ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Σε λιγο καιρο αντιπαλος μας θα ειναι η ......ΑΛ ΑΧΛΙ

Διαβαστε πολυ προσεκτικα το παρακατω κειμενο. Ισως σας λυθουν και πολλες αποριες για καποια θεματα που συμβαινουν γυρω μας, ισως και οχι.
Εξαρταται σε τι βαθμο ασχολειται και ο καθενας σας, με ολα αυτα που εχουν αλλαξει και θα συνεχιζουν να αλλαζουν την ζωη και την καθημερινοτητα μας στο κοντινο η λιγο πιο μακρυνο μελλον....

Το αρθρο ανεβηκε σε αρκετα εγκυρα σαιτ σημερα, εμεις το αναρτουμε απο το reporter.gr
( Ποιο κατω, η συνεχεια της ιστοριας με καποια..... σχολια)

Ένα γράμμα από το μέλλον: Πώς το bailout (διασωση / αποκοπη απο ενα συστημα - αγορες) της Ελλάδας οδήγησε στη διάσπαση της Ευρώπης


Έτος 2013. Θέμα: H ιστορία της Ευρώπης μετά τη διάσωση της Ελλάδας.

Μπορεί αυτό να αποτελεί απλά μία θεωρία σήμερα, μία φαντασία, αλλά ότι διαβάζετε μπορεί «εύκολα» να συμβεί, σύμφωνα με τους Γερμανούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
Την έμπνευση του θέματος την είχε η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Algemeine Zeitung.

Όπως γράφει η FAZ, κοιτάζοντας πίσω στο 2010, όλες οι υποσχέσεις έμειναν απλώς στα χαρτιά. Με το ευρω-πακέτο των 110-δισ. ευρώ για τρία έτη για την Ελλάδα, μόνο ο μισός χρόνος αγοράστηκε για το υπερχρεωμένο κράτος.

Το 2009 το έλλειμμα του ελληνικού κράτους είχε ανέλθει στο 13,6% του ΑΕΠ και το χρέος στο 115%. Με πολύ σκληρά μέτρα, τα οποία είχαν την σφραγίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η κυβέρνηση υποσχέθηκε να μειώσει το έλλειμμα έως 4 ποσοστιαίες μονάδες ετησίως.
Τα σχέδια ήταν μη ρεαλιστικά. Ακόμη και το ΔΝΤ είχε εκτιμήσει πως οι πιθανότητες επιτυχίας του σχεδίου ήταν χαμηλές. Η ελληνική οικονομία γονάτισε τελείως μετά την βίαιη μείωση των κρατικών δαπανών και την αύξηση της ανεργίας.

Η Ελλάδα έπεσε από την απλή ύφεση (recession) στην πολύ βαθιά ύφεση (depression).
Το 2010, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά περισσότερο από 5% (η κυβέρνηση είχε προβλέψει μείωση 4,5%) και το 2011 ένα περαιτέρω 5% (αντί της προβλεπόμενης μείωσης στο «μόλις» 2,5%).

"Οι Έλληνες πήγαν από την ύφεση στην οικονομική εξαθλίωση », όπως σχολίαζαν οι οικονομολόγοι. Και είχαν προειδοποιήσει:
«Το φάρμακο μπορεί να είναι χειρότερο από την αρρώστια."
Έτσι, ο Έλληνας ασθενής σκοτώθηκε.

Ήδη από το 2010, 50.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ήταν αφερέγγυες. Και ο «πρησμένος» δημόσιος τομέας οδήγησε το ποσοστό ανεργίας στο διπλασιασμό, αγγίζοντας το 20%.

Κάθε μέρα, χιλιάδες νέοι διαδηλωτές και συνταξιούχοι συγκεντρώνονταν μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Το σοσιαλιστικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ είχε χάσει την πλειοψηφία του, με τις παραιτήσεις να πέφτουν βροχή.

Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο είχε παραποιήσει τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία το 2009, είχε αρνηθεί την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας. Όμως δεν κατάφερε να κερδίσει έδαφος.

Η κυβέρνηση κοίταζε με αγωνία στον δρόμο, όπου οι κομμουνιστές και οι συνδικαλιστές γινόντουσαν όλο και πιο μαχητικοί. Αναρχικές ομάδες διέπρατταν επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, η χώρα ήταν στο χείλος του εμφυλίου πολέμου.

Το καλοκαίρι του 2011, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έδωσε μία τελική συνέντευξη τύπου και ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Η ΕΚΤ προχώρησε με βήμα ταχύ να κάνει ότι μπορεί για να σώσει τις τράπεζες που είχαν απομείνει με άχρηστα ελληνικά χαρτιά.
Μέχρι το 2012, ο επικεφαλής του ΔΝΤ Dominique Strauss-Kahn, κερδίζει την Προεδρία της Γαλλίας.

Τελικά, η Ευρώπη χωρίζεται στα δύο:
Γερμανία, Αυστρία, οι χώρες της Benelux και η Φινλανδία, αποφάσισαν να σχηματίσουν μια εθνική ένωση. Προς στήριξη της νομισματικής πολιτικής, το Βερολίνο στηρίχθηκε στην έννοια της «Ευρώπης των δύο ταχυτήτων»

Η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων πήγε καλύτερα. Η νέα αυτή συμφωνία επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία.
Είναι η Hartwährungsunion ( = ένωση σκληρού νομίσματος).
Έγινε πλέον πολύ πιο εύκολη η προσαρμογή σε διαφορετικά επίπεδα του ανταγωνισμού, και οι ανισορροπίες στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκαν.
Σε καμία περίπτωση δεν ήρθε το τέλος του ευρώ, το τέλος της Ευρώπης.

Αντιθέτως η αύξηση του διασυνοριακού εμπορίου, η ελεύθερη κυκλοφορία των κεφαλαίων και των προσώπων οδήγησε σε μια άλλη Ευρώπη.

Η Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ Η ΡΩΤΑΜΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΕ??????

Και στο καπακι (μεσα σε 12 ωρες), διαβαστε Ελληνικη πολιτικη διατυπωση:

Ομιλία για το Περιβάλλον
Τέλος στο μοντέλο ανάπτυξης με αιχμή τον παρασιτισμό του Δημοσίου, λέει ο πρωθυπουργός


Αθήνα

Την ανάγκη αλλαγής του μοντέλου ανάπτυξης της χώρας επανέλαβε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο 3ο Μεσογειακό Συνέδριο για τη Βιώσιμη Ενέργεια.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να τελειώσει ένα μοντέλο ανάπτυξης που στηρίχθηκε στον παρασιτισμό του Δημοσίου και την αδιαφάνεια.

«Ο Νότος της Ευρώπης είναι αντιμέτωπος με την απροθυμία και το φόβο των αγορών» σημείωσε ο πρωθυπουργός, ενώ χαιρέτησε την απόφαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ να υπάρξει έλεγχος της δράσης των hedge funds.
(Μια γρηγορη παρεμβαση εδω - οπου αγορες μεταφραστε το: λογισμικα προγραματα, που σας εξηγησαμε χθες ντε!! Μην γραφετε απουσιες - χανετε το νοημα!!!)
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα βιώνει με τον πιο βίαιο τρόπο την ανάγκη αλλαγής οικονομικού μοντέλου και τόνισε ότι η αλλαγή της οικονομίας είναι μονόδρομος με αξιοποίηση του πλούτου και την επένδυση σε νέες πράσινες τεχνολογίες και προϊόντα.
( οπου πρασινα προιοντα, μαλλον δεν αναφερετε σε αγγουρακια Κρητης, αλλα σε κατι αλλο σιγουρα ποιο φτηνο και ποιο χρησιμο για να κινεις ενα οχημα π.χ.)
Επίσης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση σε έξι μήνες πραγματοποίησε μεγάλες αλλαγές και πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει στο χτύπημα της γραφειοκρατίας, αλλά και σε αλλαγές στην τουριστική βιομηχανία ώστε να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας.

Πρωτοβουλίες για το Περιβάλλον
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας με την Τουρκία ώστε να αντιμετωπιστούν θέματα κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο, αλλά και να αναδειχθεί η περιοχή σε ενεργειακό κόμβο, σε κόμβο τουρισμού.
(Θυμαμαι τον ΜΙΚΗ (οχι τον Μαους - τον αλλον τον εθνικο μας συνθετη) πριν λιγες ημερες αναμεσα στον Ταγιπ (τον Γειτονα ντε, που ηρθε βιζιτα) και τον George (τον οικοδεσποτη),
all three of them πιασμενοι χερι-χερι και ανατριχιασα, μου'ρθε φλασια με κατι που ειχε πει πριν αρκετα χρονια ο εθνικος μαεστρος: οτι Ελλαδα και Τουρκια θα'πρεπε να δημιουργησουν μια συνομοσπονδια για να απολαυσουν ειρηνη, προοδο και ευημερια απο κοινου!!!
Οι λιγο μεγαλυτεροι ισως το θυμηθουν, διοτι ειχε κανει παταγο η τοτε αποψη του .
Ρε λετε να εβαλαν τον ΝΟΝΟ της ιδεας στην μεση να φωτογραφηθουν???)


Συμπλήρωσε ότι κατά την επίσκεψή του στον Λίβανο (αργότερα την Τετάρτη) θα διευρύνει αυτή την πρωτοβουλία, στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Λιβύης ( γρηγορα μπειτε σε εγκυκλοπαιδια να μαθετε τι ειναι οι ζωνες αποκλειστικης οικονομικης εκμεταλευσης στα διεθνη υδατα, by the way οι δικες μας, ολων των γειτονων δηλαδη, τεμνονται εκει κοντα στο Crete Island και λιγο πιο ανατολικα αλλη μια φορα αλλαζουν αυτα τα συνορα) και στο τέλος του μήνα θα παρουσιάσει τους άξονες της πρωτοβουλίας στη Βαρκελώνη.
( στην ΑΙΓΥΠΤΟ παιζει η ΑΛ ΑΧΛΙ - κανε μια βολτα και απο κει Κυριε Αρχι-τεκτονα της Ευρωμεσογειακης ........συνεργασιας!
Η Προοδευτικαρα σε ποιο ομιλο του νεουευρωπαικου Τσαμπιον λιγκ θα κληρωθει για να κουνησει την κουνουπιερα??
Της Βορειοανατολικης Μεσογειου η της Νοτιοανατολικης??
Γουσταρω εκδρομη NOGATE με καμηλες κατα μηκος του Νειλου, σε εκτος εδρας ντερμπυ με την ΑΛ ΑΧΛΙ!!!)



Ο Γ.Παπανδρέου είπε ότι η Μεσόγειος που ανέκαθεν υπήρξε ιστορικός χώρος ζύμωσης (η μπυρα ανακαλυφθηκε στην Αιγυπτο στην αρχαιοτητα, την επιναν και τα Φαραωνια) πολιτισμών μπορεί να προβάλει τη συνεργασία παρά τις αντιθέσεις, ενώ χαρακτήρισε τις κλιματικές αλλαγές μια ευκαιρία ώστε να απαντήσουμε σε αυτές με τη συνεργασία.
Επίσης ο πρωθυπουργός είπε ότι τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα οι εργασίες της πρωτοβουλίας για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο, οι οποίες θα αποτελέσουν και ένα πρότυπο ενόψει της διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή στο Μεξικό, η οποία έπεται.

Σημειώνεται ότι με μήνυμα που έστειλε στο συνέδριο, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν χαιρέτισε την πρωτοβουλία και τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή, ενώ από τη μεριά του ο πρωθυπουργός είπε ότι τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν με νέο μάτι.
(Παιδια τι εγινε ανακαλυψαμε και εμεις καμια νεα φλεβα καθαρου καυσιμου - χωρις καυσαερια και καταλοιπα!!!
Και οι Νορβηγοι το βρηκαν, αλλα ψαχνουν να ανακαλυψουν την τεχνικη ανελκυσης του παγωμενου μεθανιου - αλλιως τους εξατμιζεται ανεβαζοντας το απο τα 4000-5000 μετρα στην επιφανεια - που ειπαμε ηταν αυτη η ταφρος???)
Καταλαβατε οτι μετα την υφεση θα τρωμε με διαμαντενια κουταλια, ετσι??
Τωρα ποιοι θα τρωνε ετσι, ειναι ενα σοβαρο ερωτημα??

Το θέμα της παγκόσμιας διακυβέρνησης δεν είχε θετική απάντηση στην Κοπεγχάγη, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας επίσης, ότι το μοντέλο ανάπτυξης του πλανήτη έχει εξαντληθεί.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια ευκαιρία ώστε να συνδυαστεί η οικονομική ανάπτυξη με την προστασία του περιβάλλοντος, έτσι ώστε να φύγουμε από την κρίση μέσω της συνδυαστικής αντιμετώπισης της φτώχειας, της προοπτικής ανάπτυξης στις φτωχές χώρες και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας στις ανεπτυγμένες και αναδυόμενες χώρες.


ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ???? ΓΙΑΤΙ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου