ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

MONEY,MONEY,MONEY......ΣΥΡΜΑ!!...απαντησε η "ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ''! αλλα και η αλλη Ελληνικη γνωμη για το θεμα αυτο!


Ψαξε ψαξε, βρηκαμε την απαντηση της "ΣΟΥΠΑ Λιγκα" για το επιμαχο θεμα των ημερων.







Απο το periferiako.com

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: Οικονομικός εκβιασμός
Τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση του γγΑ Πάνου Μπιτσαξή να αναστείλει τη χρηματοδότηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μέσω του ΟΠΑΠ εκφράζει με ανακοίνωσή της η Σούπερ Λίγκα κάνοντας λόγο για οικονομικό εκβιασμό και χαρακτηρίζοντας την κίνηση παράτυπη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πληροφορηθήκαμε τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή, κατά τις οποίες χαρακτηρίζεται, μεταξύ άλλων, ως «αθλιότητα», το πρωτάθλημα της Super League, ενώ εξαγγέλλεται και η αναστολή της από 24/9/2008 σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του συνεταιρισμού μας και της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Επί των εν λόγω δηλώσεων, οφείλουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

- Από τη σύσταση της Super League, το καλοκαίρι του 2006, η αντιμετώπιση της βίας υπήρξε όχι απλά μια πρωταρχικής σημασίας προτεραιότητα στους καταστατικούς σκοπούς του συνεταιρισμού, αλλά μια κατεύθυνση που οδήγησε στη λήψη πλειάδας μέτρων προς εξάλειψη των φαινομένων βίας από τα γήπεδα της Super League. Μεταξύ αυτών αναφέρουμε ενδεικτικά την εκπόνηση πλήθους κανονιστικών μέτρων, τον ορισμό πιστοποιημένων υπευθύνων ασφάλειας σε κάθε ΠΑΕ – μέλος της Super League (με επιδότηση της τελευταίας), τη σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, την αναμόρφωση του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, με τη συνδρομή της Super League ο οποίος προβλέπει αυστηρές ποινές με την επαναφορά του μέτρου της διεξαγωγής αγώνων «κεκλεισμένων των θυρών». Ενδεικτικά, κατά την αγωνιστική περίοδο 2008-09 τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις 16 ομάδες της Super League ανήλθαν σε 1.950.000 Ευρώ, ήτοι σε ποσό σχεδόν διπλάσιο από αυτό της περιόδου 2007-08. Επίσης, η Super League αποδέχθηκε και χρηματοδότησε το σύστημα καμερών και ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τη σύσταση Πειθαρχικής Επιτροπής στη Super League, απαρτιζόμενης από νομικούς επιστήμονες υψηλής κατάρτισης και επέδειξε διάθεση συνεργασίας τόσο με την Ελληνική Αστυνομία όσο και με τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

- Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία της Super League, καλέσαμε σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο τον κ. Μπιτσαξή αλλά και τη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα της βίας και, κυρίως, να προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισής του. Στο εν λόγω Δ.Σ., που έλαβε χώρα την 18/2/2010, έγινε ανταλλαγή απόψεων και από πλευράς των ΠΑΕ της Super League, υποβλήθηκαν συγκεκριμένες εισηγήσεις, όπως η σύσταση ειδικού λογαριασμού καταβολής επιδομάτων στους αστυνομικούς που μετέχουν στη φύλαξη των γηπέδων, ο οποίος θα χρηματοδοτείται από τις ΠΑΕ της Super League, η εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας η οποία προβλέπει αυστηρές κυρώσεις σε όσους προβαίνουν σε έκνομες πράξεις και η υλοποίηση στρατηγικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας, με έμφαση στην πρόληψη και την αποτροπή τέτοιων φαινομένων. Με τη συναίνεση όλων των πλευρών αποφασίσαμε από κοινού να συνεχίσουμε το διάλογο ώστε να καταλήξουμε στη νέα δέσμη μέτρων που θα εφαρμοστούν από το νέο πρωτάθλημα περιόδου 2010-11.

- Τα περιστατικά που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής (της 28/3/2010), βεβαίως καταδεικνύουν ότι απαιτείται ακόμα πολλή δουλειά, από όλους τους φορείς, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της βίας. Το πρόβλημα αυτό όμως δε μπορεί να το λύσει μονομερώς η Super League, ούτε οι 16 ομάδες που απαρτίζουν αυτή, αν δεν έχουν τη συνεργασία της Αστυνομίας, των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας, των συνδέσμων φιλάθλων αλλά και κάθε φορέα που εμπλέκεται στη διεξαγωγή των αγώνων.

- Αντί αυτής της συνεργασίας και της συνέχισης της συζήτησης προκειμένου να καθορισθούν τα νέα πρακτικά μέτρα της νέας περιόδου, προκρίθηκε δυστυχώς ως λύση ο οικονομικός εκβιασμός, δια της παράτυπης αναστολής λειτουργίας της σύμβασης μεταξύ του συνεταιρισμού της Super League και της ΟΠΑΠ ΑΕ και αναφέρθηκε από τον κο Γ.Γ.Α. ότι δε μπορεί ο Έλληνας φορολογούμενος και η ΟΠΑΠ ΑΕ να χρηματοδοτεί την «αθλιότητα» που λέγεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

- Ο Έλληνας φορολογούμενος θα πρέπει να γνωρίζει ότι η από 24/9/2008 σύμβαση συνεργασίας με την ΟΠΑΠ ΑΕ δεν είναι μια χαριστική σύμβαση δωρεάς, αλλά μια συμφωνία με εξαιρετικά σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη για την ΟΠΑΠ ΑΕ, όπως η μετονομασία του πρωταθλήματος της Super League σε «πρωτάθλημα ΟΠΑΠ», το ντύσιμο των γηπέδων και του ανθρώπινου δυναμικού στον αγωνιστικό χώρο με την ταυτότητα της ΟΠΑΠ ΑΕ, την προβολή της τελευταίας με οπτικοακουστικές παραστάσεις σε όλα γήπεδα, στα έντυπα ΜΜΕ, στο διαδίκτυο, στον τύπο, στα έντυπα της Super League και όλων των ΠΑΕ, σε πλήθος τηλεοπτικών παροχών, στην επιχειρηματική φιλοξενία της ΟΠΑΠ ΑΕ σε όλα τα γήπεδα, τη ρητή δέσμευση όλων των ΠΑΕ για μη προβολή εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του διαδικτυακού στοιχηματισμού (internet betting), καθώς και σε πλήθος άλλων συμβατικών, ανταποδοτικών υποχρεώσεων της Super League και των ομάδων – μελών, ως περιγράφονται με λεπτομέρειες στις 16 από τις συνολικά 21 σελίδες της εν λόγω σύμβασης.

- Ο Έλληνας φορολογούμενος θα πρέπει να γνωρίζει, επίσης, ότι η Super League, απαρτιζόμενη από 16 ομάδες, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία (αν όχι το σύνολο) έχει αρνητικά αποτελέσματα και χρηματοδοτείται από τους μετόχους αυτών με συνεχείς αυξήσεις κεφαλαίου κάθε χρόνο, εισπράττει από την ΟΠΑΠ ΑΕ περίπου 17 εκ. Ευρώ ανά έτος, τη στιγμή που τα έσοδα της εν λόγω εταιρείας, μόνο από το «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» (που, σε πολύ μεγάλο βαθμό, γίνεται επί του «αθλίου» Πρωταθλήματος της Super League) ξεπέρασαν τα 2 δισ. Ευρώ!

Με βάση τα ανωτέρω, προσκαλούμε τον κ. Γ.Γ.Α. να αναθεωρήσει τη στάση του και να συνεχίσει το διάλογο που ξεκινήσαμε, χωρίς να απαξιώνει τη Super League και τις ομάδες αυτής, με πρωταρχικό στόχο την ουσία του προβλήματος, που δεν είναι άλλο από την καταπολέμηση της βίας».

Σχολιο δικο μας???

MONEY, MONEY, MONEY......
Ρεεεεεεεεεεεεεεεεε '' ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΙΣΤΕΣ'' (μαλλον ΣΟΥΠΑ ΛΗΣΤΕΣ θα ηταν πιο σωστο) στην απο κατω αναρτηση (την Εγγλεζικη σπουδη ντε) κρυβεται η αληθεια!!!

Αλλα σιγα μην ασχοληθουμε στην Ελλαδα με τετοιες λεπτομερειες, αφου καλα την βγαζαμε δουλευοντας καθε τοσο, απο το κρατος μεχρι και τον τελευταιο φιλαθλο.

Αληθεια που ειναι η πελατεια (φιλαθλοι) σας?? Γιατι δεν γεμιζουν πια τα μαγαζια (γηπεδα) σας? - εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων!
Με λαμογιες δεν γινεται πρωταθλημα σωστο και ανταγωνιστικο!!!!!

-------------------------------------------------------------------------------

απο το http://www.exedrasports.gr

αναρτουμε την αποψη του Βασίλης Σαμπράκος για το θεμα των ημερων.


Οι Αγγλοι παίρνουν στα χέρια τους τις ομάδες, οι Ελληνες τους κροίσους
01/04/10
Την ώρα που στην Αγγλία η κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοσχέδιο για να υποχρεώσει τις ομάδες της Premier League να παραχωρήσει καθεμιά τουλάχιστον το 25% των μετοχών στους απλούς οπαδούς, οι Ελληνες αντιμετωπίζουμε αυτό το πλάνο περίπου ως ανέκδοτο, ως γραφικό, αφελές, κουτό, ανόητο. Οι Αγγλοι οπαδοί ζητούν να αποκτήσουν το δικαίωμα του πρώτου λόγου σε κάθε περίπτωση που οι μεγαλομέτοχοι αποφασίζουν να παραχωρήσουν το σύνολο ή μέρος των μετοχών των κλαμπς. Οι Ελληνες οπαδοί θα διαβάσουν το σημερινό ρεπορτάζ της «Εξέδρας» για την ιδέα του Τάκη Κανελλόπουλου για την επεξεργασία ενός πλάνου που θα μετατρέψει σε ενεργούς μετόχους της ΠΑΕ τους απλούς φίλους της ΑΕΚ και θα βάλουν τα γέλια, απαξιώνοντας αυτήν την προσπάθεια προτού αρχίσει. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ βρίσκουν τούτη την εποχή νόημα στην προσπάθεια να μαζέψουν από 100 χιλιάδες fans χρήματα για τη συγκέντρωση κεφαλαίου της τάξης των 500 εκατ. λιρών. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η προσπάθεια ενός γκρουπ φίλων της Μάντσεστερ, οι οποίοι επιχειρούν να παρουσιάσουν μια πρόταση στην οικογένεια Γκλέιζερ για την αγορά της πλειοψηφίας των μετοχών του κλαμπ. Οι Αγγλοι αφενός ανησυχούν για την προοπτική των αγαπημένων τους ομάδων σε χέρια στυγνών επιχειρηματιών και αφετέρου αντιλαμβάνονται ότι το σύστημα λειτουργεί αν στηθεί σε μελετημένη βάση. Γιατί να λειτουργεί στη Γερμανία ή την Ισπανία και να μη λειτουργεί στην Αγγλία; Στην Ελλάδα, τη χώρα της καχυποψίας, ο συντελεστής δυσκολίας αυτού του εγχειρήματος είναι μεγαλύτερος. Στην υπόθεση της ΑΕΚ αυτό έχει γίνει κατανοητό εδώ και περίπου 6 χρόνια, από τον καιρό της πρώτης προσπάθειας που επιχείρησε η «Ενωση 1924». Το εγχείρημα «περπατάει» σε Αρη και ΠΑΟΚ. Οσοι όμως το παρατηρούν μένουν πάντοτε με την αναπάντητη ερώτηση σχετικά με το αν θα συνεχίσει ή όχι να περπατάει αυτό το ανάμεικτο μοντέλο σε εποχή που οι ομάδες θα αποτυγχάνουν εντός αγωνιστικών χώρων. Τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα αν η κυβέρνηση περνούσε ίδιο νομοσχέδιο με αυτό που επεξεργάζεται σήμερα η αγγλική; Η εξέλιξη, λογικά, θα ήταν πολύ καλή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αρκεί να υπήρχε μια αρχή που θα δημιουργούσε, θα παρατηρούσε και θα συντηρούσε τον μηχανισμό. Διότι μόνο έτσι θα ήταν δυνατόν να δημιουργηθεί η προοπτική να εμπιστευθεί ο μέσος Ελληνας ποδοσφαιρόφιλος τα χρήματά του στην αγαπημένη του ομάδα. Το καλό σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν ότι το ποδόσφαιρο και ειδικά η βιτρίνα του, δηλαδή η Superleague, θα γλίτωνε από τις ομάδες που έχουν εξελιχθεί σε μονοπρόσωπες επιχειρήσεις. Διότι οι ομάδες των 500 εισιτηρίων, των 1.000 ενεργών οπαδών θα αποκτούσαν επιτέλους το πραγματικό μέγεθός τους και θα βρίσκονταν στην κατηγορία που τους πρέπει, την ώρα που, επιτέλους, οι πολυπληθέστερες ομάδες θα ανέβαιναν στην κατηγορία του μεγέθους τους. «Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο μπίζνα», είναι το βασικό επιχείρημα των Αγγλων οπαδών, το οποίο εξελίχθηκε σε κεντρική ιδέα του νομοσχεδίου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με το κυριακάτικο δημοσίευμα της «Guardian». Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη μεταφορά και τον εξελληνισμό αυτού του πλάνου. Οτι εδώ το ποδόσφαιρο έχει καταντήσει να είναι μόνο μπίζνα. Καθαρή ή «μαύρη». Φανερή ή κρυφή. Στον ελληνικό κόσμο του ποδοσφαίρου συναντά κανείς μέχρι και επαγγελματίες οπαδούς. Εδώ όλα είναι μπίζνα. Ασχέτως αν όλα λειτουργούν ερασιτεχνικά. Αυτό που κάνουν ο Αρης και ο ΠΑΟΚ αποδεικνύει ότι αν υπάρχουν πρόσωπα που εμπνέουν εμπιστοσύνη και δημιουργούν όραμα, η βάση τα ακολουθεί. Και η βάση διαρκώς μεγαλώνει. Η ΑΕΚ, η οποία έχει ανάγκη ενίσχυσης και δεν ζει με την κληρονομιά του Κόκκαλη, του Βαρδινογιάννη και των λοιπών εκατομμυριούχων, δεν έχει πρόσωπο ικανό να εμπνεύσει και να πείσει ότι του αξίζει να τον εμπιστευθεί η μάζα. Αυτό είναι, το έχω ξανασημειώσει, το μεγαλύτερό της πρόβλημα. Την ώρα που οι ΑΕΚτσήδες χωρίζονται στους «μαζί μας» και στους «με τους άλλους», στους «υπέρ» και στους «κατά», στους «από δω» και στους «αντί», δεν βγαίνει άκρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου