ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ 3-2 Αναλυση του αγωνα απο τον Γιωργο Π.



VS

Προοδευτική Νεολαία - Άρης Αμφιάλης 3 - 2

Σκόρερ: 7' Χατζηγεωργαλής,60' Ουσταμπασίδης,82' Χαλκιάς -
36'+ 85' Καλύκας



Επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα για την Προοδευτική ύστερα από την επικράτησή της με 3-2 επί του Άρη Αμφιάλης με χαρακτηριστικό της αγωνιστικής την μείωση της διαφοράς από την πρώτη θέση στους 2 βαθμούς.
Η "Προο" παραμένει σταθερά στην 2η θέση της βαθμολογίας πίσω από τον πρωτοπόρο Αχαρναϊκό αλλά οι ισορροπίες φαίνεται να αλλάζουν μιας και σε απόσταση 2 και 3 βαθμών τον καταδιώκουν πλέον από απόσταση ικάνη να αλλάξει τα δεδομένα της κορυφής ο Αήττητος Σπάτων και η Α.Ε.Λ Καλλονής αντίστοιχα.
Εκ διαμέτρου αντίθετοι στόχοι όμως για τον χθεσινό αντίπαλο ο οποίος μετά από αυτή την ήττα είδε την διαφορά που τον χωρίζει από την γραμμή του υποβιβασμού να αυξάνεται στους 4 βαθμούς και θα χρειαστεί να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να αγωνίζεται και του χρόνου στην κατηγορία.

Τα προγνωστικά έκαναν λόγο για επικράτηση της Προοδευτικής και τελικά επιβεβαιώθηκαν με μάλλον αγχωτικό τρόπο στα τελευταία λεπτά της συνάντησης παρουσία περίπου 1000 φίλων των "βυσσινί" η οποίοι για ένα ακόμη παιχνίδι δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα.
Η "Προο" παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα με τον τεχνικό της ομάδας Σ.Βογιατζή να ρίχνει στην μάχη τον Ουσταμπασίδη στη θέση του τραυματία Μπεθάνη, να προωθεί τον Χαλκιά στα χαφ λόγω της απουσίας του Μυλωνά και να επιλεγεί τον Πρισιμιτζή στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Ο Καλαϊτζίδης τελικά ξεκίνησε βασικός ξεπερνώντας τελευταία στιγμή το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε αλλά σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού μάλλον φαινόταν ότι δεν ήταν 100% έτοιμος να αγωνιστεί ενώ το περιβραχιόνιο του αρχηγού πέρασε στον Χατζηγεωργαλή ο οποίος μετά από αρκετές αγωνιστικές ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα. Τέλος ο Αργυρίου ήταν ο μοναδικός καθαρός επιθετικός περιοχής με τους Πέρρο και Μαλισιώβα σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο να τον βοηθάνε στις επιθετικές πρωτοβουλίες της ομάδας αγωνιζόμενοι ελαφρώς πιο πίσω.
Σίγουρα η ενδεκάδα αυτή ανάγκης δεν έχει αγωνιστεί ξανά σε επίσημο παιχνίδι ενώ ο κ. Βογιατζής παρέκκλινε από το αγαπημένο του 4-4-2 αφού η απουσία άλλου καθαρόαιμου επιθετικού τον ανάγκασε να αλλάξει τα σχέδια του.

Το παιχνίδι ξεκινούσε με τους φιλοξενούμενους στην σέντρα και στο 1' δημιουργήθηκε η πρώτη κιόλας φάση αφού θέλησαν να αιφνιδιάσουν την Προοδευτική με τον Βασιλείου να επεμβαίνει τελευταία στιγμή και να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Απο εκείνο το σημείο και μετά η "Προο" ανέλαβε ολοκληρωτικά τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησε να πετύχει εκείνη το γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το όποιο άγχος από νωρίς και θα "κλείδωνε" το παιχνίδι. Στο 6' ο Χαλκιάς κέρδισε φάουλ στα δεξιά σχεδόν πάνω στη γραμμή της μεγαλής περιοχής των φιλοξενουμένων με τον Χατζηγεωργαλή ένα λεπτό αργότερα να το εκτελεί με το αριστερό υποδειγματικά στέλνοντας την μπάλα πάνω από το τείχος και στο παραθυράκι της εστίας του Χατζημαρινάκη.
Το γρήγορο γκολ ήταν πλέον γεγονός και οι γηπεδούχοι στα επόμενα λεπτά άρχισαν να πολιορκούν την εστία του Άρη Αμφιάλης για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Στα επόμενα 20' το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος της Προοδευτικής με τους παίχτες της όμως να αποδεικνύονται αναποτελεσματικοί στο να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα αφού διαδοχικές κλασσικές ευκαιρίες με εκφραστές τους Αργυρίου, Μαλισιώβα, Πέρρο και Χαλκιά δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ.
Σε τέτοιες περιπτώσεις όμως η μπάλα τιμωρεί με αποτέλεσμα σε μια αντεπίθεση των φιλοξενουμένων που προήλθε από ένα από τα πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου όπου οι ποδοσφαιριστές της Προοδευτικής "πούλησαν" την μπάλα επιθετικός της ομάδας της Αμφιάλης να βρεθεί σε θέση βολής στα δεξιά της περιοχής με τον Μακρυωνίτη να τον ανατρέπει και συγχρόνως να τραυματίζεται και ο ίδιος και τον διαιτητή ορθώς να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Καλύκας δεν αστόχησε και έτσι στο 36' ισοφάρισε για την ομάδα του.
Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι την λήξη του ημιχρόνου η "Προο" προσπάθησε να ανακτήσει το προβάδισμα αλλά χωρίς την μεγάλη ευκαιρία δεν κατάφερε κάτι σημαντικό.

Οι ομάδες παρουσιάστηκαν χωρίς αλλαγές μετά την ανάπαυλα με την "Προο" να μπαίνει πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 47' να χάνει τρομερή ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ όταν σε μια πολιορκία της στην εστία των φιλοξενουμένων η μπάλα σταμάτησε διαδοχικά στο δοκάρι, στον τερματοφύλακα και στους αμυντικούς των φιλοξενουμένων πάνω στη γραμμή ύστερα από τέσσερα σουτ πρίν απομακρυνθεί ο κίνδυνος.
Όσο ο χρόνος κυλούσε τόσο η πίεση της Προοδευτικής αυξανόταν με τους ποδοσφαιριστές του Άρη Αμφιάλης να αμύνονται μαζικά μην έχοντας βλέψεις για επιθετικό ποδόσφαιρο κρατώντας την ισοπαλία.
Με την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου στο δεύτερο ημίχρονο ο Αργυρίου κέρδισε φάουλ στα αριστερά λίγα μέτρα έξω από την περιοχή με τον Χατζηγεωργαλή να το εκτελεί όμορφα και τον Ουσταμπασίδη να σκοράρει με κεφαλιά από τα δεξιά της μικρής περιοχής γράφοντας έτσι στο 60' το 2-1.
Η εξέδρα πλέον ανακουφίστηκε με τον σκορερ να τραυματίζεται από τον Μακρυωνίτη στην διάρκεια των πανυγηρισμών εντός του αγωνιστικού χώρου. Πλέον η "Προο" είχε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων χάνοντας ακόμα δύο κλασσικές ευκαιρίες με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να δηλώνει παρόν όμως με τις άλλαγες που πραγματοποίησε λίγα λεπτά αργότερα ο τεχνικός της ομάδας του Άρη Αμφιάλης Μ.Χατζηαλέξης θέλησε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική και τα κατάφερε αφού μετά την συμπλήρωση 75' οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να παίξουν πιο επιθετικά μην έχοντας πλέον τίποτα να χάσουν κυνηγώντας την ισοφάριση.
Αυτό δημιούργησε κάποια κενά στην άμυνά τους με τον Χαλκιά να τα εκμεταλλεύεται στο 82' και από κοντά με σουτ να πετυχαίνει το 3-1 μέσα σε πανυγηρισμούς.
Κι αν κάπου εκεί όλοι πίστεψαν ότι το παιχνίδι έληξε ήρθε ο διαιτητής της συνάντησης, ο οποίος μέχρι εκείνη την στιγμή είχε ικανοποιητική παρουσία, να καταλογίσει δεύτερο πέναλτι υπερ των φιλοξενουμένων όταν μετά από σουτ η μπάλα κατέληξε εξ επαφής στο χέρι του Προβατά ο οποίος γύρισε το σώμα του για να αποκρούσει. Ο διαιτητής ήταν κοντά και καταλόγισε αμέσως την παράβαση σε μια φάση η οποία είναι αμφισβητούμενη αφού είναι δεδομένο ότι η μπάλα βρίσκει στο χέρι του αμυντικού της Προοδευτικής αλλά ήταν τόσο κοντά ώστε να μπορεί να θεωρηθεί ακούσιο. Οι διαμαρτυρίες που ακολούθησαν δεν είχαν κανένα νόημα και ο Καλύκας στο 85' ευστόχησε για δεύτερη φορά από την βούλα παρά το γεγονός ότι ο Μακρυωνίτης έπεσε από τη σωστή πλευρά.
Στα επόμενα λεπτά ο Άρης Αμφιάλης πίεσε για να ισοφαρίσει πιστεύοντας στο θετικό αποτέλεσμα αλλά η Προοδευτική ροκάνιζε τον χρόνο κρατώντας σφιχτά την νίκη.
Τα τελευταία λεπτά το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας με την μπάλα να απομακρύνεται όπως-όπως από τους αμυντικούς της Προοδευτικής και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν με γεμίσματα προς την αντίπαλη περιοχή να ισοφαρίσουν.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι είχαν τελειώσει στο τέταρτο προς πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων στην τελευταία φάση του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Άρη Αμφιάλης έκλεψαν την μπάλα μετά από διαδοχικά λάθη αυτών της Προοδευτικής με τον Καλύκα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας εντός της περιοχής και να σκοράρει από θέση οφσάιντ με τον βοηθό να το υποδεικνύει άμεσα και το παιχνίδι να λήγει μετά την εκτέλεση του.
Καλή η διαιτησία του Γρίμμα Ε. με την φάση του δεύτερου πέναλτι να σηκώνει πολύ συζήτηση μιας και φαίνεται να είναι κοντά στο σημείο και να θεωρεί προφανώς ότι ο Προβατάς έχει πρόθεση να αποκρούσει με το χέρι την μπάλα κάτι που από το βίντεο φαίνεται να μην ισχύει. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια φάση που ο καταλογισμός ή οχι του πέναλτι εξαρτάται από την κρίση του εκάστοτε διαιτητή.
Σωστή η υπόδειξη του πρώτου πέναλτι σε κάθε περίπτωση με την τιμωρία του Μακρυωνίτη να περιορίζεται ευτυχώς στην κίτρινη κάρτα αφού ο κανονισμός κάνει λόγο για κόκκινη σε ανατροπή κατά την οποία ο επιθετικός είναι σε εμφανή θέση για γκολ κάτι το οποίο εξαντλώντας την αυστηρότητά του όπως στο άλλο πέναλτι θα μπορούσε να είχε υποδειχθεί. Άριστοι και οι δύο βοηθοί του με τον α' βοηθό παρά την εξωτερική εμφάνιση η οποία προκάλεσε γέλια στην εξέδρα να είναι σωστός σε όλες του τις υποδείξεις και να μην χάνει ούτε μια φάση. Πραγματικά αν αναλογιστεί κανείς το τι επόπτες έχουμε δεί τα τελευταία 3 χρόνια στο πρωτάθλημα της Δ' εθνικής θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος ίσως ήταν ο πιο τίμιος που έχει υπάρξει κατά την προσωπική γνώμη του γράφοντος.

Κλειδί του αγώνα η επίτευξη του τρίτου γκολ της Προοδευτικής έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι αφού με διαφορά δύο τερμάτων ήταν σχεδόν αδύνατο να μην κατακτήσει το τρίποντο παρόλα αυτά στα τελευταία 5 λεπτά κατόρθωσε να κάνει ντέρμπι ένα παιχνίδι το οποίο μπορούσε να είχε κερδίσει με πολύ μεγαλύτερο σκορ από νωρίς.
Καλύτερος παίχτης της συνάντησης ο Χατζηγεωργαλής που σημειώσε το πρώτο τέρμα και δημιούργησε το δεύτερο από στημένες φάσεις με τον Ουσταμπασίδη να χρίζεται και αυτός σκόρερ και να βοηθαεί ουσιαστικά στην επικράτηση της "Προο" με την συνολική παρουσία του στο γήπεδο. Διακρίθηκαν επίσης ο Χαλκιάς που πήρε αρκετές πρωτοβουλίες στη δεξιά πτέρυγα και ο Πέρρος για την αγωνιστικότητα που επέδειξε κυρίως αμυντικά στο δεύτερο ημίχρονο.
Αδύναμος κρίκος για μια ακόμη φορά η αναποτελεσματικότητα των ποδοσφαιριστών της Προοδευτικής να σκοράρουν στις πολλές ευκαιρίες που δημιουργούν με αποτέλεσμα να δώσουν ελπίδες και δικαιώματα στον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα από το παιχνίδι. Δεν θα ήταν υπερβολή να αναφερθεί πως σε όλο το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι είχαν μόλις ένα ακίνδυνο σουτ προς το τέρμα παρόλα αυτά με δύο πέναλτι κατάφεραν να σκοράρουν ισάριθμες φορές χωρίς να πατήσουν ουσιαστικά στην περιοχή της Προοδευτικής η οποία είχε πάνω από οχτώ κλασσικές ευκαιρίες οι οποίες δεν κατέληξαν στα δίχτυα. Σίγουρα αυτό το γεγονός πρέπει να τους προβληματίσει αφού παρά την ευκολία που επιδεικνύουν στο να δημιουργούν φάσεις για γκολ δεν καταφέρνουν να σκοράρουν.

Την επόμενη Κυριακή η "Προο" αγωνίζεται πάλι εντός έδρας με την Ελλάς Ποντίων η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη στην έδρα της με τον Ολυμπιακό Λαυρίου σώζοντας την παρτίδα στο 90'. Έτσι παρέμεινε ζωντανή στην διεκδίκηση της παραμονής για την οποία πρέπει να παλέψει σθεναρά τις επόμενες αγωνιστικές. Για μια ακόμη φορά η Προοδευτική αγωνίζεται με ομάδα που έχει εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους με τέτοιου είδους παιχνίδια επιβιώσης που από την μια μεριά έχουν τον διεκδικητή της ανόδου να "καίγεται" για βαθμούς και τον διεκδικητή της παραμονής να δίνει όσο πλησιάζει το τέλος του πρωταθλήματος αγώνες ζωής ή θανάτου να κρύβουν πολλούς κινδύνους. Περισσότερα για τον επόμενο αντίπαλο εντός της εβδομάδας.
Donkey2.(Γιώργος Π.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου