ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ME ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΑ ΜΑΣ!!

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ''ΟΠΑΔΩΝ'' ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ.



Τα κειμενα της σελιδας δεν εκπροσωπουν το σωματειο και την ευθυνη φερουν μονο οι συγγραφεις των. Επιτρέπετε η αναδημοσίευση μονο οταν αναφαίρετε το blog. Στο blog θα εκφραζονται και πολιτικοποιημενες αποψεις και κοινωνικα θεματα, περα απο την ενημερωση σας γυρω απο αθλητικα θεματα.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΕΚΕΙ, ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ Α' ΕΘΝΙΚΗ - ΕΚΕΙ, ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ Α' ΕΘΝΙΚΗ !!!


26 χρονια περιμεναν οι ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΝΟΙ να διαβασουν την ειδηση που ακολουθει, απο το αρχειο του Αθηναικου πρακτορειου ειδησεων.......

Ο Πανιώνιος, η Προοδευτική και ο Εθνικός, πήραν το εισιτήριο
για την Α' Εθνική κατηγορία.

Ο Πανιώνιος, η Προοδευτική και ο Εθνικός, είναι τελικά οι τρεις ομάδες που πήραν το εισιτήριο για την Α' Εθνική κατηγορία, αφού κατέλαβαν αντίστοιχα τις πρώτες θέσεις στην Β` Εθνική. Στην Γ` Εθνική κατηγορία μαζί με τα Γιάννενα, τη Νάουσα και τον Πύργο υποβιβάστηκε και το Ρέθυμνο.


Πηγη: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/06/1997 (ΑΠΕ)



Και το ξαναδιαβασαν, γιατι ηταν αληθεια!!!


Ο Πανιώνιος, η Προοδευτική και ο Εθνικός, πήραν το εισιτήριο για την Α' Εθνική κατηγορία.

Ο Πανιώνιος, η Προοδευτική και ο Εθνικός, είναι τελικά οι τρεις ομάδες που πήραν το εισιτήριο για την Α' Εθνική κατηγορία, αφού κατέλαβαν αντίστοιχα τις πρώτες θέσεις στην Β` Εθνική. Στην Γ` Εθνική κατηγορία μαζί με τα Γιάννενα, τη Νάουσα και τον Πύργο υποβιβάστηκε και το Ρέθυμνο.

Πηγη:The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>
Αθήνα, Ελλάδα, 02/06/1997 (ΑΠΕ)

Με λιγα λογια: Ο εφιαλτης ξαναγυρνουσε!!



1/ΙΟΥΝΙΟΥ/1997 - Ωρα 04:30 πμ, Οδος Αθηνας Κορυδαλλος,

7 πουλμαν και αρκετα ΙΧ, ντυμμενα στα βυσσινι εχουν ερθει να παραλαβουν τους περιπου 350 φιλους της Προοδευτικης που θελουν να παρεβρεθουν στον ποιο σπουδαιο αγωνα της ομαδος εδω και μια γενια!!

Μια γενια γεννημενη και μεγαλωμενη σε γηπεδα ξερα, με την υδροφορα να μπαινει να καταβρεχει πριν τον αγωνα, για την σκονη, με τσιμεντα παγωμενα (5 φραγκα το μαξιλαρακι!!!....) ,

H χαρα της Κυριακης, σημαιες απο φοδρα καρφωμενες με πινεζες σε σκουποξυλα, κασκολ πλεκτα απ' την γιαγια η την μαμα,

τρακα ταλλιρο-ταλλιρο εξω απ' το γηπεδο να βρουνε το πενηνταρικο να παρουν το μαγικο χαρτακι, μαυρη αγορα εισιτηριων στα ντερμπυ, ουρες για εισιτηρια απο' την Τεταρτη στους συνδεσμους για εισιτηρια με καπελλο νταιλικη την εκτακτη εισφορα, κληρωσεις με λαχνους - δωρο: 2 πεντοχιλιαρα κολλημενα με σελοτειπ, πανω σ' ενα κουτι απο σκοτσεζικο ουισκι αμφιβολου καταγωγης και ποιοτητας, πιασμενα σε δυο -τρια πακεττα DUNHILL η ROTHMANS πλακε, κορνεδες και τουλουμπες - '' Σαμαλι παιδια, πασατεμπος, λιοσπορος" αλλα υπερηφανοι οπαδοι μιας ομαδας που την ηξερε το πανελληνιο και την σεβοτανε για την ιστορια της και τον τσαμπουκα της!!

Και τι δεν ειχε συναντησει η περιεργη αυτη γενια οπαδων, που ειχαν φαει τα γηπεδα της επαρχιας με το κουταλι, με την τσουγκρανα (παρ' το οπως θελεις) απο την Ροδο με τσαρτερ μεχρι την Κερκυρα με πουλμαν και απ' τα λιμερια μιας Μαυρης θυελλας μεχρι πανω στον Εβρο σχεδον, χωρια τα ιστορικα και μοναδικα ταξιδια με τα τρενα της χαρας που ειχαν βυσσινι κουρτινες, που φτανωντας στον προορισμο ειχαν γινει σημαιες σε γηπεδα της επαρχιας!!

Ιστορικο το ταξιδι στην Χαλκιδα με μισθωμενο τραινο και η διαμονη στο κοινοβιο!!

Μεγαλες στιγμες ειχαν ζησει πολλοι, ειδικα εκτος εδρας σε εκδρομες οργανωμενες η ανοργανωτες.......



Τι κονβοι με πουλμαν ειχαν δει και ειχαν κανει πραγματικοτητα, σε τι ματς πηγαν οι αθεοφοβοι, βροχες - χιονια - καυσωνες - επεισοδια, ξενυχτια, πορειες με τα ποδια και με μηχανακια, καπνογονα, φωτοβολιδες, πετρες, κροτιδες, αγκωναρια, αλυσιδες, ΜΑΤ, σημαιες που απλωνανε οι αντιπαλοι οπαδοι στον δρομο (των δικων τους ομαδων) οταν αναχωρουσαν τα πουλμαν των βυσσινι νικητων για την επιστροφη και πατουσαν τα ηττημενα λαβαρα (ΤΡΙΠΟΛΗ 1977 - Παναρκαδικος - ΠΡΟΟ 1-2), τσαμπουκαδες σε ακαταλαβιστικες ελληνικες διαλεκτους, πορεια νυχτα πανω στις ραγες του τρενου απο Ακρατα μεχρι Αιγιο (μην χασουμε τον δρομο) μετα το κυνηγητο με την Ασφαλεια, μισος και ζηλεια, θαυμασμος και σεβασμος, κυνηγητα σε χωραφια και στενα,

Η μεγαλη εκστρατεια στα γυφτικα της Πατρας το '77, με πανω απο 50 πουλμαν ειχε μεινει στην ιστορια, οπως και η υποτιθεμενη δωροδοκια του αγωνα (που στερησε την ανοδο στην Α' τοτε) που αποδειχτηκε αργοτερα οτι ποτε δεν εγινε.... ηταν η καταρα, μαζι με την μαζικη διαμαρυρια με τα 40 περιπου πουλμαν στο Κορωπι

Τα ζουμερα σουβλακια του Ισθμου..... (40 παραγγειλε καποιος μονομιας καποτε)

της Λειβαδιας και του Αγ. Κωνσταντινου ηταν τα must των εκδρομων.......

Ακανεδες απ' τας Σερρας, χυλοπιτες Λαμιωτικες και Ραβανι απ' την Βεροια (παραγγελναν οι φιλοι που δεν ακολουθουσαν στα εκτος εδρας ματς), με ρακι απ' το Ρεθυμνο και τα Χανια και χυλοπιτες Λαμιωτικες τους βολευαμε!!

Διαιτητες στο υψος τους ειδαμε πολλους και αλλους ντεμεκ δικαιους, τι μπαμπακια ματωμενα απο σφαγες διαιτησιας μαζεψαμε δε λεγεται.

Γενικοι αρχηγοι ομαδων που ''παιζανε για την Ιστορια τους'', με δερματινες καμπαρτινες τον χειμωνα και Λακοστ ριγε (αλλα Αλεφαντος) το καλοκαιρι, εκοβαν σουλατσα στο Κλουβι τοτε, διαμαρτυρωμενοι σε κατι σαν ελληνικα στον καθ' ενα που περνουσε μπροστα τους.

Ολοι αυτοι οι "ΒΥΣΣΙΝΟΙ"ομως, θελουν να ειναι εκει για αλλη μια φορα, παροντες, στην τελευταια μεγαλη μαχη της σαιζον 96-97, που θα γινει το ιδιο απογευμα στην Δραμα με την αδιαφορη αλλα ιστορικη Δοξα.
Μια νικη θελει η ομαδα, μονο μια τελευταια νικη και τα ονειρα δεκαδων χιλιαδων Προοδευτικανων που κρατησαν 26 χρονια, θα γινουν πραγματικοτητα και ολες οι αναποδιες και ταλαιποριες ετων, θα γινουν Delete και θα ειναι αναμνησεις ξεθωριασμενες μιας αλλης εποχης.

Ποσοι απο αυτους αραγε αυτην την μαγικη νυχτα της αγωνιας και τις αναμονης για την αναχωρηση, ειδικα οι λιγο πιο μικροι σε ηλικια τοτε (φοιτητες, φανταροι, μαθητες) - δεν ακουγανε ξανα μεσ' στο μυαλο τους, τα λογια των πατεραδων και των παπουδων τους, με τις ιστοριες για την Προο τους, οταν επαιζε στο Καραισκακη και νικουσε ολες τις αλλες μεγαλες ομαδες της χωρας??


Και οι ιδιοι θελουν να το ζησουν-αυτο το συναισθημα που ελλειψε για μια ολοκληρη γενια απο τους ''βυσσινι''- αυτο το συναισθημα του να κατεβαινεις με περιφανια μεγαλη στο γηπεδο, γιατι αντιπετωπιζεις εναν Ολυμπιακο (του Πειραια και οχι των Λιοσιων η του Λουτρακιου)
εναν πρασινο Τριφυλλοφορο (που ειναι ο Παναθηναικος και οχι το Μενιδι)
μια αλλη ομαδα που φορουσε κιτρινομαυρα και ειχε εναν δικεφαλο αετο για σημα στο στηθος - η οποια δεν ηταν απ' το Περαμα!!
Και να μην απαριθμισουμε τις μεγαλες ομαδες της Θεσσαλονικης και της υπολοιπης χωρας.


Και δυναμη τους, το σπιτι τους, το ''ΚΛΟΥΒΙ" - το οποιο θα ειχε την τιμη να το γνωρισει και την ατμοσφαιρα του και ολη η υπολοιπη ποδσφαιρικη Ελλαδα, που δεν ειχε τυχει να περασει να παρει το βαπτισμα...


Αυτα τα ονειρα (για την επομενη σαιζον) ηταν ο λογος που οι περισσοτεροι δεν ειχαν καν κλεισει ματι ολη νυχτα και βρεθηκαν λιγο μετα τα μεσανυχτα εκει τριγυρο μην τυχον και χασουν τα πουλμαν - τα πουλμαν που θα τους πηγαιναν στην αλλη ακρη της Ελλαδας να πανηγυρισουν την μεγαλη νικη που οδηγουσε στον ποδοσφαιρικο παραδεισο της Α' Εθνικης.

Ασε που περιμεναν την επομενη χρονια, πως και πως να ξαναβρεθουνε με τα ''φιλαρακια στα μπλε'' απ' τις πανω γειτονιες - ειχαν αφησει κατι λογαριασμους.......ανεξοφλητους......

Και οσο πλησιαζε η ωρα, μαζευονταν και αλλα αυτοκινητα (καποιοι ειχαν περασει απο Ομονοια για τις εφημεριδες τις Κυριακατικες, με τα νεα της μεγαλης ημερας)


Φραπε παγωμενο και νερα και σαντουιτς για το ταξιδι το μεγαλο, κασκολ, σημαιες, αεροκορνες, βυσσινι ντυμενοι - με εμφανισεις της ομαδας πολλοι- η συντριπτικη πλειοψηφια των εκδρομεων. Ολοι 1000% σιγουροι και προετοιμασμενοι για την ΝΙΚΗ - ΑΝΟΔΟ!!


Ηρθαν και καποιοι απ'αυτους, που δεν θα ερχοντουσαν μαζι μας στο ταξιδι, αλλα θα 'μεναν πισω για την φαση της αφιξης της ομαδας στο αεροδρομιο του Ελληνικου το βραδυ, την πορεια απο εκει για Κορυδαλλο και τα πανηγυρια στις πλατειες της πολης - και ηταν πολλοι αυτοι που εμειναν πισω, διοτι το βραδυ 4000-5000 κοσμος υποδεχτηκε τους ηρωες της Δραμας στο Ελληνικο, και τους εφερε κυριολεκτικα στα χερια σε μια μεγαλη πομπη πισω στον Κορυδαλλο - ενω οι εκδρομεις απο την Δραμα, ακομα γυρνουσαν με τα πουλμαν και τα αμαξια - κουρασμενοι ολοι αλλα τρισευτυχισμενοι για την πολυποθητη για πολλα, για αμετρητα χρονια, ανοδο της ομαδας στην Α' Εθνικη!!! Και ηξεραν ολοι- οτι δεν θα κοιμωταν κανεις το βραδυ και οι δυο μαζες θα ενωνοντουσαν στις πλατειες τις πολης για την συνεχεια. Μα περιμεναν ολοι απο τους φιλους τους και την αφηγηση των γεγονοτων, πως διαδραματιστηκαν τα πραματα στην αλλη ακρη της Ελλαδας.

Περασα και εγω αυτην την ωρα απο την Αθηνας, καθ' οδον για το αεροδρομιο, με την γυναικα μου μαζι, φρεσκοπαντρεμμενοι καποιες ωρες πριν (μολις εχοντας παρατησει το γλεντι του γαμου μας - στα Μεσογεια - κυριολεκτικα στην μεση και τους καλεσμενους - οσοι ηρθαν στο γλεντι- γιατι οι αλλοι ηταν για ''ΔΡΑΜΑ'') συξιλους!!!
Μα μεγαλυτερη πλακα τοτε, επαθαν οι απ' εδω eastattikans αρβανιτες καλεσμενοι του γαμου, που το εβλεπαν και δεν πιστευαν στα ματια τους πως καποιοι -μαζι με καποιους καλεσμενους τους- παρατανε το γλεντι του γαμου τους για το γηπεδο και ειδικα για να πανε στην αλλη ακρη της χωρας για να δουνε μπαλλα!!
ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ:
"ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΡΕΕΕΕ!!"

Στο κατω-κατω δεν αφησαμε τον γαμο για πουρναρια, τον συνεχισαμε με ανοδο!!!


Τις υπολοιπες μπουμπουνιερες του μυστηριου, τις μοιρασαμε στην εξεδρα στην Δραμα, αφου ειχαμε υποστει τον πιο γελειο ελεγχο σε εισοδο για γηπεδο, με τον Κυρ' Διοικητη του τμηματος ταξης της Δραμας να ψαχνει για καπνογονα στα σακιδια μας και να βγαζει μπουμπουνιερες και κασκολ μονο. Τα μουτρα του να βλεπατε τοτε, θα γελαγατε ακομα και σημερα!!! Τουλαχιστον βρηκαμε τα υπολοιπα φιλαρακια, που απο την αγωνια τους και τον γαμο ξεχασαν τελειως και το γλεντι και ολα και ειχαν φτασει με τα πουλμαν στον Βορρα!!

ΣΗΜ: Δυστυχως δεν ψηθηκε η ''νυφη'' να ερθει με το νυφικο στο γηπεδο, παρα το στενο μαρκαρισμα ολη την εβδομαδα.

Ουτος η αλλος, ολοι εμεις ζουσαμε αυτες τις μερες ''αλλου''!!


Ο κοσμος εκει στην κερκιδα, να φωναζει να τραγουδα, κουρασμενος απ' το μεγαλο ταξιδι που οι περισσοτεροι το ξεκινησαν αγρυπνοι - ταμα το ειχαν!!- (υπηρχε ομως και αρκετος κοσμος , φατσες που δεν τις γνωριζαμε η ειχαμε χρονια να πετυχουμε - ειχαν ερθει απο ολη την Ελλαδα μονοι τους -με τις οικογενειες τους - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΝΟΙ που ζουσαν αλλου και τους ειχαμε χασει απ' τις γειτονιες και τα στεκια μας και απ' το γηπεδο μας- αλλα ηταν εκει στην τελευταια μεγαλη μαχη, να φωναζουν ποιο δυνατα απ' τους υπολοιπους εμας, να εχουν ερθει νταλα καλοκαιρι με χοντρα πλεκτα κασκολ βυσσινι και ασπρα και να ξεσηκωνουν ολους τους αλλους. Και οταν ο αγωνας εληξε, ολοι αυτοι οι συνολικα 600 - 700 βυσσινι εγιναν ενα κουβαρι, αγκαλιες - φιλια- σαμπανιες - γελια - δακρυα - μπουγελα- συγχαρητηρια - ΟΛΑ - πειραγματα- πλακα και οτι βαζει ο νους σας!



Οι φωτογραφιες που ακολουθουν (και δεν ειναι δικες μου) εχω μαθει οτι ειναι απο αυτην την μεγαλη ημερα και το βραδυ που ακολουθησε!




Ευχομαι οσοι το διαβασετε αυτο, να μην περιμενετε και εσεις 26 χρονια να δειτε την ΠΡΟΟ μας παλι στην Α' Εθνικη!!

Πολλα περισσοτερα, δεν θα γραψω τωρα, για τον αγωνα αυτο, απλα διαβαστε αρθρα της εποχης, γιατι εμεις ουτε γλεντι καναμε, ουτε καν την φιεστα στον Κορυδαλλο δεν ειδαμε (λογω συνεχιζομενης αποδρασης σε αλλους παραδεισενιους τοπους, πρωτα απ'ολα για να ξεκουραστουμε και να ηρεμισουμε απο την πρεσα και το αγχος των ημερων αυτων), ουτε τις υποσχεσεις για γηπεδα απο δημαρχους ακουσαμε, ουτε αρνακι τσιμπισαμε....ασχετα αν ειχαμε βαλει και τις μπυρες για το γλεντι τοτε!!


Δυστυχως δεν γνωριζω αν υπαρχουν καπου βιντεο η αλλο οπτικοακουστικο υλικο για να ανεβει, οτι ειχα καβατζα παντως σας το ανεβαζω!!



Θα κλεισω οπως αρχισα:
ΕΚΕΙ - ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ Α' ΕΘΝΙΚΗ!!!


Αυτο πρεπει να ειναι το συνθημα μας!


Ολα τα υπολοιπα στις συμπεριφορες μας, στην νοοτροπια μας, στις συζητησεις μας, στα ονειρα μας ειναι απλα μιζερια !!!!
ΣΗΜ: Η αναρτηση ειναι εξαιρετικα αφιερωμενη σε οσους ηταν στην Δραμα, σε οσους μειναν πισω και σε οσους γουσταρουν να το ''παιξουν'' διοικηση σε αυτο το '' απεραντο βυσσινι τρελοκομειο''

5 σχόλια:

  1. ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΣΑ.ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΩ ΕΚΕΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΡΑΜΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.ΚΑΙ ΕΙΜΟΥΝΑ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΗ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΤΟΤΕ 9 ΧΡΟΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΞΑΝΑ Α'ΕΘΝΙΚΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΩΩΩ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και να μενει καραβοφαναρο το αρματαγωγο τοτε που υπηρετουσα σε αυτο κ να καθυστερουμε να γυρισουμε Σαλαμινα και το ονειρο για το ταξιδι στην ΔΡΑΜΑ να απομακρυνεται καθως το ρυμουλκο δινει καβο στο αρματαγωγο!! συνεπεια αυτου του γεγονοτος αντι για 9 το πρωι της κυριακης να ειμαστε δεμενοι στο ναυσταθμο και εγω να ξεκινησω το ταξιδι για Δραμα να φτασουμε στις 2 το μεσημερι! Η πιο μεγαλη στεναχωρια που πηρα ποτε....δεν θα καταφερνα να ζησω το ταξιδι στο ονειρο που απο το 1980 οταν πρωτοπατησα το ποδι μου στο κλουβι ζουσα μονο για αυτο!!!ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ!!!!!! ΜΟΝΟ ΠΡΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια, δεν βρίσκω λόγια να πω για όσα μου θύμισες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή