ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

NOW IS THE TIME FOR LEADERSHIP....αναζητειται Φακιρης

Ο τιτλος της αναρτησης ειναι το σχολιο ενος ξενου δημοσιγραφου που μετεδινε εικονες απο τα χθεσινα επεισοδια στην Αθηνα, και ο οποιος αν θυμαμαι καλα σχολιαζε για γνωστο αγγλικο τηλεοπτικο καναλι.

Στα Ελληνικα μεταφραζεται '' τωρα ειναι η ωρα για ηγεσια'' δηλ. καποιος να πιασει τα γκεμια απο τα αφηνιασμενα αλογα της αμαξας - που κατευθυνεται προς τον μεγαλο γκρεμο με ταχυτητα φωτος!!!

Οσοι - θλιμμενοι, δικαια αγανακτησμενοι, αηδιασμενοι- παρακολουθουσαμε με οποιο τροπο ειχαμε (λογω απεργιας δημοσιγραφων φυσικα!) τις χθεσινες ειδησεις και εξελιξεις- για τα τραγικα γεγονοτα της Αθηνας, φτασαμε στο σημειο να μην μπορουμε ουτε τις σκεψεις μας να βαλουμε πια σε μια σειρα απο την θολουρα- ουτε βεβαια να δωσουμε εμεις οι ιδιοι μια πειστικη απαντηση στο ερωτημα που εχουμε ολοι η τουλαχιστον οι περισσοτεροι και δεν ειναι αλλο απο ενα τεραστιο ΓΙΑΤΙ?

Γιατι???
Διοτι πολυ απλα, ξεχασαμε ολες μας τις αξιες (εκτος του χρηματος)!!
Μα ολοι φωναζουν για τα μαρουλια, ειτε για αυτα που θα χασουν απο σημερα λογω των μετρων - η φωναζουν (εδω και χρονια) για αυτα που ζητουσαν δικαια η υπερβολικα στις αγωνιστικες συναξεις ομοιδεατων τους, συγγνωμη απαιτουσαν - σαν ελαχιστο εισοδημα η μισθο η και εγω δεν ξερω τι?
Ποιος ξερει ρε παιδια που φυτρωνουν Λεφτουδιες με τετοια μαρουλια??
Να μας πουν το μερος να παμε ολοι - να βολευτουμε. Να παρουμε ολοι, αλλοι για να γινουν πιο πουγγατοι, αλλοι για να την βγαλουν απλα καθαρη και να μην εχουν αγχος και αλλοι για να επιζησουν. Τουλαχιστον ετσι, δεν θα θυσιαζονται ανθρωπινες ζωες (τελειος τζαμπα) στον βωμο των οποιων απαιτησεων.

Αλλα ολοι ξεχασαν τις αλλες αξιες, τις αληθινες!!
Την φιλια, την κατανοηση, την συζητηση, την επικοινωνια γενικοτερα, το δικαιο αισθημα, την πραγματικη συλλογικοτητα, την αλληλουποστηριξη...

Ποσους γειτονες ρε χαιρετατε το πρωι - βγαινοντας απ' τα χρυσα κλουβια σας στο δρομο?? Σιγουρα οι προηγουμενες γενιες, χαιρετουσαν περισσοτερους γειτονους, απο οτι εμεις σημερα!!
Και ας ειναι στις μερες μας πιο πυκνοκατοικημενες οι γειτονιες λογω των πολυκατοικιων.

Σε ποσους γειτονες θα προστρεξουμε για βοηθεια η υποστηριξη οταν μας την ζητησει καποιος?? Μαλλον κοντα στο 0 ειναι η απαντηση.

Ποσοι γειτονες, φιλοι, γνωστοι θα προστρεξουν να σε βοηθησουν αν ζητησεις βοηθεια??? Απειροελαχιστοι, διοτι ζητωντας βοηθεια σημαινει οτι πεφτουν και οι μασκες που φοραμε!!!
Σουσουρο το θεμα: '' Μα δεν το εδειχνε - οτι ηταν ετσι η κατασταση, ολοι νομιζαμε οτι ηταν ολα καλα''- (και καλα κρυμμενα τα μυστικα θα προσθεσω εγω)

Και η ομαδα μας - η ιστορικη ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (το παλιο μαγαζι γωνια) αναγκαστηκε να κανει ερανο - και μεταξυ των φιλαθλων- για να βγουν τα εξοδα να παει να αγωνιστει (σε αγγαρια ματς τωρα) στην Μυτιληνη!!! Εμεις οι Προοδευτικανοι - γιατι δηλαδη να ξεφευγαμε απο την γενικη μιζερια της χωρας και τις κοινωνιας μας που φτιαξαμε και ζουμε??
Μηπως ειμαστε κατι το διαφορετικο και δεν το ειχαμε παρει χαμπαρι??
Ενα χαρακτηριστικο κομματι της κοινωνιας που φτιαξαμε εμεις οι ιδιοι ειμαστε!! Απλα αναμενουμε, για αλλη μια φορα- στοικα - την Γεν.Συνελλευση των μελων η οποιων πανε τελος παντων, για να αποφασισουμε τι?
Ποιες υποσχεσεις και ποιος αφορισμους θα ψωνισουμε καλυτερα!!

Πολυ απλα, θα ηθελα να επισημανω και παλι τον πολυ σωστο σχολιασμο του Αγγλου δημοσιογραφου: Ειναι η ωρα που χρειαζεται ηγεσια!

Μπορω ομως να ξαναγινω ο ηγετης του εαυτου μου, να κρινω και να αποφασιζω νηφαλια, χωρις παροπιδες και φανατισμους??
Μου επιτρεπεται παρακαλω, να ενημερωνομαι με σοβαρες ειδησεις και αποψεις- χωρις κρυμμενες σκοπιμοτητες που το μονο που κανουν ειναι να αποπροσανατολιζουν τελικα απο την αληθεια και wanna-be αρχηγηλικια απο ανθρωπακια της πλακας??
Ναι μπορω - λιγο πριν το γκρεμο- οταν κανουμε ολοι την αυτοκριτικη και δουμε οτι οπως δρουσαμε και ζουσαμε και σκεφτομασταν (με φανατισμους, με αφορισμους, με επιδειξη, με αλλαζονια μπλαζε, με χαβαλε και οχαδερφισμο) θα ανακαλυψουμε γιατι και πως φτασαμε ως εδω.

Γιατι επρεπε το φιατακι να γινει μπεμπα?? Ειναι απο την προ' τζιπ - πορσε και καγιεν εποχη το συνθημα.
Επρεπε καποτε να γινει μπεμπα- για να ζηλεψει ο αλλος που εμεινε με το φιατακι!!!
Πως θα του εδειχνα του διπλανου οτι προκοψα, οταν εγω δεν πετουσα αδεια κουτα απο την νεα τηλεοραση μου στα σκουπιδια??
Διπλα απο τον καδο εννοειται - να το δει η γειτονια!!!

Γιατι η δικια μου ομαδα, θελει μονο πρωταθληματα και τιποτα λιγοτερο?

Για να ειμαι ο καλυτεροτερος!!!! (Αλλη νεα λεξη της τελευταιας δεκαετιας μαζι με τον πλυθυντικο ευγενειας που ξαφνικα κυριεψε την ελληνικη γλωσσα - γιατι αραγε δεν τον διδαχθηκα στο σχολειο?)

Αυτα και αμετρητα αλλα δεινα προς την ιδια κατευθυνση, εγιναν - και φτασαμε εδω που ειμαστε σημερα.
Και κανενας δεν αντιδρουσε - μονο χλιαρα καποιοι (σε οσα εβλεπε, σε οσα ακουγε, σε οσα διαβαζε), απλα ολοι ηθελαν να ηταν στην ιδια πλευρα, να διαγωνιζονται για το ποιος ειναι ο ποιο.....................????!!!

Και τωρα θα ακουσουμε πια (για αλλη μια φορα) το εκπληκτικο ελληνικοτατο........εγω θα βγαλω το φιδι απο την τρυπα?
Εγω θα σωσω την Ελλαδα?

Δεν μπορεις ρε φιλε μονος σου, εχεις δικιο!! Αφου κανεις δεν εκανε κατι για να φρεναρει το λεωφορειο στην κατηφορα....
Μονο το συνολο μπορει πια!

Αλλα και το συνολο- εχει ξεχασει πια, πως μπορει να συννενοηθει και να καταληξει σε αποφασεις. Ειναι βαθυς ο καναπες....
(by the way- ποιος θα σωσει την Προοδευτικη???)

YES, now is the time for leadership......
αναζητειται ΦΑΚΙΡΗΣ να πιασει δουλεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου