ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΟΟΔΕΥΙΚΗ - ΑΜΦΙΑΛΗ 7-0 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ


Κυριακή 24 Ιανουαρίου 15:00 -

Δημοτικό Στάδιο Νίκαιας VS Προοδευτική Νεολαία • Αμφιάλη 7 - 0

Σκόρερ: 32' Μυλωνάς,50' Μαλισσιώβας,52'+68' Αργυρίου,57' Καλογεράς,82' Κουβάτσος,

90' Χαλκιάς



Με μισή ντουζίνα γκόλ και κάτι παραπάνω φιλοδόρησε την ομάδα της Αμφιάλης η Προοδευτική επιβεβαιώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο πως το 2010 μπήκε με τους καλύτερους οιωνούς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο γεγονός πως στα τρία επίσημα παιχνίδια από το ξεκίνημα της νέας χρονιάς στα οποία έχει αγωνιστεί μετράει ισάριθμες νίκες έχοντας πανηγυρίσει 13(!!!) τέρματα χωρίς να έχει δεχθεί ούτε ένα.

Μπορεί οι αντίπαλοι να μην ενδείκνυνται για ασφαλή συμπεράσματα λόγω της βαθμολογικής τους θέσης αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζει την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα.Δε μπορούσα να φανταστώ καλύτερη επιστροφή στις εξέδρες...καθώς "κατηφόριζα" προς το γήπεδο. Αδιαμφισβήτητα δε νομίζω πως κάποιος από τους 600 περίπου φιλάθλους που αψήφισαν το κρύο θα πόνταρε τα χρήματα του σε ένα τελικό σκορ 7-0. Κι όμως η "Προο" αποθεώθηκε από τον κόσμο της παίζοντας απλά, ουσιαστικά και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο θεαματικά με όλη τη σημασία της έννοιας.

Θεάμα το οποίο απόλαυσαν όλοι με το παραπάνω αφού για τους λάτρεις των στατιστικών η Προοδευτική ισοφάρισε το ρεκόρ ευρύτερης νίκης της στην κατηγορία μιας και η τελευταία ομάδα που έφυγε με την πικρή γεύση της ήττας με 7-0 ήταν ο Όμηρος Καλλιμασιάς στα πλαίσια της 30ης αγωνιστικής(17/05/2009) του περυσινού πρωταθλήματος.

Τα δωρεάν εισιτήρια που παραχώρησε η διοίκηση στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής απέδωσαν καρπούς αφού οι φωνές ακόμα περισσότερων φιλάθλων ενώθηκαν σε μια όμορφη ατμόσφαιρα από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης.

Η "Προο" είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή της συνάντησης αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα στις πρώτες ευκαιρίες που δημιούργησε. Αρχικά στο 11' ο Αργυρίου μπήκε από τα δεξιά και επιχείρησε το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής για να παραχωρήσει το κόρνερ ο τερματοφύλακας της Αμφιάλης. Τρία λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Μαλισσιώβα να απειλήσει με σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή το οποίο όμως πέρασε λίγο άουτ. Ακολούθησε στο 23' μια σύγχυση στην άμυνα της Αμφιάλης ύστερα από κόρνερ αλλά κανείς από τους ποδοσφαιριστές της Προοδευτικής δεν κατάφερε να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι με αποτέλεσμα η μπάλα να απομακρυνθεί.

Οι φιλοξενούμενοι με πολυπρόσωπη άμυνα προσπαθούσαν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους με κάθε τρόπο μην έχοντας επιθετικές βλέψεις αφού το 4-5-1 με το οποίο παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο δεν κούρασε καθόλου την αμυντική διάταξη της Προοδευτικής.

Δεν ειναί υπερβολή να ειπωθεί εδώ ότι ο Μακρυωνίτης ήταν απλός θεατής του αγώνα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους αφού δεν χρειάστηκε να πραγματοποιήσει ούτε μια επέμβαση από επιθετική προσπάθεια των φιλοξενουμένων. Χρειάστηκαν 32 λεπτά για να αρχίσει ο καταιγισμός των γκολ με δράστη των Μυλωνά, ο οποίος σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, όταν έπειτα από κόρνερ στα δεξιά και σύγχυση στην άμυνα ύστερα από σουτ η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του στο ύψος της μικρής περιοχής και αριστερά με αποτέλεσμα ο νεαρός άσσος της "Προο" να απελευθερώθει έξυπνα από τον προσωπικό του αντίπαλο και να πλάσαρει ανενόχλητος για το 1-0. Τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους κύλησαν χωρίς την μέγαλη ευκαιρία με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους φιλοξενούμενους να αναμένουν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή που θα τους έστελνε στα αποδυτήρια. Στην ανάπαυλα από τα μεγάφωνα ακούγονταν μετά από πολύ καιρό τραγούδια γνωστών καλλιτεχνών θέλωντας να υπενθυμίσουν στους φιλάθλους τον χορό της Προοδευτικής την προσεχή Παρασκευή ενώ ο ύμνος της ομάδας ακούστηκε σε μια ενδεχομένως καινούρια εκτέλεση με πολύ πιο καθαρό ήχο προκαλώντας μόνο θετικά σχόλια.


Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες σε συνδυασμό με το γεγονός πως στο μικρόφωνο υπήρχε άνθρωπος του συλλόγου να αναγγέλει τους σκόρερ,τις αλλαγές αλλά και ταυτόχρονα να ενημερώνει για την εξέλιξη άλλων παιχνιδιών του πρωταθλήματος είναι άκρως θετικές και αποδεικνύουν την καλύτερη οργάνωση της διοίκησης την χρόνια αυτή.Λίγα λεπτά νωρίτερα η αναγγελία πως ο Αχαρναϊκός βρισκόταν πίσω στο σκορ συνοδεύτηκε από το χειροκρότημα της εξέδρας το οποίο έγινε εντονότερο με την είσοδο της ομάδας για την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Η Αμφιάλη άλλαξε σχηματισμό προσθέτωντας και άλλο παίχτη στην επιθετική της γραμμή συμβαδίζωντας έτσι με το 4-4-2 που είχε επιλέξει ο προπονητής της Προοδευτικής Σ.Βογιατζής από το ξεκίνημα του αγώνα. Στα πρώτα τρία λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να αιφνιδιάσουν μπαίνοντας δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο αλλά τα φτερά τους κόπηκαν πολύ γρήγορα όταν στο 50' ο δραστήριος Μαλισσιώβας ήταν αποδέκτης της μπάλας στα αριστερά της μικρής περιοχής και με κοντινό σούτ

σημειώσε το 2-0 μέσα σε πανυγηρισμούς. Πρίν προλάβουν να κοπάσουν τα πανυγήρια όμως ήρθε ο Αργυρίου στο 52' να πετύχει με ατομική προσπάθεια το 3-0 ζεσταίνωντας ακόμα περισσότερο την εξέδρα που δε σταματούσε λεπτό να τραγουδάει. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Καλογερά να πετύχει με κοντινή προβολή το 4-0 ύστερα από σέντρα του εξαιρετικού Χαλκιά. Στο 68' ο Αργυρίου πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ανεβάζωντας τον δείκτη του σκόρ σε 5-0 όταν έπειτα από ατομική προσπάθεια έφτασε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και πλάσαρε υποδειγματικά αφήνωντας "άγαλμα" των τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.

Το παιχνίδι είχε πλέον ξεφύγει από συστήματα και τακτικές με τον κόσμο να απολαμβάνει θέαμα, όμορφους συνδυασμούς και πολλά γκολ. Η Αμφιάλη προωθήθηκε να πετύχει το γκολ της στιγμής αλλά η Προοδευτική ήταν αυτή που με παραπάνω από τρείς κλασσικές ευκαιρίες είχε τη δυνατότητα να διευρύνει και άλλο το δείκτη του σκόρ. Στο 82' ο Κουβάτσος που δέκα λεπτά νωρίτερα είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο επανήλθε μετά από καιρό στα γκολ όταν με κοντινή προβολή ανενόχλητος μπροστά από το αντίπαλο τέρμα ύστερα από μία ακόμη ασσίστ από τα δεξία του Χαλκιά. Το τελικό σκόρ διαμόρφωσε ως επιβράβευση της καταπλήκτικης του εμφάνισης ο Χαλκιάς στο 90' με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή το οποίο κόντραρε πρίν καταλήξει στα δίχτυα. Ενδιάμεσα η βοήθος καταλόγισε οφσάιντ σε επιθετική πρωτοβουλία της "Προο" στην αρχή της φάσης με τον διαιτητή να αργεί χαρακτηριστικά να το υποδείξει στερώντας από τον Πρισιμιτζή να γραφτεί και αυτός στον πίνακα τον σκόρερ αφού με μια εκπληκτική βολίδα στο παραθυρακί της εστιάς σημείωσε γκολ το οποίο όμως δε μέτρησε ποτέ με την φάση ως μη γενόμενη.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν αντιμετώπισε προβλήματα σε ένα εύκολο παιχνίδι παρόλα αυτά έκανε κάποια λάθη χωρίς ουσιαστική σημασία όμως. Από μια κίτρινη για τον ίδιο λόγο κιόλας και για τις δύο ομάδες με τον Καλογερά να δέχεται μια αχρείαστη κάρτα όταν σε υπόδειξη οφσάιντ στο πρώτο ημίχρονο συνέχισε την φάση.Οι ποδοσφαιριστές ανταπέδωσαν το χειροκρότημα του κόσμου πανυγηρίζοντας με την σειρά τους την εντυπωσιακή τους νίκη ενώ οι πανυγηρισμοί εντάθηκαν με την αναγγελία της ήττας του πρωτοπόρου Αχαρναϊκού ο οποίος πλέον νιώθει καυτή την ανάσα της Προοδευτικής που τον πλησίασε στον ένα βαθμό.


Κλειδί του αγώνα η απόδοση των γηπεδούχων με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κλειδώσουν την νίκη με τρια γρήγορα γκολ στα πρώτα 12' της επανάληψης. Αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να διασύρουν κυριολεκτικά την Αμφιάλη αφού δεν έσβησαν τις μηχανές επιδιώκοντας στην διεύρυνση του τελικού αποτελέσματος.

Καλύτερος παίχτης σε μια τέτοια αναμέτρηση σαφώς δεν μπορεί να είναι μονάχα ένας. Ξεχώρισαν ο δραστήριος Μαλισσιώβας που φάνηκε να είχε όρεξη στο αποψινό παιχνίδι, ο Μυλωνάς που δημιούργησε ρήγματα στην αριστερή πλευρά άμυνας των φιλοξενουμένων, ο Αργυρίου που βαδίζει ολοταχώς για πρώτος σκόρερ του ομίλου, ο Καλογεράς που για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι όπως και οι δύο προηγούμενοι ποδοσφαιριστές πρόσθεσε ακόμη ένα τέρμα στο ενεργητικό του, ο Προβατάς που φάνηκε ανίκητος σε κάθε μονομαχία καθώς και ο νεαποκτηθείς Μπεθάνης ο οποίος έδειξε αθόρυβα πως πρόκειται για έναν αξιόλογο ποδοσφαιριστή που μπορεί να συνεισφέρει θετικά στην συνέχεια του πρωταθλήματος.

Κατά την προσωπική μου γνώμη όμως ο Χαλκιάς ήταν απλά εκπληκτικός αφού πέρα από το γκολ που σημειώσε, έδωσε δύο τελικές πάσες και ήταν διαρκώς επικίνδυνος από την δεξιά πλευρά ενώ φαινόταν ακούραστος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Πράγματι αυτή ίσως ήταν η καλύτερη εμφάνιση του με την βυσσινή φανέλα.

Αδύναμος κρίκος η αμυντική διάταξη της Αμφιάλης που δεν στάθηκε καθόλου καλά στον αγωνιστικό χώρο και επέτρεψε στους γηπεδούχους να σημειώσουν τόσα τέρματα. Απολύτως φυσιολογικό το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι έχουν την δεύτερη χειρότερη άμυνα του ομίλου μετά την καταδικασμένη Δάφνη Δαφνώνα και θα χρειαστεί να δώσουν πραγματική μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.Την επόμενη αγωνιστική η "Προο" θα επισκεφτεί το Πέραμα για να αντιμετωπίσει την Α.Ε. Περάματος με άλλο πλέον αέρα αφού η απόσταση από την κορυφή είναι μόλις ένας βαθμός και δε χωράνε άλλα αποτελέσματα πέρα από τη νίκη στην κούρσα της ανόδου.

Ένα παιχνίδι καθόλου εύκολο αν αναλογιστεί κανείς πως οι προσεχείς αντίπαλοι μας είναι η μοναδική ομάδα όπως άλλωστε και η Προοδευτική που δεν έχει ηττηθεί ακόμα στην έδρα της. Επίσης το Πέραμα απέδρασε με διπλό από το Λαύριο και παρέμεινε για τρίτη αγωνιστική αήττητο. Με αυτά θα ασχοληθούμε εκτενέστερα στη διάρκεια της εβδομάδας όμως αφού και η Προοδευτική πλέον έχει την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα στον όμιλο.

Donkey2.(Γιώργος Π.).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου