ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

To'' ALL TIME CLASSIC'' Βραδυποριακός - Ταλαιπωριακός την ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.00 ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ !!





ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.00 π.μ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΒΕΛΗΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...!!!

ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Βραδυποριακός - Ταλαιπωριακός

ΣΤΙΣ 10.00 ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ!

Βραδυποριακός - Ταλαιπωριακός είναι ο πιο παλιός αγώνας παλαιμάχων ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα και ίσως στο κόσμο. Διεξάγεται ανελλιπώς από το 1961.


Ιστορικό

Το 1961 οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και της Προοδευτικής αποφάσισαν να δώσουν ένα φιλικό αγώνα. Η ιδέα της πραγματοποίησης του αγώνα ανήκε στον παλιό παίκτη και τότε προπονητή της Προοδευτικής Γιούρκα Σεϊταρίδη, τον παππού του διεθνή Γιούρκα που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό.

Για την υλοποίηση της ιδέας συνεργάστηκαν ο δημοσιογράφος Νίκος Τσαμπίδης, ο παράγοντας της Προοδευτικής Λάμπρος Τσεμπεράκης και ο παλιός αμυντικός του Ολυμπιακού Θανάσης Σούλης. Βρήκαν αμέσως συμπαράσταση από ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων που μόλις είχαν τερματίσει την καριέρα τους και είχαν περιπέσει σε αγωνιστική απραξία. Οι παλαίμαχοι έδωσαν στις ομάδες τους χιουμοριστικά ονόματα για να τονίσουν ότι ήταν ένας αγώνας διασκέδασης και όχι φανατισμού:

  • Βραδυποριακός ονομάστηκε η ομάδα των παλαιμάχων του Ολυμπιακού.
  • Ταλαιπωριακός ονομάστηκε η αντίστοιχη της Προοδευτικής.

Το ραντεβού για τη διεξαγωγή του αγώνα δόθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, ημέρα που βόλευε όλους και ορίστηκε να γίνει στο γήπεδο Προοδευτικής στον Κορυδαλλό.

Η προσπάθεια ήταν επιτυχημένη κι αποφασίστηκε ο αγώνας να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την ίδια μέρα και στο ίδιο γήπεδο. Από τότε ο αγώνας των δύο εφήμερων αυτών συλλόγων διεξάγεται ανελλιπώς μέχρι σήμερα.

Οι "Βραδύποροι" και οι "Ταλαίπωροι" αγωνίζονται κάθε Μεγάλη Παρασκευή πρωί είτε στο γήπεδο Προοδευτικής είτε στο γήπεδο Νεάπολης Πειραιά (του Ιωνικού) συγκεντρώνοντας πλήθος ποδοσφαιρόφιλων.

Διοργάνωση

Ο αγώνας τους κατάφερε να γίνει θεσμός και υποστηρίζεται από το Δήμο Νίκαιας, το Δήμο Πειραιά, την Ε.Π.Σ. Πειραιώς και τους δύο ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Τελευταία υπάρχει και διεθνές ενδιαφέρον αφού πλέον στους παλαιμάχους περιλαμβάνονται αρκετοί παλιοί ξένοι παίκτες. Μάλιστα, έγινε ειδική μνεία για το ματς αυτό στο 3ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βετεράνων Ποδοσφαιριστών, η οποία έχει ως μέλη πάνω από 80 ομάδες παλαιμάχων. Το συνέδριο διεξήχθη στη Βαρκελώνη το 2008.

Εκτός από παλιούς ποδοσφαιριστές των δύο σωματείων καλούνται τιμητικά κάθε χρόνο και παλαίμαχοι άλλων συλλόγων, οι οποίοι αγωνίζονται για λίγα λεπτά, συνήθως με τον Ταλαιπωριακό που έχει πιο αδύναμη ομάδα.

Προφανώς, κριτήριο για τη συμμετοχή δεν είναι η φυσική κατάσταση και στόχος δεν είναι η νίκη. Συμμετέχουν ποδοσφαιριστές πολλών ηλικιών. Το 2008 επιλέχτηκαν παίκτες από πέντε διαφορετικές δεκαετίες ηλικιών! Άλλωστε, όπως δηλώνουν οι παίκτες:

"Δεν υπάρχει νικητής σε αυτό το παιχνίδι. Το αποτέλεσμα είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει. Αυτό που μετράει είναι η αγάπη και η χαρά της μέρας."

Οι διαιτητές δεν είναι πάντα βετεράνοι αλλά εν ενεργεία. "Θέλουμε να μας προλαβαίνουν!", δηλώνουν με ενθουσιασμό οι παίκτες.

Αγωνιστικά ρεκόρ

  • Στις νίκες μεταξύ των δύο συλλόγων υπερτερεί συντριπτικά ο Βραδυποριακός. Οι "Βραδύποροι" ως παλαίμαχοι του Ολυμπιακού, που πρωταγωνιστούσε πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουν την πολυτέλεια να κατεβάζουν πιο ποιοτική ομάδα, σε αντίθεση με τους "Ταλαίπωρους", των οποίων ο σύλλογος, η Προοδευτική, τα περισσότερα χρόνια αγωνιζόταν στη Β΄ Εθνική ή στη Γ΄ Εθνική.
    • Νίκες Βραδυποριακού: 44
    • Νίκες Ταλαιπωριακού: 3
    • Ισοπαλίες: 1
  • Ρέκορντμαν συμμετοχών είναι ο παλιός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Ηλίας Ρωσίδης, που έχει αγωνιστεί ανελλιπώς και στα 47 ματς ως το 2008.
  • Ρέκορντμαν ηλικίας μπορεί να θεωρηθεί ο παλιός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, που σε ηλικία 101 χρόνων έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα του 2008. Από καθαρά αγωνιστική πλευρά μέχρι τα 70 του αγωνιζόταν ο Ανδρέας Μουράτης, ρεκόρ που έχει καταρρίψει ο Ηλίας Ρωσίδης που αγωνίστηκε το 2008 σε ηλικία 81 ετών.

Οι νικητές

Ημερομηνία Αγώνας Σκορ Σκόρερς
17 Απριλίου 2009 Βραδυποριακός-Ταλαιπωριακός 2-1 Βαγγέλης Καλογερόπουλος 2

Δρακωνάκης

25 Απριλίου 2008 Ταλαιπωριακός-Βραδυποριακός 3-2 Ξανθόπουλος, Παπαχρόνης, Γιαννενάκης

Χατζίδης 2

06 Απριλίου 2007 Βραδυποριακός-Ταλαιπωριακός 3-0 Βαΐτσης, Χατζίδης, Βαμβακούλας
21 Απριλίου 2006 Βραδυποριακός-Ταλαιπωριακός 3-1 Γκόγκιτς, Βαμβακούλας, Βαΐτσης

Δρακωνάκης

29 Απριλίου 2005 Βραδυποριακός-Ταλαιπωριακός 5-0
09 Απριλίου 2004 Βραδυποριακός-Ταλαιπωριακός 9-3 Βαΐτσης 3, Χατζίδης 2, Λάλας 2, Σοφιανόπουλος, Γκόγκιτς

Νταβέλης, Αταγιάν, Βογιατζής

13 Απριλίου 2003 Ταλαιπωριακός-Βραδυποριακός 1-0
03 Μαΐου 2002 Ταλαιπωριακός-Βραδυποριακός 3-1 Νταβέλης, Τσεβρετζής, Σουβλέρης

Υβ Τριαντάφυλλος

13 Απριλίου 2001 Βραδυποριακός - Ταλαιπωριακός 4-3 Βαμβακούλας 2, Σταυρόπουλος, Προτάσοφ

Νταβέλης 3





09 Απριλίου 1999 Βραδυποριακός – Ταλαιπωριακός 4-1 Σαργκάνης, Λεμονής, Μίχος, Βαμβακούλας

Νταβέλης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου