ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Προσοχη στα πληκτρα παιδια...εγινε η Γενικη Συνελευση της Προοδευτικης τωρα που .....αρχισε η εποχη των μηχανων!!


Εγινε λοιπον η Γεν. Συνελευση της Προοδευτικης, οπου προεδρος και συντονιστης ηταν ο Κυριος Λ. Τσεμπερακης.
Παρεβρεθηκαν καποια μελη του σωματειου, παραγοντες της απερχομενης διοικησης, παλαιμαχοι, καποιοι αθλητες και ενας σχετικα μικρος αριθμος φιλων της ομαδας.
Σε γενικες γραμμες, ο συνολικος αριθμος των συμμετεχοντων απο ολες τις πλευρες, ας δεχθουμε οτι ηταν απλα αντιπροσωπευτικος και τιποτα παραπανω, διοτι σαν συνολικος αριθμος δεν αντιπροσωπευει ουτε την δυναμικη ουτε καν την ιστορια της ομαδας κατα ποσο να ηταν ικανοποιητικος.
Απο τον Κυριο Σταματη Βουρδαμη ακουσαμε μια εξαιρετικα ενδιαφερουσα και συγκροτημενη τοποθετηση για το τι συνεβει απο περσυ τετοια εποχη μεχρι τωρα, τον διοικητικο και οικονομικο απολογισμο της ομαδας ( απο που προηλθαν τα εσοδα αναλυτικα - και πως κατανεμηθηκαν τα εξοδα, αναλυτικα, και ετσι λυθηκαν και πολλες αποριες για προσωπα και καταστασεις) καθως και μια αυτοκριτκη (που κατα την ταπεινη μου γνωμη) αδικει τον εαυτο του, διοτι το εργο που προσφερθηκε ειναι ουτως η αλλως θετικο οσων αφορα και την οργανωση της ομαδας και τις βασεις που τεθηκαν για να προχωρησει η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ μπροστα.

Στην πορεια της διαδικασιας, ακουστηκαν διαφορες ακομα τοποθετησεις και επισημανσεις απο παλαιμαχους, πρωην και νυν παραγοντες ακομα και απλα μελη και φιλαθλους (παντα σε κοσμιο και εξαιρετικο κλιμα μεταξυ ολων των συμμετεχοντων).

Τουλαχιστον κρατηθηκε ενα πολυ καλο επιπεδο, οπου ολοι οσοι παρακολουθησαν την συνελευση διαπιστωσαν οτι ο κοσμος της Προοδευτικης φερει ενα μεγαλο μεριδιο ευθυνης για πολλα θετικα φετος(συσπειρωση εν μερει, απορροφηση εισητηριων διαρκειας, εγγραφες νεων μελων, μεγαλη σε ογκο - και παλμο παρουσια για την κατηγορια κλπ.) αλλα επισης ο ιδιος κοσμος (εννωοντας τον αριθμητικο ογκο) φερει και ενα μεγαλο μερος ευθυνης για αρκετα αρνητικα οπως για παραδειγμα για τα προστιμα που ηταν αρκετα υψηλα σαν συνολικο ποσο. Το ποσο αυτο, γεγονος ειναι οτι θα μπορουσε να ειχε διατεθει καλυτερα στο σωματειο και να ειχε πιασει και τοπο σε αλλα τμηματα του συλλογου που υπαρχει αναγκη υλικων μεσων κατ' αρχας!!
Παραλληλα κατατεθηκε απο τον Κυριο Γιωργο Λαουταρη η προταση του για την οργανωση των τμηματων των ομαδικων αθληματων, εκτος ποδοσφαιρου - μια αξιολογη προταση, η οποια θα μπορουσε να συζητηθει απο την νεα διοικηση που θα αναλαβει το σωματειο.

Προταση απο καποιο συγκεκριμμενο σχημα ανθρωπων, να αναλαβει την διοικηση του σωματειου δεν υπηρξε (παρα τις οποιες φημολογιες των τελευταιων ημερων) ενω ακουστηκαν και καποιες γενικολογες προτασεις (περισσοτερο θεωρητικου επιπεδου, παρα ουσιας) οσον αφορα την διοικητικη δομη της ομαδας.
Ακουσαμε αποψεις για διοικηση που ξεκινανε απο Λαικη Βαση εως Αρχικαπετανιο της Ναυαρχιδας!! Ολοι εχουν το δικιο τους, αλλα ετσι δεν παμε καπου.
Παραλληλα ενημερωθηκαν οι συμμετεχοντες για καποιες κινησεις που εγιναν στο πολυ προσφατο παρελθον - σχετικα με την ενδεχομενη αναδιαρθρωση του διοικητικου σχηματος απο συγκεκριμμενο επιχειρηματια και η οποια κινηση δεν προχωρησε.

Εν τελει αποφασιστηκε να επαναληφθει (με την συμφωνη γνωμη ολων των συμμετεχοντων) η Γενικη Συνελευση σε ημερομηνια στις αρχες Ιουνιου ( περιπου σε δυο εβδομαδες). Μολις ενημερωθει η ομαδα για την ημερομηνια ( θεμα της δημοτικης αρχης - για την παραχωρηση της αιθουσας) θα ανακοινωθει μεσα απο τον εντυπο και ηλεκτρονικο τυπο, καθως και απο ολα τα μπλογκ μας.
Να ευχηθουμε μεχρι τοτε, να ειναι πιο ξεκαθαρα τα θεματα που αφορουν την αναληψη της ευθυνης για την διοικηση του σωματειο μας, διοτι και οι εποχες ειναι εξαιρετικα δυσκολες και αβεβαιες αλλα και ο χρονος δεν σταματαει οποτε το θελεις!!!
Ουτως η αλλως κανεις δεν περισσευει σημερα, ουτε οι γνωσεις του καθ' ενος, ουτε η εμπειρια αλλα ουτε και ο ενθουσιασμος παραλληλα με τις υλικες συνεισφορες στο σωματειο.
Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ δεν θα χαθει, θα σταθει ορθια, επειδη ο κοσμος της την αγαπαει και την τιμαει και θα την στηριξει και παλι στο μετρο του δυνατου για τον καθε ενα, αλλα παραλληλα θα μπορεσει να συνεισφερει και πολλα ακομα - οχι κατ' αναγκη μονο χρηματα!!!
Ιδεες φρεσκιες και εφαρμοσιμες, με παραλληλα μετρησιμα αποτελεσματα ειναι σημερα το ζητουμενο για καθε κοινωνια φιλαθλων.
Ας κοιταξουμε μπροστα - με διαυγεια και σοβαροτητα - για να βρουμε τον δρομο που πρεπει ολοι μαζι να ακολουθησουμε, ωστε να φυγει επιτελους η ομαδα απο μια κατηγορια που δεν τις προσφερει τιποτα αλλο παρα μονο μιζερια !!!


Και ενα εξαιρετικο παραδειγμα του τι μπορει να συμβει απο μια λαθος κινηση, ειναι η συνεχεια της αναρτησης με μια σοβαρη ειδηση που ειχαμε αναφερει προ ημερων.......

Θυμαστε πριν σχεδον 2 εβδομαδες την φαση που γκρεμιστηκαν τα χρηματιστηρια απο λαθος πληκτρολογιση???? Ειχε ανεβει και εδω μια εκτενεστατη αναρτηση στις 7/Μαιου.

Το προ δεκαημέρου λάθος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, που έφερε τα πάνω - κάτω στις αγορές αποκάλυψε σε όλη της την έκταση μια πραγματικότητα που έχει αλλάξει τα δεδομένα των χρηματαγορών και του παγκόσμιου εμπορίου.
Οι συναλλαγές εδώ και καιρό δεν γίνονται πια με τον παραδοσιακό τρόπο.
Τουλάχιστον το 50% των καθημερινών πράξεων γίνεται από αυτοματοποιημένα προγράμματα μέσω Η/Υ χωρίς να δίνεται ανθρώπινη εντολή. Πρόκειται για αυτοματοποιημένα προγράμματα συναλλαγών που έχουν δημιουργηθεί από μεγάλα πανεπιστήμια ή ιδιωτικές εταιρείες.Τα προγράμματα αυτά, "τρέχουν" συνεχώς και εντοπίζουν τις μεγάλες διακυμάνσεις μετοχών ή νομισμάτων.
Με βάση μια ειδική παραμετροποίηση των δεδομένων τα προγράμματα αυτά δίνουν αυτομάτως εντολές για πωλήσεις ή αγορές.
Ο επενδυτής μπορεί να κοιμάται, να διασκεδάζει ή να ταξιδεύει.
Ομως το πρόγραμμα στον υπολογιστή του "τρέχει" και κάνει συναλλαγές.
Αυτή η πρακτική εξαπλώνεται ταχύτατα και είναι εξαιρετικά κερδοφόρα για τους χρήστες της. Τα προγράμματα είναι επεξεργασμένα τόσο καλά, ώστε να παράγουν σίγουρο κέρδος μέσα από συνεχείς αγοραπωλησίες.Ομως αυτές οι συνεχείς πράξεις φέρνουν τα πάνω - κάτω στην αγορά και προκαλούν ανεξέλεγκτες και αλυσιδωτές ανατροπές. Και αυτό συμβαίνει γιατί οι κινήσεις δεν ειναι επενδυτικές αλλά στοιχήματα.'Ετσι βγαίνει το χρήμα σήμερα. Πώς συμβαίνει...
Η εικόνα των χρηματιστών που φώναζαν στην αίθουσα του χρηματιστηρίου γιά να αγοράσουν ή να πουλήσουν μετοχές είναι ήδη μουσειακό είδος.
Πλέον τις συναλλαγές διεκπεραιώνουν αστραπιαία οι “χάι-τεκ χρηματιστές”
-high frequency traders αποκαλούνται στις ΗΠΑ- που δεν είναι τίποτα άλλο από υπερσύγχρονοι υπολογιστές.
Στο Red Bank του New Jersey, στην εταιρεία Tradeworx, 20ρηδες ή 30ρηδες υπάλληλοι, φορώντας τζην και μακό μπλούζες, είναι υπεύθυνοι γιά τους ταχύτατους κομπιούτερς που αγοράζουν και πωλούν 80 εκατομμύρια μετοχές ημερησίως, όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times. Οι κομπιούτερς της Tradeworx συγκεντρώνουν στοιχεία από τις συναλλαγές, αποφασίζουν ποιές κινήσεις θα κάνουν, ολοκληρώνουν μιά ανάλυση ανάληψης ρίσκου και δίνουν την εντολή αγοράς ή πώλησης μέσα σε 20 μικροδευτερόλεπτα.
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας – ο 40χρονος κ.Ναράνγκ που αποφοίτησε από το Μ.Ι.Τ.-
δεν ξέρει καν ποιές μετοχές αγοράζει ή πουλά.
Οι εταιρείες που κάνουν αυτές τις συναλλαγές δεν είναι περισσότερες από 200.
Η πλειοψηφία τους χρησιμοποιεί τα χρήματα των ιδρυτών τους γιά τις συναλλαγές. Κάποιες διευθύνονται από ένα απλό δωμάτιο σπιτιού, ενώ κάποιες άλλες έχουν εκατοντάδες υπαλλήλους.Οι περισσότερες κρατούν τις μετοχές γιά λίγα δευτερόλεπτα, λεπτά ή ώρες και συνήθως κλείνουν την ημέρα τους έχοντας ελάχιστη ή και καμία θέση στην αγορά, δεν κρατούν δηλαδή καμία μετοχή.
Το κέρδος τους από κάθε συναλλαγή μπορεί να είναι ελάχιστες πέννες, αλλά μπορούν να το κάνουν ξανά και ξανά, όλη την ημέρα.
Ουσιαστικά πρόκειται γιά εξαιρετικά σύντομα στοιχήματα. Ο ιδρυτής της εταιρείας Tradebot, στο Kansas City, είπε σε φοιτητές το 2008 ότι η εταιρεία του κρατά μετοχές γιά μόλις 11 δευτερόλεπτα. Η Tradebot, μία από τις μεγαλύτερες χάι-τεκ χρηματιστηριακές εταιρείες, δεν είχε ούτε μία ημέρα που κατέγραψε ζημιές κατά τη διάρκεια μιάς 4ετίας, έλεγε ο ίδιος. Αλλά το απόγευμα της 6ης Μαϊου, όταν η Wall Street βυθίστηκε, κάποιος πήγε σε έναν από αυτούς τους κομπιούτερ και πληκτρολόγησε την εντολή HF STOP:
πούλα οτιδήποτε και τερμάτισε την λειτουργία.
Σε όλη τη χώρα, συνεργάτες της Tradeworx έκαναν το ίδιο.
Σε κλάσματα δευτερολέπτου, κάποιοι από τους πιό ισχυρούς παίκτες των χρηματαγορών έμειναν χωρίς πληροφόρηση.
Τα αποτελέσματα έκαναν όλο τον οικονομικό κόσμο να ανατριχιάσει.
Μετά την σύντομη αλλά και απότομη βουτιά κατά 1000 μονάδες στην χρηματαγορά εκείνη την ημέρα, ο όλο και μεγαλύτερος ρόλος των χάι-τεκ χρηματιστών στις χρηματαγορές μπήκε στο μικροσκόπιο. Την τελευταία δεκαετία, αυτοί οι χάι-τεκ χρηματιστές πραγματοποιούν από το 40 ως το 70% των ημερήσιων συναλλαγών σε όλες τις ΗΠΑ. Κάποιοι από αυτούς, αγοράζουν και πωλούν περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο μετοχές την ημέρα. Όμως κάποιοι στην Ουάσιγκτον αναρωτιούνται αν οι συνηθισμένοι επενδυτές θα πληρώσουν κάποιο τίμημα γιά αυτές τις συναλλαγές που γίνονται αστραπιαία.
Αντίθετα με τους παλιάς σχολής ειδικούς της χρηματαγοράς, που είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν στην αγορά είτε ανεβαίνει είτε πέφτει, οι χάι-τεκ χρηματιστές μπορούν να φύγουν οποιαδήποτε στιγμή. Ενώ η επιτροπή κεφαλαιαγοράς εξακολουθεί να προσπαθεί να αντιληφθεί τι συνέβη στις 6 Μαϊου, είναι υπό εξέταση η απόφαση των χαι-τεκ χρηματιστών να αποσυρθούν εκείνη την μέρα από την αγορά.
Μήπως η απόφασή τους αυτή, δημιούργησε ένα κενό, που προκάλεσε ακόμη πιό γρήγορη πτώση των μετοχών;
“Όποτε έχεις πολλά χρήματα, πολλές μεταβολές, λίγη ή καθόλου διαφάνεια και καθόλου κανόνες, έχει της πιθανότητα γιά μιά καταστροφή των αγορών” λέει ο Γερουσιαστής Edward E. Kaufman, που ζητά να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία γιά την λειτουργία των χάι-τεκ χρηματιστηριακών εταιρειών. Οι επικριτές των εταιρειών αυτών λένε ότι οι αγορές έχουν γίνει άδικες γιά τους επενδυτές που δεν μπορούν να επενδύσουν εκατομμύρια σε κομπιούτερς υψηλής τεχνολογίας. “Η μορφή της αγοράς έχει αλλάξει: από εκείνη που ήταν δίκαιη και με ίσους όρους γιά όλους, μεταμορφώθηκε σε εκείνη που όσοι διαθέτουν την ταχύτητα, έχουν όλα τα πλεονεκτήματα”, υποστηρίζουν.Η κατάσταση αυτή που είναι καθ' όλα νομότυπη ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την αναταραχή στις αγορές και την πτώση του ευρώ. Δεν την προκαλεί. Αλλά όταν αυτή εμφανιστεί την αυξάνει κατακόρυφα αφού μέσω αυτής αποκομίζουν κέρδη οι "κυβερνοχρηματιστές".Η απειλή για την παγκόσμια σταθερότητα είναι άμεση και σοβαρότατη. Οι κυβερνήσεις και οι ηγεσίες των κεντρικών τραπεζών παρακολουθούν αμήχανες και ψάχνουν ... κερδοσκόπους. Μοιάζει να μην έχουν αντιληφθεί τη νεα πραγματικότητα και να αδυνατούν να θεσπίσουν κανόνες ώστε να λειτουργήσει ορθολογικά. Αν αυτό δεν γίνει άμεσα, αν δηλαδή τα "παλιά μυαλά", δεν συνειδητοποιήσουν τη νέα λειτουργία της αγοράς πολύ σύντομα θα κινδυνεύσουν με κατάρρευση κολοσσοί όχι επειδή έχουν πρόβλημα, αλλά επεισδή η παραμετροποίηση των προγραμμάτων θα τα συμπαρασύρει σε κάποιο ντόμινο των αγορών.Η πρώτη τέτοια περίπτωση καταγράφηκε όπως προαναφέραμε προ 10ημέρου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Για να σωθούν μεγάλες εταιρείες ακυρώθηκαν χιλιάδες συναλλαγές που προκλήθηκαν αυτόματα μετά το λάθος στα μηδενικά. Την επόμενη φορά τι θα κάνουν;


ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ, ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΡΕΥΣΤΕΣ ΕΩΣ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΕΣ??? ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΣΕΙ ΜΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου