ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

INTERNET, χρησιμο εργαλειο αλλα και επικυνδυνο!! Απλες συμβουλες για ασφαλεια.







Το Ιντερνετ δεν ειναι η δουλεια μας.
Ειναι ομως ενα χρησιμοτατο εργαλειο, μια ευκολη και γρηγορη προσβαση σε καθε ειδους πληροφοριες, υπηρεσιες, διασκεδαση, γνωση κλπ.

Αν δεν ειχατε προσβαση δηλ. συνδεση- δεν θα διαβαζατε αυτα εδω!!

Αλλα το ΙΝΤΕΡΝΕΤ εχει και παγιδες. Μια σειρα απο απατεωνες εχουν σκαρφιστει διαφορα κολπα, να αποσπουν χρηματα!!

Ακολουθει ενα μικρο αρθρο (απο τα αμετρητα που τωρα πια κυκλοφορουν), το οποιο απλα και περιληπτικα, μας εξηγει πως να αποφευγουμε καποιες παγιδες (που κοστιζουν ακριβα...)


Δείτε πια είναι τα επικίνδυνα site για αγορές και πως μπορείτε να προφυλαχθείτε για να μην πέσετε θύματα απάτης.

Όλο και περισσότερα site με ελκυστικές και φθηνές αγορές κάνουν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια.

Η ραγδαία αυτή εξάπλωση δημιουργεί πονοκέφαλο στην υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού οι καταγγελίες για εξαπάτηση πέφτουν βροχή.

Υπάρχουν λοιπόν ιστοσελίδες που διαφημίζουν οτι πωλούν επώνυμα προϊόντα σε πολύ χαμηλή τιμή. Για παράδειγμα μπορεί κανείς να βρεί κινητό Ιphone με 150 ευρώ. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μια καλοστημένη παγίδα προς τον surfer αφού οι επιτήδιοι που βρίσκονται από πίσω έχουν σκοπό μόνο να πάρουν τα χρήματα, χωρίς ποτέ να δώσουν το προϊόν.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που καταναλωτές έχασαν αρκετά χρήματα από την πιστωτική τους κάρτα με υποκλοπή κωδικού και το διαπίστωσαν όταν ήταν πολύ αργά.

Ένα άλλο κόλπο που χρησιμοποιούν οι μαφιόζοι του διαδικτύου είναι η αποστολή ελκυστικών email με απίθανες προσφορές .

Σε αυτήν την περίπτωση προκειμένου να παγιδέυσουν τον χρήστη τον προτρέπουν να μπεί σε μια ιστοσελίδα που στην πραγματικότητα είναι φαινομενική και όχι υπαρκτή.(scam)

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα

Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό. Πώς μπορούμε να προστατευτούμε;

1)Για να διαπιστώσουμε αν ενα email είναι scam,υπάρχει μια υπηρεσία σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα που το κάνει. http://www.scamomatic.com/

Μπαίνοντας εκεί, μπορούμε να δούμε αν πρόκειται για απάτη η όχι.

Για παράδειγμα από την παραπάνω φωτογραφία, γράφοντας το site στο google ( bguoe.com), αμέσως γράφει οτι είναι scam.

2)Το πιο ασφαλές που μπορεί να κάνει κανείς είναι να γράψει το όνομα του site στο google. Είναι σύνηθες αν το site είναι scam να υπάρχει άλλος που το έχει γράψει στο internet, οπότε από εκεί και πέρα χρειάζεται προσοχή.

3)Προσοχή διοτι στην υποτιθέμενη ιστοσελίδα, μπορεί να υπάρχει μπροστά το σήμα της paypal και άλλων εταιρειών που παρέχουν ασφάλεια στις συναλλαγές αλλά όταν πας να πληρώσεις δέχονται μόνο wire transfer ( μέσω τράπεζας) ή μόνο western union. Στην western union δεν προφυλάσσεται ο αγοραστής και από τη στιγμή που θα πάρουν τα χρήματα δεν υπάρχει τρόπος να τα πάρει κανείς πίσω.

4)Προσοχή διότι υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι έχουν φτιάξει ψεύτικα site με το σήμα της paypal. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί κανείς να το διαπιστώσει διοτι το URL είναι διαφορετικό.

Δείτε μερικά site τα οποία πρέπει να αποφύγετε σε περίπτωση που θέλετε να αγοράσετε προιόντα. Τα συγκεκριμένα site περιέχουν λίστες από κινέζικα site scam.


Απο την πλευρα του μπλογκ, απλα θα συμπληρωσουμε προς ενημερωση σας, μια ακομα παγιδα, που ειναι αρκετα ακριβη και ειναι η περιπτωση που σου ζητανε τον αριθμο του κινητου για αποστολη με SMS. Εδω μιλαμε πια για τρελες χρεωσεις - συννηθως εναναλαμβανομενες!!!

Λοιπον η συμβουλη απλη ειναι:

Προσοχη μεγαλη και τα ματια και τα αυτια ανοικτα για ενημερωση σχετικα με παγιδες.

Καλυτερα ειναι να εχεις την γνωμη καποιου εμπιστου σου ανθρωπου (φιλου, συγγενη, συναδελφου...) αν προκειται να κανεις ηλεκτρονικη συναλλαγη σε καποιο συγκεκριμμενο σαιτ, παρα να την ''πατησεις".

Σε συντομο χρονικο διαστημα, θα σας ανεβασουμε πληροφοριες, με ποιους τροπους, μπορειται να ταξιδευετε ολοι σας, εντος και εκτος (ειδικοτερα) Ελλαδος, (επαγγελματικα η για αναψυχη) με πολυ χαμηλο κοστος, σιγουρα και ποιοτικα ( και ολες οι κρατησεις μεσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ στα σιγουρα και εγγυημενες)!!
Υπομονη να το ετοιμασουμε (διοτι ειναι πολλες οι σχετικες πληροφοριες) που πολλοι απο εμας τις χρησιμοποιουμε τακτικοτατα και εχουμε ριξει το κοστος των ταξιδιων ακομα και κατα 60% απο οτι θα το πληρωναμε αν δεν γνωριζαμε τα απλα αυτα μυστικα.

Θα τριβετε τα ματια σας με τις τιμες και τις παρεχομενες πληροφοριες!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου