ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

PREGAME MATCH : Α.Ε. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ



ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010
15:00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ





Α.Ε. ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ vs ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
Επόμενος αντίπαλος της Προοδευτικής το σωματείο της Α.Ε. Περάματος το οποίο ιδρύθηκε το 1927. Το έμβλημα της ομάδας είναι ο δικέφαλος αετός κάτι τι οποίο μόνο τυχαίο δεν είναι αφού ιδρυτές της Α.Ε. Περάματος ήταν Φαναριώτες πρόσφυγες της Κωνσταντινούπολης. Με βάση τα στοιχεία τα οποία μπορεί να αντλήσει κανείς από την επίσημη ιστοσελίδα του προσεχούς αντιπάλου μας (http://www.aep1927.gr/) ανακαλύπτει ότι συμμετέχει ανελλειπώς στα τοπικά πρωταθλήματα του Πειραιά από την ίδρυση του σωματείου μέχρι και τον Μάϊο του 2006 όταν καταφέρνει πλέον να προβιβαστεί στην Δ' εθνική κατηγορία όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το 1967 με διάταγμα της δικτατορίας το σωματείο διαλύεται αλλά ο Νικολέτος Θ. κρύβει την σφραγίδα και τη σημαία του σωματείου με αποτέλεσμα αυτό να επαναγραφτεί στα μητρώα της Ε.Π.Ο το 1974 με την επαναφορά του δημοκρατικού καθεστώτος στη χώρα.
Μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας είναι η κατάκτηση του κυπέλλου Πειραιά κατά την περυσινή αγωνιστική περίοδο(2008-2009) όταν επικράτησε στον τελικό επί του συμπολίτη Περαμαϊκού με 2-0 κατακτώντας το τρόπαιο.
Αυτή ήταν η τρίτη και απ'ότι φάνηκε φαρμακερή φορά στην οποία η Α.Ε. Περάματος συμμετείχε στον τελικό του κυπέλλου Πειραιά αφού είχε γνωρίσει την ήττα με 1-0 στην παράταση κατά την αγωνιστική περίοδο 1982-1983 από την Νίκη Ρέντη αλλά και από τον Σαρωνικό με 2-1 κατα την αγωνιστική περίοδο 2007-2008.
Φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονία η ομάδα του Περάματος πρωταγωνιστεί στο κύπελλο Πειραιά το οποίο και διεκδικεί ξανά με αξιώσεις με την μέχρι στιγμή πορεία της στην διοργάνωση. Αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι αφού την τελευταία πενταετία μια νέα διοίκηση έχει αναμορφωσεί ολοκληρωτικά τον σύλλογο προσφερωντάς του χαρές και στο πρωτάθλημα αφού την πρώτη χρονιά της ανόδου(2006-2007) στη Δ' εθνική αν και νεοφώτιστη κατάφερε να τερματίσει άνετα στη 2η θέση συγκεντρώνοντας 56 βαθμούς(17 νίκες,5 ισοπαλίες,6 ήττες) με 10 βαθμούς διαφορά από τον τρίτο αλλά και 14 βαθμούς από τον πρωταθλητή εκείνης της περιόδου Αίαντα Σαλαμίνας.
Εντύπωση προκαλούν οι πολυάριθμοι χορηγοί της ομάδας που έχει ως έδρα το Δημοτικό Γήπεδο Περάματος, γνωστό στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και ως "καζάνια" μιας και πολύ κοντά στο γήπεδο βρίσκονται οι εγκαταστάσεις μεγάλων εταιριών πετρελαιοειδών που έχουν εκεί εγκατεστημένα τα μεγάλα καζάνια που απαιτούνται για την παραγωγή των προϊόντων τους. Το εν λόγω γήπεδο χρησιμοποιείται από πολλές ομάδες της περιοχής του Περάματος και όχι μόνο με αποτέλεσμα ο πλαστικός χλοοτάπητας που έχει να είναι ιδιαίτερα καταπονημένος και κατ'επέκταση ο αγωνιστικός χώρος αρκετά δύσκολος για τους ποδοσφαιριστές. Χρώματα της Αθλητικής Ένωσης Περάματος (Α.Ε.Π) είναι το κίτρινο και το μαύρο.
Η Προοδευτική δεν είχε συναντήσει ουδέποτε σε επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος την Α.Ε.Π. ώσπου για τους γνωστούς πλέον λόγους βρέθηκε να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Δ' εθνικής την αγωνιστική περίοδο 2007-2008. Εκεί στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής(14/10/2007) η "Προο" είχε αναδειχθεί ισόπαλη εντός έδρας με 1-1 με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται και την Προοδευτική να ισοφαρίζει στα τελευταία λεπτά της συνάντησης. Στον δεύτερο γύρο στο γήπεδο του Περάματος το αποτέλεσμα ήταν η λευκή ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες σ'ένα παιχνίδι που δεν είχε τίποτα αξιόλογο(19η αγωνιστική-24/02/2008). Εκείνη την χρονιά η Α.Ε.Π σε αντίθεση με την εντυπωσιακή πορεία που είχε την προηγούμενη γλύτωσε τον υποβιβασμό κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή νικώντας στο γήπεδο της Ριζούπολης τον Ατρόμητο Πειραιά με 2-1 σε μπαράζ αφού οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί σε όλα τα κριτήρια ισόβαθμες μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος τερματίζοντας στην 10η θέση με 35 βαθμούς και έχωντας 9 νίκες, 8 ισοπαλίες και 11 ήττες.
Σε σύνολο 28 αγώνων πρωταθλήματος η ομάδα του Περάματος σημείωσε 29 τέρματα ενώ δέχθηκε 31.Την επόμενη αγωνιστική περίοδο(2008-2009) ήταν σειρά της Α.Ε.Π να φιλοξενήσει στην 5η αγωνιστική(26/10/2008) του πρώτου γύρου την Προοδευτική η οποία σε ένα κατάμεστο από "βυσσινί" οπαδούς γήπεδο απέδρασε με 0-1(σκόρερ:Κουβάτσος) σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι όπου το νικητήριο τέρμα σημειώθηκε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.
Στις 22/02/2009(20η αγωνιστική) σημειώθηκε η δεύτερη λευκή ισοπαλία στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων αυτή τη φορά στο "κλουβί" με την "Προο" να στέκεται λίγο καλύτερα στον παγωμένο από το αρκετό κρύο αγωνιστικό χώρο αλλά να μην καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Α.Ε.Π που αγωνιζόταν με αμυντικούς προσανατολισμούς σε ένα πολύ κακό από άποψη θεάματος παιχνίδι.
Από βαθμολογικής πλευράς ο σύλλογος του Περάματος με 10 νίκες, ισάριθμες ήττες και 8 ισοπαλίες συγκέντρωσε 38 βαθμούς τερματίζοντας στην 9η θέση. Πανυγήρισε 31 φορές την επίτευξη τέρματος ενώ 27 φορές οι παίχτες της έστησαν την μπάλα στη σέντρα ύστερα από τέρματα αντιπάλων.
Επόμενη αγωνιστική περίοδος αυτή που ήδη διανύουμε με τον αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες να πραγματοποιείται για πρώτη και πολύ πιθανό τελευταιά φορά στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο(Ε.Α.Κ) Κορυδαλλού στις 27/09/2009(2η αγωνιστική) και να λήγει ισόπαλος με 1-1. Σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Μυλωνάς με εκπληκτική ατομική ενέργεια στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ενώ η ομάδα του γνωστού σε όλους μας από τη θητεία του στην Προοδευτική Π.Αγγελάκη ισοφάρισε στο 89' με κοντινή κεφαλιά του Ξυλαρδιστού. Μετά και την ολοκλήρωση της 16ης αγωνιστικής η Α.Ε. Περάματος φιγουράρει στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 26 βαθμούς(7 νίκες,5 ισοπαλίες,4 ήττες) έχοντας πετύχει 15 τέρματα και έχοντας δεχθεί 14. Ας ανατρέξουμε στα προηγούμενα αποτελέσματα της από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος :

Η Α.Ε.Π εμφανίζεται εντυπωσιακή εντός έδρας παραμένωντας αήττητη για 8 παιχνίδια κατά την φετινή περίοδο και αν συνυπολογίσουμε και τα 10 κατά την περυσινή περίοδο διαπιστώνουμε πως έχει να γευτεί την εντός έδρας ήττα από την 7η αγωνιστική(09/11/2008) του περυσινού πρωταθλήματος όταν είχε ηττηθεί με 0-1 από την Αμφιάλη. Συνολικά 18 παιχνίδια χωρίς ήττα εντός έδρας αποτελεί εντυπωσιακή επίδοση αν αναλογιστούμε πως η Προοδευτική η οποία είναι και αυτή φέτος η μοναδική αήττητη ομάδα εντός έδρας στον όμιλο έχει συνολικά 16 παιχνίδια χωρίς ήττα στην έδρα της(8 φέτος και 8 πέρυσι) με την τελευταία ήττα της να εντοπίζεται στην 12η αγωνιστική(14/12/2008) με 1-2 από τον Ολυμπιακό Λαυρίου η οποία ήταν και η μοναδική της κατά την περυσινή περίοδο! Αξιζεί να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως οι μοναδικές ομάδες που απέδρασαν με διπλό από το Πέραμα στο περυσινό πρωτάθλημα πέρα της Αμφιάλης ήταν η Προοδευτική και ο Αχαρναϊκός στο τραγικό ξεκίνημα που είχε η Α.Ε.Π τις πρώτες 7 αγωνιστικές στις οποίες μετρούσε μόλις 2 ισοπαλίες πρίν την ανάκαμψη της.Αξιοζήλευτη επίδοση το σερί των 18 αήττητων παιχνιδιών εντός έδρας σε σημείο το διπλό που επιδιώκει να αποσπάσει η Προοδευτική να αποκτά ξεχωριστή σημασία. Μεγαλύτερη νίκη για την Α.Ε.Π είναι το 2-0 απέναντι στην ουραγό Δάφνη Δαφνώνα και το 0-2 απέναντι στον Διαγόρα Αγίας Παρασκευής ενώ μεγαλύτερη ήττα ήταν το 3-0 από Κορωπί και Αχαρναϊκό με έντονα παράπονα για την διαιτησία. Στα μισά παιχνίδια, δηλαδή 8, η ομάδα του Περάματος έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της κάτι που δικαιολογημένα της χαρίζει την 3η καλύτερη συνολική άμυνα στον όμιλο και την δεύτερη καλύτερη εντός έδρας πίσω μονάχα από την Προοδευτική. Αντιθέτως η επίθεση της Α.Ε.Π δεν έχει να επιδείξει αξιόλογα χαρίσματα αφού σημειώνει κάτι λιγότερο από 1 γκολ κατά μέσο όρο ανά αγώνα έχοντας πετύχει μόλις 15 τέρματα. Από αυτά παραπάνω από τα μισά τα έχουν πετύχει ο Ξυλαρδιστός και ο Χούσος κάτι που σημαίνει πως η επιθετική πολυφωνία είναι ένα χαρακτηριστικό που απουσιάζει απο τους προσεχείς αντιπάλους μας.Από πλευράς Προοδευτικής αξίζει να σημειωθεί πως σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν εμφανίζεται εξαιρετικά δυνατή και εκτός έδρας έχοντας τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες και την καλύτερη συνολική και εκτός έδρας άμυνα όπως προαναφέρθηκε. Όμως εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών στα τελευταία 3 εκτός έδρας παιχνίδια όπου γνώρισε δύο διαδοχικές ήττες, οι οποίες είναι και οι μοναδικές της, από Μαρκό και Κερατσίνι πριν ταξιδέψει στη Χίο για να επιβληθεί με το άνετο 0-4 επί της Δάφνης Δαφνώνα.

Η "Προο" εμφανίζεται σαρωτική στο πρωτάθλημα από το ξεκίνημα της νέας χρονιάς και έχει σκορπίσει τον ενθουσιασμό στις τάξεις των φιλάθλων με 3 νίκες που συνοδεύτηκαν από καλές εμφανίσεις και συντελεστή τερμάτων 13-0. Επίσης μεσοβδόμαδα προχώρησε και στα ημιτελικά του κυπέλλου Πειραιά ύστερα από την εκτός έδρας επικράτησή της με 1-2 επί του Άρη Αμφιάλης.

Ο προπονητής Σ.Βογιατζής αναμένεται να έχει ετοιμοπόλεμα όλα τα αστέρια της ομάδας με τους Αργυρίου, Καλογερά, Μυλωνά και Μαλισιώβα να αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν επιθετικά αφού βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα ύστερα από τα γκολ που έχουν σημειώσει τις τρείς τελευταίες αγωνιστικές.

Οι προγνώσεις για τον κυριακάτικο καιρό κάνουν λόγο για αισθητή αύξηση της θερμοκρασίας που αναμένεται να αγγίξει τους 15 βαθμούς κελσίου σε συνδυασμό με λίγες νεφώσεις. Συνθήκες εξαιρετικές για ποδόσφαιρο αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά. Το γήπεδο αναμένεται να έχει αρκετούς φιλάθλους των φιλοξενουμένων αφού με την Προοδευτική να απέχει μονάχα 1 βαθμό από την κορυφή το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα αυξημένο ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν.

Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Ιωσηφίδης Σ. με βοηθούς τους Απόκοτο Γ. και Γκαβέρα Γ. όλοι τους από τον Σύνδεσμο Αθηνών με παρατηρητή της συνάντησης τον Αρμάκολα Α. από τον Σύνδεσμο Κυκλάδων. Θα καταφέρει η Προοδευτική να σπάσει το εντός έδρας αήττητο των γηπεδούχων που έχουν να χάσουν στην έδρα τους κάτι παραπάνω από 445 μέρες(!!!) ή η ομάδα του Περάματος θα το αυξήσει ακόμα παραπάνω ? Μια απώλεια βαθμών μπορεί να σημαίνει πάρα πολλά για την συνέχεια του πρωταθλήματος και το κυνήγι της ανόδου στο οποίο έχουν "μπεί" για τα καλά οι φιλοξενούμενοι ενώ μια ήττα για την Α.Ε.Π δεν αναμένεται να τις δημιουργήσει προβλήματα αφού έχει σταθεροποιηθεί στη μέση του βαθμολογικού πίνακα 9 βαθμούς από την κορυφή αλλά και 9 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Οι απαντήσεις στο γρίφο ποιά ομάδα θα φύγει ικανοποιημένη από τον αγωνιστικό χώρο το μεσημέρι της Κυριακής...

Donkey2.(Γιώργος Π.). gp18212@hotmail.com

ΣΧΟΛΙΟ?? = ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ!! ΑΝΑΛΥΤΙΚOΤΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου