ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Pregame match : ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ



Pregame match : ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ‏

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 15:00 - Δημοτικό Γυμναστήριο Αχαρνών

Εικόνα VS


ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ vs ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

Το πρωτάθλημα έφτασε αισίως στην 19η αγωνιστική και το πρόγραμμα περιλαμβάνει το μεγάλο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα σε Αχαρναϊκό και Προοδευτική. Η ομάδα του Αχαρναϊκού ιδρύθηκε το 1939 και έχει ως έδρα της το Δημοτικό Γυμναστήριο Αχαρνών χωρητικότητας 4450 θεατών το οποίο βρίσκεται στο Μενίδι. Έχει ως χρώματα το πράσινο και το άσπρο και έμβλημα το τριφύλλι. Στην πολύχρονη ιστορία του ο Αχαρναϊκός έχει συμμετάσχει σε όλες τις κατηγορίες πλήν της Α' Εθνικής με σημαντικότερη επιτυχία του τη 2η θέση στο νότιο όμιλο της Β' Εθνικής κατηγορίας την αγωνιστική περίοδο 1981-1982 όπου δεν προβιβάστηκε στην ανώτερη κατηγορία για έναν μόλις βαθμό αφού η Παναχαϊκή εκείνη την περίοδο πανυγήρισε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή την άνοδο. Η ομάδα του Μενιδίου έχει πλούσια προϊστορία με την Προοδευτική με τις αναμετρήσεις ανάμεσα στους δύο συλλόγους να φτάνουν τις 31. Ειδικότερα οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 24 φορές στα πλαίσια της Β' Εθνικής, 4 στην Γ' Εθνική και 3 στην Δ'. Η "Προο" έχει 15 νίκες, 9 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα και σε 7 αναμετρήσεις ο Αχαρναϊκός αναδείχθηκε νικητής. Μεγαλύτερη νίκη για την ομάδα του Μενιδίου είναι το 4-0 από την περίοδο 1974-1975 ενώ για την Προοδευτική είναι το 6-0 της περιόδου 1971-1972.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου για την 4η αγωνιστική(18/10/2009) του πρωταθλήματος το αποτέλεσμα ήταν η λευκή ισοπαλία με την Προοδευτική να έχει την υπεροχή των κινήσεων και ένα δοκάρι αλλά τον Αχαρναϊκό να παίρνει τον βαθμό. Μετά την συμπλήρωση 18 αγωνιστικών η ομάδα του Μενιδίου φιγουράρει στην 1η θέση της βαθμολογίας με 41 βαθμούς(13 νίκες,2 ισοπαλίες,3 ήττες) έχοντας πετύχει 33 τέρματα και έχοντας δεχθεί 13. Τα προηγούμενα αποτέλεσματά του ήταν τα παρακάτω:

Αχαρναϊκός παρουσιάζεται εξαιρετικά δυνατός στην έδρα του έχοντας γνωρίσει μονάχα 1 ήττα από τον Αήττητο Σπάτων ενώ έχει αναδειχθεί νικητής σε 7 παιχνίδια. Με αυτή την επίδοση βρίσκεται να έχει την καλύτερη εντός έδρας συγκομιδή βαθμών και την καλύτερη εντός έδρας άμυνα στον όμιλο. Αυτό βέβαια αν αναλογιστεί κανείς την περυσινή παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα δεν πρέπει να προκαλεί καθόλου εντύπωση αφού και πάλι η μοναδική ομάδα που είχε καταφέρει να φύγει με το τρίποντο από το Μενίδι ήταν ο Αήττητος Σπάτων με τον Αχαρναϊκό να μετράει πέρα από 1 ήττα, 11 νίκες και 2 ισοπαλίες στην καυτή όπως αποδεικνύεται έδρα του. Πέρυσι είχε τερματίσει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα συγκεντρώνοντας 61 βαθμούς(19 νίκες,4 ισοπαλίες,5 ήττες) με συντελεστή τερμάτων 53-26.

Από την μέχρι στιγμής πορεία του αντιλαμβάνεται κανείς πως εμφανίζει μια σταθερότητα στην απόδοση του παραμένοντας για πολλές εβδομάδες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα καταφέρνοντας παράλληλα να κράταει το μηδέν στην άμυνα αφού σε 10 παιχνίδια δεν έχει δεχθεί γκολ ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αγνοεί την εντός έδρας ισοπαλία για περίπου 15 μήνες αφού η τελευταία του ισοπαλία στο Μενίδι εντοπίζεται στις 30/11/2008 απέναντι στην Α.Ε.Ρ. Αφάντου με σκορ 3-3. Επίσης πριν ηττηθεί από τον Αήττητο Σπάτων για την 16η αγωνιστική μετρούσε ένα σερί 16 συνεχόμενων εντός έδρας νικών αφού στην έδρα του δεν είχε σημειωθεί άλλο αποτέλεσμα πέρα από νίκη της γηπεδούχου ομάδας έχοντας πετύχει 40 γκολ με παθητικό 4 γκολ. Ο Αχαρναϊκός από αυτά τα 16 παιχνίδια είχε κρατήσει στα 12 απαραβίαστη την εστία του ενώ καμιά ομάδα από τις τέσσερις που σκόραραν στο Μενίδι δεν σημειώσε παραπάνω από ένα γκολ. Δηλαδή με την γλώσσα των αριθμών σημείωνε κατά μέσο όρο 2,5 γκολ ανά αγώνα στην έδρα του ενώ δεχόταν μόλις 0,25.

Αυτό το εντυπωσιακό σερί έσπασε ο Αήττητος Σπάτων ο οποίος έχει αναδειχθεί ως ο κακός δαίμονας των "πράσινων" μιας και είναι η μοναδική ομάδα που τα δύο τελευταία χρόνια μετά τον υποβιβασμό στην Δ' Εθνική έχει αποδράσει με το διπλό από το Μενίδι.
Αυτά τα αποτελέσματα όμως δεν έχουν σταθεί εμπόδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει η ομάδα του Μενιδίου αφού η διαφόρα της από τους διώκτες της κυμαινόταν σταθερά από 1 μέχρι 4 βαθμούς. Χαρακτηριστικό είναι πως από την 1η κιόλας αγωνιστική βρίσκεται στην 1η θέση ενώ από την 3η αγωνιστική έπαψε πλέον να έχει συγκάτοικο στην κορυφή με την ψαλίδα πότε να ανοίγει και να κλείνει από την δεύτερη θέση.

Το ρεπορτάζ από την πλευρά του Αχαρναϊκού κάνει λόγο για ιδιαίτερο ενδιαφέρον των φίλων του για το συγκεκριμένο παιχνίδι με τα εισιτήρια να γίνονται ανάρπαστα και τον τεχνικό της ομάδας Γ.Αθανασιάδη να έχει στη διάθεση του τον πρώτο σκόρερ(14 γκολ) της ομάδας του αλλά και του ομίλου Π.Παπαϊωάννου ο οποίος εξέτισε την προηγούμενη αγωνιστική την ποινή του και εμφανίζεται ιδιαίτερα φορμαρισμένος. Σε πρόσφατες δηλώσεις του μετά το νικηφόρο πέρασμα από το Λαύριο την περασμένη αγωνιστική ο προπονητής του Αχαρναϊκού έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του οι οποίοι όπως είπε παρά το γεγονός ότι η ομάδα ξεκίνησε με διαφορετικούς στόχους έχουν επαγγελματική συμπεριφορά αντέχοντας στην πίεση του πρωταθλητισμού ενώ ταυτόχρονα έπλεξε το εγκώμιο της Α.Ε.Λ Καλλονής χαρακτηρίζοντάς την ως την πιό δυνατή ομάδα του ομίλου από κάθε άποψη χρίζοντας την μάλιστα και ως φαβορί για την άνοδο ασχέτως αν τελικά η ομάδα του καταφέρει να στεφθεί πρωταθλήτρια ή όχι. Σαφώς δεν μπορεί κανείς να ερμηνεύσει με ασφάλεια αυτές τις δηλώσεις αφού σε περίπτωση νίκης την Κυριακή ο Αχαρναϊκός ξεφεύγει με 7 βαθμούς από την Προοδευτική με την ομάδα της Καλλονής να βρίσκεται τουλάχιστον 5 βαθμούς πίσω και τον Αχαρναϊκό να την υποδέχεται στο Μενίδι την 25η αγωνιστική. Αδιαμφισβήτητα σε μια τέτοια περίπτωση έχει το πάνω χέρι αποκτώντας πολύ μεγάλο προβάδισμα στην υπόθεση άνοδος αλλά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα ώστε να νιώθει από τώρα εξασφαλισμένος.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο η Προοδευτική μετά τον εντυπωσιακό Ιανουάριο όπου παρέμεινε αήττητη με αξιοζήλευτα στατιστικά δεν έχει καταφέρει να πανυγηρίσει στα 2 επίσημα παιχνίδια που έδωσε μέσα στο Φεβρουάριο αφού μετά την ήττα από την Α.Ε.Λ Καλλονής ήρθε και ο αποκλεισμός στα πέναλτι από το Κερατσίνι για τον θεσμό του κυπέλλου Πειραιά με αποτέλεσμα μέσα σε 2 εβδομάδες να γνωρίζει ισάριθμες ήττες, όσες δηλαδή δεν είχε γνωρίσει από την αρχή της περιόδου.
Στο επερχόμενο παιχνίδι εκτός από τον δεύτερο σκόρερ της ομάδας Β.Καλογερά που θα εκτίσει την πρώτη αγωνιστική από τις τρείς αγωνιστικές ποινής που του επιβλήθηκαν από την πειθαρχική επιτροπή της Ε.Π.Ο εξαιτίας της κόκκινης κάρτας που αντίκρισε στο προηγούμενο παιχνίδι θα απουσιάσουν και οι φίλαθλοι της ομάδας αφού η αστυνομία απέρριψε κάθε πρόταση για παραχώρηση ακόμα και 50 εισιτηρίων στην Προοδευτική.

Παρά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα η "Προο" εμφανίζεται εξιόπιστη και εκτός έδρας στο πρωτάθλημα αφού εξακολουθεί να έχει την καλύτερη άμυνα και την δεύτερη καλύτερη επίθεση μακριά από το γήπεδό της. Αυτή τη φορά όμως καλείται να φανεί αντάξια των προσδοκιών του κόσμου της σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο οπού σε καμία περίπτωση δε θέλει να σκεφτεί το ενδεχόμενο ήττας που θα την απομακρύνει κατά πολύ από το στόχο της αλλά και ενδεχόμενη ισοπαλία θα την κρατήσει στους 4 βαθμούς από την κορυφή με τον κίνδυνο να πέσει στην 3η θέση του πίνακα να παραμονεύει. Η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών προφανώς δεν βρίσκεται στο βαθμό που ήταν τις προηγούμενες αγωνιστικές αλλά σε ένα τέτοιο ντέρμπι από το οποίο δεν θα λείψουν χαρακτηριστικά όπως το πάθος και η δύναμη οι παίχτες της Προοδευτικής πρέπει να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αφού οι προσδοκίες όλων στο σύλλογο και ο στόχος της ανόδου αποτελούν μονόδρομο.

Διαιτητής της συνάντησης έχει οριστεί ο Κάμπαξης Ι. από τον Σύνδεσμο Ευβοίας με βοηθούς τους Νικολάδο Σ. και Τσολάκη Σ. του Συνδέσμου Αθηνών και παρατηρητή τον Γκρούτση Δ. από τον Σύνδεσμο Κορίνθου σε μια σύμπτωση αφού οι Σύνδεσμοι των διαιτητών και του παρατηρητή είναι ακριβώς ίδιοι όπως και στο παιχνίδι με την Α.Ε.Λ Καλλονής πρίν 2 εβδομάδες.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης είναι αξιολογημένος από το 2008 να σφυρίζει ακόμα και παιχνίδια Β' Εθνικής και προφανώς η επιλογή του να σφυρίξει το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έγινε τυχαία. Ο καιρός αναμένεται ηλιόλουστος με θερμοκρασία να αγγίζει τους 15 βαθμούς κελσίου και κατά τόπους ισχυρούς ανέμους.

Θα καταφέρει η Προοδευτική να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών και να δώσει χαρά στους φίλους της φεύγοντας με ένα σπουδαίο διπλό από το Μενίδι ή ο Αχαρναϊκός θα συνεχίσει το καταπληκτικό σερί του εντός έδρας με την ήττα από τον Αήττητο Σπάτων να αποτελεί μονάχα μια κακή παρένθεση ?
Πραγματικά πρόκειται για το κλασσικό ντέρμπι της χρονιάς στον 9ο όμιλο που θα καθορίσει σε ένα μεγάλο ποσοστό την συνέχεια αφού οι γηπεδούχοι με νίκη πέρα από μια διαφορά 7 βαθμών από την "Προο" αποκτούν και το ψυχολογικό αβαντάζ για την συνέχεια ενώ σε μια τέτοια περίπτωση οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει να κοιτάξουν ρεαλιστικά την επόμενη μέρα αφού θα πάψουν οι ίδιοι να καθορίζουν την τύχη τους και θα ελπίζουν σε στραβοπατήματα των αντιπάλων τους για να πλησιάσουν ξανά στην κορυφή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου