ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

H ''ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΗ'' ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΟΟΟΟΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ - ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ !!

21η Αγωνιστική


Κυριακή 7 Μαρτίου 15:00 - Δημοτικό Στάδιο Νίκαιας ( ΤΟ ''ΚΛΟΥΒΙ'')
Εικόνα VS Εικόνα
Προοδευτική Νεολαία - Ελλάς Ποντίων 7 - 1

Σκόρερ: 4' Προβατάς,9'+70' Αργυρίου,39' Χατζηγεωργαλής,80' Ξενιτόπουλος(αυτογκόλ),86' Χαλκιάς,89' Μαλισιώβας - 75' Ξενιτόπουλος

Εικόνα
Εντυπωσιακη νίκη για την Προοδευτική επί της Ελλάς Ποντίων με το συντριπτικό
7-1 και τη διαφορά από την πρώτη θέση να παραμένει ίδια με μοναδική αλλαγή ότι η "Προο" δεν έχει πλέον συγκάτοικο στη δεύτερη θέση μετά την ήττα του Αήττητου Σπάτων στο Κορωπί.
Ο Αχαρναϊκός και η Καλλονή δε δυσκολεύτηκαν καθόλου να επιβληθούν επί του Διαγόρα Αγίας Παρασκευής και της Δάφνης Δαφνώνα αντίστοιχα σε μια αγωνιστική που χαρακτηριστικό της ήταν τα πολλά γκολ που σημειώθηκαν και έφτασαν τα 28 στους 8 αγώνες που διεξήχθησαν. Κι αν το ενδιαφέρον για την άνοδο παραμένει αμείωτο με 3 ομάδες να βρίσκονται σε απόσταση 3 βαθμών το ίδιο ενδιαφέρουσα είναι και η μάχη της παραμονής με την Ελλάς Ποντίων να βλέπει την διαφορά της από την γραμμή του υποβιβασμού να αυξάνεται στους 4 βαθμούς και μαζί με τον Διαγόρα Αγίας Παρασκευής και τον Άρη Αμφιάλης να κυνηγούν στην προνομιούχο 11η θέση την Αμφιάλη που απέχει από αυτούς 4 και 3 βαθμούς αντίστοιχα.

Βροχερό το σκηνικό στο Δημοτικό Στάδιο Νίκαιας με τους φίλους της "Προο"
να μην πτοούνται από τις καιρικές συνθήκες και να αγγίζουν τους 800 με την βροχόπτωση να μην σταματάει καθόλου σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με την ιδιαιτερότητα ότι συνδυάστηκε και με μια άλλου έιδους βροχή που περιελάμβανε συνολικά 8 γκολ. Με γνώριμο σχήμα παρατάχθηκε η Προοδευτική από τον Σ.Βογιατζή με τον Μητρογιάννη να παίρνει την θέση του τιμωρημένου Μακρυωνίτη και τον Μυλωνά να αντικαθιστά τον Ουσταμπασίδη σε σύγκριση με την βασική ενδεκάδα της περάσμενης Κυριακής.
Η διάταξη παρέμεινε σχεδόν ίδια με μοναδική διαφοροποίηση τον περισσότερο ανασταλτικό ρόλο που φάνηκε να έχει ο Πέρρος και την προώθηση του Μυλωνά για να βοηθάει στις επιθετικές πρωτοβουλίες της ομάδας. Με μοναδικό καθαρό επιθετικό τον Αργυρίου στην κορυφή, τον Μυλωνά να τον βοηθάει αγωνιζόμενος λίγο πιο πίσω και τους δραστήριους Μαλισιώβα, Χαλκιά και Χατζηγεωργαλή να ανεβαίνουν από το χώρο του κέντρου οι γηπεδούχοι καλούνταν να βρούν τους διαδρόμους και να διεκδικήσουν την νίκη.



Οι ποδοσφαιριστές από το ξεκίνημα της αναμέτρησης είχαν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που θα εμπόδιζαν τις προσπάθειες τους. Αυτό ουδόλως φάνηκε να επηρρεάζει την Προοδευτική που ευτύχησε στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ των φιλοξενουμένων να ανοίξει το σκορ με τον Προβατά. Κόρνερ από τα αριστερά με τον Αργυρίου να κάνει την κεφαλιά-πάσα προς τον αμαρκάριστο Προβατά μέσα στην μικρή περιοχή με τον αμυντικό της "Προο" με κοντινό σουτ να γράφει μόλις στο 4' το 1-0. Μετά από πέντε λεπτά ήταν η σειρά του Αργυρίου να διπλασιάσει τα τέρματα όταν ο Χαλκιάς έβγαλε ιδανικά την σέντρα και ο πρώτος σκόρερ της Προοδευτικής και του πρωταθλήματος πλέον πήρε την κεφαλιά μέσα στην μικρή περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.



Με τους γηπεδούχους να έχουν ένα ασφαλές προβάδισμα από το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα το παιχνίδι αναμενόταν να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα μέχρι την λήξη του με μοναδικό κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές της Προοδευτικής να προσφέρουν θέαμα στους φιλάθλους τους μιας και μέχρι εκείνη την στιγμή η παρουσία της Ελλάς Ποντιών στον αγωνιστικό χώρο είχε περάσει απαρατήρητη.


Ο ρυθμός από πλευράς γηπεδούχων έπεσε και έτσι οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πάρουν κάποιες πρωτοβουλίες και να απειλήσουν την εστία του Μητρογιάννη.



Ο τερματοφύλακας της "Προο" όμως δήλωσε παρόν σε δύο περιπτώσεις με τις επεμβάσεις του με τους γηπεδούχους να οπισθοχωρούν αδικαιολόγητα στα μισά του ημιχρόνου και απλά να διασφαλίζουν το προβάδισμά τους κάνοντας ταυτόχρονα και πολλά αβίαστα λάθη που έδιναν την ευκαιρία στους αντιπάλους να σκοράρουν.


Η Ελλάς Ποντίων πλησίασε στο γκολ αλλά αφού αυτό δεν επιτεύχθηκε η Προοδευτική την τιμώρησε και στο 39' ήταν η σειρά του αρχηγού της Χατζηγεωργαλή να χρηστεί για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα σκόρερ όταν ο Χαλκιάς έδωσε ακόμα μια ασσίστ από τα δεξιά και ο σκορερ με προβολή στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής πέτυχε με όμορφο τρόπο το 3-0.


Το ημίχρονο κύλησε χωρίς τίποτα το αξιοσημείωτο στα τελευταία λεπτά και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινούσε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πιο δυνατά και την Προοδευτική να εμφανίζεται στα πρώτα λεπτά νωχελική.



Αυτό το γεγονός τους επέτρεψε να απειλήσουν στο πρώτο εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου με τον Μητρογιάννη και την αστοχία τους να τους στερούν ένα τέρμα αφού η αμυντική λειτουργία της Προοδευτικής και τα λάθη τα οποία έκαναν οι ποδοσφαιριστές της έδιναν δικαίωμα σε αυτούς της Ελλάς Ποντίων να μειώσουν το σκορ.



Αφού δεν κατάφεραν σε κάποια από τις πέντε κλασσικές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν να σκοράρουν ανέλαβε δράση ο Αργυρίου και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 70' ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0. Καλοχτυπημένο κορνερ από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι με τον επιθετικό της "Προο" να σπρώχνει από κοντά την μπάλα στο βάθος της εστιάς των "Ποντίων".


Μετά από 5' ήταν η σειρά της Ελλάς Ποντίων να πετύχει το γκολ της τιμής που δικαιούταν αν αναλογιστεί κανείς τις χαμένες ευκαιρίες που είχε στα προηγούμενα λεπτά με τον Ξενιτόπουλο να επιχειρεί το συρτό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και να γράφει το 4-1.



Στο 80' ο ίδιος παίχτης σκόραρε ξανά υπερ της Προοδευτικής όμως αυτή τη φορά όταν ύστερα από ακόμη ένα κόρνερ έστειλε την μπάλα άθελα του στα δίχτυα της ομάδας του.

Η βροχή δυνάμωνε όλο και περισσότερο με κάποιους από τις εξέδρες να επιλέγουν κακώς να αποχωρήσουν μιας και ο χορός των γκολ δεν είχε τελειώσει.



Έτσι στο 86' ήταν η σειρά του Χαλκιά να πετύχει και αυτός για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι γκολ με τον Μαλισιώβα να κάνει την προωθημένη μπαλιά και τον σκορερ μετά την άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα να μην δυσκολεύεται σε κενή εστία να πλασάρει εύστοχα από πλάγια θέση για το 6-1.


Τρία λεπτά αργότερα ο Προβατάς έκανε πίσω από την σέντρα την μακρινή μπαλιά προς τον κενό χώρο εκεί που βρισκόταν ο Μαλισιώβας με τον τελευταίο να βρίσκεται αμαρκάριστος και να πετυχαίνει το ομορφότερο γκολ του αγώνα όταν "κρέμασε" από το ύψος της μεγάλης περιοχής και αριστερά τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων μέσα σε αποθέωση.


Αμέσως μετά χωρίς να κρατηθεί ούτε λεπτό καθυστερήσεων το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την "Προο" να περνάει ένα ήσυχο απόγευμα όπως αποδείχτηκε πετυχαίνοντας για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά 7 γκολ επιβεβαιώνοντας την επιθετική της πολυφωνία.



Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Σ.Μάνταλου ο οποίος δε χρειάστηκε να βγάλει καμία κάρτα σε όλο το παιχνίδι. Πρόβλημα δεν είχαν και οι βοηθοί του αφού το παιχνίδι κύλησε πολύ εύκολα για το διαιτητικό τριο με μοναδική ένσταση να αποτελεί το γκολ των "Ποντίων" στο οποίο φαίνεται από το βίντεο πως ο επιθετικός της ομάδας κρύβει το οπτικό πεδίο του Μακρυωνίτη και παρά το γεγονός ότι τελικά δεν ακουμπάει την μπάλα που κατευθύνεται πάνω του και μετά προς την εστία επηρρεάζει την εξέλιξη της φάσης και έπρεπε να είχε καταλογιστεί σε θέση οφσάιντ. Αυτό μικρή σημασία έχει μιας και ο νικητής είχε κριθεί και σίγουρα η Ελλάς Ποντίων δικαιούταν να σκοράρει ακόμα και πάνω από μια φορά.


Κλειδί του αγώνα τα γρήγορα γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι με αποτέλεσμα να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα και να περάσουν ένα ήσυχο απόγευμα. Φοβερά ποσοστά ευστοχίας για την Προοδευτική αφού σχεδόν σε κάθε της επιθετική προσπάθεια πετύχαινε και γκολ. Σε ένα παιχνίδι με τελικό σκορ 7-1 σίγουρα δεν ξεχώρισε μονάχα ένας παίχτης με τους Χαλκιά, Μαλισιώβα και Αργυρίου να διακρίνονται περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο. Προσωπικά θα επέλεγα ως καλύτερο παίχτη τον Χαλκιά που όχι μόνο ήταν δραστήριος με σωστές τοποθετήσεις στο γήπεδο αλλά έδωσε δύο ασσίστ και πέτυχε ένα γκολ με τον Αργυρίου να τον ακολουθεί αμέσως μετά αφού πέτυχε 2 γκολ και έδωσε μια ασσίστ αποδεικνύοντας πως και οι δύο ποδοσφαιριστές διανύουν περίοδο εξαιρετικής φόρμας με τον επιθετικό της "Προο" να ανακτά τα ηνία στον πίνακα των σκορερ. Αδύναμος κρίκος ο προπονητής των φιλοξενουμένων Γ.Μαυρόπουλος ο οποίος κατάφερε με τις διαμαρτυρίες του να αποβληθεί από τον διαιτητή ενώ το παιχνίδι είχε κριθεί εδώ και ώρα. Έτσι ο τεχνικός της Ελλάς Ποντίων έμεινε χωρίς νίκη στον πάγκο της ομάδας του για 7ο συνεχόμενο αγώνα αφού δεν έχει καταφέρει ποτέ να φύγει νικητής όσο βρίσκεται στο σύλλογο του Αιγάλεω. Εκ παραδρομής στο pre-game άρθρο είχε γραφτεί ότι το ντεμπούτο του ήταν νικηφόρο αλλά αυτό αποτελεί ένα ακούσιο λάθος του γράφοντος το οποίο πρέπει να διορθωθεί αφού ο προηγούμενος προπονητής της ομάδας Κ.Παναγόπουλος κάθισε μια αγωνιστική παραπάνω στον πάγκο και είχε σερί 4 νικών,3 ισοπαλιών και 1 ήττας σε σύνολο 8 αγώνων με τον τωρινό προπονητή των "Ποντίων" να διευρύνει το αρνητικό του σέρι σε 4 ήττες και 3 ισοπαλίες μένωντας χωρίς νίκη από τότε που ανέλαβε καθήκοντα δηλαδή για πάνω από δύο μήνες. Στα αρνητικά του αγώνα και ο καιρός που φαίνεται να αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για κάποιους φίλους της ομάδας οι οποίοι με την απουσία τους από το γήπεδο δεν παρακολούθησαν από κοντά την δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη αυτή τη χρονιά σε ένα απολαυστικό από γκολ παιχνίδι. Παρόλα αυτά έχουν την δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν στα video που έχουν αναρτηθεί από τα blog της Προοδευτικής με τους διαχειριστές τους να είναι άξιοι συγχαρητηρίων από όλους εμάς για αυτά που μας προσφέρουν κάθε Κυριακή.

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται την επόμενη Κυριακή στο γήπεδο του "Τάρλα" με τον Αιολικό να φιλοξενεί την Προοδευτική στην Μυτιλήνη σε ένα παιχνίδι που έχει άρωμα από τα παλιά όπου οι δύο ομάδες αγωνίζονταν σε υψηλότερες κατηγορίες. Ο Αιολικός γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 από τον Ολυμπιακό Λαυρίου που φάνηκε να έχει μεγαλύτερο κίνητρο μιας και καίγεται για τους βαθμούς που θα του εξασφαλίσουν την παραμονή με τους νησιώτες να έχουν μείνει εδώ και κάποιες αγωνιστικές χωρίς στόχους αφού βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας 9 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και 16 από την κορυφή και μάλλον έχουν ξεκινήσει το σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά. Δύσκολο παιχνίδι για την "Προο" η οποία καλείται να περάσει νικηφόρα από την αντίπαλη έδρα μιας και οι έτεροι διεκδικητές της ανόδου παρά το γεγονός ότι αγωνίζονται εκτός έδρας θεωρητικά θα έχουν εύκολο έργο με τον Αχαρναϊκό να αντιμετωπίζει την ουραγό και στην ουσία υποβιβασμένη Δάφνη Δαφνώνα και την Α.Ε.Λ.Καλλονής να πηγαίνει στις Σιταποθήκες να τεθεί αντιμέτωπη της Αμφιάλης. Κομβικό παιχνίδι για τους "βυσσινί" οι οποίοι καλούνται να διεκδικήσουν βαθμό ή βαθμούς από μια αντικειμενικά δύσκολη έδρα. Ακολουθεί το φωτορεπορτάζ από τον αποψινό αγώνα ενώ εντός της εβδομάδας θα ακολουθήσει και η παρουσίαση και ανάλυση του επόμενου αντιπάλου μας.

Donkey2.(Γιώργος Π.).

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραία ταίριαξες τα βίντεο και τις φωτογραφίες NoGater. Σίγουρα έτσι το ρεπορτάζ είναι πιο πλούσιο και πιο κατατοπιστικό αφού βλέπει κάποιος πέρα από την περιγραφή και σε εικόνα το τι έγινε. Good job :)

    Donkey2.(Γιώργος Π.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή