ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΜΟΥΝΤΙΑΛ ....3-2-1 ΠΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!! Αρχιζει σημερα η παγκοσμια γιορτη του ποδοσφαιρου!! Ποιοι ειναι οι παικτες κλειδια??

Η μπαλλα σχεδον παντα μαγευει τον ανδρικο πλυθυσμο.......δειτε και αυτο που ακολουθει .....




Ολα τα τελευταια νεα για την Εθνικη Ελλαδος και την διοργανωση..


Ας ξεκινησουμε με τους ''παικτες κλειδια'' του Μουντιαλ που ξεκιναει, οπως τους κατατασει το παγκοσμιως γνωστο ανδρικο περιοδικο '' FHM''

Οι... παίκτες-κλειδιά του Μουντιάλ

Μια και βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ και της σέντρας του πρώτου αγώνα της διοργάνωσης, ενα από τα πιο γνωστά ανδρικά περιοδικά το «FHM» μας παρουσίασε από το δικό του «μάτι» τις εκπροσώπους του σε φάσεις και κόλπα με την μπάλα
Τις απολαυσατε τις ....μπαλαδωρισες?? Παμε παρακατω....

Σημ: Αν τις ειχαμε για μαζορεττες στην ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ, τα διαρκειας θα ηταν περισσοτερα απο την χωρητικοτητα που εχει το Κλουβι!!!
Ειπαμε η μπαλλα εχει και Business!! Δηλαδη τζιρο!!



Ξεκινά στη Νότια Αφρική το Μουντιάλ της... βουβουζέλας

Έτοιμη να ηχήσει η βουβουζέλα
Έτοιμη να ηχήσει η βουβουζέλα (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του μεγάλου αθλητικού ραντεβού αυτό το καλοκαίρι έχει ήδη αρχίσει.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής βρίσκεται... προ των πυλών, οι βουβουζέλες είναι έτοιμες να ηχήσουν και εναρκτήριο λάκτισμα θα γίνει στις 17:00 με την αναμέτρηση της «οικοδέσποινας» κόντρα στο Μεξικό.
Θα έχει προηγηθεί η τελετή έναρξης με την λάμψη της Σακίρα και θα ακολουθήσει
στις 21:30 η αναμέτρηση της Ουρουγουάης με τη Γαλλία. Και οι δύο αναμετρήσεις της πρεμιέρας γίνονται στο πλαίσιο του α' ομίλου και μπορείτε να τις παρακολουθείσετε live



«Arriba… Bafana-bafana»!

«Arriba… Bafana-bafana»!
Η αναμονή τελείωσε, το Μουντιάλ επιτέλους ξεκινά και όπως συμβαίνει σε κάθε μεγάλη «γιορτή», η οικοδέσποινα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει.

Η διοργανώτρια Ν. Αφρική υποδέχεται την Παρασκευή το Μεξικό, στη «Soccer City» του Γιοχάνεσμπουργκ (17:00, ΕΤ1), στην αναμέτρηση που θα ανοίξει την αυλαία της διοργάνωσης.

Όσες αμφιβολίες υπάρχουν για την ικανότητα των Νοτιοαφρικανών να αντεπεξέλθουν οργανωτικά σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, άλλες τόσες-αν όχι περισσότερες-υπάρχουν και για το πόσο μπορούν να ανταποκριθούν σε αγωνιστικό επίπεδο.

Οι γηπεδούχοι του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα καλούνται να συνεχίσουν την παράδοση που θέλει τη διοργανώτρια χώρα να μη χάνει ποτέ στην πρεμιέρα και να φτάνει τουλάχιστον στη δεύτερη φάση των ομίλων. Έστω κι αν μπαίνουν στη γιορτή του ποδοσφαίρου από την 83η θέση της κατάταξης της FIFA, που είναι η χαμηλότερη που είχε ποτέ η διοργανώτρια.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε τους Νοτιοαφρικανούς περήφανους και να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε», ήταν το μήνυμα του Βραζιλιάνου προπονητή της «Bafana-Bafana», που το 1994 είχε οδηγήσει τη «σελεσάο» στην κορυφή του κόσμου.

Από την τρίτη παρουσία της Νοτίου Αφρικής σε Παγκόσμιο Κύπελλο θα απουσιάζει ο παίκτης που είχε αγωνιστεί και στα έξι προηγούμενα παιχνίδια της στη διοργάνωση (1 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες και 8-10 τα γκολ), ο Μπένι ΜακΚάρθι.

Ο Κατλέγκο Εμφέλα έχει χριστεί από πολλούς διάδοχός του, έχοντας πετύχει 15 γκολ σε 31 εμφανίσεις με το εθνόσημο, αλλά μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι αναμφίβολα ο μέσος της Έβερτον, Στίβεν Πίενααρ. Η πιθανότερη σύνθεση (σε 4-4-2) είναι η ακόλουθη: Κούνε, Γκάξα, Μασιλέλα, Κούμαλο, Μοκοένα, Τσαμπαλάλα, Πίενααρ, Μοντίσε, Σιμπάγια, Πάρκερ, Εμφέλα.

Το Μεξικό συμμετέχει για 14η φορά σε τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θέλοντας να «σπάσει» την κατάρα που φέρνει τον αποκλεισμό στη φάση των «16» στις τέσσερις τελευταίες διοργανώσεις. Ο Χαβιέρ Αγκίρε πάντως γνωρίζει πως πρώτος στόχος είναι η πρόκριση από τη φάση των ομίλων για την «Ελ Τρι», που βρίσκεται στη 17η θέση της κατάταξης της FIFA και μετρά 11 νίκες, 12 ισοπαλίες και 22 ήττες σε Μουντιάλ.

Οι Μεξικανοί πιθανότατα θα έχουν παράταξη 4-3-3 αποτελούμενη από τους: Πέρες, Ροντρίγκες, Οσόριο, Σαλσίδο, Ακουιλάρ, Τοράδο, Μάρκες, Χουάρες, Ερνάντες, Βέλα και Ντος Σάντος.

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για τέταρτη φορά στην ιστορία τους, με το Μεξικό να μετρά δύο νίκες έναντι μίας της Νοτίου Αφρικής (9-4 τα γκολ), αλλά την τελευταία να έχει επικρατήσει με 2-1 στην πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους, το 2005 στο Λος Άντζελες.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ραβσάν Ιρμάτοφ από το Ουζμπεκιστάν.


TA NEA THΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Ελλάδα Βαθμολογική Θέση: 13η 0β. Τελευταίο αποτέλεσμα: Ουκρανία - Ελλάδα : 0-1

Mundial 2010


Πάντα ευδιάθετος ο Γερμανός

Τα πειράματα του Οτο

Πέμπτη 10/06/10

Δεν είναι μυστικό… Μετά τον τραυματισμό και την (βέβαιη πλέον) απουσία του Βαγγέλη Μόρα από τον εναρκτήριο αγώνα με τη Νότια Κορέα, ο Οτο Ρεχάγκελ προσπαθεί να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Και δη της αμυντικής γραμμής.

Τα… απόνερα βεβαίως θα επηρεάσουν και τη μεσαία. Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι στο μυαλό του Γερμανού «παλεύουν» πολλές σκέψεις. Κάποιες τις αποκάλυψε και χθες.
Στην πραγματικότητα ο Ρεχάγκελ δοκίμασε δύο εν δυνάμει σχήματα - λύσεις.
Ενα στο α’ μέρος του διπλού και ένα στο β’.
Στο α’, σε δεκάδα με τερματοφύλακα τον Τζόρβα, η… είδηση ήταν η χρησιμοποίηση του Σωτήρη Κυργιάκου ως «σκούπα», με στόπερ τους Παπαδόπουλο και Βύντρα.
Τα μετόπισθεν συμπληρώθηκαν από τους Τοροσίδη (αριστερός μπακ) και Σεϊταρίδη (δεξιός). Οι άλλοι; Τζιόλης και Πρίττας στα χαφ και μπροστά οι Σαλπιγγίδης, Σαμαράς και Καπετάνος. Αλλά από το κέντρο και μπροστά, μικρή η σημασία. Είπαμε, ο «πονοκέφαλος» αφορά τους πίσω.
Στο β’ μέρος το σχήμα άλλαξε: δύο στόπερ, οι Κυργιάκος και Παπαδόπουλος, ακραίοι μπακ οι Σεϊταρίδης (δεξιά) και Βύντρα (αριστερά) και μετατόπιση του Τοροσίδη στα χαφ (με Τζιόλη και Πρίττα). Η… είδηση εδώ ήταν η μετακόμιση του παίκτη του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή, κίνηση μάλλον έκπληξη για το συνήθιο Ρεχάγκελ. Αλλά είπαμε: δοκιμάζει.

Οσον αφορά τη χρησιμοποίηση δύο κεντρικών αμυντικών, οφείλεται μάλλον στο γεγονός ότι (πρώτον) ο Ρεχάγκελ δεν ήθελε να αλλάξει τις ομάδες και (δεύτερον) πρωτεύον ζήτημα σ’ αυτό το διάστημα ήταν να εξετάσει την ανταπόκριση του «Τόρο» στον άξονα, παρά στο ότι σκέφτεται να το επιλέξει (αντί του σχήματος με τρεις). Τούτη ήταν η ομάδα των «μπλε».
Την άλλη, τους «πορτοκαλί», αποτελούσαν οι Χαλκιάς, δεξιός μπακ ο Πατσατζόγλου, αριστερός ο Σπυρόπουλος, στόπερ οι Παπασταθόπουλος - Μαλεζάς, στη μεσαία γραμμή οι Κατσουράνης, Καραγκούνης, Νίνης και μπροστά οι Γκέκας - Χαριστέας.
Τι άλλο αξίζει να κρατήσουμε; Πως σε κάθε περίπτωση στο «καλό» σχήμα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος κάλυπτε τη μία απ’ τις δύο θέσεις των στόπερ. Βάσει, κατά συνέπεια, των δειγμάτων γραφής, ο Παπασταθόπουλος έπεται.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 5.000 Ελληνες στην πρεμιέρα της Εθνικής

Περίπου 30.000 θεατές υπολογίζουν οι διοργανωτές πως θα βρεθούν στις εξέδρες του «Νέλσον Μαντέλα», στο Πορτ Ελίζαμπεθ, στην πρεμιέρα της Εθνικής με τη Ν. Κορέα. Οπερ, με δεδομένο ότι η χωρητικότητα του σταδίου είναι 46.000 θέσεις, η πληρότητά του (σε περίπτωση επιβεβαίωσης) φθάνει μόλις το 65,22%. Οπως συμπλήρωναν, από τους θεατές υπολογίζεται ότι οι Ελληνες δεν θα είναι περισσότεροι από 5.000, αιτιολογώντας το βάσει του ότι ο κύριος όγκος της ομογένειας (Γιοχάνεσμπουργκ, Κέιπ Τάουν) βρίσκεται αρκετά μακριά από το Πορτ Ελίζαμπεθ. Πάντως οι ομογενείς τόνιζαν ότι θα είναι περισσότεροι.

Βίντεο και… Καμερούν!

«Βιντεοθεραπείας» συνέχεια… Χθες, λοιπόν, οι διεθνείς παρακολούθησαν το β’ ημίχρονο του πρόσφατου φιλικού Ν. Κορέας - Ισπανίας (0-1).
Τα… διδάγματα, σταθερά: χρειάζεται πίεση, ταχύτητα και καλή κυκλοφορία. Γενικά, οι διεθνείς έχουν αποκομίσει την εντύπωση πως η Ν. Κορέα είναι μια εξαιρετική ομάδα, αλλά μπορούν να την «καταφέρουν». Χθες, η αποστολή απέκτησε και… γείτονα! Φασαριόζο! Συγκεκριμένα, στο διπλανό ξενοδοχείο εγκαταστάθηκε η αποστολή του Καμερούν, την οποία έσπευσαν να υποδεχτούν αρκετοί Καμερουνέζοι φίλαθλοι, προκαλώντας τον… κακό χαμό! Τόσο, ώστε «ανάγκασαν» τους διεθνείς να βγουν στα μπαλκόνια για να δουν τι τρέχει!
Και, βεβαίως, να το διασκεδάσουν…




Εν όψει Ν.Κορέας το Σάββατο (14.30)

Σύνθημα νίκης έδωσαν Σαμαράς και Αβραάμ

Γιώργος Σαμαράς και Αβραάμ Παπαδόπουλος έδωσαν σύνθημα  νίκης
Γιώργος Σαμαράς και Αβραάμ Παπαδόπουλος έδωσαν σύνθημα νίκης

Ντέρμπαν
Σύνθημα νίκης ενόψει του αγώνα με τη Ν. Κορέα το μεσημέρι του Σαββάτου (14:30) έδωσε ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος μίλησε την Πέμπτη στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Εθνικής ομάδας. «Εγώ είμαι παίκτης που παίζει πάντα για τη νίκη, δεν θέλω να παίζω για το Χ», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο επιθετικός της Σέλτικ, ενώ ο Αβραάμ Παπαδοπουλος ανέφερε από την πλευρά του πως «θέλουμε τη νίκη αλλά και να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο».

Ο Γιώργος Σαμαράς και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος πήραν θέση στο πάνελ το μεσημέρι της Πέμπτης, προκειμένου να μιλήσουν ενόψει του πρώτου αγώνα της «γαλανόλευκης» απέναντι στη Ν. Κορέα.

Ο διεθνής επιθετικός ανέφερε σχετικά με την αντίπαλο της Εθνικής μας: «H Nότιος Κορέα έχει παίκτες στην Πρέμιερ Λιγκ. Έχουμε δει βίντεο με αγώνες τους και ξέρουμε πως παίζουν. Τον συμπαίκτη μου στη Σέλτικ, Χι τον ξέρω καλά όπως καταλαβαίνετε.

»Είναι γνωστή και η πλάκα που του έχω κάνει. Όταν έφυγε για την προετοιμασία της Εθνικής άπαντες στη Σέλτικ τον χειροκρότησαν. Εγώ του γύρισα την πλάτη και του είπα ότι από εδώ και πέρα θα είμαστε εχθροί, αστειευόμενος βέβαια».

Στη συνέχεια ο άσος της Σέλτικ, επισήμανε πως «εγώ είμαι παίκτης που παίζει πάντα για τη νίκη, δεν θέλω να παίζω για το Χ. Άλλωστε ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πόσους βαθμούς χρειάζεσαι. Το σημαντικότερο είναι να περιορίσουμε τα λάθη μας και να είμαστε αφοσιωμένοι στη νίκη».



Στο πόδι για την πρεμιέρα oι Ελληνες

5.000 εισιτήρια έχει εξασφαλίσει για τους αγώνες της εθνικής η ομογένεια

Mε αγωνία περιμένουν οι Ελληνες ομογενείς τους αγώνες  της εθνικής
Mε αγωνία περιμένουν οι Ελληνες ομογενείς τους αγώνες της εθνικής
Ντέρμπαν
Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Νοτίου Αφρικής έχει ήδη εξασφαλίσει 5.000 εισιτήρια για τους αγώνες της εθνικής μας ομάδας, ενώ πάνω από 3.000 υπολογίζονται οι Έλληνες φίλαθλοι που καταφτάνουν αυτές τις ημέρες στη χώρα. Σε αυτούς θα προστεθούν και οι ομογενείς από χώρες της Αφρικής που θα κατεβούν μαζικά στο Μουντιάλ.

«Είναι μεγάλη η χαρά μας και η υπερηφάνεια μας να έχουμε κοντά μας την Εθνική Ελλάδος. Οι ελληνικές σημαίες, που κυματίζουν παντού με τις σημαίες των άλλων κρατών, είναι κάτι το πρωτόγνωρο και μας εμψυχώνει ακόμα περισσότερο» μας λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Τάσος Χριστοφόρου, ο οποίος είχε την τύχη, που πολλοί ομογενείς θα ζήλευαν: να δει από κοντά τους Έλληνες ποδοσφαιριστές στην προπόνησή τους στο Ντέρμπαν.

«Επί μία ώρα, οι ποδοσφαιριστές μας υπέγραφαν αυτόγραφα, κάτι που έδωσε μεγάλη χαρά, ειδικά στα παιδιά μας. Έχουμε συντονιστεί όλοι- σύλλογοι, κοινότητες- για να γιορτάσουμε ελληνικά. Θα στήσουμε υπαίθρια γλέντια ελληνικά, με σούβλες και ψητά, σε όλες τις πόλεις όπου θα παίξει η Ελλάδα. Για όσους δεν θα μπορέσουν να μπούνε στο γήπεδο θα έχουμε γιγαντοοθόνες» επισημαίνει.

Μπορεί το Πορτ Ελίζαμπεθ, όπου θα παίξει η εθνική μας ομάδα τον πρώτο της αγώνα με την Κορέα, να απέχει 800 χιλιόμετρα από τα μεγάλα κέντρα του Ελληνισμού της Ν. Αφρικής, αυτό όμως δεν πτοεί κανέναν, θα μας πει ο Συντονιστής ΣΑΕ Αφρικής, Εγγύς και Μέσης Ανατολής, Χάρης Γκουβέλης, δεύτερης γενιάς ομογενής, από το Γιοχάνεσμπουργκ. Και είναι βέβαιος ότι το γήπεδο, χωρητικότητας 46.000 θεατών θα... δονείται υπέρ της Ελλάδας.

«Παραλήρημα χαράς είναι η μόνη σωστή έκφραση για το πώς αισθανόμαστε όλοι εμείς εδώ. Έχουμε σημαιοστολίσει τα σπίτια μας, τα αυτοκίνητά μας, τα γραφεία μας με τα χρώματα τα ελληνικά. Ακόμα και ο Μητροπολίτης μας, ο κ. Σεραφείμ, μνημόνευσε στην εκκλησία υπέρ της Ελλάδος. Μεγάλη η συγκίνηση μας. Θα πάμε με πούλμαν στο Πορτ Ελίζαμπεθ, το Σάββατο, στο Πολοκουάνε στις 17 και στο Μπλου Φοντέιν, στις 24 Ιουνίου. Επίσης, έχουμε συνδράμει την ελληνική πρεσβεία, ώστε έξω από κάθε γήπεδο που θα παίξει η εθνική μας, να υπάρχει κιόσκι όπου στελέχη της πρεσβείας να παρέχουν τις απαραίτητες διευκολύνσεις στους Έλληνες φιλάθλους» μας αναφέρει ο κ. Γκουβέλης.



Κανονικά θα λειτουργήσουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ εν όψει του Mundial


Αθήνα

Tην αναστολή της 48ωρης απεργίας που είχαν εξαγγείλει αποφάσισαν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ μετά από συζητήσεις που είχαν την Πέμπτη με τον Οργανισμό.

Έτσι, τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ θα λειτουργήσουν κανονικά εν όψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Η αναστολή της εξαγγελθείσας απεργίας των πρακτορείων έγινε έπειτα από την ικανοποίηση του συνόλου σχεδόν των αιτημάτων, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό και η ασφάλιση των πρακτορείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου