ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Pregame match : ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ - ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ


vs



ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
2010 15:00 - Δημοτικό Στάδιο Νίκαιας



ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ vs ΑΡΗΣ ΑΜΦΙΑΛΗΣ

Τα 2/3 του πρωταθλήματος θα συμπληρωθούν την επόμενη αγωνίστικη και το πρωτάθλημα πλέον έχει μπεί στην τελική ευθεία με την αγωνία και το ενδιαφέρον να φτάνουν στο κατακόρυφο. Επόμενος αντίπαλος της Προοδευτικής το σωματείο του Άρη Αμφιάλης με τις δύο ομάδες να έχουν αναμετρηθεί μονάχα την φετινή αγωνιστική περίοδο αφού η προϊστορία ανάμεσα τους σε άλλα επίσημα παιχνίδια απουσιάζει. Ο Άρης Αμφιάλης ιδρύθηκε το 1968 και σύμφωνα από τα στοιχεία που αντλούμε από την επίσημη ιστοσελίδα του(http://www.arisamfialis.gr) από την ίδρυση του ως μέλος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά(Ε.Π.Σ.Π) συμμετέχει στα πρωταθλήματα που αυτή διοργανώνει. Το 1970 η ομάδα προβιβάζεται από την Γ' τοπική κατηγορία του Πειραιά στην Β' για να ανέλθει το 1983 στην Α' τοπική κατηγορία μια επιτυχία που μέχρι πέρυσι αποτελούσε το ζενίθ της ομάδας. Ενδιάμεσα όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογος της Αμφιάλης συμμετείχε ανάμεσα στις κατηγορίες του τοπικού πρωταθλήματος ώσπου το 2005 ανήλθε στην Α΄κατηγορία και πέρυσι κατάφερε να κάνει την υπέρβαση ανεβαίνοντας στην Δ' εθνική κατηγορία κάτι που αποτελεί την σημαντικότερη επιτυχία της ομάδας. Ειδικότερα ύστερα από ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα ο Άρης Αμφιάλης αναδείχθηκε πρωταθλητής στον 2ο όμιλο της Α' κατηγορίας συγκεντρώνοντας 64 βαθμούς όσους και ο Ατρόμητος Πειραιά του οποίου όμως πλεονέκτησε στην ισοβαθμία. Το σωματείο διακρίνεται και στις κατηγορίες των ακαδημιών μιας και διατηρεί τμήματα για όλες της ηλικιακές κατηγορίες συμμετέχοντας αδιαλείπτως στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Π με πληθώρα νεαρών ποδοσφαιριστών στο δυναμικό του. Επίσης διατηρεί και τμήμα γυναικείου βόλλεϋ σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός οτι πρίν λίγους μόλις μήνες ίδρυσε και τμήμα σκάκι ύστερα από επιθυμία πολλών νεαρών αθλητών του. Αναμφίβολα οι ενέργειες αυτές και οι πρωτοβουλίες που στρέφονται στην ενδυνάμωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού με έμφαση στην προσέλκυση και στην εκμάθηση σε νεαρούς αθλητές και αθλήτριες τα μυστικά των συλλογικών αθλημάτων αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και σίγουρα είναι άξιες συγχαρητηρίων. Η ποδοσφαιρική ομάδα του Άρη Αμφιάλης έχει ως έδρα της το Δημοτικό Στάδιο Κερατσινίου το οποίο είναι ευρύτερα γνωστό με την ονομασία "Σιταποθήκες" και κυρίαρχο χρώμα της είναι το κίτρινο.

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής(25/10/2009) του πρωταθλήματος το αποτέλεσμα ήταν η λευκή ισοπαλία στην έδρα του Άρη Αμφιάλης με την Προοδευτική να εμφανίζεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση και να μην διεκδικεί κάτι καλύτερο. Πιο πρόσφατη αναμέτρηση για τις δύο ομάδες αποτελεί το παιχνίδι για την 5η φάση-προημιτελικά(27/01/2010) του κυπέλλου Πειραιά στο ίδιο γήπεδο με την "Προο" να φεύγει με το διπλό επικρατώντας με 1-2. Στον βαθμολογικό πίνακα εντοπίζουμε τον Άρη Αμφιάλης στην 14η θέση που τον οδηγεί στον υποβιβασμό με συγκομιδή 18 βαθμών(4 νίκες,6 ισοπαλίες,9 ήττες) και τέρματα 16-25 μετά την ολοκλήρωση της 19ης αγωνιστικής. Τα προηγούμενα αποτελέσματά της ομάδας ήταν τα εξής :
Εικόνα

Η ομάδα της Αμφιάλης εμφανίζεται εξαιρετικά αδύναμη εκτός έδρας με μόλις 1 νίκη στο ενεργητικό της απέναντι στην ουραγό του ομίλου Δάφνη Δαφνώνα με 1-3, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες και συντελεστή τερμάτων -13 αφού έχει σημειώσει μόλις 6 τέρματα και έχει δεχθεί 19 μια επίδοση διόλου κολακευτική που την κατατάσσει να έχει την δεύτερη χειρότερη εκτός εδρας άμυνα με την ουραγό ομάδα από την Χίο να έχει τα πρωτεία και σε αυτή την στατιστική κατηγορία. Ευρύτερες ήττες της ομάδας αποτελούν το 4-0 απέναντι στον Αήττητο Σπάτων και το 5-1 με το οποίο επιβλήθηκε ο Ολυμπιακός Λαυρίου την προηγούμενη αγωνιστική. Στην έδρα της παρουσιάζεται σε απόλυτη ισορροπία έχοντας από 3 νίκες,3 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες με ευρύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και κατ' επέκταση στην κατηγορία το 4-1 επί της Α.Ε.Λ. Καλλονής.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία γίνεται αντιληπτό πως το μέλλον του 'Αρη Αμφιάλης για την παραμονή του στην κατηγορία είναι εξαιρετικά δυσοίωνο όσο εξελίσσεται το πρωτάθλημα μιας και η ομάδα κατακτά πολύ δύσκολα την νίκη παρόλα αυτά οι ελπίδες του είναι ακόμα ζωντανές αφού απέχει μονάχα 2 βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού και φαίνεται πως θα παλέψει σκληρά για να τον αποφύγει. Η ομάδα αγνοεί την εκτός έδρας νίκη για 6 αγώνες με μεγαλύτερη επιτυχία του τον βαθμό που απέσπασε στην Μυτιλήνη από τον Αιολικό μιας και οι υπόλοιποι 5 αγώνες συνοδεύτηκαν από ήττες. Αυτό που χαρακτηρίζει την ομάδα όμως είναι η αστάθεια και η απειρία αφού καταφέρνει να αποσπάσει θετικά αποτελέσματα από ομάδες θεωρητικά και βαθμολογικά ισχυρότερες αλλά στις αναμετρήσεις με συλλόγους που και αυτοί έχουν ως στόχο την παραμονή δεν καταφέρνει να κερδίσει αποκτώντας με την νίκη παράλληλα και το πλεονέκτημα απέναντί τους.

Το ρεπορτάζ του Άρη Αμφιάλης περιορίζεται στις δηλώσεις του τεχνικού της ομάδας Μ.Χατζηαλέξη ο οποίος χαρακτήρισε το παιχνίδι πολύ δύσκολο με τις δύο ομάδες να έχουν διαφορετικούς στόχους αλλά όπως τόνισε η ομάδα του θα παλέψει το παιχνίδι παρά τη δυσκολία του. Από το παιχνίδι θα απουσιάζει ο τιμωρημένος μέσος Κοντομανώλης με το σύλλογο της Αμφιάλης να μην αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

Από την μεριά της η Προοδευτική έχει ένα πλούσιο απουσιολόγιο με τους Μπεθάνη, Καλαϊτζίδη και Μυλωνά να μην υπολογίζονται λόγω τραυματισμού από τον τεχνικό της ομάδας Σ.Βογιατζή και τους Καλογερά και Κονέ να είναι τιμωρημένοι. Στις τελευταίες του δηλώσεις ο προπονητής της ομάδας έδωσε το σύνθημα για μάχη μέχρι τέλους αφού ο στόχος της ομάδας είναι η άνοδος ενώ αναφερόμενος στο προηγούμενο παιχνίδι απέναντι στον Αχαρναϊκό είπε ότι η ομάδα έδειξε ότι είναι καλύτερη και παρά το γεγονός ότι ισοφάρισε στο τέλος είχε την ποιότητα,την δύναμη αλλά και τις ευκαιριές να καθαρίσει το μάτς. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Δ.Μητρογιάννη ενόψει του επόμενου παιχνιδιού ο οποίος τόνισε την επιτακτική ανάγκη να μην χαθεί κανένας βαθμός αρχής γενομένης από την αναμέτρηση απέναντι στον Άρη Αμφιάλης ο οποίος καίγεται για βαθμούς και όπως είπε έχει καλή ομάδα. Χαρακτήρισε επίσης το παιχνίδι δύσκολο αλλά η Προοδευτική μόνο μέσα στο γήπεδο δείχνει την αξία της και το πόσο καλή ομάδα είναι με τους ποδοσφαιριστές να κάνουν τα πάντα για να πάρουν την νίκη. Η "Προο" αγνοεί την νίκη της δύο τελευταιές αγωνιστικές μετά την ήττα από την Α.Ε.Λ.Κ και την ισοπαλία απέναντι στον Αχαρναϊκό και θέλει οπωσδήποτε να πάρει το τρίποντο για να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφή. Σε αυτό θα την βοηθήσουν για μια ακόμη φορά και οι πολυάριθμοι φίλοι της οι οποίοι αναμένεται να δώσουν δυνατό παρόν ύστερα και από το θετικό αποτέλεσμα στο Μενίδι αλλά και την κίνηση της διοίκησης να δώσει και πάλι δωρεάν εισιτήρια σε σχολεία της περιοχής.

Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Γρίμμας Ε. με βοηθούς τους Αλιμάρα Ι. και Δράκο Γ. όλοι τους από τον Σύνδεσμο Αθηνών και παρατηρητής ο Πρωτοπαπαδάκης Κ. από τον Σύνδεσμο Ανατολικής Αττικής. Οι προβλέψεις για τον καιρό κάνουν λόγο για θερμοκράσια περίπου 15 βαθμούς κελσίου με ηλιοφάνεια, συνθήκες που αναμένεται να είναι ιδανικές για ποδόσφαιρο.

Θα επανέλθει η Προοδευτική στις νίκες ή θα υπερισχύσει το ένστικτο επιβίωσης του Άρη Αμφιάλης ? Τα προγνωστικά κάνουν λόγο για ένα εύκολο απόγευμα στο
"κλουβί" αλλά τίποτα δεν δείχνει τόσο εύκολο ώσπου να αποδειχθεί στην πράξη. Θα καταφέρει η "Προο" να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και να περάσει ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στον Άρη Αμφιάλης ? Μετά την λευκή ισοπαλία στο Κερατσίνι ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τον Αχαρναϊκό η "Προο" έχει την χρυσή ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά της από την κορυφή σε μόλις 2 βαθμούς και να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο την απώλεια βαθμών του πρωτοπόρου. Το πρωτάθλημα βαδίζει αργά αλλά σταθερά προς την ολοκλήρωση του και οι μνηστήρες της κορυφής καλούνται να αποδείξουν την ανωτερότητά τους στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε ομάδες βαθμολογικά χαμηλότερες αλλά όχι και απαραίτητα τόσο ασθενέστερες όπως αποδεικνύεται στην πράξη. Το απόγευμα της Κυριακής θα ξέρουμε τον νικητή και τα χαμόγελα στο τέλος της ανάμετρησης θα αναδείξουν και το ποιά ομάδα θα αποχωρήσει ευχαριστημένη από τον αγωνιστικό χώρο...

Donkey2.(Γιώργος Π.).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου