ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010

Ετυχε σχετικα προσφατα να βρεθω σε επαγγελματικο ταξιδι στην χωρα που εδρευει η BAFANA-BAFANA (σημαινει η ομαδα των νεων και δυνατων, των καλυτερων, ...... δηλ για τους ντοπιους: η Εθνικη ομαδα ποδοσφαιρου της Νοτιας Αφρικης)
Αλλιως η χωρα του μεγαλου Νελσον Μαντελα,που δηλωσε προσφατα οτι θα παρακολουθησει τους αγωνες απο την καινουργια του τηλεοραση. Ενταξει, πατησε τα 92 πια (αν δεν κανω λαθος)


Το πιο δημοφιλες ομαδικο αθλημα ομως, ειναι το ΡΑΓΚΜΠΥ. Μεγαλες επιτυχιες εχει γραψει η Εθνικη ομαδα της Νοτιας Αφρικης.


Το προβλημα και στα δυο αθληματα?...... Οι θεατες μπερδευουν συχνα - πυκνα τους κανονισμους, με αποτελεσμα να διαμαρτυρωνται συνεχεια - και ασταματητα, φυσωντας δυνατα τις βουβουζελες τους.


Τι ειναι αυτο παλι??? Υπομονη και σε λιγες ημερες θα τις ακουσετε..... θα σαλταρετε σε τετοιο σημειο με τον θορυβο που δημιουργουν, που θα σκεφτεστε να δειτε τους αγωνες χωρις ηχο!!! Ειναι ενα ειδος ''καραμουζας'' που χρησιμοποιειται στο κυνηγη απο τους Ζουλου, για να οδηγουν τα κοπαδια των κυνηγημενων αγριων ζωων (μεσω του απιστευτου θορυβου που προερχεται απο μια συγκεκριμμενη κατευθυνση) σε μια αλλη κατευθυνση - παγιδα, σαν προβατα επι σφαγη!!!

Τι τρεχει εκει κατω?? Στην χωρα αυτη εχεις την εντυπωση (οπτικα) οτι θα μπορουσε να ειναι αυτο που λεμε παραδεισος, λογω της απιστευτης φυσικης ομορφιας και του πλουραλισμου ζωικου και φυτικου βασιλιου.

Κατ' αρχας να εξηγησουμε οτι η χωρα επισημως, θεωρειται μια χωρα δημοκρατικη, με θεσμους και νομους ισοτητας, που αποκτηθηκαν με αγωνες σκληρους για να καταργηθει το καθεστος του απαρτ-χαιτ.
Τι ηταν αυτο?? Απαρτ-χαιντ ειναι ο ορος που χρησιμοποιειται για να δηλωσει τις φυλετικες διακρισεις που προυπηρχαν δια νομου, αλλα συνεχιζουν να υπαρχουν καλυμμενες και σημερα.

Απαρτ-χαιντ (APART-HIDE = HIDE APART / κρυψου πιο περα , για να μην σε βλεπω αλλου χρωματος ......) Η φωτογραφια που ακολουθει ειναι ολη η αληθεια!!!


Πριν λιγα χρονια, στα παγκακια που καθοταν η ''Αρια φυλη'', οι ντοπιοι εγχρωμοι δεν ειχαν δικαιωμα να κατσουν.
Στα σχολεια που πηγαιναν τα παιδια της ''Αριας φυλης'', τα εγχρωμα παιδια δεν ειχαν δικαιωμα να πανε!!


Οι ποινες ακομα και για συναναστροφη μεταξυ των παιδιων απο διαφορετικες φυλες, σκληρες. Βεβαια η τιμωρια ηταν μονοπλευρη, οι λευκοι ποτε δεν τιμωρουνταν (κατι σαν την δικια μας βουλευτικη ασυλια)


Δικαιωμα στην ''δουλεια - εργασια - επιχειρηματικοτητα'' μονο οι ''Αριοι'', ελαχιστοι εγχρωμοι καταλαμβαναν ανωτερες θεσεις εργασιας σε οποιονδηποτε τομεα, και αν συνεβαινε -- ε κατι ετρεχε με το σοι αυτουνου!

''Δικαιωμα'' στην ''δουλια'' βεβαια ειχαν μονο οι εγχρωμοι!! Ακομα και εργασια να ονομαζοταν τυποις, η συγχρονη αυτη μορφη ''δουλιας'' οι εργοδοτες ''Αριοι'' ηταν σαν το ΔΝΤ και την Ευρωπαικη επιτροπη στο τετραγωνο!! Ουτως η αλλως οι ''Αριοι'' Ευρωπαιοι - κυριως Εβραιοι ηταν!!

Ποιοι ειναι ομως αυτοι οι ''Αριοι''?? Ειναι κυριως ολλανδο-φλαμανδικα φυλλα, (η επισημη γλωσσα του κρατους τα ''Αφρικαανς'' ειναι κραμα Ολλανδικων, Γερμανικων και Αγγλικων διαλεκτων) που ξεμπαρκαραν αρχικα απο τα πλοια των μεγαλων Ολλανδων θαλασσωπορων και ανεπτυξαν εμπορικες (κατ' αρχας) επιχειρησεις και αλλες υπηρεσιες εκμεταλλευσης πρωτον υλων.
Κυριως ορυχεια χρυσου και διαμαντιων.

Η Νοτια Αφρικη ειναι η χωρα με τα μεγαλυτερα γνωστα αποθεματα εξωρηγμενων η προς εξωρηξη διαμαντιων στον κοσμο και η τιμη τους /ανα καρατι, οριζεται απο μια κλικα αδιστακτων και απληστων εμπορων, που εχουν και την καλυψη και τεχνογνωσια των Εβραιων εμπορων πολυτιμων λιθων στην Αμβερσα του Βελγιου και στο Αμστερνταμ - το οποιο φανταζομαι οτι ξερετε κατα που πεφτει, οι δε εν Ευρωπας σταθμευοντες Εβραιοι της δουλειας, παιζουν τον ρολο των εταιριων αξιολογησης του εμπορευματος και τις καθαροτητας / ποιοτητας του. (σας θυμιζει κατι?)

Μετα την επισημη καταργηση του Απαρτ-χαιντ, οι εγχρωμοι αφου μπορουσαν να καταλαμβανουν θεσεις εργασιας και αλλες θεσεις εξουσιας, που ηταν αδιανοητο σε αλλες εποχες, αρχισαν κατα καποιο τροπο την ιδια συμπεριφορα (οχι ομως τοσο ξεδιαντροπα) απεναντι στους ''Αριους'', οι οποιοι με την σειρα τους αντεδρασαν στραγγαλιζοντας την οικονομια της χωρας (αφου αυτοι ειχαν και την ρευστοτητα στα χερια τους αλλα και τα αποθεματα) και φτανοντας την στο χειλος ενος εμφυλιου, (που δεν συνεβει μετα απο τεραστιες και επιμονες προσπαθειες πολλων επιφανων πολιτικων των προσφατων χρονων) καταφεραν να την ξεπουλησουν σε ξενα πολυεθνικα συμφεροντα.

Ποταμια τα μαυρα λεφτα - (προσοχη στα στοιχηματα παιδια, θα πεσει μεγαλο ξεπλυμμα εικαζεται στην αγορα) καλυμμενα καλα πισω απο γυαλιστερες πετρες (συνηθως αιματοβαμμενες) και παιχνιδια επιρροης.

Η Φωτογραφια απεικονισει ξυλογλυπτο με τον αρχηγο των Ζουλου τον Τσακα.

Στις μερες μας, τα πραγματα στον τομεα αυτον δειχνουν πιο ηρεμα και στρωτα (λογω διοργανωσης παγκοσμιου κυπελλου) αλλα η ηρεμια σε τετοιες περιοχες και τετοια εποχη ειναι '' φαινομενικη, υπουλη και πολυ επιφανειακη!!''.
Ποτε δεν ξερεις, ποτε θα ξεσπασουν οι επομενες ταραχες (κοινωνικες, φυλετικες, πολιτικες) διοτι το μισος δεν εχει σβησει, απεναντιας εχουν προστεθει πολλοι εξωγενεις παραγοντες, οπως καποια εκατομμυρια Κινεζοι (ελεγχουν το 70%- 80% του εμποριου καταναλωτικων προιοντων) και πανω απο 20 εκατομμυρια πολιτικοι (πολεμικοι καλυτερα) προσφυγες απο Ρουαντα, Μπουρουντι, Σουδαν, Ζιμπαμπουε και Κονγκο. Αυτοι οι τελευταιοι ειναι και το μεγαλο αγκαθι της κοινωνιας σημερα.
Εξαθλιωμενοι, χωρις οικτο - αφου τον θανατο τον εχουν νιωσει στο πετσι τους πολλες φορες- χωρις ενδοιασμο, συντελουν και πρωταγωνιστουν στα εξωπραγματικα ποσοστα εγκληματικοτητας που καταγραφωνται σε αυτην την ομορφη κατα τα αλλα χωρα.


Καποιες συμβουλες προς υποψηφιους ταξιδιωτες:
1) Οτι γραφει το ενημερωτικο φυλλαδιο που θα σας δωσουν στην αφιξη σας στο αεροδρομιο η στο ξενοδοχειο, παρτε το τοις μετρητοις!! Δηλαδη τα ακολουθειτε κατα γραμμα, αν θελετε να διατηρησετε την σωματικη σας ακεραιοτητα και την ζωη σας!
Οταν γραφει οτι δεν ανοιγεις την πορτα του δωματιου σου (ακομα και αν σου λεει αυτος που χτυπαει, οτι τον εστειλε το ξενοδοχειο) δεν την ανοιγεις, αν δεν εχεις παρει πρωτα τηλεφωνο στην ρεσεπτιον να μαθεις ποιος σου εστειλε ποιον και για ποιο λογο!!!


2) Οδηγεις παντα με τα παραθυρα και τις πορτες του αυτοκινητου, κλειδωμενα!! Αν δυνατον να μην φαινονται καν τιμαλφη, χρηματα, ακριβα αξεσουαρ κλπ. Κανενας δεν θα σε ρωτησει, αν αυτος που στην επεσε οπλοφορουσε, διοτι ειναι σιγουρο!!

3) Δεν περπατατε ποτε σε δρομο η πεζοδρομιο χωρις συνοδεια ευδιακριτη!!! Και δεν περπατατε ποτε οταν δυσει ο ηλιος!!


4) Για διασκεδαση προτιμειστε τα καζινο (με εμπορικα κεντρα και εστιατορια και μπαρ κλπ) διοτι ειναι ασφαλη!! Βεβαια θα περασετε ολη την ωρα στο αιρ-κοντισιον οπου καπνισμα noway, εκτος απο καποια μπαρ των συγκροτηματων αυτων, που εχουν (η ειχαν τουλαχιστον) στο εσωτερικο τους σμοκινγκ ρουμς!! Κατι τεκεδες απιστευτους, με δυο τσιγκινα κουβαδακια, το ενα για τις γοπες και το αλλο για τις ροχαλες ( Κινεζικο σπορ)!! Απο διακοσμιση παντος ολοι αυτοι οι χωροι, η χαρα του αρχιτεκτονα και του διακοσμητη!

Στις απο πανω φωτογραφιες, η ιταλικη περιοχη (εντος ενος καζινο) σε εκδοχη νυχτερινη και εκδοχη ημερας. Την ωρα που περπατας αναμεσα απο αυτα τα καλοστημενα ''σκηνικα'' τα οποια σαν μαγαζια λειτουργουν κανονικα, εχεις την εντυπωση οτι τα ζωγραφισμενα συννεφα η τα αστερια αλλαζουν θεση!!


Προσοχη!!!!, ο τζογος στα περισσοτερα απο αυτα τα '' κεντρα διασκεδασης'' ειναι πειραγμενος.

5) Μην εμπιστευεσται τον μπατσο που του μιλατε, για να μαθετε κατι η για να καταγγειλετε κατι, οτι ειναι και πραγματικος!! Πολλοι απο τους προσφυγες που σας εξηγησα πιο πανω, ειναι επαγγελματιες στο να παριστανουν τα οργανα της ταξης, απλα και μονο για να παρουν δωρακι να μην σε γραψουν, να μην σε συλλαβουν κλπ. Ειπαμε δεν ειστε στο London αλλα στο JO'BURG η στην Pretoria η στο Capetown, to Port Elizabeth, το Bloomfontein η οπου αλλου σας βγαλει η τυχη σας. Μηπως εχει καποια σημασια?


6) Προτιμειστε να κανετε βολτες η σαφαρι στα παρκα, με δικο τους πιστοποιημενο ξεναγο-οδηγο (γιατι αυτος ξερει και τα κατατοπια του παρκου και τις οδους διαφυγης, αλλα και τις ωρες που ταιζουν τα πεινασμενα ζωα εκει μεσα - ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ!!) Οι απ' εξω οδηγοι που προσφερονται να σας ξεναγησουν μεσα στα παρκα, την τυφλα τους ξερουν - 10 δολλαρια ψαχνουν να την βγαλουν καμια βδομαδα- και πολλοι τουριστες (ειδικα Ασιατες) εχουν γινει μεζεδακια για πεινασμενες αγελλες πανεμορφων λεονταριων.

Και να θυμαστε παντα, οτι το πιο επικυνδυνο λεονταρι ειναι το θυληκο (αυτο κυνηγαει να θρεψει παιδια και αντρα)



ο αλλος με την χαιτη - απλα το παιζει αρχοντας και χαλαρος!!


7) Μαθετε να διακρινετε το δεντρο με τον καρπο του λεγεται ''Marulla''.
Οσα ζωα περιφερωνται γυρω απο αυτο, συνηθως ειναι ''μεθυσμενα'' και δεν ελεγχονται!!!! Οι καρποι που μοιαζουν με Βερυκοκα, ειναι αλκοολουχοι!
Αν εξαγριωθουν μπορει να γινουν πολυ επικυνδυνα και επιθετικα (οπως ενας μεθυσμενος) και ειδικοτερα οι Ελεφαντες!!! Παντος το τοπικο λικερ το ομωνυμο, θα κανει θραυση στο ΜΟΥΝΤΙΑΛ - κατι σαν Mπειλις στην γευση!

Σε θεματα διατροφης, δεν θα αντιμετωπισετε προβλημα, τα κρεατα απιθανα, τα λαχανικα της ωρας (προτιμηστε φαγητα ψητα η τηγανητα- τα βραστα ειναι επικυνδυνα για προκληση γαστρεντεριτιδας, λογω της ποιοτητας του νερου που βραζονται)

Το ιδιο ισχυει για καφεδες και τσαι (να καταναλωνετε οτι παρασκευαζεται ''αποκλειστικα με εμφιαλωμενο νερο''.
Προτιμηστε φρεσκους απιθανους εξωτικους χυμους (φρεσκοστυμμενους) και τα αντιστοιχα φρουτα.

Οι μπυρες -οι καλυτερες του κοσμου- δεν ειναι τυχαιο που εχουν την μεγαλυτερη ζυθοποιια του κοσμου!!
Τα κρασια τους απιστευτα, ειδικα οι κοκκινες ξηρες ποικιλιες!!

Αν βρεθειτε στα υψιπεδα του Γιοχανεσμπουργκ (JO'BURG) και τις Πρετορια, πιθανον να αισθανεστε μια μονιμη ελαφρια ζαλη και λιγο πονοκεφαλο!!

Ενα ντεπονακι κανει την δουλεια - και να κανετε πολλες στασεις οταν περπατατε, διοτι ο αερας που αναπνεετε σε αυτα τα υψομετρα περιεχει λιγοτερο οξυγονο απ'οτι εχει συνηθησει ο οργανισμος σας. Ουτος η αλλως ενα ποτηρι σαμπανια μαζι με χυμο και καφε το πρωι, κανουν το αιμα να κυλαει πιο γρηγορα και λυνεται το προβληματακι!


Και μια τελευταια αλλα πολυ σπουδαια συμβουλη: Η δευτερη αιτια θανατου μετα την εγκληματικοτητα, ειναι το AIDS!!
Και ψηλα στο κοντερ, η λαθος εκτιμηση για τα νωχελικα ζωα και η εκτιμηση του ανθρωπου για τον βαθμο της πεινας τους.......

Καλο Μουντιαλ!!! Με υγεια και επιτυχιες και καλη επανοδο, οσοι δεν αραξετε κατω!!
Και προσοχη στους πορτοφολαδες καθε φυλης και αποχρωσης, που περιφερονται στα κυριλε μερη!!


Εγω τολμησα να χαιδεψω το λιονταρακι των 3 εβδομαδων, μετα απο 5-10 μερες ακομα, αδυνατον!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου