ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Συνεχεια στο αφιερωμα για Αφρικη και Μουντιαλ 2010 - Τυχαιο ?? Δεν νομιζω!!

Μετα την εξαιρετικα μεγαλη απηχηση που ειχε το χθεσινο μικρο μας αφιερωμα για την Νοτια Αφρικη και τις οδηγιες για ναυτιλομενους οπαδους εκδρομεις του Μουντιαλ η και υποψηφιους μεταναστες στην ομορφη αυτη χωρα, αποφασισαμε να το εμβαθυνουμε λιγο, δινωντας σας οσα περισσοτερα στοιχεια μπορεσουμε να συγκεντρωσουμε επικαιροποιημενα, αλλα να ανεβασουμε αρκετο ακομα διαθεσιμο απο την πλευρα μας φωτογραφικο υλικο.

Ας ξεκινησουμε την περιηγηση μας, με καποια απο τα πτηνα που συνανταμε στην ευρυτερη περιοχη (με την αντιστοιχη μουσικη υποκρουση ενος δικου μας ανθρωπου, ενος γνωστου Προοδευτικανου, που δεν ειναι αλλος απο τον Λευτερη Πανταζη - οι παλιοι γνωριζουν καλα) Τυχαιο?? - Δεν νομιζω.



Ακολουθει το πουλι που κρυβετε, χωνοντας το κεφαλι του μεσα στην αμμο!
Ετσι πιστευει το ιδιο, οτι δεν το βλεπει κανεις. Η γνωστη μας Στρουθοκαμηλος, απο το ονομα του πτηνου αυτου προερχεται και ο ορος ''στρουθοκαμηλισμος'' - τωρα τελευταια στην Ελλαδα πολυ της μοδος!!


Παρατηρηστε καλα τις πολυαριθμες αντιθεσεις στις φωτογραφιες που ακολουθουν, για να εχετε οσο το δυνατον καλυτερη αποψη οσοι βρεθειτε στην περιοχη του Γιοχανσμπουργκ και τις Πρετορια.
Σιγουρο ειναι οτι τα ελληνοκτητα καταστηματα, θα μπορεσετε να τα διακρινετε ευκολα!
Αν δεν ειναι κατι διακοσμητικο, και ειστε σε φαγαδικο π.χ, θα καταλαβετε ευκολα απο τον καταλογο του καταστηματος, οτι παστιτσιο και μουσακα δεν πουλανε ουτε σε Ιταλικα εστιατορια ουτε σε Μεξικανικα.

Ακολουθουν καποιες φωτογραφιες απο το SANDTON CITY, προαστειο του Γιοχανεσμπουργκ που προσφερει μια ασφαλεια και κατα καποιο τροπο οικονομικο του κεντρο (μεχρι να καταφερουν να συνεφερουν παλι το παλιο εμπορικο κεντρο της πολης που εχει γινει απροσπελαστο σχεδον απο την εγκληματικοτητα (Vivere pericolosamente...)

Ο τροπος διασκεδασης (οπως εχουμε γραψει σε προηγουμενη αναρτηση) ειναι ειδικα τα βραδια, εντος των τοιχων των Καζινο - Εμπορικων κεντρων. Ακολουθουν φωτογραφιες.
Πολλοι Ελληνες μεταναστες διατηρουν επιχειρησεις εστιασης και εκει. Με την εκπληκτικη διακοσμιση που ειναι σαν θεματικα παρκα, νομιζεις οτι εισαι σε αλλη χωρα η σε αλλη εποχη. Βεβαια ολα ''υπο στεγη'' - κλειστοι χωροι, σκηνικα φτιαγμενα πολυ ομορφα - τα οποια λειτουργουν κανονικα τα καταστηματα τους, με απαγορευση καπνισματος φυσικα- και φτυσιματος (αφορα τους Κινεζους που δραστηριοποιουνται εκει κατω)



Στην συνεχεια θα δειτε την αντιθεση των ''γκετο''. Μεγαλη προσοχη πρεπει να δειχνουν οσοι πλησιαζουν οδικως στα ''σκουροχρωμα'' γκετο και να εχουν παντα ετοιμα τα χαρτια για ελεγχο στα ανοιχτοχρωμα γκετο - και να διατηρειτε παντα την ψυχραιμια σας, θα σας βγει σε καλο!!!

Αφηνοντας το SANDTON CITY και σε μικρη αποσταση αφηνωντας πισω μας τα ''λευκα γκετο'' - θα μπορουσες στα δικα μας δεδομενα να τα χαρακτηρησεις υπερ-βορεια προαστια,
σπιτια σε στυλ ''Αμστερνταμ'' καποιες χιλιαδες χιλομετρα πιο Νοτια. Ε, να θυμομαστε απο που κρατα η σκουφια μας!

Μετα στριβουμε για το περιβοητο Σοβεττο.

Εδω γραφτηκε η προσφατη ιστορια της Δημοκρατιας της Νοτιας Αφρικης

Παιδια δεν χωραμε, επεκτεινουμε το χωριο.......
Επιστροφη παιδια!!!!!!!!
Ηλιοβασιλεμα πανω απ' το Τζο'μπουργκ!! Φαινονται και οι διδυμοι πυργοι του "ΣΑΝΤΟΝ ΣΙΤΥ''


Σαν την αφιξη στην Αθηνα ''απο Λεωφ. Καβαλας'' πριν 20-25 χρονια δεν μοιαζει??
Μονο που οδηγουν απο την λαθος πλευρα του δρομου. Η μηπως εμεις οδηγουμε αναποδα??

Αποψε το βραδυ θα εχει την θαλπωρη και την ασφαλεια του ''Aparthotel'' γνωστης αλυσιδας ξενοδοχειων που εχουμε κλεισει για κανα δυο μερες. Τιμες περιπου80 Ευρω με πρωινο (κατασταση 7 *) με δυο κρεβατοκαμαρες, σαλοναρα με ΣΑΤ Τι-Βι, εντοιχισμενα πολυκουζινακια, τραπεζαρια, και πισινα ρεφενε με αλλα δυο διαμερισματα. Α, ειχε και δυο μπανια και κλειστο παρκινγκ - βεβαια με απ' ευθειας εισοδο στο διαμερισμα (για λογους ασφαλειας). Μπατλερ δεν ειχε στην τιμη!!


Απιστευτης ομορφιας ''πινελιες'' Αφρικανικης τεχνης παντου βεβαια.

Οικολογικα λεμονια και στο βαθος το εργοστασιο πυρινικης ενεργειας της Πρετορια.....

Εξοχες στα περιξ του υψιπεδα.

Περαστε κοσμε στο παζαρι!!

Και σηκωνει πολυ παζαρι ( αν σε δουν τουριστα, ζητανε 100 και 10 να παρουν ευχαριστημενοι ειναι-και δεν κανω πλακα)
Να και η αγρια ζωη της περιοχης, σε προηγουμενη αναρτηση θα βρειτε το κωδικα συμπεριφορας .... με τα αγρια αυτα πανεμορφα ζωα. Ακολουθειστε τον και ολα θα πανε καλα!


Και οπως γραψαμε ....τα παραθυρα ερμητικα κλειστα, καποιοι Κορεατες τουριστες γιναν κατι σαν Μπεκρη Μεζε στν γειτονια αυτη.

Και οπως ειπαμε: ΚΑΛΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ!!! Και καλη ανταμωση- οσοι πατε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου