ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

MONEY-MONEY-MONEY.......

Θα διαβασετε στην συνεχεια δυο ''πολυ ενδιαφερουσες αποψεις'' για την χρηματοδοτηση του ΟΠΑΠ προς της ''επαγγελματικες ομαδες ποδοσφαιρου''!!

Αρθρο του Γιωργου Χελακη απο http://www.newsit.gr/

Το μετέωρο βήμα μιας περικοπής
Γιώργος Χελάκης

Ο Πάνος Μπιτσαξής, ανακοινώνοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό.
Τα τελευταία κρούσματα βίας ήταν ηχηρά και σε εκτεταμένη διάσταση. Με άλλα λόγια δικαιολογούσαν και με το παραπάνω την επέμβαση της Πολιτείας.
Το πάγωμα της κρατικής χρηματοδότησης μέσω του ΟΠΑΠ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι σκληρό μέτρο. Ωστόσο μάλλον είναι πρόωρο να εκτιμηθεί αντικειμενικά η σκοπιμότητα του. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση περικόπτει παντού για να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους του Προγράμματος Σταθερότητας, ας κρατήσουμε τις επιφυλάξεις μας για την σκοπιμότητα του μέτρου. Ας μην περιορίσουμε τον κύκλο των υπουργών που συνεννοήθηκαν μεταξύ τους στους κ.κ. Χρυσοχοϊδη και Γερουλάνο. Τέτοια "μέτρα" πάνω απ' όλους αφορούν τον υπουργό επί των οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου.
Ο ΟΠΑΠ δίνει περίπου 40 εκ. ευρώ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα είχε ενδιαφέρον να πληροφορούμαστε ποιο ποσό έχει ήδη διατεθεί ώστε να γνωρίζουμε τι απομένει και δεν θα δοθεί.
Παρά τον αιφνιδιασμό είναι απορίας άξιο γιατί δεν είχαμε άμεσα αντιδράσεις από τη Σούπερ Λίγκα (23 εκατ) την ΕΠΑΕ (9 εκατ).
Οπως και νάχει το μέτρο βρίσκεται σε αντιστοιχία με το περί δικαίου αίσθημα της κοινής γνώμης. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να το έχει επιβάλει ακόμα και αν είχαν σημειωθεί τα μισά κρούσματα βίας.
Επειδή όμως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι ο κατεξοχήν τροφοδότης των εσόδων του ΟΠΑΠ, αν το μέτρο φυλοροήσει ως καθαρά δημοσιονομικού χαρακτήρα τότε μια ευκαιρία να αντιμετωπιστεί σοβαρά το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα θα έχει χαθεί.
Η κυβέρνηση και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού με αφορμή την απόφαση αυτή μπορούν να φέρουν γύρω από το τραπέζι τους εμπλεκόμενους και να αποσπάσουν δεσμεύσεις.
Αν - όπως φαίνεται από δηλώσεις του κ. Μπιτσαξή οι εξελίξεις αφεθούν στις πρωτοβουλίες της ΕΠΟ, οι προσδοκίες περιορίζονται.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Αρθρο του Δημήτρη Δραγώγια
Απο το http://www.exedrasports.gr/blogs

Ας απαντήσουμε τι είδους διοικούντες θέλουμε
31/03/10

Η χρονική συγκυρία είναι τέτοια ώστε η απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να αναστείλει τις επιχορηγήσεις του ΟΠΑΠ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο απολαμβάνει την αποδοχή της συντριπτικής πλειονότητας του κοινού.Ακόμη περισσότερο, δε, όταν προβάλλεται ως αφορμή η βία στα γήπεδα. Μόνο που οι λόγοι θα έπρεπε να είναι διαφορετικοί. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι επειδή οι ομάδες δεν θα παίρνουν το ποσοστό τους από τον ΟΠΑΠ τα γήπεδα θα είναι εκκλησίες. Η απόφαση έπρεπε να είχε ληφθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά και να επεκταθεί όχι μόνο στον ρόλο του ΟΠΑΠ, αλλά και στις κρατικές διαφημίσεις που παίρνουν οι ομάδες.
Για να ξεχωρίσουν τότε οι παράγοντες από τους «παράγοντες».
Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, από τα λαμόγια. Γιατί αν ο Μπιτσαξής ανέστειλε τις πληρωμές προσωρινά, δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουν οι βουλευτές που θα πιέζουν τους υπουργούς για να δοθεί μια κρατική διαφήμιση στη φανέλα ομάδας της εκλογικής περιφέρειάς τους.
Γιατί γνωρίζουν ότι αν δεν το πράξουν μπροστά στις πιέσεις του εκάστοτε προέδρου ομάδας, τότε θα διαπομπευτούν δημοσίως στην εξέδρα.
Θυμίζω ότι πριν από λίγο καιρό υπήρξε εσωτερική διαμάχη στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ επειδή κλήθηκαν ή δεν κλήθηκαν βουλευτές για να γνωρίσουν την ηθική ικανοποίηση μιας δημόσιας αναγνώρισης στο… έργο που επιτέλεσαν μεσολαβώντας για να δοθεί μια κρατική χορηγία στην ομάδα.
Και ασφαλώς, δεν πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο. Το ίδιο ισχύει για όλους. Από την άλλη πλευρά, ο ΟΠΑΠ κάνει λόγο για αναξιόπιστο προϊόν τη στιγμή που εδώ και καιρό διαφημίζεται σ’ αυτό ενώ έχει το μονοπώλιο. Και όταν στην ίδια την εταιρεία υπάρχουν φραγμένα παιχνίδια πολλές μέρες πριν από την τέλεσή τους. Επομένως, η βία στα γήπεδα δεν είναι ούτε καν η αφορμή αλλά η επίφαση μιας απόφασης, το σκεπτικό της οποίας θα πρέπει να αναζητηθεί αλλού. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα έπρεπε να απεγκλωβιστεί από οποιαδήποτε κρατική παρέμβαση όχι μόνο κατ’ όνομα, αλλά ουσιαστικά. Αν οι ίδιοι οι παράγοντες των ομάδων δημιουργήσουν προϋποθέσεις δημιουργίας ενός ανταγωνιστικού και πάνω από όλα αξιόπιστου προϊόντος, τότε όχι μόνο ο ΟΠΑΠ αλλά οποιαδήποτε εταιρεία που σχετίζεται με τον αθλητισμό θα έσπευδε να διαφημιστεί.
Εκτός κι αν επιμένουμε να στρουθοκαμηλίζουμε, αποθεώνοντας τον πακτωλό των χρημάτων που διακινούνται σε ένα υπερτιμημένο πρωτάθλημα την ίδια στιγμή που κανείς δεν στοιχηματίζει για το αν τον Μάιο θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις στο Κράτος.
Αν ο πακτωλός προέρχεται ελέω της ανάπτυξης και των επενδύσεων, τότε να βγούμε έξω στους δρόμους αλαλάζοντες.

Αν περιμένουν τον κρατικό κορβανά, τότε ας προβληματιστούμε γιατί επιμένουμε να συντηρούμε όχι το ποδόσφαιρο, αλλά κάποιους επικεφαλής διοικήσεων, το παρελθόν των οποίων γνωρίζουμε και που σε κάθε άλλη ευνομούμενη πολιτεία θα είχαν μια περίοπτη θέση στον Κορυδαλλό.
Ή μήπως όχι;Οσοι προέβλεψαν, έστω και κατά συνθήκην, τη δύσκολη έως απελπιστική οικονομική κατάσταση που βιώνουμε, έσπευσαν να αναπροσαρμόσουν τον τρόπο διοίκησης των ομάδων.
Ποντάροντας στο λαϊκό έρεισμα, στα πολλά εισιτήρια διαρκείας, στην απήχησή τους και στη δυναμική των ομάδων.

Για τους υπόλοιπους η θέση στη Superleague είναι πολυτέλεια.


ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ:
Διαβαζωντας αυτα αλλα και αλλες αναφορες στο ιδιο θεμα, αυτο που καταλαβαινουμε ειναι πολυ απλο.
Καποιοι που θελουν να ανεβουν σε επαγγελματικες κατηγοριες "ΠΟΥ ΠΑΝΕ??".
Με τι κοτσια και ποια φοντα, θα καταφερουν να σταθουν στις δευτερες και τριτες την ταξη ''επαγγελματικες'' κατηγοριες?
Με μεσους ορους 200-250 εισητηριων και απληρωτους ''εργαζομενους'' ποδοσφαιριστες!!
Με κολλεγιες δημοσιογραφων - που θα γραφουν οτι ''θελει -και χρειαζεται'' ο Προεδραρας της ομαδαρας, για να κρυφτει πισω απο το δακτυλο του, καλυπτωντας τις αδυναμιες τις δικιες του και της διοικησης του ??

Τελικα ΝΑΙ ΡΕ!!, ειμαι υπερηφανος που ειμαι ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ, γιατι εχω μια ομαδα - οπου πολλοι (απο την διοικηση μεχρι τον τελευταιο φιλαθλο) προσπαθουμε για το καλυτερο, παλευοντας ''αντρικια και τιμια'' και στα γηπεδα και αλλου!! Και οποιος γουσταρει, ακολουθει!


Και ετσι πρεπει να συνεχισουμε, αν θελουμε να γινουμε παλι δυνατη και υπολογισιμη ομαδα στο πανελληνιο!!


Και δεν θα χρωσταμε σε κανενα πουστη!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου