφείλουν να διαγράψουν πορεία πρωταθλητισμού κατά τη διάρκεια της σεζόν, για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μία καλή διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη. Διότι πολύ απλά, ακόμη και οι μέτριες ομάδες θα υποβιβαστούν!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ...
Σε αντιπαραβολή των παραπάνω, ερχόμαστε να παρατάξουμε τη δεδομένα στενάχωρη εποχή που διανύουμε από οικονομικής άποψης, η οποία αναγκάζει τους παράγοντες να κινηθούν σε... ρηχά νερά. Τα σωματεία δεν έχουν, πλέον, άλλη λύση από τη στροφή τους σε φθηνές επιλογές, στις οποίες περιλαμβάνονται και τα νεαρά παιδιά των τμημάτων υποδομής κάθε συλλόγου. Αυτό είναι και το θετικό της υπόθεσης, αφού έστω και με αυτόν τον τρόπο οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα πάρουν περισσότερες ευκαιρίες. Το αρνητικό, βέβαια, είναι ότι έπρεπε να φτάσουμε στο... αμήν για να αρχίσει να αποκτάει η Δ" Εθνική τη χαμένη της ταυτότητα που δεν είναι άλλη από αυτό καθ εαυτό το ερασιτεχνικό στοιχείο.

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟΚΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ
Πλέον, τα μπάτζετ θα κυμαίνονται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, οι αμοιβές των πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών δεν θα προκαλούν αίσθηση στο άκουσμά τους, ενώ δεν αποκλείεται να εμφανιστούν αρκετές ομάδες εκπλήξεις, που θα κάνουν το "μπαμ" και θα καταφέρουν να κερδίσουν την άνοδο στη Γ" Εθνική. Βλέπετε, η συνολική δουλειά που θα γίνεται από διοίκηση, τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από πριν, όταν τον πρώτο λόγο τον είχαν τα μπάτζετ και οι μεγαλεπήβολες κινήσεις. Ασφαλώς, εν πρώτοις φαίνεται ότι ο ανταγωνισμός θα αυξηθεί και οι ψαλίδες μεταξύ των ομάδων θα κλείσουν αισθητά. Τίποτα, βέβαια, δεν μπορεί να προεξοφληθεί, πριν διαπιστώσουμε τι αντίκτυπο θα έχουν επί του αγωνιστικού χώρου για τις ομάδες οι αλλαγές στο πρωτάθλημα της Δ" Εθνικής και, βέβαια, οι... δύσκολοι καιροί.

Πέρασαν οι τροποποιήσεις στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ
Του Δημήτρη Θεοδώρου

Οι αλλαγές που είχαν προαναγγελθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον ίδιο τον Γιώργο Σαρρή, ψηφίστηκαν κατά τη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-μελών που έλαβε χώρα σήμερα στο Χαλάνδρι. Όπως ακριβώς αναμενόταν, η πλειοψηφία των 57 Ενώσεων επικρότησε τις αλλαγές που προτάθηκαν και έχουν να κάνουν με τα όρια ηλικίας, αλλά και τις μεταγραφές του Γενάρη. Από την προσεχή κιόλας σεζόν, το όριο ηλικίας για τη χρησιμοποίηση τεσσάρων ποδοσφαιριστών κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μεταφέρθηκε από τα 20 στα 21 χρόνια. Παράλληλα, δεν θα επιτρέπεται η χρησιμοποίηση περισσότερων από δύο ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των 33 ετών. Συν τοις άλλοις, από το νέο πρωτάθλημα τα ερασιτεχνικά σωματεία θα μπορούν να κάνουν το πολύ δύο μεταγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών κατά τη περίοδο του Γενάρη, από εκεί που κάτι τέτοιο μέχρι τώρα απαγορευόταν. Σε αντίθεση με τα παραπάνω, εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση στη χρησιμοποίηση αλλοδαπών ποδοσφαιριστών στη Δ" Εθνική, με μόνη εξαίρεση τις ομάδες που υποβιβάζονται από τη Γ Εθνική, οι οποίες διατηρούν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν για έναν χρόνο μέχρι δύο κοινοτικούς. Κάτι ανάλογο ισχύει με τους συλλόγους που προάγονται από τα τοπικά πρωταθλήματα στη Δ" Εθνική και οι οποίοι μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους για έναν χρόνο μέχρι δύο αλλοδαπούς παίκτες, με την προϋπόθεση να ανήκουν στο σωματείο για τρία χρόνια.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ Δ" ΕΘΝΙΚΗΣ
Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι στο νέο πρωτάθλημα της Δ" Εθνικής θα συμμετάσχουν 166 ομάδες, με την προοπτική τη σεζόν 2011-2012 ο αριθμός να πέσει στα 140 σωματεία. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 8 ομάδες από κάθε όμιλο θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα. Αναφορικά με τη χρονιά 2012-2013, στόχος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΟ είναι το πρωτάθλημα της Δ" Εθνικής να ξεκινήσει με 120 ομάδες.


πηγη: periferiako.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου